Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.06.03-06.10.

 
Budapesten, jutalom kiránduláson vettek részt a XII. Helyismereti vetélkedő legjobbjai
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A Kiskun Múzeum, idén XII. alkalommal hirdette meg Helyismereti vetélkedőjét, ahol három korcsoportban várták a tanulók jelentkezéseit. A márciusban rajtoló versenyre 119 csapat, 348 diákja jelentkezett, akik közül a legjobbak Budapesten, jutalom kiránduláson vehettek részt. 

Egy héttel később lesz a strandos gyermeknap
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A kedvezőtlen időjárás miatt a június 12-ére, vasárnapra tervezett strandos gyereknapot egy héttel később, június 19-én, vasárnap rendezik meg a kiskunfélegyházi strandon. A rendezvényre 10 és 18 óra között várják kézműves foglalkozásokkal, fellépőkkel, sok-sok mesével, mozgással a legkisebbeket és szüleiket.

Ha tisztán tartjuk környezetünket, akkor békét teremtünk magunk körül
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Megújították környezetüket a dózsások június 10-én. A gyerekek, szülők és pedagógusok - japán és román segítőkkel kiegészülve - lefestették a kerítést, új festést kaptak a mászókák, a kültéri padok és kerékpártárolók is. Megújult a sportpálya, új hálók kerültek a kapukra. Felújították a távolugró gödröt, friss salak került a futópályára. De a padlást is kitakarították, rendezték a szorgos kezek. Köszönhető ez annak, hogy a Dózsa György Általános Iskolában próbálták ki Magyarországon elsőként az úgynevezett 5S japán módszert, a Clean Up Japan támogatásával.

Kiskunfélegyházán jubileumi ökölvívó tornával ünnepelték a város és Kikinda sportbaráti kapcsolatát
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Május 21-én, Ökölvívó torna zajlott Kiskunfélegyházán, a Papp László Boksz Akadémia Kiskunfélegyházi szakosztályának szervezésében. Az eseményen az akadémia bokszolói mellett a kikindaiai egyesület sportolói mérték össze erejüket és tudásukat a két város sportbaráti kapcsolatának 40 éves évfordulója kapcsán. 

Lakással támogathatja az önkormányzat a pedagógusokat
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Június 8-ai ülésén döntött a kiskunfélegyházi képviselő testület arról, hogy közérdekből, az oktatási intézmények dolgozói számára is lehetőség nyíljon bérlakás kiutalására. Az új szabályozással tovább szeretnék erősíteni azt a pozitív tendenciát, melynek köszönhetően minden oktatási intézményben egyre több pozitív pedagógiai eredmény születik.

Nyeregszemle - lovaskultúra
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A Móra Ferenc Művelődési Központ és a Nyeregszemle szeretettel vár minden érdeklődőt június 15-én, szerdán 17 órára a Nyeregszemle - Lovaskultúra című kiállításmegnyitójára. A tárlatot Székely Tibor, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke, ezredese mutatja be.

Nyitott labor: a legkisebbektől az idősebb korosztályig
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A Móra Ferenc Gimnázium Természettudományos Laboratóriuma célul tűzte ki, hogy a természettudományok széles palettáját minél több gyerekkel, felnőttel megismertesse, kedvet csináljon az ismeretek ez irányú bővítéséhez..

Rendbe tették a külterületi földutakat Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Kiskunfélegyházán májusra befejeződtek a külterületi földutak javítási munkálatai, melynek keretében az érintett szakaszok járhatóvá és biztonságossá váltak. Tájékoztatta rádiónkat a részletekről Ván Jenő a 10. számú választókörzet képviselője, aki hozzáfűzte, ősszel a tervek szerint szeretnék megismételni az utak újra gréderezését.

Tréfás Békás Forgatag
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Tréfás Békás Forgatag címmel egész napos rendezvény várja a Félegyháziakat június 11-én, szombaton a Bajcsy iskola udvarán, a Szent Imre herceg utca 1-3. szám alatt.

„Ha célok nélkül ébredsz, akkor feküdj is vissza!”
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

 Harmadik alkalommal futotta körbe a Balatont a kiskunfélegyházi Kádár Kitti. Mindössze negyedórás pihenéssel 24 óra 49 perc alatt teljesítette a 220 kilométeres, ultramaratoni távot. A verseny második helyezettje lett.

Babaolvasó országos szakmai nap Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. június 9.

Mintegy 10 éve kezdődött az a mozgalom, mely által több könyvtárban olyan helyiségeket alakítottak ki, ahol kulturált bababarát, könyves környezetben a babák és a mamák együtt tudták eltölteni az idejüket. Ilyen közeg kialakítása sok munkát, és tapasztalt könyvtárosokat igényel. Ezért a könyvtárosok tudásának bővítése céljából minden évben szerveznek konferenciákat.

Batthyányisok nyerték a városi kupát
Publikálás dátuma: 2016. június 9.

A tanév végéhez közeledvén hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezték meg a Constantinum Kispályás Labdarúgó Kupát június 8-án a félegyházi műfüves pályán. A IV. korcsoportos diákoknak kiírt versenyen 6 csapat (Batthyány, József, Platán, Constantinum, Móra, Dózsa) két csoportba osztva párhuzamosan két pályán játszott. Az 5+1 fős csapatok kétszer 12 perces találkozókat vívtak, a csoportelsők az első helyért, a csoport másodikok a harmadik helyért folytathatták. 

Trianonra emlékeztek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2016. június 9.

Június 5-én a Rabi majorban rendezték a Szegedi Szittyák a triaNON elnevezésű megemlékező íjászversenyüket. A Turul Koppányok öt versenyzővel utaztak a megmérettetésre.

Vidám drámatagozat
Publikálás dátuma: 2016. június 9.

Számtalan ünnepségen fogtok még szerepelni. Ha nem féltek a kiállástól, akkor rutinotok lesz a szereplésben, elő tudjátok adni gondolataitokat, azt, amit tanultatok. Ezért nagyszerű győztesei lesztek a drámafoglalkozásoknak. Ezekkel a gondolatokkal zárta a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola drámatagozatos növendékeinek június 8-án tartott vizsgabemutatóját Jankovszki Zoltánné igazgató. 

X. Abonyi Imre Hajtófesztivál
Publikálás dátuma: 2016. június 9.

A jubileumi, tizedik Abonyi Imre Hajtófesztivált rendezik meg június 11-én szombaton Bugacon. Az eseménynek a bugaci lovas pálya ad otthont, ahol délelőtt és ebéd után amatőr fogathajtó versenyt tekinthetnek meg az érdeklődők. Emellett kézműves programok, póni kocsikázás, kézműves foglalkozás, ugrálóvár, gyermeklovasok ügyességi bemutatója és látványos négyes fogat kombinációs verseny várja a nagyérdeműt.

Zsuzsa néni 95 évesen is jó kedélyű, sétával tartja karban magát
Publikálás dátuma: 2016. június 9.

Kilencvenötödik születésnapján köszöntötték Tímár Lászlóné Zsuzsa nénit a napokban. A szépkorú asszonyt Balla László alpolgármester és Bense Zoltán önkormányzati képviselő is meglátogatta a jeles napon.

Befejeződött a gyermekbajnokság
Publikálás dátuma: 2016. június 8.

Nyíregyházán tartották meg június 4-én a Vidék Bajnokság gyerek II. korcsoportjának 5. fordulóját, ahol a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület csapata is vízre szállt. A 2002-es születésű pólósok között nem várt könnyű feladat a félegyháziakra, az egyesületben fiatalabb játékosok is lehetőséget kaptak. 

Japán módszerrel a Dózsa Általános Iskoláért
Publikálás dátuma: 2016. június 8.
A félegyházi Dózsa György Általános Iskolában próbálják ki Magyarországon elsőként az úgynevezett 5S japán módszert, a Clean Up Japan támogatásával. Eredményesen tanulni és gondolkodni csak rendezett környezetben lehet. A japán emberek tapasztalata szerint az 5S érvényes a magánéletben, társadalomban, iparban, a szolgáltatásban, azaz bárhol, ahol emberek tevékenykednek.
Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség - Fejlesztési ötletek felmérése
Publikálás dátuma: 2016. június 8.

Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség Akciócsoportja a legtöbb ismeretet szeretné összegyűjteni a város lakosságától, civil szervezetektől, vállalkozóktól azokról a közművelődési, közösségi, kulturális fejlesztési elképzelésekről, amelyekről úgy gondolják, hogy szükség lenne Kiskunfélegyházán.

Köszönet az önzetlen Támogatóknak!
Publikálás dátuma: 2016. június 8.
A József Attila Általános Iskola és Platán Utcai Tagintézménye ezúton mond köszönetet. Köszönjük a SZÜLŐKNEK az önzetlen segítséget, a felajánlásokat, mellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a "Határtalanul Program" keretei között az ötnapos erdélyi tanulmányi kirándulásunk gördülékenyen, eredményesen megvalósulhatott.
Mit tehet az ember, ha mezőgazdásznak születik?
Publikálás dátuma: 2016. június 8.

Miniszteri elismerő oklevéllel ismerte el dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Intézmény nyugalmazott szaktanárának, Fricska Nagy Jánosnak munkásságát június 3-án a Pedagógusnap és a Környezetvédelmi Világnap alkalmából rendezett ünnepségen. A lelkiismeretes oktató-nevelő munkáját, a szakmai rendezvények, versenyek kimagasló, példaértékű szervezését elismerő kitüntetést Budapesten, a Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében vette át a népszerű pedagógus.

Nyári nyitvatartás a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. június 8.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár értesíti olvasóit és vendégeit, hogy július 1-jétől július 24-éig minden részlege zárva tart. Ez idő alatt karbantartási és felújítási munkálatokat végeznek a felnőtt részlegben. A könyvtárosok arra kérik az olvasókat, hogy a felújítás alatt is bátran használják a könyvbedobó rendszert.

„Ismerd meg múltad, hogy legyen jövőd”
Publikálás dátuma: 2016. június 8.

„Ismerd meg múltad, hogy legyen jövőd” mottóval szervezi meg a Sorsocskák Alapítvány Félegyháza első népművészeti táborát július 11-e és 15-e között. Az egy hetes esemény a kiskunfélegyházi kulturális intézmények igen komoly összefogásával jött létre. A táborba, ahol lehetőség lesz táncot, zenét és népi játékokat tanulni, 7 éves kortól várják a kezdők, és azok jelentkezését is, akik már barátságot kötöttek a hagyományőrzés valamely területével - mondta el többek között a tábor lehetőségeit ismertető sajtótájékoztatón dr. Ónodi Izabella a Sorsocskák Alapítvány elnöke. 

Idén a félegyházi Parkerdő ad otthont a Nyeregszemlének
Publikálás dátuma: 2016. június 7.

Már több mint 250 lovat regisztráltak az idei Nyeregszemlére, amit július 15 és 17. között rendeznek meg Kiskunfélegyházán, a Parkerdőben. Solymosi Bertold főszervező ez alapján 350 - 400 körüli lóra számít, ami – tette hozzá – az ország legnagyobb lólétszámú lovasrendezvényévé teszi a Nyeregszemlét.

Megemelkedik a vagyonelleni bűncselekmények száma a nyári hónapokban
Publikálás dátuma: 2016. június 7.

A nyári időszakban megemelkedik a vagyonelleni bűncselekmények száma, melynek sértettjei a legtöbb esetben a fiatalkorúak. Számolt be a részletekről rádiónknak Csordás József alezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője, aki hozzáfűzte ebben az időszakban a gyerekek gyakran válnak potenciális áldozattá a bűnözők köreiben.

Mórák nyomában a Vajdaságban
Publikálás dátuma: 2016. június 7.

A vajdasági emlékhelyek felkeresése, a Mórák emléke előtti tisztelgés volt az elsődleges célja annak a kirándulásnak, amelyet a Móra Ferenc Társaság és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezett május 27-én.

Óvodától az Olimpiáig
Publikálás dátuma: 2016. június 7.

Huszadik alkalommal rendezték meg Szentesen május 28-án és 29-én az „Óvodától az Olimpiáig” elnevezésű, XX. Nemzetközi Úszóversenyt. 39 szakosztály 446 sportolóját nevezte a versenyre. A színvonalas, kétnapos nemzetközi viadalon Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszónő is rajthoz állt, valamint meglátogatta a versenyt Kovács Ágnes Olimpia Bajnok is. A Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület 9 fiatallal nevezett. Az erős mezőnyben a gyerekek remekül helyt álltak, 5 arany, 4 ezüst, és 4 bronz érmet hoztak haza kitűnő versenyzéssel. Csapatversenyben a 15. helyen végeztünk. Felkészítő edzők: Vízhányó Emília, Kiss Brigitta, Luchmann Péter.

A városháza dísztermében köszöntötték a józsefes diákolimpikonokat
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

A május végén megrendezett Országos Atlétika Diákolimpia döntőjén kimagasló eredményeket értek el a József Attila Általános Iskola tanulói. Három csapat és három egyéni versenyző is aranyérmet szerzett. A sikeres sportolókat és felkészítő tanáraikat Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester köszöntötte elismerő oklevéllel és ajándékkal a városházán június 6-án.

Aranyos birkózó lányok
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

A Kiskunfélegyházi Vasas TK versenyzői Földesre kaptak meghívást június első hétvégéjére, ahová hat fiatal birkózó utazott el és kiváló eredményeket értek el - tájékoztatta szerkesztőségünket Szabó József edző.

Család - nők - nagymamák
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

Író-olvasó találkozót rendez az Ünnepi Könyvhét alkalmából a Petőfi Sándor Városi Könyvtár június 9-én, csütörtökön 18 órától a Hattyúházban. Az est vendége Pataki Éva Balázs Béla-díjas író, forgatókönyvíró lesz. A szerző könyvei a helyszínen 20%-os kedvezménnyel megvásárolhatók.

Egész nyáron biztosít felügyeletet az óvodásoknak a tiszaalpári Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

Tiszaalpáron, a Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda a település egyetlen óvodája révén, egész nyáron biztosít felügyeletet az óvodás korú gyermekek számára. Kiss Mária, az intézmény vezetője rádiónknak elmondta, az óvodásoknak június 15-ig, - az iskolai tanév végéig - a buszos kíséret is biztosítva van.

Elhunyt Dongó Jakab a népszerű vőfély, a városi rendezvények önzetlen segítője
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

Dongó Jakab 1940. február 26-án látta meg a napvilágot. Nagy családban született, kilencen voltak testvérek. Egész életét kemény munkával töltötte. Hosszú évekig, egészen a nyugdíjba vonulásáig a kenyérgyárban dolgozott vezető pozícióban, emellett saját vállalkozása keretében lakodalmi, családi és egyéb rendezvényekre alkalmas edények, sátrak kölcsönzésével foglalkozott.

Hattyúkerti Zenés Esték
Publikálás dátuma: 2016. június 6.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel meghívja Önt és családját a Hattyúkerti Zenés Esték sorozat előadására: 2016. június 16. (csütörtök) 18 óra – A Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsora. 2016. június 21. (kedd) 18 óra – A Palestrina kamarakórus koncertje Szatmári Imre karnagy vezetésével. 2016. június 30. (csütörtök) 18 óra – Zenei kalandozások címmel egzotikus népi hangszereket mutat be Csák László és Virág Tibor. Vendég: Zsirmik István.
 
Ismét lehet vért adni
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

Júniusban is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Korond polgármesterévé ismét Katona Mihályt választották
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

A június 5-ei romániai helyhatósági választásokon székelyföldi testvértelepülésünkön, Korondon újra Katona Mihályt választották polgármesterré. Félegyháza másik két testvérvárosában új vezetőt választottak. Tordán Cristian Matei, Segesváron Mălâncrăvean Ovidiu kapta meg a választók bizalmát. Csányi József polgármester a mai napon valamennyi polgármesternek levélben gratulált megválasztásához, és reményét fejezte ki, hogy településeink között a kapcsolat folyamatos marad.

Mese, színdarab, árnyjáték a waldorfosok drámanapján
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

A Waldorf iskola hagyományai közé tartozik, hogy a drámanapon minden évben egy-egy színdarabbal mutatkoznak be az osztályok. Június 2-án a Móra Ferenc Művelődési Központ színpadán az elsősök egy népmese feldolgozást adtak elő. A másodikosok - árnyjátékkal színesítve produkciójukat - Lázár Ervin történetét dolgozták fel a 12 testvérről. A harmadikosok Noé bárkáját mutatták be, a negyedikesek pedig a Mátyás király és a cinkotai kántor színdarabbal lepték meg közönségüket.

Múzeumok éjszakája
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

A Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete közös rendezésében június 25-én, szombaton tartják a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. Előrendezvényként június 24-én, pénteken 20 órától "Nyár esti Potpourri, a gitárirodalom remekeiből" címmel Soós Brigitta gitárművész estjére kerül sor.

Strand gyermeknap
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

Gyermeknapot szerveznek június 12-én, vasárnap a kiskunfélegyházi strandon. A rendezvényre 10 és 18 óra között várják kézműves foglalkozásokkal, fellépőkkel, sok-sok mesével, mozgással a legkisebbeket és szüleiket.

Szabad parasztként él a Kunsági Bajuszkirály
Publikálás dátuma: 2016. június 6.

A kiskunfélegyházi Tarjányi Tamást választották meg idén Kunsági Bajuszkirálynak. A hetyke, bajuszos fiatalembert és feleségét, Lencsit sokan ismerik a városban, legalábbis látásból. Mert ha viseletben megjelennek valahol sokan megnézik őket, a ritka látványt gyorsan az emlékezetébe vési az ember. De ha jobban megismerjük őket, akkor a szívünkbe is gyorsan beköltöznek.

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2016. június 5.
Évközi tizedik vasárnap - 2016. június 5. A hét ünnepe - Június 11., szombat: Szent Barnabás apostol emléknapja. Június hónapban este 6 órától Jézus Szentséges Szívének a litániáját imádkozzák a templomban. A nyári hónapokban a Karitász Jókai utcai helyisége zárva tart.
A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. június 5.
Évközi tizedik vasárnap - 2016. június 5. A hét ünnepe - Június 11., szombat: Szent Barnabás apostol emléknapja. Június Jézus Szíve engesztelő hónapja, ezért a hónap minden péntekjén az esti szentmise előtt ½ 7-kor Jézus Szíve litániát tartanak.
Ki gondolná, hogy ennyi tehetséges táncosunk van?
Publikálás dátuma: 2016. június 5.

Idén június 4-én, 16. alkalommal mutatták be a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola táncosai, hogy mit tanultak, mennyit fejlődtek az elmúlt tanévben. A Kossuth Lajos Szakképző Intézmény sportcsarnokában telt ház előtt megrendezett Tánc Gálán elsőként a néptánc csoportok léptek a parkettre, majd a társastáncosok bűvölték el közönségüket.

Lázár Ervin kiállítás a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. június 5.
Június 2-án nyitották meg a Móra Ferenc Kiadó vándorkiállítását, a Lázár Ervin emlékkiállítást a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmában. A tárlat Szegedről érkezett Félegyházára, és a jól ismert gyermekíró életútját tablók és személyes tárgyak által mutatja be.
 
Dóka Péter találkozója a félegyházi fiatalokkal
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

Hogy kiből válik igaz író? Számít-e az akarat, vagy inkább szorgalom kell hozzá? Nehéz megmondani. Mindenesetre azt el tudjuk képzelni, hogy nagyon jó képzelőerő szükséges hozzá. Ifjúsági regényeknél pedig az sem árt, ha a fiatalok nyelvén szólítja meg az olvasót az író.

Futással ünnepelték a nyarat
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

Ragyogó napsütésben tartotta meg a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub a 23. Kiskun Kupa utcai futóversenyt június 4-én szombaton, a Platán utcai Általános Iskolánál. A délelőtti futást a legkisebbek kezdték, 6 éves kor alatt 200 méteres táv várt rájuk. Őket az általános iskolások követték, az alsósok 400, 600 és 800 métert, a felsősök 1000 métert teljesítettek. A fő számra ezt követően került sor. A leghosszabb, 21 kilométeres kétkörös távot egyéniben, vagy váltóban teljesíthették. Lehetőség nyílt a távok rövidítésére, egy kör (10,5 km.), vagy fél kör (5 km.) megtételére.

Garanciális javítások miatt zárták le a parkolót
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

Szombaton és vasárnap nem vehető igénybe a városközpontban a Szalay utcai parkoló. Ennek oka, hogy a kivitelezők ezeken a napokon végzik el garanciális, javítási feladataikat. Ez elsősorban arról szól, hogy a bazalt, nagy kockás területeken éppúgy, mint a térburkolattal ellátott részeken a fellazult szerkezetet tömörítsék – mondta el Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője. Hozzátette, hogy a zöldfelület hiányosságait is hamarosan pótolják.

Katonás hétvége Kunszálláson - III. HMFEST
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

Több ezer ember látogatott ki a III. Nemzetközi Harcászati és Military Fesztivál második napján a közel húsz hektáros Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontba. A június 3-5-ig tartó három napos HMFEST a különböző történelmi korok harci kultúráját, öltözetét, fegyverzetét mutatja be a felvonultatott hadi járműveken, masírozó alakulatokon keresztül. Az ünnepélyes zászlófelvonást a nézők felett átrepülő Gripen vadászgép üdvözlése tette egyedivé, de a nap folyamán a puskadörrenések és a tankok dübörgései is gondoskodtak a military hangulatról. 

Mit tanulhat egy közgés tanár a szibériai tigristől?
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

Végy egy kirándulóbuszt, töltsd meg összetartó kollektívával, szervezz nekik hosszú, de tartalmas, okosan kiválasztott programokkal teli napot és utána nézd meg, hogyan teszi jobbá, eredményesebbé munkájukat a közös élmény. Ezt a versenyszférában jól ismert bölcsességet a Közgazdasági Szakközépiskola ültette át egy májusi pénteken a gyakorlatba. Az iskola valamennyi dolgozója összefogott a siker érdekében. A jó hangulatú nap egyszerre volt csapatépítés és a mindennapi munkát, az iskola érdekében végzett technikai teendőket és a tanítást egyaránt szolgáló szakmai tanulmányút.

Néha a dobverőt is a kezébe veszi
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

 Dr. Szemerédi László háziorvos, belgyógyász a betegek iránt szeretettel végzett, elkötelezett orvosi munkájáért és a város polgárainak egészségmegőrzéséhez való tevékeny hozzájárulásáért a Kiskunfélegyháza Város Egészségügyéért kitüntető címet vehetett át a napokban Városalapítók napi ünnepség keretben. Az elismerés egyben születésnapi ajándék is volt, a doktor ugyanis 43. születésnapja előtt egy nappal kapta a díjat.

Nyári tábor a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

Múzeumi kincsek címmel bentlakásos nyári tábort szervez a Kiskun Múzeum felső tagozatos diákok számára július 11-e és 15-e között. A szálláshely a Borsihalmi Művésztelep és Ifjúsági Szállás, a foglalkozások helyszíne a Kiskun Múzeum, ahová vonattal utaznak be a diákok. Részvételi díj 12 ezer forint. 

Nyárköszöntő fúvószenekari hangverseny
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

A Borsihalmi Művésztelep javára tartanak jótékonysági koncertet június 5-én, vasárnap 17 órakor a Kossuth Lajos Szakképző Iskola tornacsarnokában. Fellép a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar. Szólót játszik Tóth Eszter szaxofonon. Vezényel: Tóth László és Kis-Fekete Vilmos.

Vidám juniális a Kossuthvárosban
Publikálás dátuma: 2016. június 4.

Egy év kimaradt, de idén ismét megrendezték a kossuthvárosiak juniálisát. Dr. Kiss Ákos Csaba és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselők programokban gazdag napot szerveztek a körzetükben élők segítségével és támogatásával június 4-én. Volt itt minden. A színpadon ének és tánc, a szabadtéren légvár, arcfestés, kutyabemutató, vidámpark és még számtalan időtöltési lehetőség.

A költségvetésről és az éves teendőkről tárgyaltak a polgárőrök
Publikálás dátuma: 2016. június 3.

Körülbelül 1 millió 800 ezer forintból oldja meg feladatait 2016-ban a Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület. A legutóbbi közgyűlésen a költségvetés elfogadása mellett, meghatározták az idei legfontosabb feladatokat, valamint módosították az alapszabályt is. A közgyűlésen jelen volt Csányi József polgármester, aki a város nevében megköszönte az önkénteseknek a közbiztonság növelése érdekében végzett munkát, valamint azt, hogy valamennyi városi rendezvény biztosításában közreműködtek.

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Publikálás dátuma: 2016. június 3.

Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. 

Emlékezzünk Trianonra!
Publikálás dátuma: 2016. június 3.

A trianoni békediktátum 96. évfordulója alkalmából szervez megemlékezést a Jobbik Magyarországért Mozgalom kiskunfélegyházi szervezete június 4-én, szombaton a Béke téren, a Magyarok Nagyasszonya szobornál 16.30-kor. Felszólal: Kollár László, önkormányzati képviselő, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja.

Félárbocon az ereklyés országzászló
Publikálás dátuma: 2016. június 3.

Az 1920. június 4-én aláírt trianoni békediktátum kitörölhetetlen, máig feldolgozatlan nyomot hagyott Közép-Európa nemzeteinek tudatában. Apáink és nagyapáink a két világháború között félárbocra eresztették az országzászlókat, így jelezték a 20. század első évtizedei által a magyarságra mért csapás súlyát. Kiskunfélegyházán a városháza előtt pénteken reggel eresztették félárbocra az ereklyés országzászlót.

Legendák nyomában járták Erdélyt a batthyányisok
Publikálás dátuma: 2016. június 3.

A Batthyány Lajos Általános Iskolában 2010 óta minden évben megemlékeznek a nemzeti összetartozás napjáról, arról, hogy határainkon túl is élnek magyarok. Az idei, június 3-án tartott megemlékezésnek különös hangsúlyt adott az, hogy az iskola 7. osztályos tanulói a „Határtalanul” program keretében Erdélyben jártak az elmúlt héten. Az ott szerzett élményeiket egy kiállítás keretében osztották meg iskolatársaikkal. Az udvaron egy emlékfát is avattak, amelyen táblácskák jelzik az egykori Magyarország szép és kedves városainak, falvainak irányát, és azt hogy madártávlatban hány kilométerre vannak városunktól.

Nevessünk együtt!
Publikálás dátuma: 2016. június 3.

Azt mondják, hogy a nevetés évekkel meg tudja hosszabbítani az életet, mégpedig azért, mert jótékony hatása van az egészségünkre nézve. Kutatások szerint a nevetés erősíti az immunrendszert, fokozza az energiát, csökkenti a fájdalmat, és stressz ellen is kiváló orvosságnak bizonyul. Mások szerint napi 10-15 percnyi kacagás segítségével egy kis szelet csokinak megfelelő energiamennyiséget "dolgozhatunk le", így a hahotázás még a fogyásban is segíthet. Azt nem tudjuk, hogy ezeknek a kutatásoknak és felvetéseknek mennyi az igazságtartalma, de az vitathatatlan, hogy nevetni jó!

Elismeréseink





Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek