Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.05.20-05.27.

 
Angol nyelvből jeleskedtek
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

200 csapat 4 kategóriában versenyzett. A Móra Ferenc gimnázium csapatai a legmagasabb nyelvi szintű kategóriában indultak. Itt azok a középiskolás diákok mérték össze tudásukat, akik már legalább 5 éve tanulják az angol nyelvet. A Móra Gimnázium öt csapatot indított a versenyen. Közülük 3. helyen végzett a Buri Dóra, László Klaudia, Görög Petra, Kőrösi Dániel alkotta csapat. Felkészítő tanáraik: Szana Beáta és dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin.

Címvédésre készülnek a félegyházi „kolimpikonok”
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Hagyományosan, immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Kollégiumi Olimpiát a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma május végén. Május 27-e és 29-e között 11 Arany János Szakiskolai Programban résztvevő intézmény közel 300 diákja méri össze ügyességét, tudását hat sportágban. Pénteken a streetball, az íjászat, az asztalitenisz és a zenés gimnasztika versenyszámait tartják meg. 

Egy éve alakult a Móra Ferenc Társaság
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Első közgyűlését tartotta a Móra Ferenc Társaság május 26-án, a művelődési központban, ahol megalakulásuk első évének eredményeit, és a 2016-os év programjait, terveit és feladatait beszélték meg.

Félegyházán üléseztek a kiskun önkormányzatok
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Kiskunfélegyházán, a városháza dísztermében tartotta soros ülését május 26-án a Kiskun Önkormányzatok Szövetsége. A jelenlévők meghallgatták, és elfogadták a szövetség elmúlt évi pénzügyi beszámolóját. Jóváhagyták az alapszabály módosítását is, amelyre a törvényi változások miatt volt szükség. A tanácskozáson Dózsa Tamás az egyebek napirendi pontok megvitatásakor felvetette, hogy érdemes lenne valamilyen módon felfrissíteni a kiskun települések együttműködését. 

Fontos a valódi nemzeti konzultáció
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Valódi nemzeti konzultációt hirdet a JOBBIK. Ennek érdekében országjáró útja során a térség JOBBIK-os képviselőivel és szimpatizánsaival találkozott Vona Gábor a párt elnöke kecskeméten május 19-én. A párt kérdőíveivel augusztusban Kiskunfélegyházán is találkozhatnak majd a választópolgárok

Gyermek- és családi nap
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Gyermek- és családi napot szervez Ván Jenő önkormányzati képviselő, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Selymesért Egyesület május 29-én, vasárnap a Selymesi Közösségi Háznál. A gyermekeknek minden ingyenes, a felnőtteknek 500 forint a belépő.

Júniusi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár júniusi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Közös programmal várja az érdeklődőket a Tiszaalpári Faluvédő- Szépítő Egyesület
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Május 28.-án, a helyi Termelői Piacon rendhagyó programmal várja az érdeklődőket, a Tiszaalpári Faluvédő- Szépítő Egyesület és az Árpád Fejedelem Általános Iskola. Szombaton, délelőtt 10 órától az egészséges táplálkozásé, a bio termékeké illetve az iskolások díjnyertes rajzaié lesz a főszerep. A rajzkiállításon az iskola egykori és jelenlegi tanulóinak nyertes rajzaiból nyílik kiállítás, a 2000-es évektől, napjainkig. Az alkotások a Város- és Faluvédők Szövetsége, a Hungaria Nostra által meghirdetett pályázatokra készültek, melyek Tiszaalpár természeti értékeit és főbb nevezetességeit hivatottak bemutatni.

Kvótát szerzett a riói paralimpiára Csontos Piroska
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Első paralimpiájára készül a kiskunfélegyházi Jogging Plus Szuperinfó Futóklub atlétája. Csontos Piroska, az elmúlt napokban szerzett kvótát a riói paralimpiára, így már biztos, hogy szeptemberben Ő is tagja lesz a riói paralimpiára utazó Magyar Paralimpiai csapatnak. 

Macska is volt a téren
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Baráti hangulat, rézfúvósok, Karády Katalin, Jávor Pál, Szenes Iván, Latabár Kálmán, Fekete Péter öcsém, Süsü, Vuk, Mézgáék és Benny Goodman. Talán így lehetne összefoglalni a szerda esti szabadtéri koncertet, melyen az IL GATTO NERO rézfúvós kvintett mutatkozott be a „Miénk itt a tér” közönsége előtt.

Teljes egészében lezárják pénteken délutántól Kiskunfélegyházán a Bajcsy-Zsilinszky utca 5. főút és Szalay Gyula utca közti útszakaszát.
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Teljes egészében lezárják pénteken (május 27.) 13 óra és május 30-án, hétfőn reggel 6 óra között Kiskunfélegyházán a Bajcsy-Zsilinszky utca 5. főút és Szalay Gyula utca közti útszakaszát. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a fenti forgalom-korlátozást szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat. 

Úrmenet templomtól templomig
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Úrnapján, május 26-án, az Oltáriszentség ünnepén az esti szentmise után, a Sarlós Boldogasszony templomból indult az úrnapi körmenet a Szent István Templom felé. Útközben a hívők a négy oltárnál evangéliumot olvastak és imádkoztak a félegyházi otthonok lakóiért, és mindazokért, akiket az égtájak felé osztott áldás akaratlanul is elér.

Véradást tartanak a kiskunfélegyházi mentőállomáson
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Május 28-án véradást tart a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete a Mentőállomáson. Szombaton, délelőtt 10- 12 óráig várják azokat az önkénteseket, akik betöltötték 18. életévüket, egészségesek és nem múltak el 65 évesek. A Magyar Vöröskereszt felhívja véradói figyelmét, hogy lakcím és TAJ- kártyájukat illetve személyigazolványukat vigyék magukkal a véradásra. 

Az Európa-bajnokság küszöbén Lőrincz Róbert
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

Sikerrel vette az egyik utolsó akadályt és megnyerte az id. Süllős Gyula Emlékversenyt Lőrincz Róbert, a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztályának serdülő korú bokszolója. Róbert a diákolimpiai aranyérmet követően újabb fontos győzelmet aratott, 12 évesen -nagy valószínűséggel- ő képviselheti Magyarországot, egyben Kiskunfélegyházát a korosztályos serdülő Európa-bajnokságon.

Erős mezőnyben is bizonyítottak
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

Az elmúlt hétvégén két versenyhelyszínen szerepeltek kiválóan versenyzőink. Május 21-én Izsákon rendezték meg a hagyományos Kolon Kupa futóversenyt. Másnap a félegyházi triatlonisták Tiszaújvárosba látogattak a 25. Tisza Triatlon Országos ranglista versenyre. Az idény egyik legerősebb mezőnyt felvonultató versenyén 4 éremmel gazdagították az érempalettát - tájékoztatta szerkesztőségünket Németh László, a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub vezetője.

Forgalomkorlátozás a Bajcsy utcán
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a város lakosságát, hogy május 26-án, csütörtökön kb. 16 órától május 30-án hétfőn reggel 6 óráig lezárják a Bajcsy-Zsilinszky utca 5 főút és Szalay Gyula utca közti szakaszát. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a korlátozást szíveskedjenek figyelembe venni, és annak megfelelően közlekedni, illetve megválasztani az útvonalukat.

Gyermeknapot tartanak vasárnap a Tőserdőben
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

Május 29-én, ingyenes gyermeknapi programokkal várják az érdeklődőket a Tőserdőben. Vasárnap, a Tőserdőbe kilátogatók íjászbemutatón, kézműves foglalkozáson és sportos vetélkedőkön vehetnek részt, délelőtt 11 órától. Tájékoztatta rádiónkat a részletekről, Galgóczy Zsolt, a gyereknapi rendezvény szervezője. 

Nyári gyermekétkeztetés
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata szünidei gyermekétkeztetés keretében a 2015/16-os tanévre vonatkozólag a nyári szünet munkanapjaira a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű kiskunfélegyházi lakóhellyel rendelkező kiskorú gyerekek részére déli meleg főétkezést biztosít 5 hónapos kortól 18 éves korig.

Szolnokon és Sándorfalván íjaztak
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

Sűrű hétvégén vannak túl a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai HE tagjai. Május 21-én és 22-én is versenyen vettek részt.

Új parkolókat és járdát adtak át a Szent Imre utcában
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

Ma délelőtt adták át a Szent Imre herceg utcában a Göllesz Viktor Általános Iskola előtt megépült 50 méteres járdaszakaszt, illetve az ezzel párhuzamosan megépült 14 férőhelyes parkolót. Az avatón Balla László, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az iskola dolgozóinak és a lakosság kérésének eleget téve szorgalmazta a járda megépítését, illetve a parkolók kialakítását. A kivitelezéshez segítséget nyújtott a Kossuth Szakképző iskola vezetése, szakoktatói és a tanulók. Ennek köszönhetően sikerült költségkímélően - a város biztosította 2 millió forintos keretből - biztonságosabbá tenni az iskola környékén a közlekedést, autósoknak és gyalogosoknak egyaránt.

Városi gyermeknap
Publikálás dátuma: 2016. május 26.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel várja a gyermekeket a VÁROSI GYERMEKNAPRA május 29-én a Petőfi térre.

A félegyházi és a halasi mozi is csatlakozott a Kultik Magyar Mozihálózathoz
Publikálás dátuma: 2016. május 25.

Tizenkét vidéki filmszínház és három balatoni kertmozi összefogásával megalakult a Kultik Magyar Mozihálózat, a megyéből Kiskunfélegyháza és Kiskunhalas mozijainak csatlakozásával. A multiplex mozikkal való versenyben csak összefogással lehet talpon maradni, így a Pécsi Uránia mozi ügyvezetőjének kezdeményezésére hívták életre az egyesülést, mellyel a jövőben komoly tényezőivé válhatnak a piacnak.

Gyermeknap a tűzoltóságon is
Publikálás dátuma: 2016. május 25.

A gyermeknap alkalmából megyénkben a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok az országos kezdeményezéshez kapcsolódva nyílt napot tartanak május 29-én, vasárnap. A helyszínek ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül látogathatóak 10 órától 16 óráig. E kezdeményezéshez csatlakozott a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság is.

Idén Kiskunfélegyházára érkezik a Nyeregszemle
Publikálás dátuma: 2016. május 25.

Idén Kiskunfélegyháza ad otthont az országos Nyeregszemle rendezvénynek, amely egyben az egyik legnagyobb lovas rendezvény is. A július 15-16-17-én megrendezésre kerülő eseményre, mely a Park erdőben kap helyet, már több mint 200 lovas regisztrált. De egyéb rendezvények is kapcsolódnak a lovas fesztiválhoz mondta el rádiónknak Solymosi Bertold főszervező. 

Ismét (K)OLIMPIA Félegyházán!
Publikálás dátuma: 2016. május 25.
VIII. Kollégiumi Olimpia 2016. május 27-29. (Kiskunfélegyháza). Fővédnök: Rideg László Bács-Kiskun Megye Közgyűlésének valamint Tehetségtanácsának elnöke. Szervező: KSZC Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma Kiskunfélegyháza
 
Múzeumtúra Szegedre
Publikálás dátuma: 2016. május 25.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumtúrát szervez Szegedre május 28-án, szombaton a Somogyi-könyvtár emlékkönyvtára, nevezetes épületek, a Móra Ferenc Múzeum (belépő: felnőtt 890 Ft, nyugdíjas 590 Ft, 70 év felett 200 Ft) és az Alsóvárosi Ferences templom és kolostor (belépő: 540 Ft) megtekintésére.

Szerváctól Ábrahámig
Publikálás dátuma: 2016. május 25.

Juhász István, Szerváctól Ábrahámig című kötetének bemutatójára kerül sor a helyi ünnepi könyvhét megnyitó rendezvényeként május 31-én, kedden 18 órakor a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A megjelenteket Csányi József polgármester köszönti. Közreműködnek a Móra Ferenc Gimnázium tanárai: Fekete Zoltán, Karácsonyi Melinda és Kovácsik Zita. A kötet a helyszínen megvásárolható és dedikáltatható.

Több mint 2 milliárdos beruházás a Torus Kft.-nél
Publikálás dátuma: 2016. május 25.

Önerejét felhasználva, az uniós források igénybevételével, és Kiskunfélegyháza városának hathatós segítségével ez év januárjában egy több mint kétmilliárd forintos beruházásba kezdett a Torus Kft. Új csarnokok épülnek, új technológiát telepítenek és új munkahelyek is teremtődnek ezáltal. A részletekről május 25-én, sajtótájékoztatón számolt be Csányi József polgármester és Farkas Zsolt, a Torus Kft. ügyvezetője.

XII. Helyismereti vetélkedő
Publikálás dátuma: 2016. május 25.

Kiskunfélegyházán több éve szerveznek közgyűjteményi, közművelődési, közoktatási intézmények és civil szervezetek összefogásával az általános- és középiskolai diákok számára helyismereti vetélkedőket, három korcsoportban. A Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziumból öt lelkes csapat jelentkezett, valamennyien az első tíz helyezett között végeztek - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin, a gimnázium munkaközösség-vezetője.

25 éve öregbíti Félegyháza hírnevét a Pizolit Kft.
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

Czakó Tibor, a Pizolit Kft. tulajdonosa és ügyvezetője elismerő oklevelet vehetett át május 22-én (vasárnap) a Városalapítók Hete Fesztivál zárásaként megrendezett ünnepi testületi ülésen.

A mórások angolosai kiemelkedő eredményeket értek el az országos versenyen
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

Kiemelkedő eredményeket értek el a Móra gimnázium tanulói a HEBE Kft. angol nyelvű országos levelezős versenyén (Spring in the English speaking countries). A verseny kiíróinak szándéka az volt, hogy a versenyzőket megismertessék Nagy Britannia tavaszi ünnepeivel, szokásaival, időjárásával és elmélyítsék szókincsüket a témakörökben. 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

Május 26-án, csütörtökön tarják az Úrnapi körmenetet. Délután 6 órakor szentmise lesz az Ótemplomban, majd utána indul a körmenet a Szent István Templomhoz. Kérik a kedves híveket, hogy a virágokat és a szirmokat a Móra Ferenc Gimnáziumhoz és a polgármesteri hivatalhoz vigyék.

Áramszünetek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületek lakosait, hogy ÁRAMSZÜNET lesz május 27-e és június 8-a között, a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

Családi nap lesz a Kossuthvárosban – Jelentkezőket várnak a főzőversenyre
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

Családi programokban és jó hangulatban bővelkedő juniálist tervez június 4-ére két szomszédos körzet önkormányzat képviselője, dr. Ónodi Izabella és dr. Kiss Ákos Csaba. Az esemény helyszíne a „hajós” játszótér és a közösségi ház lesz – tudtuk meg a szervezőktől.

Ébresztő! Fel vigyázz! - III. HMFEST Hadikultúra és Military Fesztivál Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

A szervezők a vendégek kényelmét szem előtt tartva egy komfortos, kellemes, mintegy 20 hektáros helyszínt választottak az idei HMFEST-nek a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban. A 3 napos rendezvény látogatói részére az idei HMFEST számos újítással készül. A kilátogatók nem csak a különböző történelmi korok ide-oda masírozó katonáit fogják majd látni, hanem egy lelátóról is nézhető előre megkomponált II. világháborús interaktív csatajelenet részesei is lehetnek. 

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat.

Negyven éve osztják a pofonokat
Publikálás dátuma: 2016. május 24.

A sport barátságokat szül, összeköthet egyes településeket. Kikinda és Kiskunfélegyháza közötti testvérvárosi kapcsolat mondhatni az ökölvívásnak köszönhető. A barátság 40 évre nyúlik vissza. Ebből az alkalomból a Városalapítók Hete programsorozathoz kapcsolódóan "baráti pofozkodást" szerveztek a korábbi Petőfi Sándor Iskola tornacsarnokában május 21-én. A ringben ezúttal is sok pofon elcsattant. A versenyt megelőzően ifj. Papp László a 40 éves jubileum alkalmából kupát adott át Kristóf Sándornak, a kikindai ökölvívó delegáció vezetőjének.

Az egészségünket védjük a humorral, vallja Maksa Zoltán
Publikálás dátuma: 2016. május 23.

Pályafutásának egyik első fellépése Kiskunfélegyházán volt Maksa Zoltán humoristának. Nem is véletlen, hogy május 22-én, a Béke téren már ismerősök üdvözölték, kérték egy kis beszélgetésre, aláírásra, közös fotózásra. A humorista lapunknak elmondta, hogy naponta számos településről érkezik felkérés egy-egy előadásra, de Félegyháza mindig előnyt élvez. Hogy miért? Azt is kifejtette.

II. Falvak Éjszakája Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2016. május 23.

Hagyományápoló céllal, második alkalommal rendezi meg Kunszállás Önkormányzata a „Falvak Éjszakája – a (f)alvatlanság ellenszere”- rendezvényt, Fülöpjakab és Jakabszállás településekkel közösen. Idén kétnapos fesztivált tartanak május 28-án, szombaton és 29-én, vasárnap. Az idei rendezvény már átível a határokon: Erdélyből és a Vajdaságból is érkeznek vendégek, a tavaly már bizonyítottan nagy sikerű programra. A közönség ismét találkozhat egy korábbi, népszerű programmal: Május 28-án, szombaton Kunszálláson tartják meg a VIII. Kunsági Bajuszfesztivált is.

Kiskunfélegyházi cégre csapott le az MNB - eljárás lett a vége
Publikálás dátuma: 2016. május 23.

Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a kiskunfélegyházi székhelyű CreditLure Kft.-nek, hogy engedély nélkül vagy bejelentés hiányában bármely, a jegybank engedélyéhez vagy bejelentéshez kötött tevékenységet végezzen. Az MNB a társasággal szemben piacfelügyeleti eljárást folytat.

Köszönetnyilvánítás
Publikálás dátuma: 2016. május 23.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, városvezetése és képviselő-testülete tisztelettel fejezi ki köszönetét a Városalapítók Hete rendezvénysorozat példás és magas színvonalú lebonyolításáért és megszervezéséért a Művelődési Központ munkatársainak, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár dolgozóinak, a Kiskun Múzeum kollektívájának, a Városháza munkatársainak, a Polgárőrségnek, a Közterület-felügyeletnek, a helyi médiák csapatainak, a KVI-nek, a P&P Pékáru Kft-nek, minden támogatónak és valamennyi közreműködőnek, aki részt vett a program sikeres megvalósításában.

Mozdulj Félegyháza!
Publikálás dátuma: 2016. május 23.
Challenge Day 2016. május 25-én (szerdán) 16 órára várunk mindenkit szeretettel a Kihívás Napja rendezvényeire a Petőfi térre! Gyere és mozogj velünk legalább 15 percet az egészségedért és a városodért! Különböző mozgásformák, melyekben Te is kipróbálhatod magad és amellyel városod pontszámait növelheted!
Programok a KÉSZ Arénában
Publikálás dátuma: 2016. május 23.
KÉSZ Aréna Sportcsarnok aktuális program ajánlata: Hétvégén Kolimpia a KÉSZ Arénában! 2016. május 27. ( péntek ) 13:30 - 18:00 KOLIMPIA. 2016. május 29. ( vasárnap ) 8:00 - 15:00 KOLIMPIA.
Tiszta vizet öntöttek a pohárba
Publikálás dátuma: 2016. május 23.

A BÁCSVÍZ Zrt. 2016. május 12-én megtartott évi rendes közgyűlése elfogadta a Társaság 2015. gazdasági évről szóló éves beszámolóját, és jóváhagyta mérleg szerinti eredmény fejlesztési célra történő eredménytartalékba helyezését.

"Ők a mi ékköveink" - átadták a városi elismeréseket
Publikálás dátuma: 2016. május 22.

Május 22-én, vasárnap, a Városalapítók Hete alkalmából ünnepi testületi ülésen emlékezett Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a városalapító elődökre, az általuk megteremtett hagyományokra valamint történeti múltra, és ismerte el a ma élők kiemelkedő munkáját.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. május 22.

Szentháromság vasárnapja - 2016. május 22. A hét ünnepei: Hétfő - Boldog Apor Vilmos püspök és vértanú emléknapja, Kedd - Szűz Mária a keresztények segítsége emléknapja.

Átvették ezüstérmeiket a KHTK kézilabdázói
Publikálás dátuma: 2016. május 22.

Nem csüggedtek, inkább ünnepeltek és előre tekintettek a Kiskunfélegyházi HTK kézilabdázói, akik május 21-én évzáró bál keretében kapták meg ezüstérmeiket az NB II dél-keleti csoportjában elért második helyezésért. A játékosok mellett a csapat segítőit, vezetőit, edzőit és szurkolóit is díjazták. Az érmeket Balla László alpolgármester, Isán András szakosztályvezető és Csáki Róbert, a P&P főkönyvelője adta át.

Félegyháza főtere egész nap szórakoztató programokkal várja a kikapcsolódni vágyókat
Publikálás dátuma: 2016. május 22.

A ferltrei zászlóforgatók Kossuth utcai felvonulásával kezdődött a Városalapítók Hetének záró napján a szórakoztató, kulturális programsorozat. Testvérvárosunk zászlósai nagy közönséget vonzottak a főtérig, ahol produkciójuk bemutatása után már a BAB Társulat előadása szórakoztatta a gyerekeket és felnőtteket. A nap folyamán délután is érdemes kilátogatni a félegyháziaknak a Béke térre, a színpadon ugyanis számos fellépő várja a kikapcsolódni vágyókat.

Szecskó Ilona műveinek kiállítása
Publikálás dátuma: 2016. május 22.

Május 20-án a Kiskunfélegyházi születésű Szecskó Ilona képeiből nyílt kiállítás a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A művész képei bejárták már a fél világot, ám szülővárosában most másodszor tekintheti meg a közönség a festő műveit. Szecskó Ilona Kiskunfélegyházán született 1925-ben, lánykori neve Kőnigesz Ilona. Szülei Kőnigesz Imre és Homoki Szabó Ilona szabómesterek voltak.

Szentmise városalapítóink emlékére
Publikálás dátuma: 2016. május 22.

A Sarlós Boldogasszony-templomban városalapítóinkra emlékezve Rónaszéki Gábor atya celebrált szentmisét május 22-én. A szentmise után a város vezetői, vendégeink és sok félegyházi polgár a városháza dísztermébe, az ünnepi közgyűlésre ment át, ahol többek között a városi kitüntető címek átadására került sor.

A jövő reménységei léptek szőnyegre
Publikálás dátuma: 2016. május 21.

A Városalapítók Hete programsorozathoz kapcsolódóan a Kész Arénában rendezték meg a Kiskun Kupa, id. Besze László emlékversenyt május 21-én. A hagyományokhoz híven ezúttal is sok csapat, mintegy 200 gyermek lépett szőnyegre. A Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói mellett Erdélyből, Vajdaságból és számos egyesületből érkeztek versenyzők. A helyi csapatot közel 30 fő képviselte.

Ha Városalapítók Hete, akkor Mazsorett Fesztivál is
Publikálás dátuma: 2016. május 21.

A csinos mazsorettes csoportok fúvószenekarok felvezetésével, látványos főutcai felvonulással is vonzották a közönséget a Kossuth Szakképző Intézmény sportcsarnokába a XVIII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál bemutatóira május 21-én. A fesztiválon 17 csoport mutatkozott be nagy közönségsiker mellett. A hagyományos – mazsorettes berkekben rangosnak számító – fesztiválon 17 közösség mutatta be produkcióját. Érkeztek csoportok Debrecenből, Szeghalomról, Füzesgyarmatról, Hosszúpályiból, Soltról, Kiskőrösről éppúgy, mint Vésztőről.

Óvodások, iskolások közösen zárták a Bozsik-programot
Publikálás dátuma: 2016. május 21.

A játék alapjainak megismertetése, a labdarúgás népszerűsítése jegyében 13 óvoda és 7 iskola csatlakozott a Bozsik-program záró fesztiváljához május 20-án a Honvéd Sporttelepen. Jó időben, kiváló hangulatban telt el a nap. A legkisebbek délelőtt 21 csoportba osztva vettek részt ügyességi, játékos feladatokon. Délután az első- és másodikosok 15 csoportban birkóztak meg az ügyességi pályák kihívásaival.

„Ha az alkotóhoz nem megy el a látogató, a látogatóhoz megy el az alkotó”
Publikálás dátuma: 2016. május 21.

Ezt a mottót választotta idén a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Közhasznú Egyesülete a Petőfi téren és a ’48-as Szabadságharc szökőkút körül megrendezett „Miénk itt a tér” szabadtéri kiállításának és fesztiváljának. A Városalapítók Hetéhez kötődő kiállítást Csányi József polgármester nyitotta meg május 20-án. A megnyitón közreműködött a Móra Ferenc Gimnázium Mozgásszínháza.

„Szívvel-Lélekkel”
Publikálás dátuma: 2016. május 21.

Kaposváriné Mihályi Mária művésztanár festményeiből és tűzzománcaiból nyílt kiállítás május 21-én a Móra Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot Girnt Vilmos alkotótárs ajánlotta a látogatók figyelmébe. A megnyitót Baky László és Róbert Gábor hegedűjátéka tette hangulatosabbá. A kiállítás június 11-éig látogatható a művelődési központ aulájában.

Magasba törhet a KVI az új gépével
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

3 új munkagép, többek között egy emelőkosaras autó beszerzését támogatta május 19-én a Kiskunfélegyházi Önkormányzat képviselő testülete májusi ülésén. Az eszközök beszerzése, többek között a platán fák karbantartása végett is elengedhetetlen. A KVI eszközállományának fejlesztése már régóta szükségessé vált, és nagy minőségi ugrást jelent mindez a munkavégzésben is, tudtuk meg Csányi József polgármestertől. 

A Padkaporos Néptáncegyüttes táncgálával emlékezett városalapítóinkra
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

A Padkaporos Néptáncegyüttes csoportjai gálaműsorral gazdagították a Városalapítók hete programsorozatot. Május 20-án a Móra Ferenc Művelődési Központban Gulyás László vándormuzsikus köszöntötte a közönséget és a táncosokat. Az együttes alapító tagja elmondta: létrejöttük óta minden évben megmutatják Félegyháza közönségének, hogy mit tanítottak az elmúlt évben a csizmájuknak. Így volt ez idén is, amikor a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki színpadra lépett. A gála vendége volt a kunszállási Csűrcsavaró Néptánc Együttes, a talpalávalót a Rozsdamaró Zenekar húzta.

A zene- és egyéb művészeti ágak tanulása iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését várják
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

A zene- és egyéb művészeti ágak tanulása iránt érdeklődő gyerekek jelentkezését várja a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola. Választható hangszerek.: zongora, hegedű, gordonka, gitár, furulya, fuvola, oboa, fagott, klarinét, szaxofon, trombita, kürt, harsona, tenorkürt, tuba és ütőhangszerek. A választható művészeti ágak: néptánc, társastánc, színjáték, kerámia, grafika, valamint fotó-videó. A meghallgatást és beiratkozást május 25-26-án 15 és 18 óra között tartják. 

C kategóriás fogathajtó verseny Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

Május 28-án, szombaton rendezi meg a Félegyházi Lovasklub a már hagyományos szabadidős és C kategóriás fogathajtó versenyt. Helyszín: Liget utca, volt Vasas pálya. További információ kérhető Rózsa Józseftől, a 06-20-926-9450-es számon, vagy emailen: rozsaker@t-online.hu.

Csak úgy tudjuk hová megyünk, ha tudjuk honnan jöttünk
Publikálás dátuma: 2016. május 20.
A Városalapítók Hetének programjaihoz a Petőfi Sándor Városi Könyvtár is bekapcsolódott a május 19-én tartott előadásával, mely a „Katolikus Félegyháza” címet viselte. Az eseményen Ván Jenő önkormányzati képviselő, Emeritus Kiskun Kapitány, Rónaszéki Gábor, az Ótemplom plébánosa díszvendégként volt jelen, Tóth Csaba, a Constantinum Intézmény tanára pedig közreműködésével színesítette a történelmi estet.
Emlékezzünk együtt hősi halottainkra
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

2016. május 29-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Bajtársi Egyesület tisztelettel vár mindenkit a Hősök Napja alkalmából tartandó megemlékezésre.

Fanyesés a Kossuth Lajos utcán szakaszos forgalomkorlátozással
Publikálás dátuma: 2016. május 20.
2016. május 25-én, szerdától, június 1-én szerdáig, minden munkanap 8-16 óra között veszélyes fák nyesésének biztosítása érdekében a Kossuth Lajos utca szakaszosan lezárásra fog kerülni. Tájékoztatjuk a Tisztelt kiskunfélegyházi lakosokat, gépjárművezetőket, illetve Kiskunfélegyházán közlekedő gépjárművezetőket, hogy 2016. május 25-én, szerdától, június 1-én szerdáig, minden munkanap 8-16 óra között veszélyes fák nyesésének biztosítása érdekében a Kossuth Lajos utca szakaszosan lezárásra fog kerülni.
Gyermeknap a Gazdakörben
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

Ván Jenő önkormányzati képviselő és a Gazdakör közössége szervezésében tartanak gyermeknapot a Nagyszőlő úti Gazdakörben május 22-én, vasárnap 12 órától. Gyermekeknek ingyenes a belépő, a felnőtteknek 500 forint. A nap folyamán vetélkedők, sportos népi játékok, gyermekforgó, lovaglás, íjászat, ugrálóvár, trambulin, sétakocsikázás, arcfestés várja a kicsiket és nagyokat.

Kultusza teremtődik a sakknak a Darvas Iskolában
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

A Darvas Iskolában az elmúlt évben indult a sakk szakkör. Karsai István tucatnyi gyereket oktat péntekenként a szellemi sport fortélyaira. Nem véletlen, hogy idén már sakkversenyt is szerveztek a diákoknak, ahol az alsó tagozatos tanulók bizonyíthatták felkészültségüket. A verseny során húszan ültek a táblák elé, hogy bebizonyítsák: logikájuk, előrelátásuk verhetetlen.

Ne feledkezzünk meg szemünk teljes körű védelméről a vakító nyári napsütésben!
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

Mindannyiunk legnagyobb örömére lassan beköszöntenek a várva-várt napsütéses nyári hónapok. Ez nem jelent mást, mint hogy ideje mielőbb szemünk teljes körű védelméről gondoskodni!

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy május 23-án, hétfőn a platánfák növényvédelmi permetezésére kerül sor. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a munka elvégzését, akkor azt május 24-én vagy 25-én végzik el.

Sikeres mórás „történészek”
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

A „ Népek tavasza” elnevezésű Országos Történelmi Levelezős verseny 97 csapata közül a Móra Ferenc Gimnázium egyik csapata a 4. helyezést érte el. A csapat tagjai voltak: Görög Vilmos 11/B, Blazsev Zsófia 11/An, Bakró-Nagy Attila 11/An. A csapatot a versenyre Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin és Nagy István készítette fel.

Tegyen egészségéért, csatlakozzon az egészségsétához!
Publikálás dátuma: 2016. május 20.

Május 21-én, szombaton rendezik meg Félegyházán, a Kossuth utcában, a Richter Egészségváros ingyenes egészségügyi szűrőnapot. A napot 9 órakor egészségséta indítja, amely a kórháztól indul és a Richter Egészségváros rendezvény helyszínére érkezik. Találkozó a kórház főbejáratánál.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek