Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.04.01-04.08

 
A fiatalok véleményének akar hangot adni a Jobbik a Parlamentben
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

„Hallasd a hangod!” névvel indított kampányt a Jobbik Magyarországért Mozgalom Ifjúsági Tagozata. Az akció részleteiről Farkas Gergely országos elnök és Szabó Balázs, a tagozat Bács-Kiskun Megyei mentora tartott sajtótájékoztatót Kiskunfélegyházán április 7-én. A kampány legfőbb célja, hogy a fiatalok véleménye is hangot kapjon az országgyűlésben.  

A szocik sorra nyilatkoznak, Orbán meg csak remél
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

Miközben Orbán Viktor miniszterelnök csak reméli, hogy a kormányában nincsenek offshore lovagok, a Magyar Szocialista Párt tagjai – Bács megyében mindenképp – sorra teszik közzé nyilatkozataikat ezzel kapcsolatban. A kiskunfélegyházi elnök ennél is tovább ment.

Bónuszkártyával a Kulcs Patikában
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

A Kulcs Patika Bónuszkártyájával többféle kedvezmény vehető igénybe, annak tulajdonosa kedvezőbb áron gondoskodhat egészségéről.

Ismét bővül az ipari park
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

Újabb Kiskunfélegyházi cég döntött a mellett, hogy az ipari parkba költözik, és ezzel együtt bővíti a tevékenységét. A terület értékestíéséről a kiskunfélegyházi képviselő testület március 31-én zárt ülésen döntött. Csányi József polgármester rádiónknak elmondta a döntéssel kapcsolatban, hogy főleg helyi cégek veszik igénybe a szolgálktatásokat, ez mégis örömteli hír hiszen a bővülés minden esetben több adóbevételt is eredményez. 

Ismét Majális a Parkerdőben!
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

Fergeteges és színes programokkal várunk mindenkit május elsején a város felújított erdejébe.

Ismét versenyt fújnak a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskolában
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

Április 9-én és 10-én rendezik meg a 2. kiskunfélegyházi magyar szerzők vokálisd és hangszeres műveire kiírt országos versenyt. Az esemény melyet a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola szervez, már tavaj is komoly zenészeket és versenyzőket vonzott, ráadásul országosan is nagy hírnévre tett szert rövid idő alatt. Hogy mi a verseny különlegessége, erről kérdeztük Kis Fekete Vilmossal a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóját. 

Óvodai beiratkozások
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a város lakosságát, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2016/2017. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket:

Pozitív életszemlélete 90 éven át minden nehézségen átvezette Józsi bácsit
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

A kiskunfélegyházi Népdalkör legendás alakját, Makány Józsefet családja, nyugdíjas klubtársai, a Csanyi úti Idősek Otthona munkatársai, és a városvezetés is köszöntötte 90. születésnapján. Április 7-én az idősek otthonában három ünnepi tortán is el kellett fújnia a gyertyákat. Az egyiket természetesen egy népdal marcipán kottája fedte, amit az ünneplők el is énekeltek. A város nevében Rosta Ferenc alpolgármester, az idősek otthonának lakói és vezetői képviseletében Gálig Erzsébet intézményvezető köszöntötte Józsi bácsit.

Projektzáró rendezvény a Nagyszőlő-Úti Gazdakörben
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

Szakmai, projektzáró rendezvényre kerül sor április 15-én, pénteken a Nagyszőlő-Úti Gazdakörben, a XI. kerület 352 szám alatt. Az esemény a Földművelésügyi Minisztérium által, a tanyák, valamint az alföldi tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében, a települési és térségi fejlesztések támogatására meghirdetett TP-1-2015 kódszámú pályázat záró rendezvénye lesz.

SAKK SIKER AZ ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIÁN
Publikálás dátuma: 2016. április 8.

Az országos egyéni amatőr sakk diákolimpia döntőjén kimagasló eredményt ért el a kiskunfélegyházi Jövő Bajnokai Diák Sport Egyesület sakk szakosztályának női versenyzője Gulyás Réka.

Tavaszi Sakk Egyéni Háziverseny a Szakmaközi Művelődési Házban
Publikálás dátuma: 2016. április 8.
A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete 2016. április 6-án a Szakmaközi Művelődési Házban Tavaszi Sakk Egyéni Háziversenyt (is) rendezett. A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete 2016. április 6-án a Szakmaközi Művelődési Házban Tavaszi Sakk Egyéni Háziversenyt (is) rendezett, melyen a bajnoki címet (4 ponttal) Nagy Sándor szerezte meg.
Akkor fuss jó messzire…
Publikálás dátuma: 2016. április 7.

A fiúk és a lányok egyenlő jogokkal rendelkeznek. Tényleg? Ezt te is így tapasztalod? Mert Tina szerint nem, vagy nem teljesen. De mit tehet egy lány, ha mondjuk zaklatás éri? Ha bántalmazzák? Tényleg ő a bűnös, ha „kihívóan” öltözködik egy buliban, és utána rászállnak a srácok? És mit tegyen, hova fordulhat, ha bajban van? Ki segít neki? 

Aláírásokra vadászik a helyi MSZP
Publikálás dátuma: 2016. április 7.

Több kérdésben is aláírásgyűjtésbe kezdett a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete. Az egyik legfontosabb pont a képviselők és állami vezetők fizetésének visszaszorítását célozza. De hogy mit szólnak mindehhez a Kiskunfélegyháziak arról aláírásgyűjtés közben Horváth Tamás képviselőt, a helyi szervezet vezetőjét. 

Bográcsos partival köszöntötték a tavaszt
Publikálás dátuma: 2016. április 7.
A Mozgáskorlátozottak Kiskunfélegyházi Egyesülete ma (április 6-án) bográcsos mulatságot tartott a Szakmaközi Művelődési Házban. A rendezvényt egy különleges ünnep koronázta meg, ugyanis az egyesület legidősebb tagja Makány Józsi bácsi épp a napokban tölti 90. születésnapját. Ehhez méltóan a kiváló bográcsban elkészített pörköltet Józsi bácsi óriási születésnapi tortája követte desszertként.
Három tortáján is elfújta a gyertyát
Publikálás dátuma: 2016. április 7.
90. születésnapját ünnepelte ma (április 7-én) Makány József. A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában népes vendégsereg vette körül a szépkorú Józsi bácsit, még 92 éves nővére is közöttük volt.
Koncz Zsuzsa koncert Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. április 7.

Mama kérlek... címmel anyáknapi koncertet ad Félegyházán Koncz Zsuzsa május 5-én, 19 órától, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A nagyszabású, színvonalas zenei programhoz Borzák Tibor 2014-ben, a Szabad Földben megjelent, Koncz Zsuzsa divatokon és zenei irányzatokon átívelő időtlenségéről írt soraival szeretnénk kedvet csinálni a félegyháziaknak. A művelődési központ vezetősége kéri, hogy a lefoglalt jegyeket legkésőbb április 18-áig vásárolják meg, különben a foglalásokat nem áll módjukban megtartani.

Közel 4,5 millió forintot sikkasztott a közös képviselő Félegyházán?
Publikálás dátuma: 2016. április 7.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya nyomozást indított sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Cs. Jánosné 54 éves helyi lakos ellen.

Önerőből biztosítja a sportolási feltételeket Petőfiszállás Község Önkormányzata
Publikálás dátuma: 2016. április 7.

Petőfiszálláson önerőből valósították meg az új, szabványméretű kézilabdapályát, melynek költsége tízmillió forint volt. Számolt be rádiónknak a részletekről Szász János, Petőfiszállás polgármestere, aki hozzáfűzte a település jelenleg nem rendelkezik tornateremmel, ezért a Faluházban kerülnek kialakításra a tusolóval és padlófűtéssel felszerelt öltözők.

Szép eredmények félmaratonon
Publikálás dátuma: 2016. április 7.

Kecskeméten rendezték meg az elmúlt hétvégén a 22.Vásárhelyi Félmaraton Családi Futófesztivált. A kiskunfélegyházi Jogging Szuperinfó Futóklub tagjai közül 22-en indultak el a versenyen, ahol az alábbi eredmények születtek.

Szociális és mentálhigiénés munkalehetőség
Publikálás dátuma: 2016. április 7.
Közalkalmazotti álláslehetőség! A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény
6100 Kiskunfélegyháza, Nádasdy utca 12. pályázatot hirdet 1 fő szociális és mentálhigiénés munkatárs munkakör betöltésére.
Vegyen egy virágot a kórház kertjébe!
Publikálás dátuma: 2016. április 7.

Amint arról korábban már írtunk, a félegyházi kórház új építésű szárnya körüli terület megszépítésére összefogást hirdetett a Félegyházi Közlöny, hogy egy-egy virág megvásárlásával minél többen járuljanak hozzá a kórház előkertjének virágossá tételéhez!

A természettudományok területén remekeltek a dózsások
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

A Bolyai-csapatverseny lehetőséget teremtett a gyerekeknek arra, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék komplex természettudományos tudásukat. A Curie országos versenyen VIII. helyezést ért el a Karádi Attila, Ócsai Miklós, Simon Tamás és Tóth Ambrus-alkotta csapat.

Áprilisi programok a múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. április 6.
A Kiskun Múzeum áprilisi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon. Április 9., szombat Múzeumtúra - A Kiskun Múzeum baráti Köre szervezésében látogatás Budapestre, a Természettudományi Múzeumba és a Füvészkertbe.
Bölcsőde – minden kezdet nehéz
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

A bölcsődébe való beszoktatás nehéz időszak az édesanyák és a kisbabák számára is. Sok anyukának összeszorul a szíve, amikor elérkezik az a pillanat, hogy bölcsődébe kell adni a kisgyermeket. Fontos az, hogy a bölcsődével járó kezdeti nehézségeket az édesanya lehetőleg jó szívvel élje meg, és biztos legyen abban, hogy gyermeke jó kezekben lesz. Kerekes Ferencné és Gácsi-Kissné Genczinger Emese bölcsődevezetők ehhez próbáltak segítséget nyújtani a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Betűbölcsijében.

Érmet, éremre halmoznak
Publikálás dátuma: 2016. április 6.
Aranyéremmel tért haza az április elején Szekszárdon megrendezett C és B tíz tánc országos bajnokságról a félegyházi Guba Marcell. A Móra Ferenc Gimnázium tanulója partnerével, Fruzsa Katával a szentesi székhelyű Silver Tánccsoport tagjai. Nem ez az első kiemelkedő eredményük, nemrégiben a bronzérmet hozták el a kelet-magyarországi területi bajnokságról, de két országos bajnoki címmel D és most már C osztályban is, valamint egy területi bajnoki címmel is büszkélkedhetnek.
 
Hamarosan régi és mégis új helyen pattoghat a labda
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

Finisébe érkezett a Móra Ferenc Gimnázium tornatermének felújítása Kiskunfélegyházán. A tornaterem felújításának régóta szükségét érezték már a nevelők, és a diákok is. Most végre elindulhatott egy durván 13 milliós beruházás, pályázati forrásból, melyhez az önerőt a Kiskunfélegyházi Önkormányzat biztosította.

Hattyúházi könyvajánló
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

A Költészet napját 1964-től ünnepeljük. Azóta minden év április 11-én irodalmi rendezvények keretében emlékeznek meg a poétikáról és az egyik legnagyobb költőnkről, József Attiláról. Sokan azonban nem is tudják, hogy nemcsak József Attila született ezen a napon, hanem Márai Sándor, a XX. század egyik legjelentősebb prózaírója is. Ezúttal néhány róluk szóló írást és általuk írt olvasmányt ajánlunk.

Jótékonysági futást szervezett április első hétvégéjén a tiszaalpári Római Szent Franciska Karitász
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

Jótékonysági futást és családi napot tartott április 2-án, a tiszaalpári Római Szent Franciska Karitász csoport, melynek elsődleges célja, a település Piacának népszerűsítése volt. Tájékoztatta rádiónkat a részletekről Bártol Réka, az alpári Szent Franciska Karitász csoport vezetője. A futók a KaritászPontból való rajtot követően három távból választva közelíthették meg a Piacot, ahol a helyi termelők kóstolóval várták a sportos fiatalokat.

Költészet Napja – programok Bács megyében
Publikálás dátuma: 2016. április 6.
Irodalmi játékkal, felolvasóesttel, több helyszínen zenés előadással ünneplik a költészet napját Bács-Kiskun megyében. Kecskemét, Baja, Kalocsa és Kiskunfélegyháza programjait gyűjtöttük össze. A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben országszerte irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal tisztelegnek a magyar líra előtt.
Könnyű fogások Tupperware-módra
Publikálás dátuma: 2016. április 6.
Ma (április 6-án) tartották aktuális klub délutánjukat a Tuppeware háziasszonyai a Móra Ferenc Művelődési Központ emeleti klubszobájában. Már a lépcsőn felérve ínycsiklandó illatok vezették az érdeklődőket a „tett mezejére”, ahol hónapról-hónapra minden szerdán mennyei falatok kerülnek terítékre.
Körkérdés: Hová ültetne még virágot a városban?
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

A város lakóit ezúttal a félegyházi terek, közterületek virágosításával kapcsolatban kérdeztük. Ötleteiket, javaslataikat, tapasztalataikat is megosztották velünk.

Megyei tanulmányi versenyt rendeztek a Göllesz iskolában
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

Kiskunfélegyházán a Göllesz Viktor Általános iskolában rendezték meg április 5-én a XLI Megyei Komplex Tanulmányi Versenyt. A gyermekeknek magyar nyelvi és irodalmi, történelmi, természetismereti, informatikai és életviteli ismereteikről kellet számot adni a kérdőívek kitöltése, valamint a gyakorlati feladatok megoldása során.

Munkáltatói Fórumot tartottak városunkban
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

Az Európai Munkáltatói Napok keretében ma (április 6-án) a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal tárgyalójában Munkáltatói Fórum került megrendezésre GINOP-5.1.1-15/2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezéssel.

Szakmák Éjszakája a Közgében
Publikálás dátuma: 2016. április 6.
Kevés izgalmasabb dolog van, mint a felfedezés öröme, mindig újat keresni, mindig új dolgokat kipróbálni. A Szakmák Éjszakáján április 15-én a Közgé ezt az élményt kínálja. Sokféle éjszaka van: múzeumok, kutatók éjszakája stb. Miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája?
Történelemóra egy '56­-os elítélttel
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

Rendhagyó történelemórán vettek részt április 5-­én a Móra Ferenc Gimnázium tanulói. Az órát Wittner Mária, az 1956-­os forradalom szabadságharcosa tartotta. Az elfogott és letartóztatott ellenforradalmárt sok társával együtt halálra ítélték, és bár sikerült elkerülnie a bitófát, életét végigkísérték 1956 sebei. Előadásának célja az igazság felfedése volt, mellyel a fiatalok szemét szeretné felnyitni, hogy a történelem ne ismétlődjön meg.

Új pályázatokat bíráltak el, a kiskunfélegyházi szakképzők vezetése ügyében.
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

Új pályázatokat bíráltak el, a kiskunfélegyházi szakközép iskolák vezetése ügyében. Kiskunfélegyháza képviselő testülete Ágoston Tibort és Tasi Juditot támogatta. Ágoston Tibor jelenleg a kiskunfélegyházi szakmunkásképzőért és szakiskoláért, valamint a Közgazdasági Szakközépiskoláért felel mint igazgató, míg Tasi Judit a Közgazdasági Szakközépiskolai intézményegység ideiglenesen kinevezett vezetője. Csányi József polgármester elmondta, bár ez csak egy vélaményezés a várostól, hisz döntést nem a testület hoz, mégis elégedettek a két igazgató munkájával, és határozottan számítanak arra a jövőben is. 

Városalapítók Hete az egészség jegyében
Publikálás dátuma: 2016. április 6.

Idén Kiskunfélegyháza lett az ország egyik Egészségvárosa. A Richter Egészségváros mottója “Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” alapján a családi programsorozat célja, hogy mindenki egyszerre tehessen valamit saját maga és családja egészségéért és városa egészségügyének fejlesztéséért – a helyi kórház számára nyújtandó adomány formájában.

3D nyomtatót kaptak az iskolák
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

Tizenegy hazai iskola jutott 3D nyomtatóhoz a MakerBot a tanteremben – iskolai 3D nyomtató pályázatnak köszönhetően. Egy egyetem, hét középiskola és három általános iskola lett a szerencsés kiválasztott. Itthon először fogják általános iskolai szinten is alkalmazni a technológiát.

A búcsúzásra készült a diákönkormányzat
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

Április végén kerül sor az új Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat megválasztására. A diákönkormányzat csapata a hét végén egy vidám, játékos hangulatú búcsútáborban összegezte eddigi munkájának eredményeit, felidézve a legszebb történeteket.

Fogadóórát tart Lezsák Sándor
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képképviselője tart fogadóórát április 13-án, szerdán 17 és 18 óra között Nyárlőrincen, a polgármesteri hivatalban.

Közösen az illegális hulladék felszámolásáért
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

A város lakóinak rengeteg bosszúságot okoz, az önkormányzatnak pedig óriási küzdelem az illegális hulladéklerakó-helyek felszámolása. Kiskunfélegyházán április 1. és szeptember 30. között 10 közfoglalkoztatott napi 8 órában dolgozik ezen a szinte reménytelennek látszó feladaton.

Örökbefogadó nap a menhelyen
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

A felelős kutyatartás szabályaira is felhívták az árva kutya befogadását tervezők figyelmet a félegyházi kutyamenhelyen első alkalommal megrendezett örökbefogadó napon. Mint azt Papp Viktória önkéntes, a családi nap főszervezője elmondta, az eseményre sokan érkeztek a város határain túlról is. 

Újra Egészségnap Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

Gazdag program várta március 31-én Pálmonostora lakóit a Gárdonyi Géza Általános Iskola és az önkormányzat összefogásával megrendezett egészségnapon. Az iskola tanulói érdekes feladatokon keresztül ismerkedhettek a gyógynövényekkel, az internet és drog veszélyeivel, kozmetikustól kaptak kamaszkori bőrápolási tanácsokat, a kisebbek pedig a tisztálkodás alapjaival ismerkedhettek és aszfaltrajzversenyen vehettek részt. A rendezvény színfoltjaként gyerekek és szüleik mutattak be ízelítőt a tavaszi öltözködésről, szokásokról a „tavaszi kavalkád” felvonuláson.

Út a munkaerőpiacra
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

Út a munkaerőpiacra címmel rendez munkáltatói fórumot a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya április 6-án, szerdán a helyi járási hivatal tárgyalójában.

Vajdasági és félegyházi pedagógusok szakmai napja a Darvas Iskolában
Publikálás dátuma: 2016. április 5.

Szakmai napra érkeztek Nagykikindáról a Fejős Klára Általános Iskola tanárai a Darvas Iskolába április 4-én. A két tantestület pedagógusai magyar és matematika órákat látogattak, majd közösen értékelték a pedagógiai módszereket. Radics Ignác, a testvériskola igazgatója elmondta, hogy évek óta jó kapcsolatot ápolnak a félegyházi intézménnyel. A diákok és a tanárok kölcsönös látogatásai, a kirándulások mellett fontos szerepe van annak is, hogy megismerkedjenek egymás munkájával, szakmai napok keretében beszéljék meg a korszerű és hatékony oktatási programokat. 

A közjegyzői okiratok többlet-joghatása
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

A mindennapi ügyeink intézésében egyre lényegesebb szerephez jut az írásbeliség. Ma már a magánszemélyek között is mind gyakoribbak a bérleti szerződések, a különféle vállalkozói, megbízási szerződések, de az olyan bizalmas területeken, mint a családi viszonyok is mind sűrűbben fordul elő, hogy a felek egymás közti megállapodásaikat szeretnék írásba foglalni.

Az a problémás, amiben élünk...
Publikálás dátuma: 2016. április 4.
A Vad Fruttik Kiskunfélegyházán új lemezével mutatkozik be április 9-én a Rocktárban! Közel két év után új nagylemezt adott ki december 15­-én az egyik legnépszerűbb hazai zenekar, a Vad Fruttik. Tudom milyen című albumuk dalait végre a kiskunfélegyházi Rocktárban is hallhatjuk április 9­i koncertjükön. A zenekar az új lemezzel ez alkalommal is hozzá tud tenni az eddig megismert Fruttik​képhez.
Egészségnap a Strandon
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

Az Egészségügyi világnap alkalmából szerveznek programot április 10-én, vasárnap a Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszodában. Az egészség jegyében a belépőjegyek mellé 1 pohár gyógyteával kedveskednek a Kamilla Biobolt jóvoltából, melyet az uszoda büféjében fogyaszthatnak el a vendégek. A belépő megvásárlásával minden program ingyenes a látogatóknak.

Egészségnap Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

"Az egészség mindenkié" mottóval rendezi meg a Móra Ferenc Művelődési Központ a II. Kiskunfélegyházi Egészségnap és Expo címet viselő programját április 9-én, szombaton 10 és 17 óra között. Az Egészség Világnapja alkalmából a rendezvényt Endrei Judit televíziós műsorvezető, újságíró nyitja meg.

Ezer imádság templomainkban
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a régi hagyománynak megfelelően a félegyházi katolikus egyházközségek hívei ezerszer imádkozzák el az Üdvözlégy Máriát. Április 4-én reggel az Ótemplomban, déli 12 órakor pedig az Újtemplomban kezdődött a közös ima. A félegyházi hívők e szokása ma már a helyi értéktárat is gyarapítja. 

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Konténerjátszóház lesz a strandon
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

Javában készülnek a városi strandon a május 1-jei nyitásra – tudtuk meg Kelemen Józseftől. A fürdővezető azt is elmondta, hogy a tavaszi karbantartási munkálatokat ezúttal teljes üzem mellett végzik el, így a fürdőzőknek egyetlen napig sem kell nélkülöznie a fürdő szolgáltatásait.

Madárvilág – a földi élet kulcsa
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

A madárvilág a földi élet kulcsa – véli Meizl Ferenc ny. iskolaigazgató, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 7. számú csoportjának vezetője, aki április 2-án nagy szeretettel várta a Madárbarát Klub tagjait a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárba egy  újabb találkozóra. Különleges helyszín ez az intézmény, hiszen az országban ez az egyetlen madárbarát könyvtár.

Megosztotta a félegyházi testületet a Klik kérelme
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

Támogatási kérelemmel fordult a Klebersberg Intézményfenntartó Központ Kiskunfélegyházi Tankerülete a város képviselő-testületéhez.

Nagytakarítás Haleszban és Selymesben
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

Több mint húsz esztendeje, hogy tavaszelőn a haleszi és selymesi városrész lakói közösen végeznek nagytakarítást az utak, dűlőutak, kerékpárutak mentén, de a környező erdőket is megtakarítják a szeméttől. A körzet önkormányzati képviselője, Ván Jenő hívó szavára április 2-án is több mint száz ember járta a terepet és gyűjtötték a szemetet.

Önkéntes szolgálat indult a félegyházi kórházban
Publikálás dátuma: 2016. április 4.

Aki mást felüdít, az maga is felüdül. Ez a szentírási idézet a mottója annak az önkéntes szolgálatnak, amely a közelmúltban indult a félegyházi városi kórházban. Tizenegyen vállalták, hogy rendszeresen látogatják a krónikus belgyógyászaton fekvő betegeket, hogy odafigyelésükkel, törődésükkel segítsenek az elesetteken.

Programok a KÉSZ Arénában
Publikálás dátuma: 2016. április 4.
Tekintsék meg oldalunkon a KÉSZ Aréna Sportcsarnok aktuális programajánlatát! 2016. április 9. ( szombat ) 9:00 órától KKC Senior kosárlabda torna.
Szavazzunk Piró-ra!
Publikálás dátuma: 2016. április 4.
Támogasd Te is szavazatoddal és járulj hozzá, hogy Csontos Piroska legyen a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram nyertese! Ki ne ismerné városunk para élsportolóját, Csontos Piroskát? Elszántságával és hihetetlen akarattal átitatott sportolói adottságaival sorra hozza az érmeket és elismeréseket a versenyekről, ahol távolugrásban és futásban is kimagasló eredményeket ér el.
A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2016. április 3.
Húsvét második vasárnapja - 2016. április 3. A hét ünnepei: Hétfő: Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe. Csütörtök: De la Salle János áldozópap emléknapja. Ma (vasárnap) van az Isteni Irgalmasság vasárnapja. A ½ 11 órai szentmise végén közös ájtatosságot végzeznek a templomban az Irgalmas Jézus oltáránál.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. április 3.
Húsvét második vasárnapja, az Isteni irgalmasság vasárnapja - 2016. április 3. A hét ünnepei: Hétfő: Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe. Csütörtök: De la Salle János áldozópap emléknapja. Vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel kezdődik a szentségimádás, 6 órától közös szentségimádást végzeznek, melynek keretében elmondják az Isteni Irgalmasság litániáját.
Balesetveszélyes fákat vágtak ki a Molnár Béla utcában
Publikálás dátuma: 2016. április 3.

Lezárták a Molnár Béla utca elejét március 31-én. A forgalomkorlátozás oka az volt, hogy a szűk utcában hét nagyra nőtt, már balesetveszélyes nyárfát kellett kivágni. A környék lakói már régóta kérték kivágásukat, mert amellett, hogy a járdát tönkretették, gyökérzetük már a közeli lakások padlózatát is feszegette. Virágzásukkor pedig nem lehetett szellőztetni sehol, mert a pihekönnyű virágok hólepelként lepték el környezetüket, a legkisebb résen is bejutottak a lakásokba, és sokaknak allergiás panaszaik is voltak emiatt.

Felújítás miatt költözik a Takarékszövetkezet
Publikálás dátuma: 2016. április 3.

A kiskunfélegyházi Fókusz Takarékszövetkezet tájékoztatja ügyfeleit, hogy felújítás miatt április 4-étől a Gorkij utca 4. szám alatti fiókja átmenetileg átköltözik a Szent János tér 1. szám alá. A megszokott szolgáltatásokat ugyanúgy vehetik igénybe, munkatársaik mindent megtesznek a zökkenőmentes ügyintézésért. A régi fióknál továbbra is üzemelni fog a bankjegykiadó automata. További információ kapható a 76/560-804-es telefonszámon.

Megtalálták az egykori Petőfi-kutat tápláló artézi kutat
Publikálás dátuma: 2016. április 3.

A napokban feltárták az egykori Petőfi-kutat tápláló artézi kút csonkját. Sajnos, mint kiderült, megszüntetésekor nem zárták le szakszerűen, így a vízforrás eltömődött – tudtuk meg Bense Zoltántól. A képviselő azonban továbbra sem adja fel a tervet, miszerint ezen a helyen – a régmúlt emlékét és a tiszta ivóvíz tiszteletét – ismét kút hirdesse.

Példaértékű a félegyházi értéktár
Publikálás dátuma: 2016. április 3.

A Kiskunfélegyházán 2013-ban megalakult Érték Bizottság munkája nem csak Magyarországon, de a határon túl is felkeltette más települések érdeklődését. Április 1-én a Kiskun Múzeumban találkoztak Pusztaszabolcs és Kisiratos település képviselői a helyi bizottság tagjaival, hogy általuk megismerjék a félegyháziak jó gyakorlatát.

Szeretettel teremtenek virágos környezetet
Publikálás dátuma: 2016. április 3.

- Tessék bejönni, megnézni milyen gyönyörű a tulipánfánk, és kiskertjeink is vannak – invitáltak a Kossuth utca 22. szám alatti lakók. A tulipánfa szépsége kerítésen kívülről is jól látható volt, de ahhoz, hogy a belső udvaron pompázó virágokat is látni lehessen, valóban be kellett térni. A hölgyek – megszakítva a napozós pletykálkodást – lelkesen mutatták kertjeiket, virágaikat, és még talán még most is mesélnék melyik milyen fajta, hogyan kell gondozni, milyen földbe ültetni.

Titkok a levéltárból - Harmadik női díszpolgárunk: Fazekas Ágnes Mária Blandina
Publikálás dátuma: 2016. április 3.

A Constantinum 1908-tól 1948-ig tartó története során nagyon sok nővér tanított a különböző iskolafokozatokon, de talán egyikük működése sem hagyott olyan mély nyomokat az intézet életében, mint a félegyházi származású, a Constantinumban több mint húsz évig tanító Fazekas Mária Blandina nővér. 

A család jövője, a jövő családja
Publikálás dátuma: 2016. április 2.

A Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ szervezésében kerül sor Bagdy Emőke szakpszichológus, pszichoterapeuta előadására. A rendezvény április 25-én, hétfőn 17 órakor kezdődik. Belépő: 1500 forint. Információ: 76/466-843

Dózsások "Határtalanul"
Publikálás dátuma: 2016. április 2.

Színes beszámoló keretében osztották meg élményeiket iskolatársaikkal a közelmúltban a „Határtalanul” program keretében Erdélyben járt dózsás diákok. Farmasi Ádám és Gyenes Attila szervező-tanár gazdag képanyaggal, videó felvételekkel illusztrálta a tordai, segesvári, fehéregyházi és sóvidéki élményeket, a gyönyörű tájat. Beszámoltak arról is, hogy valamennyi helyszínen felkeresték a Petőfi-emlékhelyeket, és felemelő érzés volt Félegyháza testvértelepülésén, Korondon együtt ünnepelni ottani diáktársaikkal. Elmondták azt is, hogy mindenütt őszinte vendégszeretettel, segítőkészséggel fogadták őket.

Dsida Jenő könyvbemutató
Publikálás dátuma: 2016. április 2.

Költészet-napi ünnepi műsort rendeznek április 7-én, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Köszöntőt mond Gajdics Ottó, a Karc FM Rádió ügyvezető-főszerkesztője. A rendezvényen bemutatják Lőwey Lilla és Váradi Péter Pál Magyar Örökség-díjas, Tamási Áron-díjas szerzőpáros Erdély – Magyar Zsoltár - Dsida Jenő című könyvét. Közreműködik: Soós Andrea előadóművész, a Lánchíd Rádió szerkesztő-műsorvezetője.

Tornászok vették birtokba a sportcsarnokot
Publikálás dátuma: 2016. április 2.

A Magyar Torna Szövetség égisze alatt április 2-án és 3-án között Kiskunfélegyházán rendezik meg a Matolay Nemzetközi Emlékversenyt, amelyre a magyarokon kívül külföldről is érkeztek tornászok. Az emlékverseny egyben a Magyar Országos Szuper Csapatbajnokság első fordulója, valamint a riói olimpia kvalifikációs versenysorozatának fontos állomása. Olyan hírességek is részt vesznek a rendezvényen, mint a 2012-es londoni olimpikon Böczögő Dorina és Makra Noémi. A verseny fővédnöke dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok tornász, a MOB alelnöke.

Áprilisi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. április 1.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár áprilisi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon. Április 2., szombat 9.30 Madárbarát Klub foglalkozása. Vezeti: Meizl Ferenc ny. iskolaigazgató.
Áprilisi programok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. április 1.
A Móra Ferenc Művelődési Központ áprilisi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Április 1., péntek 18 és 20 óra BÖDŐCS TIBOR estje, „Cefre palota” címmel. Belépő: 2600 Ft
Áprilisi programok a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2016. április 1.
A Szakmaközi Művelődési Ház áprilisi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Április 3., Vasárnap Darts (vezető: Turcsányi Lajos) Éremgyűjtők Egyesülete (vezető: Sárdi Tibor) 16 óra Krisztus Szeretete Egyház (vezető: Cseri Imre)-
Áprilistól már külön orvos vigyázza gyermekeinket
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

Áprilistól már külön orvos vigyázza gyermekeinket. Egységes orvosi körzetté tehetik a Kiskunfélegyházi középiskolákat, ezzel is erősítve a helyben tanuló gyermekek ellátását. Többek között erről is döntött Kiskunfélegyháza Művelődési és Szociális Bizottsága. Az intézkedés nem csak a helyi gyermekek számára hoz kiemelkedően pozitív változást, de a kollégiumok lakói számára is, akik így folyamatos ellátást kaphatnak betegség avgy bármely más egészségügyi probléma esetén.

Felére mérsékelték a büntetést
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

35 napirendi pontot tárgyalt meg március 31-i, csütörtöki ülésén a félegyházi képviselő-testület. Határozat született egyebek mellett Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgatói megbízásáról a 2016. április 1-jétől 2021. március 31-ig terjedő határozott időre, támogatta az önkormányzat Ágoston Tibor a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma tagintézmény-vezető, valamint Tasi Judit a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum  Közgazdasági Szakközépiskolája tagintézmény-vezető beosztás ellátására benyújtott pályázatát. 

Három országos bajnoki címet gyűjtöttek
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

Szombathelyen rendezték meg márciusban az Újonc és Serdülő Országos Bajnokság dobószámát, ahol Kiskunfélegyháza színeit a Jövő Bajnokai DSE képviselte.

Lomtalanítás Kiskunfélegyháza külterületén
Publikálás dátuma: 2016. április 1.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivata Városüzemeltetési Osztálya értesíti a város érintett lakosságát, hogy április 2-án, szombaton a Halesz, Galambos, Szabó-hegy, Ring-hegy, Selymes és április 3-án, vasárnap az Aranyhegyi lakótelep, Zöldmező lakótelep, Alpári úti hobbik, Kőrösi út, Nasztej Kft. tehenészete, Mezőgazdasági bolt, Kis-Szegedi út térségében a Polgármesteri Hivatal az FBH NP Nonprofit KFT. és a Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény lebonyolításában lomtalanítási akciót szervez Kiskunfélegyháza Város külterületén.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek