Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.02.19-02.26.

 
A kockás ingről szólt pénteken a Facebook
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

Pénteken diákok és tanárok öltöztek kockás ingbe és sorra kerültek fel a facebookra a tiltakozást kifejező "divatfotók". A múlt hétvégén tüntetést szerveztek a pedagógusok, mert úgy látják, rendszerszintű változtatásokra lenne szükség az oktatás és a köznevelés területén. A Pedagógusok Sztrájkbizottsága összeállított egy 25 pontból álló követeléssort, melyre Klinghammer István korábbi felsőoktatási államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában reagált, s hozzátette, „pipa”, ha a tévében borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kart lát. Tanárok százai háborodtak fel a kijelentés miatt, így kockás ingben tanítva fejezték ki tiltakozásukat.

Felolvasómaraton erdélyi és magyar írók műveiből
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

15 órás felolvasást tartanak Wass Albert, Reményik Sándor, Tamási Áron, Sütő András és más erdélyi magyar írók, költők műveiből február 26-án, pénteken 18 és 22 óra, valamint február 27-én, szombaton 8 és 19 óra között a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az intézmény hetedik alkalommal csatlakozik az országos kezdeményezéshez.

Jubileumi Íjászverseny
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület 30. JUBILEUMI íjászversenyére invitálja a kedves Érdeklődőket 2016. február 28-án (vasárnap) KÉSZ Sportaréna Sportcsarnokba.

Kommunizmus áldozatainak méltósága örökre velünk marad
Publikálás dátuma: 2016. február 26.
A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek csütörtökön Kiskunfélegyházán a vasútállomás előtt a Návay-emlékműnél. A megemlékezést azon a helyszínen rendezték, ahol 1919. április 29-én megölték Návay Lajost a Képviselőház egykori elnökét Návay Ivánnal és Szentes főjegyzőjével, Kiss Bélával együtt.
Nem vár tavaszig az önkormányzat, soron kívül felszámolják a város legveszélyesebb kátyúit
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

2016-ban 12 millió forintot költ Kiskunfélegyháza kátyúzásra. Csányi József polgármester utasítására – szemben az elmúlt évtizedek gyakorlatával - az idei évtől a hidegaszfaltos technológiát is „beveti” az önkormányzat, hogy minél korábban megkezdődjön az utakat tarkító gödrök felszámolása. Mivel egy drága technológiáról van szó, egyelőre ténylegesen csak a legveszélyesebb úthibák kijavítására van lehetőség. A többi gödör felszámolására a hagyományos módon, tavasszal kerül sor – mondta el lapunknak a városvezető.

Péntektől ismét érkeznek az Adóhatóság értesítői Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

Február 26-ától kerülnek a postaládákba azok a küldemények, melyek – jellemzően – a helyi iparűzési adó és a gépjárműadó fizetés teljesítéséhez adnak tájékoztatást ügyfeleink részére - tájékoztatta lapunkat Pap Ildikó, az Adócsoport vezetője.

Rengeteg látnivaló felfedezésére készülnek a múzeumtúrák résztvevői
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

Az elmúlt év múzeumtúráinak élményeit elevenítették fel egy teadélután keretében a Kiskun Múzeum Baráti Körének tagjai, és a kirándulások résztvevői. Mészáros Ferencné a túrák főszervezője gazdag fotóanyaggal illusztrálva idézte a tucatnyi múzeumlátogatást és városnézést. A közös élmények átbeszélése után, a szemmel láthatóan jól összekovácsolódott közösség népdalok éneklésével fejezte ki elégedett hangulatát.

Ünnepel a nyugdíjas klub!
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

A Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete tisztelettel meghívja Önt 2016. március 5-én 10 órára az egyesület megalakulásának 25. évfordulója alkalmából tartandó műsoros rendezvényére.

Ünnepeljünk együtt!
Publikálás dátuma: 2016. február 26.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepségre.

Úszómesteri állás lehetőség!
Publikálás dátuma: 2016. február 26.
Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény pályázatot hirdet Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény Uszodamester munkakör betöltésére. A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján kiírt pályázat a következőket tartalmazza.
A kommunizmus áldozatainak méltósága örökre velünk marad
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

A kommunista diktatúrák áldozataira Kiskunfélegyházán a vasútállomás előtti Návay- emlékműnél emlékeztek koszorúzással és mécsesek gyújtásával február 25-én.

Csak azért, mert szőke vagyok?
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

A fiúk és a lányok egyenlő jogokkal rendelkeznek. Tényleg? Ezt te is így tapasztalod? Mert Tina szerint nem, vagy nem teljesen. De mit tehet egy lány, ha mondjuk zaklatás éri? Ha bántalmazzák? Tényleg ő a bűnös, ha „kihívóan” öltözködik egy buliban, és utána rászállnak a srácok? És mit tegyen, hova fordulhat, ha bajban van? Ki segít neki? A képzeletbeli blog szerzője, Tina felteszi azokat kérdéseket, amelyeket te talán nem mersz, és megtalálja rá a válaszokat is. 

Holt-Tiszai tekercsek
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

Csák László csongrádi képzőművész kiállításmegnyitójára kerül sor február 25-én, csütörtökön 17 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot Kecskés László nyugalmazott könyvtáros, a Csongrád Város Képzőművészetéért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke nyitja meg. Közreműködnek a Yenisei együttes tagjai. A kiállítás április 8-áig látogatható.

Koncz Zsuzsa koncert Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

Mama kérlek... címmel anyáknapi koncertet ad Félegyházán Koncz Zsuzsa május 5-én, 19 órától, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A nagyszabású, színvonalas zenei programhoz Borzák Tibor 2014-ben, a Szabad Földben megjelent, Koncz Zsuzsa divatokon és zenei irányzatokon átívelő időtlenségéről írt soraival szeretnénk kedvet csinálni a félegyháziaknak.

Márciusi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

A Művelődési Központ 2015 márciusi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon (Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 1., www.moramuvhaz.hu)

Pályázatfigyelő
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

A kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázati ajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Terítéken az állati fehérje nélküli étrend
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Éljünk egészségesen című sorozatának záró előadását február 23-án tartották meg a Hattyúházban. Ezúttal a növényi fasírtok elkészítéséről hallhattak az érdeklődők.

Tisztelet a rend őreinek
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

Rendhagyó kéréssel kereste meg a Félegyházi Közlöny szerkesztőségét özvegy Takács Istvánné Matkovics Rozália. 89 esztendős hűséges olvasónk arra kért bennünket, hogy a rendőrök áldozatos munkájának elismeréséül – akik szavai szerint éjjel-nappal, télen és nyáron mindannyiunk nyugalmáért teszik a dolgukat – közöljük lapunkban azt a számára kedves versikét, amelyet ő az általános iskolás olvasókönyvéből ismer. 

Újabb sikereket ért el a Silver Step táncstúdió Hip-Hop csapata!
Publikálás dátuma: 2016. február 25.

Újabb sikereket ért el a Silver Step táncstúdió Hip-Hop csapata! Február 20-án a Hip hop Unite Hungary táncversenyen a 2. helyezést hozták el a fiatalok az úgynevezett Mega Group kategóriában. A junior kategória új 2. helyezettjei persze már készülnek az újabb megmérettetésekre. 

4 disznó bánta a mulatságot
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Disznótoros ünnepséget szerveztek a hétvégén Petőfiszálláson. Az eseményre összegyűlt a falu apraja és nagyja is. 4 disznót vágtak le a helyszínen, melyeket a vendégek el is fogyaszthattak, akár csak az Amatőr Királyi Szakácsok Klubja által készített ízletes fánkokat, miközben a műsort is élvezhették. "Az ilyen események fontos pontjai egy falu életének, ugyanakkor nem kell őket túlaposztrofálni.

A civil szervezetek működését segítő fórumot tartottak a városházán
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Az egyesületek és alapítványok kötelező alapszabály módosításának menetrendjéről és feltételeiről tartottak fórumot február 23-án a városházán. Dr. Mák Éva, a projekt megbízott jogi szakértője elmondta, hogy idén március 15-étől a civil szervezetek már csak az új Ptk. rendelkezéseinek megfelelő létesítő okirat alapján működhetnek. Az előadás során kiderült az is, hogy mely civil szervezeteknek nem kell módosítani alapszabályukat, akiknek pedig ezt meg kell tenni, azok miként járjanak el.

Az év agrárembere félegyházi - videóval
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

A kiskunfélegyházi Czakó Szabolcsnak ítélték oda Az Év Agrárembere kitüntető címet fiatal gazda kategóriában. A 32 éves gazdálkodót egyik állattartó telepén értük el, hogy gratuláljunk az elismeréshez és munkájáról, terveiről kérdezzük. Szabolcs büszkén mutatta húsmarha állományának legújabb jövevényét, az előző napon született borjat. Megsimogatni, vagy ölbe venni azonban nem tudta, mert az alig néhány órás bocit védte „anyukája”. - Az extenzív, szabad tartású jószágok ilyenek - nyugtázta a gazda.

Figyelj, szeress, beszélgess!
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Van egy előadása a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhelynek Ahogy a víz tükrözi az arcot címmel, amit március 17-én, csütörtökön Félegyházán is bemutat a fiatalokból, főleg közép- és főiskolásokból álló társaság. A jelenetek hús-vér tinédzserek életének epizódjait dolgozzák fel. Olyan élethelyzeteket, amelyek az őket érintő legmeghatározóbb élményekről, nehézségekről, fájdalmakról beszélnek, úgymint kortárs kiközösítés, alkohol- és drogkérdések, családon belüli erőszak…

Ideje az ünneplésnek…
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Az iskolai szalagavatók és az azt követő bálok sorából is kiemelkedett az idén a Kossuth Lajos Középiskola jótékonysági bálja. A hagyományos helyszín, az iskola tornatermében a lágyan omló drapériák, a pasztell színek harmóniája, az asztalok ünnepi terítéke, a hálók és füzérek fényei feledtették a helyiség eredeti rendeltetését.

Nincs mese, a tavasznak érkeznie kell!
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Télűző, tavaszváró álarcos mulatság várta a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeket február 20-án a Szakmaközi Művelődési Házban. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató rendezvénye zenés, jelmezes felvonulással kezdődött. A gyermekek bátran mutatták be jelmezeiket. Volt itt tündérhercegnő, katicabogár, őrmester, boszorkány, takarítónő, balerina és kéményen ülő gólya is. 

Porta vásárlása Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Petőfiszálláson ingyen kapnak portát azok, akik a településen építkeznek. Petőfiszállás Község Önkormányzatának képviselő- testülete január végén tartotta testületi ülését, melyen a képviselők döntöttek, a községben található porták kedvezményes oda ítéléséről. A döntés értelmében, azok, akik Petőfiszálláson a porta vásárlását követően, befejezik ingatlanuk építését, vissza kapják a telek teljes értékét.

Pusker Júlia ismét Kiskunfélegyházán!
Publikálás dátuma: 2016. február 24.
Negyedik alkalommal köszönthetjük a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában a hegedűművésznőt március 1-jén. A jelenleg Londonban tanuló fiatal tehetség azért látogat haza, hogy koncertet adjon a Művészetek Palotájában, Budapesten. Ezúttal nem egyedül játszik, hiszen Karaszon Eszter csellóművész a Budapesti Zeneakadémia végzős hallgatója lesz partnere a koncerten.
Szünidei gyermekétkeztetés
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szünidei gyermekétkeztetés keretében a 2015/16-os tanévre vonatkozólag a tavaszi, nyári szünet napjaira a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező kiskorú gyerekek részére déli meleg főétkezést biztosít 5 hónapos kortól 18 éves korig.

Vetőmagtól a terményértékesítésig minden egy helyen
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

A kiskunfélegyházi NT-Agro Kft. dinamikus fejlődésének köszönhetően a vetőmag előállítástól a terményértékesítésig mára a szántóföldi növénytermesztést teljes szélességben lefedi. Integrációs tevékenységük elindításával a termények felvásárlása, és az inputanyagok értékesítése mellett tanácsadással szeretnék segíteni a helyi termelőket.

„A nők olyan lények, akiket szeretni kell, nem megérteni”
Publikálás dátuma: 2016. február 24.

Vetett ágy, vasalt ing, étel és ital, kedvesség, szerelem, a test gyönyöre, az apokalipszis kínja és a mennyország ígérete. Mindez ő, egy személyben, lelkünk másik fele, aki értünk létezik és mi őérte. Köszöntöm hát őket, a nőket, kívánom nekik mindazt a szépet, amit érettünk ma és minden nap önként megtesznek. Ezekkel a szavakkal köszöntötte Horváth Tamás önkormányzati képviselő a Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány, az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület, és az Értelmet az Éveknek Klub előrehozott nőnapi és tavaszváró ünnepségén megjelenteket a Szakmaközi Művelődési Házban február 24-én.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola tanulói az ország legeredményesebb versenyzői
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

A Kalandpróba Országos Természetismereti Verseny döntőjében kiválóan teljesítettek a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola székhelyintézményének és Platán Utcai Tagintézményének a diákjai.

Arcok a piacról - A mi lángosunk
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

Nem sok magyar emberrel találkoztam, aki ne szeretné a finom, meleg, frissen sült lángost. A sajtos-tejfölös mellett az ízesítésnek ma már csak az emberi fantázia szab határt. Minden bizonnyal ez az egyik legnépszerűbb gyors étel országszerte, nem csoda, hogy a turisták is előszeretettel kóstolják. De maradjunk Kiskunfélegyházánál, és a helyi lángosnál!

Az önvédelmi sport legjobbjai versengtek a sportcsarnokban - videóval
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

Színvonalas sporteseménynek, az első Kiskun Kupa nemzetközi karate versenynek adott otthon otthont a városi sportcsarnok február 20-án. A megmérettetésen a hazai kyokushin klubok mellett Horvátország, Olaszország, Ukrajna és Ausztria karatésai is képviseltették magukat. A rendezvény a verseny mellett az önvédelmi sport népszerűsítését is szolgálta.

Copy Con Kiskunfélegyházán csap nagy bulit!
Publikálás dátuma: 2016. február 23.
Hamarosan véget ér a téli klubszezon Copy Con számára is, de előtte még egy hatalmas bulit csap 2016. február 27-én szombaton Kiskunfélegyházán a Rocktárban. Pintér Gábor és csapat tulajdonképpen a magyar raggae leghitelesebb hangja, így mindenképpen érdemes élőben is megnézni. Pláne, mert újdonságokat is visznek magukkal..
Képviselők munkában: dr. Ónodi Izabella - 8. választókörzet
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

Egy tejszínhabos kávé mellett gyűjtünk erőt dr. Ónodi Izabellával, a 8-as számú választókörzet bejárásárhoz. A nedves, csontig hatoló széllel megspékelt, utálatos időben nehéz indulásra szánni magunkat. Megkérem, meséljen előbb még a gyerekkoráról, én pedig kényelmesen befészkelem magam a kárpitozott székbe. Percekre belefeledkezek az ízes székely szavakkal teremtett hangulatba és a mesélő tiszta, kék szemeibe.

Körkérdés: Kit tüntetne ki?
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az idén is kitüntető címek, díjak adományozásával ismeri el azoknak a munkáját, akik sokat tesznek a város jó hírének öregbítéséért, fejlődésének elősegítéséért. Ezúttal arról kérdeztük a városlakókat, hogy ők kit, miért ismernének el.

Közmeghallgatás lesz március 1-én, Fülöpjakabon
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

Fülöpjakabon, március 1-én, közmeghallgatással egybekötött falugyűlést tartanak este 17:00 órától a Teleházban. Az eseményen a helyi lakosság és a helyben érdekelt szervezetek képviselői a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat tehetnek. Minderről Szénási Zoltán, Fülöpjakab polgármestere számolt be rádiónknak.

Lázas kérdések babaügyben
Publikálás dátuma: 2016. február 23.
A Betűbölcsi aktuális (február 23-ai) rendezvényének vendége ezúttal Halasiné Papp Anett volt, aki a Biomami kipróbálja Facebook csoport adminjaként sok hasznos tanáccsal látta el a megjelent anyukákat. Anett a természetes gyógyítások híveként beszélt a láz csökkentésének alternatíváiról, illetve a sebek ellátásáról és a sebkezelések lehetőségeiről. Utóbbi az izgő-mozgó gyerekeknél mindig, minden életkorban aktuális
Pályázati lehetőség civileknek és sportszervezeteknek
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

A Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület, valamint az Izgő-Mozgó Kölyökklub Egyesület támogatási kérelmét is elfogadta február 23-ai ülésén a művelődési és szociális bizottság. Emellett döntés született arról is, hogy a civil szervezetek támogatására 11, a sportszervezetek támogatására 13 millió forintot biztosítanak 2016-ban. A pályázati kérelmeket március 16-áig kell benyújtani. (A pályázati felhívásokat írásunk végén olvashatják.)

Stresszmentes anyukák, kiegyensúlyozott babák
Publikálás dátuma: 2016. február 23.

A baba-mama csoportba járó kismamák már várandósságuk idején kapnak olyan információkat, melyekkel felkészültebbek tudnak lenni a szülésre és az azt követő időszakra, Dr. Sinkó Melinda csoportvezető tudatos témaválasztása pedig sok segítséget nyújt az anyukák számára a gyermekek cseppet sem könnyű gondozásában.

35 éves a Százszorszép óvoda
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

Magyar bállal ünnepelték meg a Százszorszép dolgozói az óvoda fennállásának 35. évfordulóját. A jótékonysági bálat huszadik alkalommal rendezték meg, így kétszeres jubileumot ünnepelhettek. Hat éve rendezik meg tematikusan a bálokat, így minden évben más-más jelleget ölt a rendezvény. Idén „Magyar bált” szerveztek, ami azt jelentette, hogy a bálozók magyar népviseletben jelentek meg az eseményen.

Aki „hazajár Brüsszelbe”…
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

Baján rendezték meg a nagy hagyománynak örvendő Nagy Attila megyei szavalóversenyt. Az eseményt megtisztelte Nagy Attila özvegye és színésznő lánya is. A Móra Ferenc Gimnázium „Beszélni nehéz” diákkörének diákjai régóta nagy sikereket érnek el ezen a megmérettetésen.

Darvas-Lánchíd Kupa
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

28. alkalommal rendezte meg a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola és a Lánchíd Utcai Általános Iskola a nagy múltra visszatekintő Darvas-Lánchíd Kupát február 13-án. Az atlétika versenyen részt vettek Bács-Kiskun Megye valamennyi általános iskolájának tanulói, köztük a Darvas iskola diákjai is, akik szép eredményeket értek el.

Élet a tanyán
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

Egyre több fiatal költözik városból tanyára, hogy a túlságosan felgyorsult és egészségtelennek gondolt városi létformával szemben egy alternatív életmódot alakítson ki. A tanyasi lét kicsit olyan, mint a külföldre költözés, csak ellenkező előjellel: egyfajta belső emigráció, amiben gazdasági és lelki tényezők egyaránt szerepet játszanak. Három gazdánál járva próbáltuk megfejteni, hogy érdemes-e váltani.

Elrejtett kincsleletek
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

Az utolsó előadásra kerül sor a Cifrapalotában a Történetek a beszélő köntös korából című sorozat keretében. Dr. Wicker Erika régész, muzeológus Elrejtett kincsleletek a 15-17. századi Szerbiában és Magyarországon címmel tartja meg ingyenes, vetített, tudományos beszámolóját. Az előadás február 23-án, kedden 15.30-kor kezdődik az intézmény első emeletén.

Gyere és oldjuk fel együtt a stresszt!
Publikálás dátuma: 2016. február 22.
A Jobb Veled a Világ Klub Megküzdési játszótérre invitálja a kedves érdeklődőket, mely február 27-én (szombaton) 16 órától kerül megrendezésre a Honvéd Sporttelepen. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a szervezők egy sportos, játékos feszültségoldásra!
Népzene, kicsit másként…
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív minden érdeklődőt a Hattyúházi Folk Esték című sorozatának újabb előadására. Február 25-én, csütörtökön 17.45-kor a Yenisei együttes műsorára kerül sor. Házigazda: Zsirmik István.

Önvédelmi technikákat tanultak a gyerekek
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

Az erőszak visszaszorítása és megelőzése érdekében különböző önvédelmi technikákkal ismertették meg a félegyházi gyerekeket egy kortárs segítőprogram keretében. Az elmúlt évben a rendőrség által regisztrált adatok alapján 364 esetben követtek el kiskorúak elleni erőszakot hazánkban. Ám nagyon sok esetre nem derül fény, mert ezeket a társadalom tabuként kezeli. Az erőszak visszaszorítása és megelőzése érdekében különböző önvédelmi technikákkal ismertették meg a félegyházi gyerekeket egy kortárs segítőprogram keretében. A tréning célja még a figyelemfelkeltés.

Programok a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

Február 22-től - február 27-ig az alábbi programokon vehet részt városunk sportcsarnokában a KÉSZ Arénában.

Történelmi Terem Európa Bajnokság
Publikálás dátuma: 2016. február 22.

Február 17-én és 18-án rendezte a MÍSZ Történelmi Szakága a Történelmi Terem Európa Bajnokságot, melynek Budapesten a Hungexpo adott helyet. Az első napon 36 célállomás kívánta a talpon maradást. A kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai HE tagjai az elvárásoknak megfelelően hozták az eredményeket.

"Én népmesém" - rajzpályázat óvodásoknak
Publikálás dátuma: 2016. február 21.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma óvodások számára egyéni rajzpályázatot hirdet Kiskunfélegyházán, melynek témája egy kedvenc magyar népmese illusztrálása (bármely technikával). A beküldött művek elkészítői között több ajándékcsomagot sorsolnak ki május 28-án, a Gyermeknapi Családi Szombat Délelőttön.

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2016. február 21.
A nagyböjti időben szerdán és pénteken keresztúti ájtatosságot tartanak délután ½ 5-től. Február 23-án, kedden és február 26-án, pénteken 9 és11 óra között van nyitva a Karitász Jókai utca 1. szám alatti helyisége. A héten téli vásárt tartanak. Szeretettel várják az érdeklődőket
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. február 21.
Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végeznek, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor. Előkészítő tanfolyamot szerveznek azoknak a felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, nem voltak elsőáldozók, nem bérmálkoztak. Érdeklődni és jelentkezni lehet a Plébánián.
A szürke napok színes világa
Publikálás dátuma: 2016. február 21.
Hangulatos zenével és sok-sok színezővel várták február 20-án a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Színe-Java Klubfoglalkozására az érdeklődőket. A színezőkönyvek – újságok óriási népszerűségnek örvendenek világunkban. Ennek oka nagyon egyszerű: a stresszoldó, felszabadító tevékenység előhozza a lelkünk mélyén rejlő kreativitást, különösebb kézügyesség nélkül is megtapasztalhatjuk az alkotás örömét és semmihez nem fogható elégedettséggel tölt el bennünket, mikor egy-egy aprólékosan kidolgozott mű a kezünk által elkészül.
Jótékonysági hangverseny a művészpalánták iskolájában
Publikálás dátuma: 2016. február 21.
Február 20-án (szombaton) az esti órákban tartotta hagyományos jótékonysági hangversenyét a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen résztvevők megjelenésükkel a Hidas Frigyes Alapítványt támogatták, melyet a művészeti iskola támogatására hoztak létre. A hangversenyt Kis-Fekete Vilmos, a zeneiskola igazgatója nyitotta meg.
Legyen az irodalom, természettudomány vagy sport, a dózsások versenyképesek
Publikálás dátuma: 2016. február 21.

A helyi, térségi és országos tanulmányi-, valamint sportversenyeken egyaránt eredményesen szerepelnek a Dózsa György Általános Iskola tanulói. Ez büszkeséggel tölti el a diákokat, szüleiket és tanáraikat egyaránt. Ugyanakkor visszaigazolja, hogy az intézmény oktatási, -nevelési tevékenységében a felzárkóztatás mellett a tehetséggondozás is sikeresen működik - értékelte az elmúlt félév eredményeit Terbe Ákosné igazgató.

Országos turnéra indul Bagdi Bella
Publikálás dátuma: 2016. február 21.

Március közepétől júniusig járja majd az országot Előttem legyen mindig út című új lemezével Bagdi Bella. Az életmódfejlesztő énekes 35 magyar városban és 6 erdélyi helyszínen adja elő legújabb szerzeményeit hol a humor, hol a belső nyugalom rendkívüli jelenlétével. Az önfejlesztő tanítások és a zene találkozásának célja, hogy a dalok erejével segítse és fejlessze az emberek lelki-szellemi életét. Az első állomások között szerepel Veszprém, Kiskunfélegyháza, Ózd, Komló és Szombathely.

Titkok a levéltárból - Állatokkal való közlekedés szabályai – 1930
Publikálás dátuma: 2016. február 21.

Ma egyre kevesebb lovaskocsival, vagy más, állati erővel húzott közlekedési eszközzel találkozhatunk a közutakon. Az 1930-as években viszont nemcsak ez volt mindennapos, hanem a csordában, falkában az úton, vagy azon keresztül hajtott jószágok látványa is megszokottnak számított. A balesetek elkerülése érdekében szabályozni kellett a közlekedés feltételeit, s ezek a regulák egyaránt vonatkoztak a gépjárművekre, az állat-vontatta szekerekre és kocsikra, valamint a kerékpárosokra a lovaglókra, s az állathajcsárokra is.

A testvértelepülési kapcsolatok idei menetrendjét egyeztették
Publikálás dátuma: 2016. február 20.

Az idei év pályázati lehetőségeit, rendezvényeit vitatta meg és egyeztette a Testvérvárosi Egyesület elnöksége legutóbbi ülésén. A megbeszélésen elhangzott, hogy Félegyháza is részt vesz az angliai testvérváros, Newbury meghirdette fotópályázaton, illetve segíti a szeptemberi centenáriumi történelmi kiállítás anyagának gyűjtését. Ehhez a városlakóktól is várnak Félegyháza életét, szokásait bemutató fotókat, valamint olyan, a kiállításon bemutatható tárgyakat, amelyek az I. világháborúhoz kapcsolódnak.

Az Aranymonostor feltárását bemutató előadással indult a Bugacról szóló programsorozat
Publikálás dátuma: 2016. február 20.

A bugaci Aranymonostor feltárását mutatta be a Cifrapalotában Rosta Szabolcs, a Katona József Múzeum igazgatója. A február 17-én, szerdán megtartott programot a Kecskeméti Városszépítő Egyesület szervezte.

Az együttműködés kiváló példája
Publikálás dátuma: 2016. február 20.

Országos műhelykonferenciát tartottak a Kossuth Lajos Középiskola és Szakiskola Kollégiumában az Arany János Kollégiumi Szakiskolai Programban (AJKSZP) résztvevő társintézmények képviselői részére. A konferenciára az ország hét városából érkeztek városunkba, hogy megismerjék azokat a jó gyakorlatokat, amelyeket a Kiskunfélegyházi Középiskola a programban továbbfejlesztett, vagy újként bevezetett.

Ki a virágot szereti...
Publikálás dátuma: 2016. február 20.

Sok próbálkozás volt már eddig is a Petőfi téri üzletsor előtti virágágyások beültetésére, de sajnos a növényzetét mindig tönkre tették, szeméttel borították. Február 19-én ezeket a területeket újra értő kezek vették gondozásba, bízva abban, hogy a megújult környezet visszatartja a rongálókat, szemetelőket. Az ágyásokba virágzó évelők, középre cserjék, a szélekre pedig kevésbé érzékeny pázsit- és egyéb fűfélék kerültek. A felújítás a Hattyúház előtt is folytatódik.

Ünnepi ügyfélfogadási rend
Publikálás dátuma: 2016. február 20.

A március 15-i nemzeti ünnep kapcsán az alábbiak szerint változik a Polgármesteri Hivatal nyitva tartása és ügyfélfogadási rendje.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2016. február 19.
A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.
 
Elszállították a Ladát
Publikálás dátuma: 2016. február 19.

Több lakossági jelzés is érkezett az elmúlt időszakban az önkormányzathoz arról a használaton kívüli, rendszám nélküli LADA típusú személygépkocsiról, amit feltehetően a Wesselényi utcai parkolóban „felejtett” a tulajdonosa. Meglehetősen leromlott állapota is arra utalt, hogy a valaha kedvelt járműről végképp lemondtak. Az autót február 18-án, csütörtökön elszállíttatta a félegyházi közterület-felügyelet. Az idáig vezető út azonban nem volt olyan egyszerű, mint azt a legtöbben gondolnánk.

Georgia, a Kaukázus gyöngyszeme
Publikálás dátuma: 2016. február 19.

A Földrajzi Szabadegyetemi sorozat keretében Georgia (Grúzia), a Kaukázus gyöngyszeme címmel tartott vetített képes előadást a Hattyúházban dr. Tarjányi József, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tiszteletbeli tagja és a Petőfi Bizottság elnöke.

Ismét parkolóvá alakul a jégpálya
Publikálás dátuma: 2016. február 19.

Több mint 14 ezer alkalommal szálltak jégre gyermekek és felnőttek a félegyházi korcsolyapályán a téli szezonban. Délelőttönként az ingyenes pályahasználatot szinte minden általános- és középiskolás diák kihasználta, közülük sokan délután és este is visszatértek sportolásra. A vonzáskörzet iskoláiból is érkeztek diákok egy kis csuszingálásra. A könyvtár mögötti jégpálya a jövő héten ismét parkolóként üzemel. 

Középiskolások mérték össze tudásukat
Publikálás dátuma: 2016. február 19.

Megannyi lelkes diák öt sportágban mutatta be tudását a középiskolásoknak szervezett atlétikai versenyen február 17-én, a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A tanulókat Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd a Móra Ferenc Gimnázium testnevelője, Kis-Czakó Annamária ismertette a versenykiírást. A diákok 30 méteres sprint futásban, súlylökésben, helyből távolban, magasugrásban és körfutásban álltak rajthoz. Az iskolák csapataiból egy-egy számban négy-négy fő indulhatott, egy diák a futáson kívül két számba nevezhetett.

Nemzeti Játszóház
Publikálás dátuma: 2016. február 19.

Családokat és 6 éves kor feletti gyerekeket várnak március 12-én, szombaton 9.30 és 12 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központba. Nemzeti Játszóház címmel családi kézműves foglalkozást tartanak. A program keretei között lehetőség lesz huszárcsákó, kokárda és egyéb, a márciusi forradalomhoz köthető jelképek készítésére is. Információ kérhető Bodor Mariann programszervezőtől a 76/466-843-as vagy a 20/292-6403-as számokon. Belépő: 300 forint.

Ökoiskola lett a kunszállási iskola
Publikálás dátuma: 2016. február 19.

Bátran felvehetné a versenyt a városi intézményekkel a kunszállási Tóth Pál Általános Iskola, amely a közelmúltban elnyerte az ökoiskola címet. A falusi iskolában nem csak a környezetvédelemre, hanem az egészséges életmódra és a tehetséggondozásra is különös figyelmet fordítanak.

Teadélután a Múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. február 19.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre szeretettel vár minden múzeumtúrázót és kirándulót február 22-én, hétfőn, 15 órakor a Kiskun Múzeumban tartandó teadélutánra. A rendezvényen bemutatják a tavalyi év múzeumtúráiról és kirándulásairól készült felvételeket, közösen felelevenítik az élményeinket. Mindenkit szeretettel várnak.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek