Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.03.25-04.01.

 
Áprilisi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. április 1.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár áprilisi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon. Április 2., szombat 9.30 Madárbarát Klub foglalkozása. Vezeti: Meizl Ferenc ny. iskolaigazgató.
Áprilisi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. április 1.
A Móra Ferenc Művelődési Központ áprilisi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Április 1., péntek 18 és 20 óra BÖDŐCS TIBOR estje, „Cefre palota” címmel. Belépő: 2600 Ft
Áprilisi programok a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2016. április 1.
A Szakmaközi Művelődési Ház áprilisi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Április 3., Vasárnap Darts (vezető: Turcsányi Lajos) Éremgyűjtők Egyesülete (vezető: Sárdi Tibor) 16 óra Krisztus Szeretete Egyház (vezető: Cseri Imre)-
Áprilistól már külön orvos vigyázza gyermekeinket
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

Áprilistól már külön orvos vigyázza gyermekeinket. Egységes orvosi körzetté tehetik a Kiskunfélegyházi középiskolákat, ezzel is erősítve a helyben tanuló gyermekek ellátását. Többek között erről is döntött Kiskunfélegyháza Művelődési és Szociális Bizottsága. Az intézkedés nem csak a helyi gyermekek számára hoz kiemelkedően pozitív változást, de a kollégiumok lakói számára is, akik így folyamatos ellátást kaphatnak betegség avgy bármely más egészségügyi probléma esetén.

Felére mérsékelték a büntetést
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

35 napirendi pontot tárgyalt meg március 31-i, csütörtöki ülésén a félegyházi képviselő-testület. Határozat született egyebek mellett Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói megbízásáról a 2016. április 1-jétől 2021. március 31-ig terjedő határozott időre, támogatta az önkormányzat Ágoston Tibor a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezető, valamint Tasi Judit a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Közgazdasági Szakközépiskolája tagintézmény-vezető beosztás ellátására benyújtott pályázatát. 

Három országos bajnoki címet gyűjtöttek
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

Szombathelyen rendezték meg márciusban az Újonc és Serdülő Országos Bajnokság dobószámát, ahol Kiskunfélegyháza színeit a Jövő Bajnokai DSE képviselte.

Lomtalanítás Kiskunfélegyháza külterületén
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivata Városüzemeltetési Osztálya értesíti a város érintett lakosságát, hogy április 2-án, szombaton a Halesz, Galambos, Szabó-hegy, Ring-hegy, Selymes és április 3-án, vasárnap az Aranyhegyi lakótelep, Zöldmező lakótelep, Alpári úti hobbik, Kőrösi út, Nasztej Kft. tehenészete, Mezőgazdasági bolt, Kis-Szegedi út térségében a Polgármesteri Hivatal az FBH NP Nonprofit KFT. és a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza Város külterületén.

Állásajánlatok
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Járási Munkaügyi Kirendeltségének jelenlegi állásajánlatai az alábbiakban olvashatók. Az ajánlatokról további információ a Kiskunfélegyházi Járási Munkaügyi Kirendeltség címén kérhető: 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 4-5., Tel.: 76/461-745.

Arany-, ezüst- és bronzérmet is hoztak boxolóink
Publikálás dátuma: 2016. március 31.
Kiválóan szerepelt a Honvéd TK Ökölvívó Szakosztálya 2016. március 23-26-án a Vecsésen megrendezett Diák Olimpián. A 2015/16-os Ökölvívó Diákolimpiának a vecsési Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola adott otthont. Az országos döntő rendezője a Magyar Diáksport Szövetséggel kötött védjegyhasználati szerződés alapján a Magyar Ökölvívó Szakszövetség volt, együttműködve a VECSÉS SE-vel. Március 23-án és 24-én lezajlottak az orvosi vizsgálatok és a mérlegelések, majd a sorsolások következtek, és csütörtök délután megkezdődtek a mérkőzések is.
Bronzérmet tartogatott nekünk a duatlon verseny
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

Húsvét szombaton (március 26-án) rendezték meg Balatonbogláron az Országos Duatlon Bajnokságot, melyen három félegyházi versenyző is rajthoz állt a Félegyházi Szuperinfó Sportklub csapatából.

Egészségnap Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

"Az egészség mindenkié" mottóval rendezi meg a Móra Ferenc Művelődési Központ a II. Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo címet viselő programját április 9-én, szombaton 10 és 17 óra között. Az Egészség Világnapja alkalmából a rendezvényt Endrei Judit televíziós műsorvezető, újságíró nyitja meg.

Ha a Constantinumot választod
Publikálás dátuma: 2016. március 31.
Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy a Constantinum Oktatási Intézmény az alábbi időpontokban tartja a 2016/2017-es tanévben tanköteles korú, nagycsoportos gyermekek általános iskolai beírását. Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium Móra Ferenc Általános Iskolája az alábbi időpontokban tartja a 2016/2017-es tanévben tanköteles korú, nagycsoportos gyermekek általános iskolai beírását:
Öveges-program: bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás
Publikálás dátuma: 2016. március 31.
Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja, ezt állapította meg a Nemzeti Nyomozóiroda a 14 milliárdos uniós keretből finanszírozott Öveges-program lebonyolítását vizsgálva.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztálya közel két éve, 2014 nyarán kezdett nyomozni az iskolai tanterem-felújítások címén eltüntetett pénzek után. A március közepén meghozott határozat szerint a pályázatokra beadott vállalkozói ajánlatokban jelentős túlárazások szerepeltek, amelyek az ellenőrzés hiányosságai miatt alkalmasak voltak a „pénzeszközök megszerzésére”.
Programok a Szakmaközi Művelődési Házban
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

Áprilisban a következő programok kerülnek megrendezésre a Szakmaközi Művelődési Házban (Kiskunfélegyháza, Szent János tér 3. Telefon/fax:76/462-364; 

Senior kosárlabda tornát szerveznek
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

Dánffy Antal egykori kosárlabdaedző emlékére szerveznek KKC Senior kosárlabda tornát Kiskunfélegyházán. A sportesemény április 9-én, szombaton lesz a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A rendezvény ingyenesen látogatható.

Új tornatermet kaphat a PG
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

Új tornatermet kaphat a Szent Benedek Gimnázium és Szakközépiskola Kiskunfélegyhűzi PG tagintézménye. Ehhez sikeresen pályáznia kell, melyet azonban a Kiskunfélegyházi képviselő testület is támogat. Több lábon álló pénzügyi konstrukció alapján 68 millió Ft vissza nem térítendő, és 100 millió Ft visszatérítendő támogatást kaphat az intézmény az önkormányzattól mely az önerőt biztosítja majd. Legalábbis ezt javasolta március 29-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának pénzügyi bizottsága. Gyenes Attila képviselő, a bizottság elnöke mondta el rádiónknak mindezt. 

Út a munkaerőpiacra
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

Út a munkaerőpiacra címmel rendez munkáltatói fórumot a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya április 6-án, szerdán a helyi járási hivatal tárgyalójában.

Védjük meg földjeinket!
Publikálás dátuma: 2016. március 31.
A Magyar Szocialista Párt aláírás gyűjtésbe kezd a magyar föld védelmére. A népszavazás kérdése, a belpolitikai kérdések előterében volt az elmúlt néhány héten. A társadalom többsége nem feltétlenül van megelégedve a jelenlegi kormányzati intézkedésekkel, mint például a nyitva tartással kapcsolatban, amelyet nyílt terrorral fojtottak semmibe. Ettől függetlenül a Magyar Szocialista Párt ezeket a kezdeményezéseket tovább viszi. 
Véradások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

Áprilisban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie. A véradáshoz fényképes igazolványt szükséges bemutatni az adatok felvételéhez, pl. személyigazolvány, diákigazolvány, jogosítvány, útlevél, valamint a TAJ kártyát és a lakcímkártyát is vinni kell.

Wifi a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. március 31.

Manapság már-már természetesnek vesszük, hogy egy kávézóban vagy a vonaton elővesszük a laptopunkat, vagy az okostelefonunkat, és azonnal csatlakozhatunk a vezeték nélküli hálózathoz. Az internetfelhasználás annyira természetessé vált, hogy már csak a hiánya tűnik fel igazán.

"Ne gondold, hogy az a tavasz..."
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

E címmel tartanak magyar nóta és operett estet népszerű dallamokkal fűszerezve április 16-án, szombaton 18 órától a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az est házigazdája Tarnai KIss László. Közreműködik Erdélyi Claudia, Szeredy Krisztina, Pölös János. Kísér Sárközy Béla és cigányzenekara. Jegyárak: 3000 és 2500 forint. Érdeklődni a 76/466-843-as telefonszámon lehet.

Általános iskolai beiratkozások
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerületének közleménye a tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beíratásáról.

Az egészséges életre nevelést már az iskolákban el kell kezdeni
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

Egészségnapot tartottak március 23-án a Darvas Általános Iskolában. A főszerepben a sportolás és a helyes étkezés helyezkedett el. Az iskola nagy hangsúlyt igyekszik fordítani a közösségi élményekre, így természetesen az egészségmnap is könyneden próbálta a diákokat a jó úton tartani, vagy a felé terelni mondta el többek közt rádiónknak Jankovszkyné Andrea igazgató asszony. 

Bronzéremmel tért haza Piró
Publikálás dátuma: 2016. március 30.
Március 27-én tértek haza para atlétáink Tuniszból, az IPC GP atlétikai versenyről. A magyar csapat összesítésben három ezüstérmet hoz haza. Szőllősi István súlylökésben, Biacsi Ilona 400 és 1500 méteren szerepelt sikeresen. További két bronzérmet nyert Csontos Piroska 400 méteren és Biacsi Bernadett 1500 méteren.
Félegyházán is csatlakoztak az elégedetlenségi mozgalomhoz
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Gimnázium egy maroknyi tanári csapata csatlakozott az iskolák polgári elégedetlenségéhez kapcsolódó akcióhoz március 30-án. Félegyházi polgárok is voltak, akik a „12 pont az oktatás szabadságáért” röpirattal a kezükben 8 és 9 óra között a gimnázium előtt a pedagógusokkal közösen foglaltak állást az oktatási rendszer megváltoztatásának szükségessége mellett.

Forgalomkorlátozás a Molnár Béla utcában
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a város lakosságát, hogy március 31-én, csütörtökön 7 órától 16 óráig veszélyes fák kivágása miatt lezárják a Molnár Béla utca elejét a 8. számig. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a forgalomkorlátozást szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni.

Hobbiból lett önkéntes szolgálat
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

Az alma nem esik messze a fájától – tartja a közmondás. Jól bizonyítja ezt a félegyházi Hegyi család is. Míg a szülők a Katolikus Karitász aktív önkéntesei, addig fiuk kétéltűjével segít a bajbajutottakon.

Igazságkeresés, vagy boldogság
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

„Igazságosság és megbocsájtás” címmel tartott előadást Pál Feri atya március 29-én a félegyházi művelődési központban. A derűs és humoros római katolikus pap teltház mellett beszélt családi és társas kapcsolatokat érintő problémákról, amelyek megoldására hétköznapi példákon keresztül mutatott irányt. Előadása mindenkinek szólt, legyen katolikus, vagy sem, hisz a problémák sem válogatnak közöttünk.

Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói pályázatát támogatja a művelődési és szociális bizottság
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

Elfogadásra javasolta a képviselő-testületnek Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói pályázatát a művelődési és szociális bizottság. A március 29-ei ülésen többek között döntöttek a bölcsődei beiratkozások időpontjáról és a városi kitüntető címek körének bővítéséről is. A bizottsági tagok a KLIK Félegyházi Tankerületének kérésének teljesítését is támogatták, miszerint az önkormányzat közel 500 ezer forintot biztosít a Dózsa iskola, és a Móra gimnázium testnevelési feladatainak ellátásához. Ez az összeg a sportcsarnok bérleti díját fedezi.

Kiplakátolta a nemfizető, bukott ügyvédet a kiskunfélegyházi ingatlantulaj
Publikálás dátuma: 2016. március 30.
Köszöntsük tánccal a tavaszt!
Publikálás dátuma: 2016. március 30.
A Kismakkos Néptáncegyüttes szeretettel meghívja Önt és kedves családját a 22. Tavaszköszöntőre! Időpont: 2016. április 9. 16:00. Helyszín: a gátéri Faluház mögötti szabadtéri színpad (rossz idő esetén a Faluház színpada)
Közlemény Óvodai beiratkozásról
Publikálás dátuma: 2016. március 30.
Ha a Constantinum Óvodát választják gyermeküknek, kérjük olvassák el a beiratkozásra vonatkozó felhívásunkat! Tájékoztatjuk a Kedves Szülőket, hogy a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium Óvodája az alábbi időpontokban tartja a 2015/2016-os tanévben az óvodás korú gyermekek beírását:
Mórások nyelvi táborban a Bódeni-tónál
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

Közép-Európa smaragdzöld ékkövéhez, a Bódeni-tóhoz egy egyhetes, eseményekben gazdag, felejthetetlen nyelvi útra utazott a Móra Ferenc Gimnázium 38 diákja március 18-án Dobó Aliz, Kissné Fekete Éva és Kovácsik Zita tanárnők kíséretében. A nyelvi kirándulás élményeit a program szervezője összegezte lapunknak.

Nem lehet bliccelni a fizetős parkolókban
Publikálás dátuma: 2016. március 30.

Várhatóan változnak Kiskunfélegyházán a parkolás szabályai. A változások lényege, hogy a fizetős parkolókban bérlet, vagy parkolójegy nélkül tartózkodó autók, illetve a megváltott parkolójegy időtartamát jelentősen meghaladó járművek üzembentartóinak pótdíjat kell fizetni. Az ellenőrzési feladatokat a parkolók üzemeltetője, a közterület-felügyelet munkatársai közreműködésével látja el. A rendeletmódosítási javaslatot a városüzemeltetési bizottság március 29-ei ülésén elfogadásra javasolta a testületnek.

35 éve hunyt el Fazekas Ágnes Blandina iskolanővér
Publikálás dátuma: 2016. március 29.

Fazekas Ágnes Mária Blandina nővér volt a Constantinum egyik legismertebb, legjelentősebb tanáregyénisége. A tanügyigazgatás területén országosan elismert szaktekintély volt, érdemei nemcsak a társulat, hanem a város jó hírnevét is öregbítették. Elhivatottsága, határozottsága szervezőkészsége és diplomáciai érzéke, kiegészülve a lokálpatriotizmussal, a szűkebb hazájáért, Félegyházáért érzett felelősséggel, hozzásegítették ahhoz, hogy nagyot alkosson: a Constantinumot felvirágoztassa és a helyi lányoktatást magas szintre emelje.

Áprilisi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. március 29.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár áprilisi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon. Április 2., szombat 9.30 Madárbarát Klub foglalkozása. Vezeti: Meizl Ferenc ny. iskolaigazgató.
Április 5., kedd 10 óra Betűbölcsi. A városi könyvtár Baba-Mama klubja.Vendég: Kerekes Ferencné és Gácsi-Kissné Genczinger Emese bölcsődevezetők.
Bűnmegelőzés a színház eszközeit felhasználva
Publikálás dátuma: 2016. március 29.

Másodszor érkezett a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely társulata Kiskunfélegyházára a rendőrkapitányság meghívására.Közel ötszáz középiskolás tekintette meg az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást a Móra Ferenc Művelődési Központban. A társulat előadásában a színház eszközeit felhasználva a fiatalokat érintő társadalmi, szociális problémákat boncolgatja. Színházi eseménnyé szőtték a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok történeteit.

Lakossági fórum dr. Molnár Zsolttal
Publikálás dátuma: 2016. március 29.

Lakossági fórumot tart dr. Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnöke és Horváth Tamás önkormányzati képviselő március 30-án, szerdán 17 órakor a Gorkij utca 2. szám alatti Móra Klubban. A fórum témái: Magyarország helyzete, migráció és bevándorlás, ezek hatásai helyi szinten.

Magyar bor, grúz módszerrel
Publikálás dátuma: 2016. március 29.

Magyarországon elsőként a Jászszentlászlón élő Nagy Péter alkalmazza gazdaságában a grúzok több ezer éves hagyományát: a cserépedényekben, azaz kvevriben történő borkészítést. Péter egészen a szőlőkultúra őshazájáig, a Kaukázusig utazott, hogy megismerje az ősi módszert, amit az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2016. március 29.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budapestre április 9-én, szombaton a Magyar Természettudományi Múzeum, (belépő: nyugdíjas/diák: 800 Ft, 70 év felett ingyenes) és a Füvészkert (belépő: felnőtt: 850 Ft, nyugdíjas egységesen 400 Ft., tárlatvezetés: 150 Ft/fő) megtekintésére.

Programok a KÉSZ Arénában
Publikálás dátuma: 2016. március 29.
Tekintsék meg a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok aktuális program ajánlatát. 2016. április 2. ( szombat ) 9:00 - 19:00: Nemzetközi női tornászverseny. 2016. április 3. ( vasárnap ) 9:00 - 13:00: Nemzetközi női tornászverseny
Programváltozás a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. március 29.

Az intézmény felhívja a látogatók figyelmét, hogy a március 31-ére tervezett Rendhagyó tárlatvezetés a „FÉLEGYHÁZA NÉPE – A középkori Templomhalom régészeti emlékei” régészeti kiállításban a Széljáró Balladás műsorát betegség miatt új időpontban, április 16-án, a Tárt kapuk – nyitott nap keretében tartják meg.

Tovább menetelnek az FTSI tornászai
Publikálás dátuma: 2016. március 29.

Bácsalmáson diadalmaskodtak az elmúlt hétvégén a Félegyházi Térségi Sportiskola tornászlányai az V. Zsóka-kupán. I. korcsoportban nem találtak legyőzőre, míg 3-4. korcsoportban a házigazdák mögött a 2. helyezést érték el.

Lomtalanítás Kiskunfélegyháza külterületén
Publikálás dátuma: 2016. március 28.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivata Városüzemeltetési Osztálya értesíti a város érintett lakosságát, hogy április 2-án, szombaton a Halesz, Galambos, Szabó-hegy, Ring-hegy, Selymes és április 3-án, vasárnap az Aranyhegyi lakótelep, Zöldmező lakótelep, Alpári úti hobbik, Kőrösi út, Nasztej Kft. tehenészete, Mezőgazdasági bolt, Kis-Szegedi út térségében a Polgármesteri Hivatal az FBH NP Nonprofit KFT. és a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza Város külterületén.

Pedagógusként, igazgatóként a honvédelemért
Publikálás dátuma: 2016. március 28.
Félegyházán hosszú ideig működött a laktanya, ráadásul a fiam is hivatásos katona volt. Éppen ezért gondoltam, hogy a félegyházi hadosztálytörzs megszűnte után is ápolni kell városunkban a honvédelmi hagyományokat – nyilatkozta Ágoston Tibor, miután átvette a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát. A Simicskó István honvédelmi miniszter által adományozott oklevelet március 10-én Budapesten, a Stefánia Palotában adták át a Kossuth Szakképző Iskola igazgatójának.
 
30 éves a Kunplast Nyugdíjas Klub - videóval
Publikálás dátuma: 2016. március 27.

Három évtized élményeit idézte a Kunplast Nyugdíjas Klub közössége március 18-án. A klub 1986 februárjában alakult meg 40 fővel, akkor még Villamosszigetelő és Műanyaggyár Nyugdíjas Klubja elnevezéssel. A cég neve időközben változott, de a közösség összetartó ereje nem, és a szépkorúak kezdeményezéseit a gyár vezetése mindig támogatta – mondta Szabó Andrásné Marika, klubtársait és az ünnepi klubfoglalkozás vendégeit köszöntve.

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2016. március 27.

Húsvétvasárnap a szokott miserend lesz. Ettől a naptól kezdve a Kalmár kápolnában délután 5 órakor lesznek a szentmisék, a Saerlós Boldogasszony Templomban pedig az esti szentmisék ½ 7-kor fognak kezdődni. Húsvéthétfőn reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este ½ 7 kor lesznek szentmisék.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. március 27.
Köszönetet mondanak mindazoknak, akik a templom és a plébániakert takarításában részt vettek, vagy bármilyen formában hozzájárultak a húsvéti ünnep előkészítéséhez, a szertartások megtartásához. Húsvétvasárnap a délelőtt 9 órakor kezdődő szentmise végén ételszentelési szertartást végeznek. Akik szeretnék megszenteltetni húsvéti ételeiket, vigyék el a templomba.
Amire büszkék vagyunk Szent család szobor - Kiskunfélegyháza, Szent István tér
Publikálás dátuma: 2016. március 27.

A Szent család szobrok állításának hagyománya a 18. század közepére nyúlik vissza. A legkorábbit 1682-ben I. Lipót állíttatta Bécsben, a Grabenen, az 1669-i nagy pestisjárvány emlékére. A példát sokan követték. Hazánkban is számtalan Szent család emlékszobor látható. E szobrokat általában fogadalmi indíttatásból állították. Ezért nevezik ezeket fogadalmi emlékszobroknak is.

Forgalom-korlátozás a Szt. János téren
Publikálás dátuma: 2016. március 27.
Március 31-én a fák ritkítását és a közveszélyes fák kivágását végzik az alább felsorolt utcákban! Tájékoztatjuk a Tisztelt kiskunfélegyházi lakosokat, gépjárművezetőket, illetve Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy 2016. március 31-én, csütörtökön reggel 07 h- és, délután 16 h között a közveszélyes fák kivágásának biztosítása érdekében a Molnár Béla utca, a Bajcsy Zsilinszky utcától, a Molnár Béla utca 8 számig teljes egészében lezárásra fog kerülni.
Zenei meghallgatás a Batthyányban
Publikálás dátuma: 2016. március 27.

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola zenei meghallgatást tart a leendő 1. z osztályos tanulóknak március 30-án, szerdán 8 és 17 óra, valamint március 31-én, csütörtökön 8 és 13 óra között az intézményben. Az iskola képzési rendszeréről pedig fórumot tartanak a szülőknek április 6-án, szerdán 17 órától.

Egy kiskunfélegyházi cég szállítja a vidékfejlesztési államtitkárság dolgozóit
Publikálás dátuma: 2016. március 26.

Idén a kiskunfélegyházi Szalai-Busz transzportálja a vidékfejlesztési államtitkárság dolgozóit Kecskemétre. A nyertes cégnek a pályázat során a szabadszállási Áipli Kft. volt az ellenfele - írta meg a hvg.hu.

Együtt örültek a kitüntetésnek
Publikálás dátuma: 2016. március 26.

Büszkén mutatta feleségének, Eszter asszonynak legújabb kitüntetéseit Deli József nyugállományú ezredes. A 85. születésnapját nemrégiben ünneplő katonatiszt a Honvédelemért Kitüntető Cím arany fokozatát vette át Vargha Tamás miniszterhelyettestől a Stefánia Palotában március 10-én. Ennek előtte pedig a honvédelmi minisztériumban egy 1848-as tarackágyú makettjének átadásával ismerték el katonai munkásságát.

Félegyháziak a világban - Dr. Nemes-Nagy Tibor
Publikálás dátuma: 2016. március 26.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter 2015. december 1-jei hatállyal Nemes-Nagy Tibort nevezte ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. élére Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár javaslatára. Nemes-Nagy Tibor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztályának főtanácsadójaként dolgozott, korábban a Külgazdasági és Külügyminisztérium osztályvezetője volt. Eddig a szűkszavú hír, aminek kapcsán egy félegyházi kötődésű szakember sikerének örülhettünk.

Főszerepben a tojások
Publikálás dátuma: 2016. március 26.
Kellemes Húsvéti Játszóházba invitálták gyerekeket ma (március 26-án) a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobáiba. A délelőtt folyamán tartott kézműves foglalkozáson sokféle technikával készültek sorra a tojások és a húsvéti díszek, tavaszi dekorációk.
Nemzetközi tornaverseny Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 26.

Matolay Nemzetközi Emlékversenyt rendez a Magyar Torna Szövetség Félegyházán április 2-án és 3-án, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban, ahová 8-10 országból várnak versenyzőket. Az emlékverseny egyben a Magyar Országos Szuper Csapatbajnokság első fordulója, valamint a riói olimpia kvalifikációs versenysorozat fontos állomása. 

Rongyszőnyeg a hulladékból
Publikálás dátuma: 2016. március 26.

Tiszta hulladék pamut anyagot gyűjt a Fogyatékosok Nappali Intézménye. Ami másnak haszontalan, az az intézmény gondozottainak értékes rongyszőnyeg alapanyag. A szőnyegfonás napi tevékenységük része, sikerélményük forrása, alkotóvágyuk kifejeződése. A felajánlott anyagokat örömmel fogadják az intézményben, a Móra Ferenc tér 4. szám alatt, naponta 8 és 15 óra között.

„Határtalanul!” Erdély vidékein
Publikálás dátuma: 2016. március 26.

Alapos előkészületek után tavaszi nemzeti ünnepünk előnapján indult az az erdélyi Petőfi-zarándoklat, amely a megtapasztalás, az élmények megélésének semmi mással nem helyettesíthető lehetőségét nyújtotta a Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola két osztályának.

A Waldorf Óvoda mutatkozott be a Betűbölcsiben
Publikálás dátuma: 2016. március 25.

Meghitt, szeretetteljes légkör várta a babákat és anyukákat a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsijében. Ezúttal a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda volt a Gyermekbirodalom vendége. Az óvodapedagógusok A földi giliszta című mesét keltették életre bábok segítségével. Az előadás kezdetén az óvoda nevelői hívó énekkel terelgették a gyerekeket, így már az elején megalapozták a közösen eltöltött idő hangulatát.

Belgiumba utazhat akár ön is
Publikálás dátuma: 2016. március 25.

A Genti virágfesztivál nem csak híres, de most a Kiskunfélegyháziak számára is tartogat lehetőségeket. Testvérvárosi meghívásnak köszönhetően újabb kiskunfélegyháziak utazhatnak Belgiumba. A meghívás a testvérvárosi egyesülethez futott be, a részletekről pedig a TOURINFORM irodában érdemes kérdezősködni, amennyiben valaki szeretne pályázni az utazásra. A részletekről Dobák Sára a kiskunfélegyházi TOURINFORM iroda munkatársa nyilatkozott rádiónknak. 

Egészségnap Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2016. március 25.

Egészségnapot rendez Pálmonostora önkormányzata a Gárdonyi Géza Általános Iskolában március 31-én, csütörtökön. A 15.30-kor kezdődő programban lehetőség lesz ingyenes vércukorszint- és testtömegindex-mérésre, szem- és hallásvizsgálatra. A kicsiket kézműves foglalkozás, zumba és PILATES torna várja, mely utóbbi fél 5-kor kezdődik. 

Felújítás miatt költözik a Takarékszövetkezet
Publikálás dátuma: 2016. március 25.

A kiskunfélegyházi Fókusz Takarékszövetkezet tájékoztatja ügyfeleit, hogy felújítás miatt április 4-étől a Gorkij utca 4. szám alatti fiókja átmenetileg átköltözik a Szent János tér 1. szám alá. A megszokott szolgáltatásokat ugyanúgy vehetik igénybe, munkatársaik mindent megtesznek a zökkenőmentes ügyintézésért. A régi fióknál továbbra is üzemelni fog a bankjegykiadó automata. További információ kapható a 76/560-804-es telefonszámon.

Kerüljünk képbe, képeslapokkal
Publikálás dátuma: 2016. március 25.

Március 22-én délután Kiskunfélegyháza Képekben címmel tartott előadást Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgató asszonya. A múltat képeslapokból ismerhetjük meg sokszor a legjobban. Erre a jelen lévő fiatalok számából ítélve az ifjabb korosztályok is fogékonynak tűnnek. Fontos, hogy ne csak passzív szemlélői, de sokszor aktív segítői is legyünk a múlt kutatásának.

Szeretettel, odafigyeléssel segítenek
Publikálás dátuma: 2016. március 25.

Március elejétől önkéntes program működik a félegyházi városi kórházban. Segítők ülnek a betegágy mellé, hogy odafigyeléssel, kedves szavakkal, apró segítségnyújtással szebbé, elviselhetőbbé tegyék a betegek kórházban töltött napjait. Ez a világszerte elfogadott, Kecskeméten is régóta alkalmazott és be-vált gyakorlat segíti a személyzet munkáját, örömöt visz a betegek életébe, és a kórházi ellátás színvonalát is emeli.

Szőri Mihály egykori neves pedagógusra emlékeztek a Darvasosok
Publikálás dátuma: 2016. március 25.

Egy hét tele vetélkedéssel, feladatokkal és vidámsággal. Szőri Mihály egykori neves pedagógusra emlékeztek a Darvasosok egy héten keresztül. Az emlékhét március 20-án kezdődött, és számos eseményt többek közt 5 tantárgyból vetélkedőket, és izgalmas programokat is tartogatott a gyermekeknek, akik szívesen mérettették meg akár tudásuka is. 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek