Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.06.10-06.17.

 
A félegyházi Nyeregszemle képzőművészeti kiállítással is várja vendégeit
Publikálás dátuma: 2016. június 17.

Képzőművészeti kiállítással vette kezdetét a július 15-17-én a kiskunfélegyházi Parkerdőben rendezendő Nyeregszemle programsorozata. A Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában Győrffy-Villám András lovas szakíró, egyetemi oktató nyitotta meg a „Lovaskultúra” kiállítást. A tárlaton Megyeri-Horváth Gábor festőművész, Engler András és Polgár Botond szobrászművész, valamint Ujvári Sándor fotóriporter alkotásai láthatóak július 18-áig, a Nyeregszemle zárásáig.

Halesziak és selymesiek figyelmébe
Publikálás dátuma: 2016. június 17.

Folyamatosan zajlik az ivóvízbekötés Halesz és Selymes városrészekben. Mint azt Hartyáni Gyula projektfelelőstől megtudtuk, az országos közutak mentén az ivóvíz hálózatra való rákötés feltétele az úgynevezett szakközeg megrendelése a Magyar Közút KHT-tól, aminek az eljárási költsége megközelíti az 50 ezer forintot.

Nyári diákmunka program indul az Önkormányzatnál
Publikálás dátuma: 2016. június 17.

„Nyári diákmunka” elnevezéssel országos munkaerő-piaci program indul. A központi program keretében lehetősége lesz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának és az önkormányzati fenntartású intézményeknek 2016. július 1. és 2016. augusztus 31. közötti időszakban 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező, a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal illetékességi területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező diákok munkaviszonyban történő foglalkoztatására legfeljebb napi 6 órában a minimálbér időarányosan járó összegéért.

Robotpilóta segít a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. június 17.

A gépek egymás közötti kommunikációjára épülő rendszereknek nincs szükségük protokolldroidra. A „dolgok internete” elérte hazánkat a nagy gyáraktól a vidéki könyvtárakig.

Sikeresen vizsgáztak a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei
Publikálás dátuma: 2016. június 17.

Sikeresen vizsgáztak a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Utolsó vizsgaelőadásán is túl van az intézmény, melyre a Móra Ferenc Művelődési Központban kerítettek sort június 16-án. 

Új parkolók épülnek a piac körül
Publikálás dátuma: 2016. június 17.

Június hónapban megkezdődött a parkoló építési munkálatok tervezése a kiskunfélegyházi piac körül. Az első ütemben a Petőfi Sándor utca elején létesítenek új parkoló helyeket. A kiskunfélegyházi polgárok pedig remény szerint szeptembertől már kicsit könnyebben közlekedhetnek majd a piac körül. 

Zenés est a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. június 17.

Mitől lehet szebb egy szép nyári délután? Talán a zenehallgatás örömétől. Sokan mondják, hogy a dallamok szárnyán a boldogság felé szállhatunk. Ezt a szárnyalást most a Petőfi Sándor Városi Könyvtár udvarában is megtapasztalhatták azok, akiket június 16-án, a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek zenéje csalogatott be az intézménybe.

A 70 éves Integrál Zrt. a folyamatos megújulás cége
Publikálás dátuma: 2016. június 16.

Ebben az évben ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az Integrál Zrt. A cég az évfordulóra emlékezve számos programot szervezett (szervez) dolgozóinak. Kiskereskedelmi hálózatában pedig folyamatos akciókkal kényezteti félegyházi és térségi vásárlóit. A cég vezetősége június 10-én magyar és nemzetközi üzleti partnereit, a termelőket, a dolgozókat, az ország, a megye és a város vezetését várták a sportcsarnokban egy hangulatos, jubileumi megemlékezésre, beszélgetésre.

A polgárok segítségét kéri a Fidó Bácsi Alapítvány
Publikálás dátuma: 2016. június 16.

Egy szerencsétlen véletlen folytán gépjármű nélkül maradt a Kiskunfélegyházi Gyepmesteri telep, és kutyamenhely, így az üzemeltető Fidó Bácsi Közhasznű Alapítvány a polgárok segítségét kéri. A cél egy autó beszerzése lenne, mivel e nélkül nem képesek ellátni a feladatukat az állatmentők.

Házaspárok lelkigyakorlata
Publikálás dátuma: 2016. június 16.

Június 10-e és 12-e között rendezték meg Petőfiszállás-Pálosszentkúton a házaspárok lelkigyakorlatát. A plébánia 10 éve minden évben várja a házaspárokat, családokat egy élménygazdag hétvégére, ahol a párok elmélyíthetik és megerősíthetik kapcsolatukat, a gyerekek pedig kikapcsolódhatnak, játékos programokon vehetnek részt.

Keserű méz
Publikálás dátuma: 2016. június 16.

Újabb ingyenes filmes estére kerül sor a Móra Ferenc Művelődési Központban. Június 17-én, pénteken 21 órától Roman Polanski: Keserű méz című, 1992-ben angol-francia koprodukcióban készült alkotását nézhetik meg a filmkedvelők.

Kiváló szakmai és emberi kapcsolatokra törekszik az új közjegyző
Publikálás dátuma: 2016. június 16.

Június 10-étől dr. Csonka Péter Kiskunfélegyháza új közjegyzője. A félegyházi kötődésű szakember 2010-től – előbb Kecskeméten, majd a most nyugdíjba vonult dr. Konkolyné dr. Csikós Klára mellett – közjegyzőhelyettesként dolgozott.

Megújul a Móra tér, újabb játszóeszközök a gyermekeknek
Publikálás dátuma: 2016. június 16.

Megújul a Móra tér, újabb játszóeszközöket telepítenek a gyermekeknek a napokban. Egy torony és csúszda lesz az amit június 20-tól már használhatnak a téren időző fiatalok. Ez azonban csak a kezdet, mert a házak közötti tér felújítása több lépcsőben valósul majd meg. 

Múzeumok éjszakája
Publikálás dátuma: 2016. június 16.

A Kiskun Múzeum, a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesülete közös rendezésében június 25-én, szombaton tartják a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. Előrendezvényként június 24-én, pénteken 20 órától "Nyár esti Potpourri, a gitárirodalom remekeiből" címmel Soós Brigitta gitárművész estjére kerül sor.

Pattanj Palkó!!!! ....
Publikálás dátuma: 2016. június 16.
Már nagyon közeledik Kiskunfélegyháza első Népművészeti táborának időpontja! Adjátok le mielőbb a jelentkezési lapokat, ha még ezt nem tettétek meg.
175 éve született Pásztor Ferenc
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület 5 évvel ezelőtt emléktáblát helyezett el Petőfi u. 23. sz. alatt, annál a háznál, ahol Pásztor Ferenc első Petőfi-kutatónk, városunk díszpolgára 175 évvel ezelőtt született.

A tizenegy gyermekes család lakásának felújítását segíti a mozi adománya
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

A ”Gyermeknapi mozi” bevételeit jótékonysági célra ajánlotta fel Reményi Richárd, a filmszínház vezetője. A vetítések során mintegy 70 ezer forint gyűlt össze, amit az önkormányzattal és a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesületével egyeztetve, a 11 gyermeket nevelő Ladnai családnak adott át a városháza dísztermében Balla László alpolgármester és Papp Viktória ifjúsági referens június 14-én. Az édesanya, Bánki Anita nagyon örült az adománynak. 

Diáknapot tartottak a József Attila Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

Diáknapot tartottak a József Attila Általános Iskolában június 14-én a Natura Hungarica alapítvány és az iskola közös szervezésében. A gyermekek játékos feladatokon vehettek részt, miközben 1-2 hasznos információt is elcsenhettek a számukra tartott előadásokon és vetítéseken.

Drámaian jók voltak
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

A Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola dráma szakos diákjai mutatkozhattak be június 10-én a Móra Ferenc Művelődési Központban. Az eseményre ezúttal az iskola kiskunfélegyházi diákjait várták, akik számot adtak arról, mit tanultak az évben. 

Janikovszky Éva emlékkiállítás a Gyermekbirodalomban
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

Az egyik legnagyobb magyar meseszerző életéről, díjairól és munkásságáról nyílt kiállítás a Gyermekbirodalomban. A Móra Kiadó vándorkiállítását június 14-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Csernus Krisztina óvodavezető nyitotta meg.

Kihelyezett ügyfélfogadást tart szerdán a BÁCSVÍZ Zrt, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

Tiszaalpáron, június 15-én és 22-én, a BÁCSVÍZ Zrt. kihelyezett ügyfélfogadást tart a Polgármesteri Hivatalban, a Járási Ügysegéd irodájában, azon ügyfeleknek, akik már rákötöttek a szennyvíz csatornára, de még nem kötötték meg a közszolgáltatási szerződést. 

Körkérdés: Küldi-e gyermekeit nyári táborba?
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

A vakáció beköszöntével Félegyházán is számos szülő igyekszik táborokkal változatossá tenni gyermekei szünidejét. Ez derül ki heti körkérdésünkből.

Megkezdhetik a ravatalozó elbontását a Kiskunfélegyházi alsó temetőben
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

Megkezdhetik a ravatalozó elbontását a Kiskunfélegyházi alsó temetőben. Többek közt erről is határozott a képviselő testület a június 8-ai rendkívüli ülésén. 

Országos Utánpótlás és Sprint Triatlon Ranglista Verseny - Fonyód
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

Országos Ranglista Versenyen vettek részt az elmúlt hétvégén a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Triatlonistái a Balatonon. 14 versenyző ált rajthoz az igen erős mezőnyben. Az úszást a Balatonban rendezték, ahol az erős szél miatt a hullámzással is meg kellett küzdeniük. A kerékpáros pályát a Várhegy oldalában és a 7-es úton alakították ki, ahol felfelé és lefelé menetek, éles kanyarok tették technikássá a köröket. A futópályára is jutott emelkedő. A félegyházi versenyzők a változatos terepen kiválóan helyt tudtak állni és két alkalommal a dobogó legfelső fokát is elfoglalhatták. 

Véleményt alkothatunk, mire költsünk 800 milliót
Publikálás dátuma: 2016. június 15.

Egy új pályázati csomagnak köszönhetően a kiskunfélegyháziak dönthetik el, mire költsön a város 800 millió Ft.-ot. A felmérés, melynek célja, hogy a Kiskunfélegyháza Városáért Helyi Közösség Akciócsoportja a legtöbb ismeretet gyűjtse össze a lakosságtól, civil szervezetektől, vállalkozóktól azokról a közművelődési, közösségi, kulturális fejlesztési elképzelésekről, amelyekről úgy gondolják, hogy szükség lenne Kiskunfélegyházán. 

A hajtókirályra emlékeztek Bugacon
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Világbajnokok is a bakra ültek a hét végén az Abonyi Imre Hajtófesztiválon. Immár tizedik alkalommal emlékeztek a bugaci hajtókirályra, aki 1966 és 1976 között a világ legjobb versenyzője, a négyesfogathajtás egyik legnagyobb alakja volt.

A kismamának is kell idő önmagára
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Ma (június 14-én) a városi könyvtár Baba-mama Klubjának vendége az Oriflame termékek népszerűsítésével és forgalmazásával foglalkozó Szabolcsi–Csízik Gabriella és Varga-Pécsi Diána volt.

A toldozgatás - foltozgatás nem megoldás
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Nem sikerült az önkormányzatnak akkora pályázati összeget elnyerni mint remélték, ezért a kiskunfélegyházi pajkos-Szabó féle szélmalom felújítása ismét várat magára, hiányos anyagi források miatt. A múzeumkertben lévő malom esetében tovább növeli a költségeket, hogy múzeális értékről beszélünk, így csak a szakértői díjak melyek a felújításhoz kellenek több milliós tételre rúgnak. Az önkormányzat azonban nem tett le a projekt kivitelezéséről mondta el rádiónknak Csányi József polgármester, jóllehet a legutóbbi rendkívüli testületi ülésen negatív döntést voltak kénytelenek meghozni a képviselők. 

Az ország legjobbjai között a gölleszes diákok
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Áprilisban megnyerte a tanulásban akadályozott gyermekek komplex tanulmányi versenyének megyei fordulóját a Göllesz Viktor Általános Iskola 6-7. osztályos csapata. Ezt követően Somodi Beatrix, Kozák Viktor Ivó, Halál László és Juhász Zoltán a Dunaújvárosban megrendezett országos versenyen is bebizonyította felkészültségét. Teljesítményükkel a 3. helyet érdemelték ki. A tehetséges és szorgalmas fiatalok, valamint felkészítőik - Bartosné Horváth Katalin, dr. Pesír Irén és Horváthné Gulyás Henrietta – eredményét május 13-án a város nevében oklevéllel, virággal és ajándékkal ismerte el Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester.

Egész nyáron biztosít felügyeletet az óvodásoknak a tiszaalpári Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Tiszaalpáron, a Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda a település egyetlen óvodája révén, egész nyáron biztosít felügyeletet az óvodás korú gyermekek számára. Kiss Mária, az intézmény vezetője rádiónknak elmondta, az óvodásoknak június 15-ig, - az iskolai tanév végéig - a buszos kíséret is biztosítva van

Elbúcsúzott a közjegyző
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Olyan szép volt ez a 45 év, hogy elmondani nem lehet! Megadta a sors nekem, hogy olyan munkát végezhettem, aminek minden perce öröm volt számomra. Azzal igyekeztem ezt meghálálni, hogy lelkiismerettel és a legjobb tudásommal végeztem. Nagyon szeretem az embereket, és itt rendkívül sokat tudtam nekik segíteni! Amikor például a hagyatéki eljárások végén a nagy bánat mellett is békésen távoztak az irodából.

Fair Play Cup - országos döntő
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Az ország középiskolás csapatai az elmúlt három évben színvonalas mérkőzéseket játszottak a Coca-Cola CUP keretei között, az egész idényt felölelő bajnokságba az ország minden részéről neveztek együttesek. A sorozat idén is elindult, immár Fair Play Cup néven, a Magyar Labdarúgó Szövetség szervezésében.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Hetényegyházán versenyeztek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

A Történelmi DAR VS 2016 harmadik állomását rendezték meg Hetényegyházán a HISZE történelmi íjászai. A megmérettetésre mintegy 120 versenyző érkezett, köztük 14-en képviselték a Turul Koppányok csapatát. Köszöntőt mondott Molnár Pál önkormányzati képviselő, majd Kalmár József a Hetényegyháza történelmi íjászok vezére ismertette a verseny szabályait. Ezúttal 21 db 2D-2,5D-3D célokon kellett bizonyítani, ki a legjobb.

Látványos köztéri fejlesztések lehetnek a következő három évben
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

A városközpont mely elemeinek megújítását tartja szükségesnek? Egyebek mellett erre a kérdésre kérnek választ e napokban az önkormányzat munkatársai azoktól a járókelőktől, akik a belvárosban sétálva szívesen közreműködnek egy anonim kérdőív kitöltésével az úgynevezett „Zöld város kialakítása” című TOP pályázat előkészítésében. A projekt keretében a következő három esztendőben prioritást élvező köztéri fejlesztések rajzolódnak ki – tudtuk meg Németh Péter településfejlesztési referenstől.

Olvasóudvar a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. június 14.

Újra kiderült, hogy városunk könyvtára különleges. Mégpedig azért, mert dolgozói folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a látogatók igényeit kielégítsék. Ezeket nem csak megbeszélik, kitalálják, hanem meg is valósítják.

A szociális bizonytalanságot kell megszüntetni elsősorban Szanyi Tibor szerint
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

Az MSZP-nek át kell váltania egy másféle tematikára. Az egészségügy, az oktatás, a gyermekjólét és az idősügy kérdéseivel kell a továbbiakban koncentráltan foglalkozni. Elsősorban a szociális bizonytalanság megoldására kell jó választ adni. Ezeket a gondolatokat fogalmazta meg Szanyi Tibor EP képviselő a június 10-ei, Kiskunfélegyházán Horváth Tamás helyi-, és Király József megyei pártelnökkel közösen megtartott lakossági fórumán. 

Amikor találkozik a tehetség és az elfogadás
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

A bizonyosság, hogy amit én tudok, amihez értek, amit adni tudok magamból, az másoknak kedves, erőssé és magabiztossá tesz. Aki „megízleli” egyszer a sikerélményt és az elismerést, az később sem adja alább. Ebből az alapgondolatból nőtt ki az a rendezvény, amely június 10-én, pénteken talán egy új hidat épített a félegyházi romák és nem romák közé. Mert az bizonyos, hogy a színpadra álló 16 ifjú tehetség produkciója egyenes utat talált a közönség és a zsűritagok szívéhez.

Az Alapfokú Művészeti Iskola tanulói letették a lantot
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

Tanévzáró ünnepséget tartott az Alapfokú Művészeti Iskola június 13-án, 17 órakor a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Kis-Fekete Vilmos intézményvezető a tanévet záró beszédében elmondta, hogy a növendékek nem az iskolának tanulnak, hanem azért, hogy örömet szerezzenek másoknak az általuk előadott művekkel. A művészeti iskola az egyre többet vállalt fellépéseivel az idei tanévben is sok programot színesített meg. A kiemelkedő eredményeket elért, és igazgatói dicséretben részesült növendékek az ünnepségen oklevelet vehettek át.

Az egészség szolgálatában
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

A Kamilla Gyógynövény és Biobolt Kiskunfélegyházán, a Kossuth u. 4. szám alatt várja kedves vásárlóit glutén-, tej-, és tojásmentes termékek, alapanyagok, lisztek, édes és sós csemegék, pékáru széles választékával. Cukorbetegek és fogyni vágyók számára méregtelenítő, zsírbontó teákat, vitaminokat, csökkentett szénhidrát tartalmú liszteket, tésztákat kínálnak, mely mellett az egészséges étrendbe beilleszthető bio-, és reform élelmiszerek is megtalálhatók polcaikon. 

Elismerték a kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó rendőröket
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

Április 24-ét, Szent György napját 1992 óta a Rendőrség Napjaként ünnepeljük Magyarországon. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság április 21-én, csütörtökön rendezte meg Kecskeméten, a Három Gúnár Rendezvényházban a rendőrnapi állománygyűlést. Az ünnepségen több mint 130-an vehettek át elismerést és jutalmat. Ők azok, akik a rendőrség patrónusához méltó, kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtottak – hangzott el a köszöntőben. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság személyi állományából tizenketten kaptak elismerést. Az alábbiakban őket mutatjuk be, ezzel is tisztelegve a rend őreinek áldozatos munkája előtt.

Hétvégi kiruccanás a Szarvasi Arborétum vadregényes tájain
Publikálás dátuma: 2016. június 13.
A Kiskun Természetbarát Sportegyesület Túra Szakosztálya ismét egy kellemes napot tudhat maga mögött. Június 4-én (szombaton) 40 fővel indult el a társaság, hogy megcsodálhassák a Szarvasi Arborétum csodálatos növényvilágát a Kákafoki-holtág partján.
Két arany Szegeden
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a TriaNON-i emlékversenyt Szegeden a Szegedi Szittyák a Rabi majorban. A 20 célos versenyhez sajnos nem volt kegyes az időjárás, ami sokakat elijesztett az íjászattól. A kezdeti rossz idő ellenére körülbelül ötvenen ragadtak íjat a megmérettetésen.

Máltai alma
Publikálás dátuma: 2016. június 13.
2016. június 9-én Országos központunk, illetve Dél-Alföldi régiós központunk segítségével, csoportunk 900kg almát kapott, melyet leszállítottunk városunkba. A kiosztás Közösségi Házunkban történt és történik. Ebből a mennyiségből volt módunk a város egészségügyi és szociális intézményeit is támogatni, továbbá 10 civil szervezetet.
Nyársapáton gyűjtötték az érmeket
Publikálás dátuma: 2016. június 13.
A Kiskunfélegyházi Vasas TK is meghívást kapott arra a nyársapáti versenyre, amelyet ceglédi sportbarátaik szerveztek június 11-én. Nyolc sportegyesület 120 versenyzője vett részt a küzdelmeken, közöttük 17 félegyházi lány és fiú.
 
Pályázat szociális, mentálhigiénés munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

A kiskunfélegyházi Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény pályázatot hirdet a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján szociális, mentálhigiénés munkatárs munkakör betöltésére. 

Programok a KÉSZ Arénában
Publikálás dátuma: 2016. június 13.

Tekintsék meg a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnok hétvégi program ajánlatát.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. június 12.

Évközi tizenegyedik vasárnap - 2016. június 12. A hét ünnepei: Hétfő - Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító emléknapja. Szerda - Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. június 12.

Évközi tizenegyedik vasárnap - 2016. június 12. A hét ünnepei: Hétfő - Páduai Szent Antal áldozópap és egyháztanító emléknapja. Szerda - Árpád-házi Boldog Jolán szerzetesnő emléknapja.

Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. június 12.
Ne feledje! Ma (június 12-én) Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán a Vásártéren. Mint minden hónap második hétvégéjén, most is lehet nézelődni-vásárolni, sőt sült kolbászt, lángost és egyéb vásári csemegéket kóstolgatni. Kellemes kikapcsolódást és jó vásárlást kívánunk a forgatagban!
Félegyházán is megtartották a Ki mit tudot
Publikálás dátuma: 2016. június 12.
A Móra Ferenc Művelődési Központ adott otthont a felmenő rendszerű tehetségkutató vetélkedő helyi selejtező versenyének. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság „Ki mit tud?” tehetségkutató vetélkedőt rendezett pénteken a helyi roma származású fiatalok részére a Móra Ferenc Művelődési Központban.
Félegyháziak a világban - Dr. Farkas Gábor
Publikálás dátuma: 2016. június 12.
„Minden percében épít, ha más nincs kéznél, az emlékeinek építőköveiből.” Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Rajzfilmstúdió igazgatója írta ezt dr. Farkas Gábor építészről. Kiskunfélegyháza szülötte emlékeinek építőkövei alkotják a következő írást is.
 
Hattyúkerti zenés esték
Publikálás dátuma: 2016. június 12.

Júniusban immár hagyományosan zenei csemegék várják az értő füleket a Hattyúházba. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár három alkalommal kedveskedik zeneszerető közönségének szabadtéri előadásokkal. Június 16-án, csütörtökön a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek műsorára kerül sor. Június 21-én, kedden a Palestrina Kamarakórus koncertje lesz hallható, Szatmári Imre karnagy vezetésével.

Ifjú falmászók országos versenye a Darvas iskolában
Publikálás dátuma: 2016. június 12.

A Darvas Szabadidő- és Diáksport Egyesület volt a házigazdája június 11-én a Magyar hegy- és Sportmászó Szövetség U 14-es boulder országos bajnokságának. A verseny során 50 gyermek, négy korosztályban, kötelek nélkül kapaszkodott végig a falakon kialakított pályákon. Valamennyi versenyzőnek 2 óra alatt, 22 feladat teljesítésével kellett megküzdenie az érmekért, helyezésekért.

Kapás van!?
Publikálás dátuma: 2016. június 12.

Van kapás? Úgy tudom ez a kérdés a horgászok rémálma. Ha nem fogtak halat, akkor azért, ha fogtak, akkor meg azért. Különös nép a horgásztársadalom, főleg a magyar. Azt hiszem természetkedvelő és természetvédő minden pecás. Tapasztalatom szerint nyugodt és kiegyensúlyozott vérmérsékletűek, főleg akkor, amikor épp terepen vannak. De vajon miért kedvelik ezt az időtöltést, vagy ha úgy tetszik sportot ilyen sokan? Makai Csaba Ákost kérdeztem erről, akivel beszélgetésünk során közelebbről megismerhettem a horgászok életét.

Titkok a levéltárból - Személyleírás sablon alapján
Publikálás dátuma: 2016. június 12.

A 20. század első felében még nem volt elterjedt szokás, hogy a bűnvádi eljárás során a gyanúsítottakról, illetve elítéltekről fényképet készítsenek, csupán személyleírást vettek fel az illetőről. Természetesen ezek sokkal szubjektívebb benyomásokat rögzítettek, mint a fotók, kevésbé voltak alkalmasak egyes személyek azonosítására. A rendőrség ezért „segédanyagot” bocsátott nyomozói rendelkezésére, amely alapján egységesebb leírások születhettek.

Áramszünetek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. június 11.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületek lakosait, hogy ÁRAMSZÜNET lesz június 17-én, 20-án, 22-én, 30-án, július 4-én és 8-án a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbi linken olvasható el.

Diákok ragadtak horgászbotot
Publikálás dátuma: 2016. június 11.

A májusi egyéni versenyt követően ezúttal az általános- és középiskolás tanulók mérték össze horgásztudásukat június 11-én a Kiskunsági Sporthorgász Egyesület hagyományos versenyén. A csapatversenyen iskolánként 3-3 diák ragadott pecabotot, a versenyszabályzat értelmében a csapatok összefogása számított mérvadónak a végelszámolásnál. Segítők, szülők, csapatvezetők és pedagógusok kísérték el a diákokat. A tavalyi évhez képest többen, 6 általános- és 3 középiskola nevezett. A versenyt Forgó István egyesületi elnök nyitotta meg, az önkormányzat részéről Szamosi Endre sporttanácsnok köszöntötte a megjelenteket.

Hangulatosan telt a 13. Kuchinka Vilmos Emlékverseny
Publikálás dátuma: 2016. június 11.

Kicsik, kezdők, haladók egyaránt megmutatták tudásukat Kiskunfélegyháza legrangosabb úszóversenyén a Kuchinka Vilmos emléktornán, amit hagyományosan immár 13. alkalommal rendezett meg a Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület június 11-én. A térség egyik legnagyobb utánpótlás úszóversenyén 7 csapat, több mint 100 tagja indult el. Az időjárás kedvezett a megmérettetésnek, a félegyházi strandon gyülekező gyermekeket, segítőket, vezetőket és szülőket Szamosi Endre sporttanácsnok köszöntötte. 

Író-olvasó találkozó Pataki Évával
Publikálás dátuma: 2016. június 11.

Családok, nők, nagymamák címmel került sor író-olvasó találkozóra június 9-én, csütörtökön a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Pataki Éva Író, forgatókönyvíró, dramaturg, dokumentumfilm-rendező mesélt a hallgatóságnak az életéről, azon belül is a filmvilágról és az irodalom iránti szeretetéről.

Újabb könyves szekrényt avatnak
Publikálás dátuma: 2016. június 11.

Június 17-én, pénteken 10 órakor avatják fel Kiskunfélegyházán, a Móra téren az újabb Olvaslak-ot, könyves szekrényt. Avató beszédet mond Balla László alpolgármester, közreműködnek a Szegedi úti óvoda óvodásai. Támogatók: Kiskunfélegyháza Önkormányzata, Kossuth Lajos Középiskola és Juhász Mihály vállalkozó.

Budapesten, jutalom kiránduláson vettek részt a XII. Helyismereti vetélkedő legjobbjai
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A Kiskun Múzeum, idén XII. alkalommal hirdette meg Helyismereti vetélkedőjét, ahol három korcsoportban várták a tanulók jelentkezéseit. A márciusban rajtoló versenyre 119 csapat, 348 diákja jelentkezett, akik közül a legjobbak Budapesten, jutalom kiránduláson vehettek részt. 

Egy héttel később lesz a strandos gyermeknap
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A kedvezőtlen időjárás miatt a június 12-ére, vasárnapra tervezett strandos gyereknapot egy héttel később, június 19-én, vasárnap rendezik meg a kiskunfélegyházi strandon. A rendezvényre 10 és 18 óra között várják kézműves foglalkozásokkal, fellépőkkel, sok-sok mesével, mozgással a legkisebbeket és szüleiket.

Ha tisztán tartjuk környezetünket, akkor békét teremtünk magunk körül
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Megújították környezetüket a dózsások június 10-én. A gyerekek, szülők és pedagógusok - japán és román segítőkkel kiegészülve - lefestették a kerítést, új festést kaptak a mászókák, a kültéri padok és kerékpártárolók is. Megújult a sportpálya, új hálók kerültek a kapukra. Felújították a távolugró gödröt, friss salak került a futópályára. De a padlást is kitakarították, rendezték a szorgos kezek. Köszönhető ez annak, hogy a Dózsa György Általános Iskolában próbálták ki Magyarországon elsőként az úgynevezett 5S japán módszert, a Clean Up Japan támogatásával.

Kiskunfélegyházán jubileumi ökölvívó tornával ünnepelték a város és Kikinda sportbaráti kapcsolatát
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Május 21-én, Ökölvívó torna zajlott Kiskunfélegyházán, a Papp László Boksz Akadémia Kiskunfélegyházi szakosztályának szervezésében. Az eseményen az akadémia bokszolói mellett a kikindaiai egyesület sportolói mérték össze erejüket és tudásukat a két város sportbaráti kapcsolatának 40 éves évfordulója kapcsán. 

Lakással támogathatja az önkormányzat a pedagógusokat
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Június 8-ai ülésén döntött a kiskunfélegyházi képviselő testület arról, hogy közérdekből, az oktatási intézmények dolgozói számára is lehetőség nyíljon bérlakás kiutalására. Az új szabályozással tovább szeretnék erősíteni azt a pozitív tendenciát, melynek köszönhetően minden oktatási intézményben egyre több pozitív pedagógiai eredmény születik.

Nyeregszemle - lovaskultúra
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A Móra Ferenc Művelődési Központ és a Nyeregszemle szeretettel vár minden érdeklődőt június 15-én, szerdán 17 órára a Nyeregszemle - Lovaskultúra című kiállításmegnyitójára. A tárlatot Székely Tibor, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnöke, ezredese mutatja be.

Nyitott labor: a legkisebbektől az idősebb korosztályig
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

A Móra Ferenc Gimnázium Természettudományos Laboratóriuma célul tűzte ki, hogy a természettudományok széles palettáját minél több gyerekkel, felnőttel megismertesse, kedvet csináljon az ismeretek ez irányú bővítéséhez..

Rendbe tették a külterületi földutakat Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Kiskunfélegyházán májusra befejeződtek a külterületi földutak javítási munkálatai, melynek keretében az érintett szakaszok járhatóvá és biztonságossá váltak. Tájékoztatta rádiónkat a részletekről Ván Jenő a 10. számú választókörzet képviselője, aki hozzáfűzte, ősszel a tervek szerint szeretnék megismételni az utak újra gréderezését.

Tréfás Békás Forgatag
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

Tréfás Békás Forgatag címmel egész napos rendezvény várja a Félegyháziakat június 11-én, szombaton a Bajcsy iskola udvarán, a Szent Imre herceg utca 1-3. szám alatt.

„Ha célok nélkül ébredsz, akkor feküdj is vissza!”
Publikálás dátuma: 2016. június 10.

 Harmadik alkalommal futotta körbe a Balatont a kiskunfélegyházi Kádár Kitti. Mindössze negyedórás pihenéssel 24 óra 49 perc alatt teljesítette a 220 kilométeres, ultramaratoni távot. A verseny második helyezettje lett.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek