Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.06.24-06.30.

 
A miniszterelnöktől vár választ a polgármester
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Elkészült a kiskunfélegyházi kórház új szárnya, de egyelőre nem tudni, mikor vehetik birtokba az orvosok és a betegek. A kivitelezőt ugyanis még nem tudta kifizetni a megyei kórház.

Arany fokozattal díjazták a Félegyházi Citerazenekart
Publikálás dátuma: 2016. június 30.
2016. június 24-25-26-án rendezték meg VI. Országos Nyugdíjas KI-MIT-TUD döntőjét Harkányban. Ezen rendezvényen a Félegyházi Citerazenekar és Énekkar Seres Dániel vezetésével képviselte a Kiskunfélegyháza és kistérsége nyugdíjasait. Műsorukban Tarjányi Ágoston gyűjtötte Kiskunfélegyháza és környéke valamit Galga menti népdalok szerepeltek. A siker ezúttal sem maradt el. Zsűri a produkciójukat Arany fokozattal díjazata.
Boldog iskola címet nyert a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola Platán Utcai tagintézménye
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola székhelyintézményének Platán Utcai Intézménye elnyerte a Boldog iskola címet. Az intézmény októberben csatlakozott a tíz hónapos Boldogság programhoz, melynek keretében négy osztályban tartottak boldogság órákat.  

FÜL-ORR GÉGÉSZETI szakrendelés szünetel 2016. július 1-22-e között
Publikálás dátuma: 2016. június 30.
A Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet értesíti kedves betegeit, hogy 2016. július 1 - 2016. július 22. közötti időpontokban a FÜL-ORR GÉGÉSZETI SZAKRENDELÉS SZÜNETEL.
Köztisztviselők napja
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló, 2011. évi CXCIX. törvény 93. §. (2) bekezdése értelmében a Közszolgálati Tisztviselők napja július 1-je, amely munkaszüneti nap. Ezen a napon a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal valamennyi szervezeti egységénél szünetel az ügyintézés, az ügyfelek részére előzetesen ügyintézési időpont sem adható.

Megemlékezés négy kisgyermekről
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

“Uram, adj türelmet, hogy elfogadjam, amin nem tudok változtatni”… - hangzottak Assisi Szent Ferenc gondolatai azon a csendes megemlékezésen, amelyet a kiskunfélegyházi Templomhalomnál tartottak június 24-én, a 25 éve tragikus balesetben elhunyt négy kisgyermek tiszteletére.

Nyári rendezvények minden korosztálynak
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Ezen a nyáron sem maradnak színvonalas programok nélkül a félegyháziak. Három nagyrendezvény hozza helybe a látványt, a kikapcsolódás és az ismerkedés lehetőségét. Mert bizony a Félegyházi Kézműves Sörfesztiválra, a Nemzetközi Oldalkocsis Találkozóra, vagy a Nyeregszemlére nem csak az országhatárokon innen, de azon túlról is érkeznek vendégek. Azt, hogy Kiskunfélegyháza hírét miként viszik magukkal, nagyrészt az eltöltött napok tapasztalatai, az itt szerzett benyomások, így például a helyiek vendégszeretete határozza meg.

Rendkívüli ülést tartottak június 27-én, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete június 27-én rendkívüli ülést tartott, melyet hat képviselő kezdeményezett. Az ülés egyetlen napirendi pontját, a polgármester, dr. Vancsura István sorozatos szabálytalanságai, illetve mulasztásai adták. A képviselők bizalmatlansági eljárás megindításáról dönthettek, mely végül a minősített öt igen szavazatot nem kapta meg.

V. Hagyományőrző Nap Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Ötödik alkalommal szervezi meg Tiszaalpáron július 2-án, szombaton a Hagyományőrző Napot az Árpád Népe Hagyományőrző Egyesület és Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzata a település templomdombján. A programot 11 órakor dr. Vancsura István, Tiszaalpár polgármestere nyitja meg. Lesz ének, móka, tánc, koncert, bábelőadás, de különböző szervezetek bemutatóit is láthatja majd a közönség. A rendezvény ingyenesen látogatható.

XI. Mogyi Triatlon Verseny és Sprint OB
Publikálás dátuma: 2016. június 30.

Baján rendezték meg június 25-én és 26-án a nagy létszámú, XI. Mogyi Triatlon Versenyt és Sprint Országos Bajnokságot. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzője kiváló eredményt ért el a Sprint Országos Bajnokságon. A második nap az utánpótlás versenyszámok között - gyermek és serdülő kategóriában - a Tiszaújvárosban megrendezendő Európa Kupa Gálára lehetett kvalifikálni. 

2 milliárd forintból szépülhet Kiskunfélegyháza.
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

2 milliárd forintból szépülhet Kiskunfélegyháza, igaz ezzel kapcsolatban módosítani kellett az integrált településfejlesztési stratégiát, mellyel kapcsolatban lakossági fórumot is tartottak június 27-én.

A szétosztás helyett, értékesítik a kivágott nyárfarönköket Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete június 28-ai ülésén határozott a márciusban kivágott nyárfarönkök sorsáról. A képviselőknek a Fecske utcai rönkök felhasználása kapcsán arról kellett dönteniük, hogy a rászorultak között szétosztják vagy értékesítik, a képviselők ez utóbbi mellett döntöttek.

Ezen a pénteken zárva lesznek az ügyfélszolgálatok
Publikálás dátuma: 2016. június 29.
A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében a Közszolgálati Tisztviselők Napja a kormánytisztviselőknek munkaszüneti nap. 2016. július 1-jén, pénteken, azaz a közszolgálati tisztviselők napján a NAV ügyfélszolgálatai is más közigazgatási hivatalokhoz hasonlóan zárva tartanak és nem lesz elérhető telefonon a NAV Általános Tájékoztató Rendszere, és a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszere. 
Karbantartják az uszodát
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

A Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda tájékoztatja vendégeit, hogy az uszoda karbantartása miatt a fedett beltéri rész zárva tart július 4-e hétfő és július 10-e vasárnap között. Ezen időszak alatt a medencék, a szauna és a gőzkabin nem használható, valamint elmarad a július 8-ára és 9-ére tervezett éjszakai fürdő is. A zárvatartás nem érinti a kültéri strand területét és az öltözőket sem, így ezek a területek továbbra is elérhetők a látogatók számára. A strand ebben az időszakban 6 és 20 óra között tart nyitva.

Névváltozás történik két településrészen Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

Tiszaalpár Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete június 28-ai ülésén döntött, a község két település részének, az Üzemi lakótelep illetve az Árpád telep elnevezésének megváltoztatásáról. A döntés értelmében az Üzemi lakótelep a jövőben Nagy György faluként, míg az Árpád telep Polyákfalu néven fog szerepelni a községben.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 7-én, csütörtökön a platán-, hárs- és gesztenyefák növényvédelmi permetezésére kerül sor. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a munka elvégzését, akkor azt július 8-án, pénteken végzik el az időjárás és esetleges rajzás figyelembevételével.

Nyári nyitvatartás a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

A Móra Ferenc Művelődési Központ értesíti vendégeit, látogatóit, hogy július 25-én, hétfőtől július 31-én, vasárnapig zárva tart. Ez idő alatt a Korona Kávézó a szokásos nyitvatartási időben várja kedves vendégeit.

Nyári tábor a Kiskun Múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

Múzeumi kincsek címmel bentlakásos nyári tábort szervez a Kiskun Múzeum felső tagozatos diákok számára július 11-e és 15-e között. A szálláshely a Borsihalmi Művésztelep és Ifjúsági Szállás, a foglalkozások helyszíne a Kiskun Múzeum, ahová vonattal utaznak be a diákok. Részvételi díj 12 ezer forint. További információ kérhető Fekete Beatrixtól a 76/461-468-as számon, vagy e-mailben: feketebeatrix@kiskunmuzeum.hu.

Senior úszósikerek Csongrádon
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

Kilenc arany, egy ezüst és két bronzérmet nyertek a Kiskun-Vizi és Szabadidő Sportegyesület úszói a junius 25-én 26-án megrendezett X. Csongrádi Országos Szenior Úszóversenyen.

Sikeres PG-s diákok az országos német nyelvi versenyeken
Publikálás dátuma: 2016. június 29.

A Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének hat, 11. évfolyamos diákja részt vett - immáron másodszorra - a gödöllői HEBE Kft. német levelező és műveltségi versenyén. A megmérettetésen egy-egy tanévben nyelvenként több mint ötezer diák teszi próbára nyelvtudását és ügyességét általános műveltségben, csoportmunkában és az internethasználatban.

Tartalmas hétvégét tölthetünk a Félegyházi Táncszínházzal
Publikálás dátuma: 2016. június 29.
Negyedik napja tart már Kunszálláson a Kobak-tábor, melyen a Padkaporos Néptáncegyüttes tagjaiból verbuválódott Félegyházi Táncszínház is részt vesz. A Kormorán utánpótlását úgy tudják biztosítani, hogy tábort szerveznek a fiatal tehetségeknek, tehát a Kobak tábor tulajdonképpen a Kormorán folk-rock együttes baráti körének tábora, mely vándortábor lévén, minden évben más helyszínen kerül megrendezésre. Mivel az Alföldön még nem volt, így idén a választás Kunszállásra esett, a helyi polgármester Kovács Imre nagy örömére.
359 tanuló számára ért véget a 2015/16-os tanév a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskolában
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Tiszaalpáron június 25-én tartották az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanévzáró és ballagási rendezvényét, melyen idén 359 diák számára ért véget a tanév. Győri Istvánné, a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola igazgató asszonya ünnepi köszöntőjében elmondta, az iskolában huszonnégyen végeztek kitűnő eredménnyel, mely hozzájárult az intézmény 3.8-es átlagához.

A 40 éves Kormorán Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Július 2-án, szombaton 18 órától lép fel születésnapi nagykoncerttel a 40 éves Kormorán zenekar. Felcsendülnek a nemzedékeken átívelő dalok mellett az újabbak is, megörvendeztetve a zenét értő és szerető közönséget. Július 3-án, vasárnap 19.30-tól - egy héttel az ősbemutató után - az Urunk László! Téged áldunk! című vadonatúj rockoperát is bemutatják Kunszálláson, a Radnai téren a Félegyházi Táncszínház és a Felvidéki Rockszínház közreműködésével.

A halászléfőzés népszerű Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Matula bácsi (Szabó Tibor) csapata nyerte a III. Halászléfőző versenyt június 25-én. A Bajcsy utca végén már kora délelőtt gyülekeztek a főzőmesterek. Bográcsaikat, sátraikat hamar felállították, de mielőtt a halászlé főzéséhez kezdtek, kárászokat és keszegeket sütöttek, hogy a vendégeiket megkínálhassák, valamint a játékban és kocsikázásban elfáradó gyermekeiket.

A Határtalanul program keretében tanulmányi kiránduláson jártak a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Erdélyben, négy napos tanulmányi kiránduláson vettek részt a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola hetedik osztályos tanulói. A diákok és kísérő pedagógusaik a Határtalanul program keretében május 17-20 között jártak az erdélyi magyar lakta területeken. 

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nyári nyita tartása
Publikálás dátuma: 2016. június 28.
2016. július 1 – július 24-ig a Petőfi Sándor Városi Könyvtár minden részlege ZÁRVA TART.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár NYÁRI NYITVATARTÁSA:
2016. július 25-től - augusztus 28-ig:
hétfő: zárva
kedd, péntek: 8-17
szerda, csütörtök: 12-17
szombat: zárva
Minden kedves Olvasójának kellemes pihenést kívánnak a könyvtár dolgozói.
Bill Drake Band koncert a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Július 9-én, szombaton 18.30-kor a Móra Ferenc Művelődési Központban ad ingyenes koncertet a Bill Drake Band, az OM (Operation Mobilization) nemzetközi, felekezetközi missziós szervezet tagja.

Borsihalom a művészetisek fellegvárává válik
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Kedves műsorral zárták Borsihalmon első táborukat az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei június 25-én. A zongoristák, vonósok és drámatagozatosok közös énekléssel, kamarazenéléssel lepték meg szüleiket, testvéreiket. Valamennyi bemutatott produkciót a tábor ideje alatt tanulták és gyakorolták. A bentlakásos tábor ugyanis a játékos vetélkedők, az esti tábortüzek mellett komoly szakmai munkát is jelentett.  A Borsihalmi Művésztábort augusztus elsejétől a fúvós és zongora tanszakos tanulók veszik birtokba, őket váltják a vonósok, és a fotó-videó tanszakosok.

Kihelyezett ügyfélfogadást tart szerdán a BÁCSVÍZ Zrt, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Tiszaalpáron, június 29-én, a BÁCSVÍZ Zrt. kihelyezett ügyfélfogadást tart a Polgármesteri Hivatalban, a Járási Ügysegéd irodájában, azon ügyfeleknek, akik már rákötöttek a szennyvíz csatornára, de még nem kötötték meg a közszolgáltatási szerződést.

Múzeumtúra Zebegénybe
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez július 9-én, szombaton, Zebegénybe. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Indulás időpontja: július 9-én, szombaton 6.30-kor. Találkozás 6.15-kor a vasútállomáson, hazaérkezés 18.30-kor. Érdeklődni és jelentkezni a Kiskun Múzeumban személyesen, vagy a 76/461-468-as telefonszámon, valamint a kiskunmuzeum@gmail.com e-mail címen lehet.

Változik a hulladékszállítás sűrűsége és minősége
Publikálás dátuma: 2016. június 28.

Jelentős változások várhatók országos szinten a hulladékszállítás rendszerében. Az állam létrehozta a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, mely pozitív változásokat hozhat. Az új szolgáltató célja, hogy minél több hulladékot, leginkább szelektíven gyűjtött hulladékot szállítson el. Ezen irányelv alapján növelni fogják a zöld járatok számát is 2017-ben. A szükséges városi szerződés és rendeletmódosításokról június 27-én a Kiskunfélegyházi Városüzemeltetési Bizottság tárgyalt először.

Bene György emléke előtt adóztak
Publikálás dátuma: 2016. június 27.

Hagyományosan, immár 19. alkalommal rendezték meg a Bene György teniszversenyt június 25-én és 26-án a félegyházi strand melletti teniszpályákon. A kétnapos torna során helyi amatőrök egyéniben és párosban mérték össze tudásukat. Ezúttal 16 egyéni, és 13 páros ragadott teniszütőt. Bene György, a félegyházi teniszéletben jelentős szerepet töltött be, amatőrként közösségformáló, szerető ember volt. 1997-ben verseny közben veszítette életét a pályán. Családja és barátai ezt követően alapították meg a nevéhez kapcsolódó emlékversenyt. A győztesek nevei hagyományosan a pálya mellett felállított márványtáblára kerülnek fel.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2016. június 27.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Idén Kiskunfélegyházán lesz a Nyeregszemle
Publikálás dátuma: 2016. június 27.

Ópusztaszer, Kunszállás és a Hortobágy után idén Kiskunfélegyházán szervezik meg júliusban a Nyeregszemle és Nemzeti Lovaskultúra Fesztivált, amelyre már több mint háromszáz lovat regisztráltak.

Lakossági fórumot tartanak a jövő fejlesztései miatt
Publikálás dátuma: 2016. június 27.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívására helyi közösségi fejlesztési terv készül. Az önkormányzat kikérte a lakosok véleményét is. A fejlesztési terv részleteivel kapcsolatban fórumot tartanak június 27-én.

Pályázati felhívás - Szociális, mentálhigiénés munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2016. június 27.

Pályázatot hirdet a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény – Kiskunfélegyháza a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján szociális, mentálhigiénés munkatárs munkakör betöltésére.

Sokan éjszakáztak a múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. június 27.

Június utolsó hétvégéjén hagyományosan, immár 8. alkalommal rendezték meg a Múzeumok Éjszakáját Kiskunfélegyházán. A Kiskun Múzeum, valamint a Móra Ferenc Művelődési Központ és a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművészek Egyesületének közös összefogásával ezúttal is sokszínű kulturális program várta a félegyháziakat.

A tatár népirtás nyomai a Kiskunságon
Publikálás dátuma: 2016. június 26.

Az európai nagyhatalomnak számító Árpád-kori Magyarország fejlődését derékba törte az 1241–42-es tatárjárás: a kétmilliós magyar népesség akár 50 százalékát is kiirthatták a Batu kán-vezette seregek. A mongol pusztítást és a válogatott kegyetlenkedéseket sokáig csak a – túlzónak tartott – korabeli beszámolók alapján lehetett rekonstruálni. Az elmúlt években azonban az Alföldön több helyen is előkerültek a földből olyan kézzel fogható bizonyítékok, amelyek megerősítik az eddigi feltevéseket. Nemrégiben két újabb leletegyüttesnek örülhettek a régészek.

Felszarvazták a félmaraton győzteseit
Publikálás dátuma: 2016. június 26.
Dacolva a forrósággal idén is sokan nekivágtak, hogy teljesítsék az V. Futóhomok-félmaraton kihívásait Bugacon. Elképesztő elszántság kellett ahhoz, hogy szombaton 11 órakor valaki kimenjen az eperfák árnyékából a tűző napra az V. Futóhomok-félmaratonon. A bugaci pusztában a futók a 21 kilométeres táv mellett választhatták a szintén embert próbáló 8 és 15 kilométeres távokat is. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, az ovisok 200, az iskolások 800 métert futottak a Gavallér-tanya körül.
Titkok a levéltárból - A Sidol-szállító esete a kétfogatú kocsival
Publikálás dátuma: 2016. június 26.

A levéltári dokumentumok mellett iratmellékletként olykor fényképet is lehet találni. Így van ez egy 1939-ben történt közúti baleset esetében is, amikor nemcsak a szerencsétlenség körülményeit rögzítő jegyzőkönyv, hanem a helyszíneléskor készült fényképek is fennmaradtak.

A tűzoltóbaltától a modern gépjárműfecskendőig
Publikálás dátuma: 2016. június 25.

Új, korszerűen felszerelt tűzoltóautóval gyarapodott a félegyházi tűzoltóság. A magyar mérnökök által fejlesztett, hazai gyártású gépjárműfecskendő 4 ezer liter vízzel, 400 liter habképző anyaggal és modern kiegészítő eszközeivel felszerelve nehéz terepen is gyorsan tudja megközelíteni a tűz-, illetve az egyéb káresemények helyszíneit.

Keresztény Motoros Zarándoklat
Publikálás dátuma: 2016. június 25.
Csakúgy mint minden évben, idén is lesz keresztény motoros zarándoklat Petőfiszállás - Pálosszentkúton. A Magyar Pálos Rend és a Petőfiszállás-Pálosszentkúti Plébánia közös szervezésében július 9-én nemcsak Petőfiszálláson a kegyhelyen, hanem városunkban is láthatjuk a Kossuth utcán felvonuló keresztény motoros zarándokokat.
Ki kerékpárral, ki gyalogosan indult neki...
Publikálás dátuma: 2016. június 25.
Az elmúlt hétvégén (június 18-19-én) a Kiskun Természetbarát SE Talpasok túra szakosztálya ezúttal a Tatai Öregtó környékét hódította meg. Az első nap szétvált a csapat egy biciklizős illetve egy gyalogos csapatra. A bringások az Öregtó Club Hoteltől indulva elmentek Vértesszőlősre. Noha a múzeumba nem tértek be, de így is akadt bőven látnivaló az úton.
Körkérdés: Figyelemmel kíséri-e a labdarúgó Európa-bajnokságot?
Publikálás dátuma: 2016. június 25.

Hosszú évek után ismét kijutott a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságra. A nemzeti tizenegy EB szereplése az egész országot, köztük a félegyházi szurkolókat, sportbarátokat is összekovácsolta. A válogatott mérkőzések során igazi szurkolói hangulat alakult ki a városban, a közös vetítéseket több százan kísérték figyelemmel. Ilyenkor azok is bekapcsolódnak a mérkőzések követésébe, akik egyébként kevésbé fogékonyak a labdarúgásra.

Mert adni jó!
Publikálás dátuma: 2016. június 25.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Kiskunfélegyházi Boldogságklubja kiemelkedően, tevékenyen részt vesz az alapítvány küldetésének a továbbításában.

Nyílt nap a Múzeumok Éjszakáján a Rádió Smile-ban
Publikálás dátuma: 2016. június 25.

Érdekel, hogy hogyan készül egy rádióműsor? Megnéznéd működés közben a technikát? Kipróbálnád magad egy műsorban vagy mondanál híreket? Ha bármelyikre IGEN a válasz, akkor minden érdeklődőt szeretettel vár a rádió szerkesztősége a Múzeumok Éjszakáján, június 25-én szombaton, 14 órától 22 óráig!

Útipatika-a gondtalan nyaralás titka
Publikálás dátuma: 2016. június 25.

A nyár leginkább várt pillanata, amikor pár napra pihenni indulunk. Miközben izgatottan csomagoljuk a bőröndjeinket, a legtöbbször eszünkbe sem jut, hogy a nyaraláskor egy kisebb baleset, vagy egy hirtelen jött megbetegedés milyen könnyen elronthatja idillünket. Pedig ha kellően felkészülünk, az egyszerűbb betegségeket könnyen kezelhetjük anélkül, hogy az ismeretlen helyen orvoshoz forduljunk panaszainkkal, vagy gyógyszertárat keresgéljünk.

Vállalkozások találkoztak a Közgében
Publikálás dátuma: 2016. június 25.

Minden iskolai tudás valódi hasznát annak felhasználhatósága mutatja meg. Pénzről, gazdaságról, logisztikáról és céges ügyvitelről korszerű ismereteket leginkább azoktól lehet tanulni, akik maguk is nap, mint nap ebből élnek, a vállalkozásoktól. Ezért nagyon fontos a kölcsönös bizalmon és együttműködésen alapuló kapcsolat, amely a kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola és városunk tágabb környezetének cégei között kialakult.

A Határtalanul program keretében, Erdélyben jártak a tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

A tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola diákjai, a Határtalanul program keretében öt napos tanulmányi kiránduláson vettek részt Erdélyben. Az iskola hetedik osztályos tanulói idén a Nemzeti Összetartozás napjára Gyergyószentmiklóson emlékeztek.

Angol tábor a Szakmaköziben
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

Angol nyelvi tábort tartanak 6-12 éves gyerekek részére június 24-éig a Szakmaközi Művelődési Házban. A tábor első napján játékos csoportos foglalkozáson vehettek részt a kicsik az intézmény termeiben és udvarán. A táborban délelőttönként Maria Bloom tart játékos, könnyed oktatást. Kézműves foglalkozás keretében a gyerekek megismerkedhetnek az angol nyelvvel, de lehetőség van hangszerkészítésre, angol dalok és játékok elsajátítására is - tájékoztatta szerkesztőségünket Rókus Tibor igazgató.

Barkos Beáta kiállítása
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

Barkos Bea képzőművésznek nyílik kiállítása június 24-én, pénteken a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A tárlatot Marton Árpád kulturális újságíró mutatja be. Közreműködik: Farkas Tünde - ének, Könyves Mirjam - próza és Zsirmik István - doromb, fujara. A kiállítás augusztus 12-éig látogatható.

Célegyenesben az első Kiskunfélegyházi Népművészeti Tábor
Publikálás dátuma: 2016. június 24.
Célegyenesben az első Kiskunfélegyházi Népművészeti Tábor. Már több mint 40 jelentkező gyermek várja a július 11-ét, de még senki nem késett le aki csatlakozni szeretne. Talán hosszú idő óta ez az első olyan tábor ahol a népművészettel foglalkozók komoly összefogásából született egy remek lehetőség. 
 
Emlékhely négy kisgyermeknek
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

Negyed évszázaddal ezelőtt, 1991. június 24-én négy kisgyermeket temetett maga alá a homok Félegyházán, a bankfalui homokbányában. A balesetben a 11 éves Zsolt, kishúga az 5 éves Andrea, a 9 éves Tamás és a 12 éves Attila vesztette életét.

Erdélyben jártak
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

A Határtalanul program keretében Erdélyben jártak a Batthyány Lajos Általános Iskola hetedikes tanulói. Az ott szerzett élményeiket egy kiállítás keretében osztották meg iskolatársaikkal a tanév utolsó hetében.

Játszva tanultak kosarazni a gyerekek
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

Több mint 50 gyermek részvételével idén is megszervezte nyári kosárlabda táborát a Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja (KKC) és a Félegyházi Térségi Sportiskola (FTSI). Június 20-a és 24-e között egyesületi edzők bevonásával játékos formában ismerkedtek meg a fiatalok a kosárlabdával. Az alapképességek fejlesztése mellett ügyességi gyakorlatokkal csiszolták meglévő tudásukat. A tábor jellegéből adódóan a tréningek mellett játékos foglalkozásokra, strandolásra is jutott idő.

Megemelkedik a vagyonelleni bűncselekmények száma a nyári hónapokban
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

A nyári időszakban megemelkedik a vagyonelleni bűncselekmények száma, melynek sértettjei a legtöbb esetben a fiatalkorúak. Számolt be a részletekről rádiónknak Csordás József alezredes, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője, aki hozzáfűzte ebben az időszakban a gyerekek gyakran válnak potenciális áldozattá a bűnözők köreiben.

Mesetábor a Gyermekbirodalomban
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

Minden gyerek szereti a mesét, kortól és nemtől függetlenül. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma idén is lehetőséget biztosított arra, hogy a meseszerető gyerekek a mesék világában tölthessenek néhány napot.

Szavakban lobog - Novellapályázat fiatal írók részére
Publikálás dátuma: 2016. június 24.

Novellapályázatot hirdet az 1956-os Emlékévben 45.életévüket be nem töltött fiatal alkotók számára a Magyar Írószövetség, új művészeti alkotások létrehozására, tematikai megkötés nélkül. A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

Teljes egészében lezárják pénteken délutántól Kiskunfélegyházán a Bajcsy-Zsilinszky utca 5. főút és Szalay Gyula utca közti útszakaszát.
Publikálás dátuma: 2016. május 27.

Teljes egészében lezárják pénteken (május 27.) 13 óra és május 30-án, hétfőn reggel 6 óra között Kiskunfélegyházán a Bajcsy-Zsilinszky utca 5. főút és Szalay Gyula utca közti útszakaszát. Kérik a gépjárművezetőket, hogy a fenti forgalom-korlátozást szíveskedjenek figyelembe venni és annak megfelelően közlekedni, ill. megválasztani az útvonalukat. 

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek