Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.03.11-03.18.

 
Belterületi lomtalanítás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 18.

Az FBH-NP Közszolgáltató Nonprofit KFT a korábban megszokott előre ütemezett, település egész területére vonatkozó, egy meghatározott napon történő lomtalanítás helyett - továbbra is évente 1 alkalommal – az ingatlantulajdonossal egyedileg előre egyeztetett időpontban, annak megrendelését követően a háztartásban keletkezett lom (feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat) háztól történő elszállítását kívánja biztosítani.

Forgalomkorlátozásra számíthatnak a hétvégén a Kiskunfélegyháza központjában közlekedők
Publikálás dátuma: 2016. március 18.

Forgalomkorlátozásra számíthatnak a hétvégén a Kiskunfélegyháza központjában közlekedők. Március 18-án, péntek kb. 17 h- és 19. szombat 13 h között lezárják a parkolókat a Szt. János tér Innovációs központ és a Desperado étterem közötti szakaszán, ahol veszélyes fa kivágására kerül sor, majd ezt követően szombaton 8 és 13 óra között, az adott útszakaszt teljes egészében lezárják.

Négy helyszínen versenyeztek a Fénypárducok
Publikálás dátuma: 2016. március 18.

Március 6-án, Kiskunhalason a Perka-kupán két fővel vettek részt a Fénypárducok. A Star Wars témájú versenyt szakadó eső nehezítette. A találkozón Vasné Köteles Anita a felnőtt nők között 3. , Vas Tibor a vadászreflexes férfiak között 4., a „Darts Vader” nevű íjászjátékban pedig a 2. helyet szerezte meg.

Zöldjáratok a városban
Publikálás dátuma: 2016. március 18.

Az FBH NP Nonprofit KFT tájékoztatja a város lakosságát, hogy az idei évben az alábbi ütemezés szerint gyűjtik be a kertekben, háztartásokban keletkezett zöldhulladékot. A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés több napig is eltarthat.

A helyi sajtósokat is köszöntötték március idusán
Publikálás dátuma: 2016. március 17.

Több év kihagyás után az önkormányzat úgy döntött, hogy a sajtószabadság napján köszöntik a helyi újságírókat, és a legjobbakat az „év sajtósa” címmel tisztelik meg. Idén második alkalommal köszöntötte az újságírókat, rádiósokat és televíziósokat Csányi József polgármester március 15-én, mielőtt átadta Fábián Adriennek, az Infokiskunfélegyháza újságírójának a „Kiskunfélegyháza városáért tett média szolgáltatásért” elismerő oklevelet.

Családi értékek a XXI. században
Publikálás dátuma: 2016. március 17.

Minikonferenciát szervez a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete március 23-án, szerdán 9 és 15 óra között a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvény mindenki számára ingyenes és nyitott. A minikonferencia pedagógusok, felnőtt ápolás és gondozás, gyermek ápolás és gondozás, szülészeti ellátás és a védőnői ellátás területén dogozók számára akkreditált pontszerző továbbképzés.

Elindult a XII. Helyismereti vetélkedő a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. március 17.
XII. alkalommal hirdette meg Helyismereti vetélkedőjét a Kiskun Múzeum. A Kiskun Múzeum még várja a csapatok jelentkezését, XII. Helyismereti vetélkedőjére. A múzeum idén is útjára bocsájtotta helyismereti vetélkedőjét, melyet a középiskolás diákok mellett az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára hirdetett meg.
Internet Fiesta a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. március 17.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtárban március 16-án kezdődött, és március 22-éig tart az Internet Fiesta. Az idei foglalkozássorozat célja, hogy a világhálón megtalálható online kulturális tartalmakat, közkincseket a könyvtárak megosszák az érdeklődőkkel, érdekes, informatív vagy játékos formában hívják fel a figyelmet a web nyújtotta lehetőségekre.

Növényvédelmi permetezés Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 17.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal értesíti a lakosságot, hogy március 23-án, szerdán a platán- és hársfák lemosó permetezésére kerül sor az időjárás és a rajzás figyelembevételével. A munkálatok során AGROL PLUSZ permetezőszert használnak, melynek hatóanyaga 90% vazelinolaj. A vegyszer méhekre nem, vizekre közepesen veszélyes. Amennyiben a fenti napon nem végezhető el a permetezés, úgy azt március 24-én vagy 25-én megismétlik.

Pénzügyi tematikus hét a Darvas iskolában
Publikálás dátuma: 2016. március 17.

Az idén már második alkalommal rendezték meg a Pénz7 programsorozatot mintegy harminc ország részvételével, melynek legfőbb célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyek tudatos kezelésére.

Rajzold meg kedvenc magyar népmeséd!
Publikálás dátuma: 2016. március 17.
A könyvtár Gyermekbirodalma óvodások számára egyéni rajzpályázatot hirdet, melynek témája egy kedvenc magyar népmese illusztrálása (bármely technikával). A beküldött művek elkészítői között több ajándékcsomag kerül kisorsolásra május 28-án a Gyermeknapi Családi Szombat Délelőttön.
Tavaszi kézműves napok
Publikálás dátuma: 2016. március 17.

Kézműves foglalkozásokat szervez a tavaszi szünet idejére gyerekeknek a Móra Ferenc Művelődési Központ. A program keretében lehetőség lesz húsvéti díszek, dekorációk készítésére, valamint sok mese és játék vár a kicsikre és nagyobbakra március 23-án, 24-én és 25-én délelőtt 8 és 12 valamint 13 és 16 óra között. Étkezést nem, de a gyermekfelügyeletet 12 és 13 óra között is biztosítják. Részvételi díj délelőtt 500 forint, egész nap 800 forint/fő. Információ és jelentkezés Bodor Mariannál a 20/292-6403-as és a 76/466-843-as telefonszámon. Március 26-án, szombaton húsvéti kézműves játszóház is várja az apróságokat 9.30 és 12 óra között. Belépő 300 forint/fő.

Általános iskolai beiratkozások
Publikálás dátuma: 2016. március 16.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerületének közleménye a tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beíratásáról.

Beiratkozás a Félegyházi Waldorf Iskolába
Publikálás dátuma: 2016. március 16.

A Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola 2016. április 14-15-én 8.00-17.00 óráig tartja beiratkozási napjait Kiskunfélegyházán a Darvas tér 10. sz. alatt a II. emeleten.

Forgalomkorlátozás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 16.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály Közterület-felügyelete tájékoztatja a város lakosságát, gépjárművezetőket, illetve a Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy március 18-án, pénteken 17 órától 19-én, szombaton 13 óráig lezárják a Szent János téren az Innovációs központ és a Desperado étterem közti parkolókat, veszélyes fák kivágása miatt. Március 19-én 8 és 13 óra között pedig teljesen lezárják az érintett útszakaszt a forgalom elől. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a forgalomkorlátozást szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni.

Lomtalanítás Kiskunfélegyháza külterületén
Publikálás dátuma: 2016. március 16.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivata Városüzemeltetési Osztálya értesíti a város érintett lakosságát, hogy április 2-án, szombaton a Halesz, Galambos, Szabó-hegy, Ring-hegy, Selymes és április 3-án, vasárnap az Aranyhegyi lakótelep, Zöldmező lakótelep, Alpári úti hobbik, Kőrösi út, Nasztej Kft. tehenészete, Mezőgazdasági bolt, Kis-Szegedi út térségében a Polgármesteri Hivatal az FBH NP Nonprofit KFT. és a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza Város külterületén.

Nemzetközi tornaverseny Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 16.

Matolay Nemzetközi Emlékversenyt rendez a Magyar Torna Szövetség Félegyházán április 2-án és 3-án, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban, ahová 8-10 országból várnak versenyzőket. Az emlékverseny egyben a Magyar Országos Szuper Csapatbajnokság első fordulója, valamint a riói olimpia kvalifikációs versenysorozat fontos állomása. Olyan hírességek is részt vesznek a rendezvényen, mint például a 2012-es londoni olimpikon Böczögő Dorina és Makra Noémi. A verseny fővédnöke dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, a MOB alelnöke. A rendezvény látogatása ingyenes.

Szenvedélymentesen is lehet élni Félegyházán a fiataloknak
Publikálás dátuma: 2016. március 16.

Erre a tényre is felhívták a figyelmét azoknak a középiskolásoknak, akik kilátogattak a nagyszabású bűnmegelőzési és katasztrófavédelmi napra a „lóúsztatóhoz”. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság szervezésében a Kreatív Mozaik Alapítvány, a Szalamandra Kétéltű Kutató Alapítvány, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem szakemberei több helyszínen tartottak látványos bemutatót, és biztosítottak játékos, sportos elfoglaltságot a diákoknak.

Búza-kenyér-élet
Publikálás dátuma: 2016. március 15.

A Kiskun Múzeum meghív minden érdeklődőt a Búza-Kenyér-Élet - a búza útja a földtől az asztalig a Duna-Tisza közén egykor... és ma, avagy kiállítással a fenntartható fejlődésért - című vándorkiállítás megnyitójára március 18-án, pénteken 11 órára.

Örömíjász verseny Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2016. március 15.

Március 13-án, vasárnap rendezte meg a Huszka József HE Pálmonostorán a második Toportyántúra örömíjász versenyét. A Koppányok 10 fővel vettek részt a megmérettetésen, ahol összesen hét érmet szereztek. Makány Mátyás köszöntő szavai után Héjja Bella tárogatón adta elő a Himnuszt, majd elkezdődött a verseny.

120 éve született Kádár Lajos
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

A Kiskun Múzeum szeretettel meghív minden érdeklődőt március 16-án, szerdán, 17 órára Mayer Lászlóné nyugalmazott középiskolai tanár előadására. Témája: megemlékezés a félegyházi kötődésű Kádár Lajos népi író születésének 120. évfordulója alkalmából.

A reménnyel ajándékozta meg közönségét
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

Március 12-én (szombaton) Kiskunfélegyházára látogatott a közismert előadó Bagdi Bella, hogy megzenésített pozitív megerősítéseken keresztül életjobbító útmutatásokat adjon a népes számban megjelent közönségének.

Az emberek számítanak tűzoltóinkra
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

Az elmúlt évben 382 alkalommal riasztották a félegyházi tűzoltókat, ami közel öt százalékkal kevesebb volt, mint a korábbi esztendőben. Lánglovagjaink 108 tűzesethez vonultak, és 163 műszaki mentésben vettek részt. A tűzesetek többsége a mezőgazdasági és erdőgazdálkodási területeken történt, de több lakóingatlan és melléképület is kigyulladt. A tűzeseteknek 6 sérültje (égési sérülések, füstmérgezés), és egy halálos áldozata is volt. A műszaki mentéseknél 71 fő sérült meg, 7-en pedig életüket vesztették – derült ki a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság évértékelő közgyűlésén március 11-én.

Figyelj, szeress, beszélgess!
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

Van egy előadása a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhelynek Ahogy a víz tükrözi az arcot címmel, amit március 17-én, csütörtökön Félegyházán is bemutat a fiatalokból, főleg közép- és főiskolásokból álló társaság. A jelenetek hús-vér tinédzserek életének epizódjait dolgozzák fel. Olyan élethelyzeteket, amelyek az őket érintő legmeghatározóbb élményekről, nehézségekről, fájdalmakról beszélnek, úgymint kortárs kiközösítés, alkohol- és drogkérdések, családon belüli erőszak…

Húsvéti Családi Szombat Délelőtt
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

Szeretettel várnak minden gyermeket a Húsvéti családi szombat délelőttre március 19-én, szombaton 8-tól 12 óráig a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába.

Kezei közt „lélek” költözik az üvegbe
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

Az egyik legjelentősebb népi iparművészeti elismerést, a Gránátalma-díjat vehette át a félegyházi Bene Ágostonné Ircsi a legutóbbi Országos Népművészeti Kiállításon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott díjjal a Kárpát-medence legjobb kézműves alkotóinak sorába került kosárfonó népi iparművészt bankfalui otthonában kerestük fel, hogy műhelyében megismerkedjünk egy már-már feledésbe merült szakma egyik utolsó képviselőjével és az ő értékmentő tevékenységével.

Középdöntőben a nyugdíjas zenészeink, énekeseink
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

A VI. Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud középdöntőjébe jutott a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar. A március 12-én Kecskeméten megrendezett elődöntőn ragyogó produkciót mutattak be citerásaink és énekeseink – mondta el Seres Dániel, az együttes vezetője. A szakértő zsűri tagjaitól, de vetélytársainktól is kedvező véleményeket, bírálatokat kaptunk. A lényeg, hogy ősszel ott leszünk Harkányban a középdöntőben. Mindenesetre úgy alakítjuk felkészülésünket, próbáinkat, hogy a májusi döntőre is meghívást kapjunk.

Lakossági fórum Haleszban és Selymesben
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

Lakossági fórumot tart Ván Jenő, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője. Március 16-án, szerdán 17 órakor Haleszban, a gazdakör épületében, március 17-én, csütörtökön 17 órakor pedig a Selymesi Közösségi Házban.

Programok a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2016. március 14.
Tekintsék meg a KÉSZ Aréna Sportcsarnok aktuális program ajánlatát! 2016. március 20. ( vasárnap ), 10:00-tól Leány futsal U18 bajnokság.
Szűrésnap a kórházban
Publikálás dátuma: 2016. március 14.

A Víz világnapja alkalmából ingyenes szűrésnapot tartanak a Kiskunfélegyházi Városi Kórházban, a Rehabilitációs épület diszpécser szolgálat előtti váróterében március 19-én, szombaton 9 és 14 óra között. Lehetőség lesz csontsűrűség, talpnyomás, vércukor- és koleszterinszint, továbbá vérnyomásmérésre.

A gumipaloták tomboló rosszcsontjai
Publikálás dátuma: 2016. március 13.
Remek hétvégi szórakozást talált ki magának az, aki ellátogatott március 12-én (szombaton) a Légvár Világ gumipalotáinak birodalmába. Noha nem először jár városunkban a Légvárvilág Játszóház csapata, de töretlen sikerrel rendezik meg szórakoztató délutánjukat.
A legjobb pékek és cukrászok a mezgében nevelkednek
Publikálás dátuma: 2016. március 13.

Balog Adrienn Kitti első helyen végzett az Országos Pék-cukrász Szakma Kiváló Tanulója versenyen. A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola tanulója a végső győzelem és a szakmai bizonyítvány mellé besöpörte a „Legjobb pék-gyakorlat”, a „Legjobb cukrász-gyakorlat” valamint a „Legszebb torta” díjait is.

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2016. március 13.

A nagyböjti időben szerdán és pénteken keresztúti ájtatosságot tartanak délután ½ 5-től. Kérik, hogy menjenek el minél többen, hogy Krisztus Urunk szenvedéstörténetét átelmélkedve jobban ráhangolódhassanak húsvét misztériumára.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. március 13.
Most vasárnap a keresztutat a fiatalok vezetik, gitáros énekkel. Március 18-án, pénteken este ½ 6-kor szentmise lesz az Ótemplomban, utána indul a városi keresztút a Szent István Templomhoz. A keresztút miatt elmarad a filmklub aktuális vetítése.
Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 13.
Ne feledje! 2016. március 13-án (vasárnap) Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán a Vásártéren. Mint minden hónap második hétvégéjén, most is lehet nézelődni-vásárolni, sőt sült kolbászt, lángost és egyéb vásári csemegéket kóstolgatni.
Bringás időutazás
Publikálás dátuma: 2016. március 13.

Kerékpáros félegyháziak töltötték meg a Petőfi teret március 12-én délután. A bringások Mészáros Márta múzeumigazgató vezetésével a Templomhalom Emlékparkhoz karikáztak. Megismerve a középkori Félegyháza feltárt emlékeit, egy kőrisfát ültettek őseink emlékére, egyet pedig a jövő generáció reményeinek megvalósulásáért

Koncz Zsuzsa koncert Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 13.

Mama kérlek... címmel anyáknapi koncertet ad Félegyházán Koncz Zsuzsa május 5-én, 19 órától, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A nagyszabású, színvonalas zenei programhoz Borzák Tibor 2014-ben, a Szabad Földben megjelent, Koncz Zsuzsa divatokon és zenei irányzatokon átívelő időtlenségéről írt soraival szeretnénk kedvet csinálni a félegyháziaknak.

Minden, ami Jazz
Publikálás dátuma: 2016. március 13.
Március 12-én a Kiskunfélegyházi Battyhány Lajos Általános Iskolában a dzsesszé volt a főszerep. A nyugat-afrikai gyökerekből fakadó dzsessz az afroamerikai zenei hagyományokban (úgy mint blues, ragtime) ugyanúgy megtalálható, mint az európai katonai zenekarok zenéjében. A 20. század eleji amerikai néger közösségekből indult ki és körülbelül az 1920-as évekre vált nemzetközileg is ismertté. Innentől kezdve fokozatosan vált meghatározó zenei stílussá a világban, amely jelentős hatással volt (és van napjainkig is) a többi zenei irányzatra is.
Szépségipari termékek pazar kínálatban
Publikálás dátuma: 2016. március 13.

A tavasz a természetben a megújulást jelenti. Ilyenkor mi is egyre többet gondolunk a télen felszedett kilók leadására, szervezetünk méregtelenítésére, és a megszépülésre. Összeállításunkkal segítséget szeretnénk nyújtani olvasóinknak néhány lehetőség megismerésére, amely akár az első lépéseket is jelentheti életmódunk és külsőnk megváltoztatásában. Mert, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, a lelkünk is kiegyensúlyozottabb lesz. Most a Ni-Por Kft. szépségápolási termékeivel ismerkedhetnek meg.

Weöres Sándor szavalóverseny
Publikálás dátuma: 2016. március 13.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában rendezték meg a Weöres Sándor városi szavalóversenyt, amelyet alsó- és felső tagozatos diákok számára hirdettek meg. Jelentkezni iskolánként és évfolyamonként egy-egy fővel lehetett.

A jövő kürttanára ma még gyakorol
Publikálás dátuma: 2016. március 12.

Második helyezést ért el a nemrégiben Kisújszálláson megrendezett XII. Országos Zeneiskolai Kürt Versenyen a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenésze, Borsos Donát. A 10 esztendős muzsikustól bárki megtanulhatja mi az a motiváció.

A víz szalad, a kő marad
Publikálás dátuma: 2016. március 12.

A március 15-ei ünnephez kapcsolódóan mutatja be március 12-én, szombaton 19 órakor a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület a "Víz szalad, a kő marad" című darabját, melynek helyszíne a kiskunfélegyházi Rocktár. Az előadás a Transylmania együttes közreműködésével lesz látható. Belépő: 1000 Ft/fő, mely magában foglalja a darab után kezdődő táncház belépődíját is. Közreműködik Samu Zoltán és zenekara.

II. Falvak éjszakája „Tiszteld a múltat, hogy érthesd a jelent és munkálkodhass a jövőn!”
Publikálás dátuma: 2016. március 12.

Nagyszabású közösségi programot szervez ismét Kunszállás, Fülöpjakab és Jakabszállás önkormányzata. Május 28-án és 29-én második alkalommal kerül sor a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere” című rendezvényre. Kovács Imre polgármester és dr. Bóna Csaba jegyző, az ötlet kitalálói és gondozói immáron két napos rendezvényt szerveznek, folytatván a tavaly elkezdett hagyományokat, még több, még érdekesebb programokkal várva a vendégeket.

Minden ami csak kellhet egy kismamának
Publikálás dátuma: 2016. március 12.
Óriási sikere volt ma (március 12-én) a Baba-Mama Ruhabörzének, melynek a Móra Ferenc Művelődési Ház díszterme adott otthont. Immáron hagyományosan került megrendezésre a baba-mama holmik piaca, de az óriási létszámot tekintve is elmondható, hogy a népszerűség töretlen.
„Fényesebb a láncnál a kard…”
Publikálás dátuma: 2016. március 12.

Szinte minden népnek van egy olyan költője, akinek nem csak a költészetét ismeri el a világ, hanem úgy tekintenek rá, mint az adott nép eszmei megtestesítőjére. Mi, magyarok rengeteg költő művészetével büszkélkedhetünk. A magyar költészet nagyjai közül pedig talán Petőfi Sándor az, akit a legjobban ismernek. Ha meghallják a nevét, rögtön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc jut eszükbe, és az, hogy ízig-vérig magyar volt.

A "Honvédelemért" kitűntető címet kapta Kiskunfélegyházáról Ágoston Tibor
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

A "Honvédelemért" kitűntető címet kapta nemzeti ünnepünk alkalmából Ágoston Tibor a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának igazgatója.

Angliában is örültek a Mórás fiataloknak
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Angliából tértek vissza nemrégiben a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és nevelői, ahol 8 ország nebulóival ismerkedhettek. Az Európai Erasmus programoknak köszönhetően pályázati úton nyerte el az utazás lehetőségét a Móra Ferenc Gimnázium, így egy lelkes csapat kelhetett útra Dr. Farmasiné Vízhányó Anita kíséretében, akit az eseményről és programokról is kérdeztünk. 

Erdélyben köszöntik március 15-ét a dózsások
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Nemzeti ünnepünket Erdélyben ünneplik a Dózsa iskola hetedik évfolyamos tanulói. A „Határtalanul” pályázatnak köszönhetően ugyanis Petőfi Sándor nyomdokain járva ellátogatnak Fehéregyházára, Segesvárra, Székelykeresztúrra, mindazokra a helyekre , ahol költőóriásunk megfordult élete során. A diákok felkészültek a „nagy utazásra”. A Petőfi életművet tanulmányozták, a költő félegyházi emlékeivel pedig a Petőfi Sándor Emlékházban ismerkedtek. 

Ezúttal március 15.-e alkalmából ünnepeltek együtt a Kiskunfélegyházi és Kikindai fiatalok.
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Ezúttal március 15.-e alkalmából ünnepeltek együtt a Kiskunfélegyházi és Kikindai fiatalok a Darvas Általános Iskolában Kiskunfélegyházán. Persze a határontúli gyermekek látogatása nem csak az ünnepségen való részvételre korlátozódott. 

Iskolanyitogatót tart a Jakabszállás- Fülöpjakab Általános Iskola
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Március 17-én mutatkozik be leendő első osztályos tanulóinak a Jakabszállás- Fülöpjakab Általános Iskola. Csütörtökön délelőtt 9 órakor a jakabszállási iskola, délután pedig az intézmény fülöpjakabi Eötvös József Általános Iskolájában várják a nagycsoportosokat és szüleiket a nyílt napra. 

Megkezdődött a Móra ferenc Gimnázium tornatermének felújítása
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Megkezdődött a kiksunfélegyházi Móra ferenc Gimnázium tornatermének felújítása. A munkálatok előreláthatóan egy hónapig tartanak majd. A régóta szükséges beruházás részleteiről és arról, hogy hogyan hidalják át az időszakot, Rosta Ferenc igazgató nyilatkozott rádiónknak. 

Mikor jön a hulladékszállító autó?
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

A március 15-i ünnep miatt változik a hulladékszállítás rendje. Azoknál a háztartásoknál, ahol eredetileg erre a napra (keddre) esne a szemétszállítás, a munkaszünet miatt egy nappal korábban, március 14-én, hétfőn kerül sor a hulladékszállításra.

Mindegy hol élünk Kiskunfélegyházán, a közbiztonság jó.
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Kiskunfélegyháza Bács-Kiskun Megyében kiemelkedően jó közbiztonsággal büszkélkedő település, derült ki a Kiksunfélegyházi Rendőrkapitányság éves állománygyűlésén. Városrészenként sem találni jelentős eltéréseket a bűnügyi statisztikákban. 

Nemzeti Játszóház
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Családokat és 6 éves kor feletti gyerekeket várnak március 12-én, szombaton 9.30 és 12 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központba. Nemzeti Játszóház címmel családi kézműves foglalkozást tartanak. A program keretei között lehetőség lesz huszárcsákó, kokárda és egyéb, a márciusi forradalomhoz köthető jelképek készítésére is. Információ kérhető Bodor Mariann programszervezőtől a 76/466-843-as vagy a 20/292-6403-as számokon. Belépő: 300 forint. Szintén ezen a napon 8 és 12 óra között baba-mama ruhabörze lesz az intézményben.

Reménnyel teli rabok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Folytatja a filmklubot a művelődési központ. Ezúttal egy sokak által ismert, már-már klasszikus filmet láthatnak azok, akik március 11-én, pénteken este 7 órakor megnézik Frank Darabont 1994-ben, Stephen King kisregényéből készített filmjét. A remény rabjai című alkotásban igazi profik játsszák a főszerepet: Tim Robbins, Morgan Freeman és Bob Gunton. Hét kategóriában jelölték Oscar-díjra, de egyet sem kapott meg. A belépés díjtalan.

Tájékoztató előadás a Termelőknek!
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete Összevont Osztálygyűlést tart Kiskunfélegyházán a Városháza dísztermében március 17-én (csütörtökön) 16:00 órától.

Ünnepi ügyfélfogadási rend
Publikálás dátuma: 2016. március 11.
A március 15-i nemzeti ünnep kapcsán az alábbiak szerint változik a Polgármesteri Hivatal nyitva tartása és ügyfélfogadási rendje: Március 14., hétfő: pihenőnap, nincs ügyfélfogadás.
Március 15., kedd: nemzeti ünnep, nincs ügyfélfogadás.
 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek