Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8 - 17
  • szerda - csütörtök: 12 - 17
  • szombat: 8 - 12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.07.15-07.22.

 
Az esős idő ellenére is jól teljesítettek a triatlonisták
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

A verseny három napos volt. Szombaton rendezték meg az utánpótlás ranglista, kiemelt sprint amatőr kupa versenyszámait. A hétvégi esős, szeles idő ellenére is nagy érdeklődésű futamokat eredményezett. Az úszást a Nyírjes tavában rendezték. A kerékpárpálya sok kanyarral, emelkedőkkel kialakított technikás pálya volt, ahol most a szakadó eső nehezítette még a versenyzők helyzetét. A futást a tó körül, valamint erdős területen kellett teljesíteni. A depó kialakítás a tó parton hegyoldalban oldották meg a szervezők. A szokatlanul hideg, esős idő ellenére versenyzőink hibátlanul teljesítették a pályákat és értek el kimagasló eredményeket.

Egy kis nyári lazulásra invitálták a Darvas téri gyerekeket
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

Szülők, pedagógusok és támogatók segítségével harmadik alkalommal szerveztek szabadidős programot július 20-án „Lazulj velünk nyáron” címmel a Darvas Általános Iskolában. A fiatalokat sportbemutatók, kézműves foglalkozások, arcfestés, aszfaltrajzverseny és játékok várták, és természetesen egy szerény vendéglátásban is részesültek. Németi Hajnalka főszervező elmondta, hogy a lakótelepen nagy szükség van arra, hogy a fiataloknak hasznos elfoglaltságot, szórakozási lehetőséget tudjanak biztosítani a nyári időszakban. 

Elhúzódik ma a hulladékszállítás!
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy Kiskunfélegyháza város északi területén július 22-én, pénteken a hulladékszállítás műszaki-technikai okok miatt elhúzódik. A KVI a hibaelhárítást követően a hulladékot mindenhonnan elszállítja. Kérik, hogy az edényzetet hagyják az ingatlanuk előtt egész nap, illetve amennyiben a hulladék elszállítása nem történt meg ezen a napon, helyezzék ki a hulladékgyűjtő edényzetet 23-án, szombaton is. Szíves megértésüket és türelmüket köszönik!

Konferencia a hűségről
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

Kiskunfélegyházán a városi sportcsarnokban tartották meg „Maradj hűséges Jehovához” címmel a Jehova Tanúi regionális kongresszusát az elmúlt hét végén. A vallási közösség kongresszus sorozata New Yorkban kezdődött májusban, majd folytatódott a világ számos pontján, mintegy 10 millió résztvevővel. Magyarországon a dél-alföldi régió helyszínéül Kiskunfélegyházát választotta a vallási felekezet. Választásuk azért esett a városra, mert korábbi tapasztalataik is bizonyították, hogy ez a helyszín központi fekvése, infrastruktúrája alapján alkalmas egy ilyen nagyszabású, több ezer embert fogadó rendezvény megtartására.

Megalakulásának negyedszázados évfordulójára készül a Dulity Tibor Tájképfestő Tábor
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

A szeszélyes időjárás ellenére is jó hangulatban, színvonalas alkotómunkával teltek napjaik a 24. Dulity Tibor Tájképfestő Táborban részt vevő művészeknek. A tőserdei Kontyvirág Erdei Iskolában idén is Sáska Tibor festőművész irányította a szakmai munkát, aki elmondta, hogy a foglalkozásoknak nem volt kötött témája. A tábori munka az anyagkezelésre, az alkotói fantázia kiteljesítésére, megvalósítására koncentrálódott, az alapító, Dulity Tibor művészeti hitvallására hagyatkozva.

Nyári nyitvatartás a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

A Móra Ferenc Művelődési Központ értesíti vendégeit, látogatóit, hogy július 25-én, hétfőtől július 31-én, vasárnapig zárva tart. Ez idő alatt a Korona Kávézó a szokásos nyitvatartási időben várja kedves vendégeit.

Nyári szakmai gyakorlaton a közgések
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

Valami megváltozott. Kezdjük elhinni, hogy van értelme a teremtő, újat alkotó, termelő munkának. Már nemcsak a tévében, rádióban, újságokban látjuk, halljuk, olvassuk azt, hogy egy-egy újabb cég nyitja kapuit és toborozza a jól képzett fiatalokat, hanem nap, mint nap tapasztaljuk ezt itt, Kiskunfélegyházán és a környékén is.

Szünetel az ügyfélfogadás
Publikálás dátuma: 2016. július 22.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény tájékoztatja a város lakosságát, hogy a vállalat székhelyén szünetel az ügyfélfogadás július 25-e hétfő és július 29-e péntek között.

Csak azért is Nyeregszemle!
Publikálás dátuma: 2016. július 21.

A viharos időjárás miatt el kellett halasztani a múlt hét végére tervezett Nyeregszemlét. Solymosi Bertold főszervező elmondta: fájdalmas volt meghozni ezt a döntést. Nem csak a rengeteg befektetett munka és energia miatt, de azért is, mert a pénteki nyitónapon megjelent 400-500 látogató öt országból érkezett Félegyházára. A lovasok, látogatók és persze a lovak biztonsága azonban mindennél fontosabb. Így tekintettel a narancssárga riasztásra, és a péntek éjszakától folyamatosan, nagy mennyiségben lehulló esőre – ami járhatatlanná tette a Parkerdő útjait és ellehetetlenítette a lovas programok megtartását – nem maradt kétség: elhalasztják a rendezvényt. Mostanra azonban azt is eldöntötték a szervezők, hogy az augusztus 27-i hétvégén mégiscsak megrendezik a félegyházi Parkerdőben a Nyeregszemlét.

Gyakorlaton az alparancsnokok
Publikálás dátuma: 2016. július 21.

Az alparancsnokok (parancsnokhelyettesek és szolgálatparancsnokok) meghatározó szerepet töltenek be a katasztrófavédelem szervezetrendszerében. A katasztrófavédelmi műveletek során a tűzoltói beavatkozásokat irányító parancsnokoknak felelősségteljes, gyors és határozott döntéseket kell meghozniuk az állampolgárok élet- és vagyonbiztonságának érdekében, ezért kiemelkedően fontos az elméleti és a gyakorlati félkészültségük. Az alparancsnokok számára szervezett elméleti képzést követően közös gyakorlaton vettek részt a Bács-Kiskun és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei parancsnokhelyettesek és szolgálatparancsnokok.

Sport- és Egészségnap zajlik szombaton, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. július 21.

A Tiszaalpári Sportegyesület szervezésében szombaton kerül sor a VI. Sport-és Egésznapra, melynek keretében egyebek mellett kézilabda és futball mérkőzésekkel, sakk illetve fekve-nyomó versennyel várják az érdeklődőket. Dr. Patak Sándor az ASE alelnöke rádiónknak a szombati esemény részleteiről számolt be. 

Új Tankerületi Központok Bács-Kiskunban
Publikálás dátuma: 2016. július 21.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden átadta az 58 tankerületi központ vezetőinek a felkérést. Köztük a három Bács-Kiskun megyei - kecskeméti, kiskőrösi, bajai - tankerületi központ felkért vezetőjének is. A Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője Zsámboki Anna lesz.

Véradást tart július 22-én a Tescoban a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete
Publikálás dátuma: 2016. július 21.

Július 22-én, véradást szervez a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete a Tescoban, délután 14-17 óráig. A Magyar Vöröskereszt felhívja önkéntes véradói figyelmét, hogy irataikat vigyék magukkal a véradás helyszínére. A nyári véradások tapasztalatairól illetve a 22-i véradás részleteiről Almádi- Kis Melinda, a Kiskunfélegyházi szervezet területi vezetője nyilatkozott rádiónkank. 

3. alkalommal lazulhatnak a fiatalok a lakótelepen
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

Lazulj velünk nyáron címmel gyermekeknek és szüleiknek tartanak foglalkozásokkal teli rendezvényt a Darvas Iskola udvarán ma 14 óráig. Az önkéntes alapon szerveződő rendezvény célja a gyermekek nyári elhelyezésének segítése és a kulcsos gyermekek problémájára történő figyelem felhívás. Némedi Hajnalka főszervezővel beszélgettünk a helyszínen.

Eredményes szereplés a TRI-SHOP Utánpótlás Gálaversenyen
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

A 2016. évi Triatlon ranglistaversenyeken nyújtott kiváló teljesítmények alapján, valamint 2016. június 26-án Baján a XI. Mogyi Triatlon versenyen szerzett kvalifikációval a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub két triatlon versenyzője a Magyarország legjobb utánpótlás versenyzői számára rendezett TRI-SHOP Utánpótlás Gálaversenyen vehetett részt Tiszaújvárosba 2016. július 10-én.

Ismét lesz *Lépj közelebb* Roadshow
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

Városunkban immáron harmadszorra kerül megrendezésre a fogyatékossággal élő emberek esélyegyenlőségének elősegítésére szervezett esemény.
A III. Lépj közelebb Roadshow 2016. augusztus 11-én kerül megrendezésre a III. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó színhelyén (0. napon) a Kiskunfélegyházi Parkerdőben.

Jövőre is várja a fiatalokat a Pattanj Palkó Népművészeti Tábor
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

Népművészeti tábort szervezett Petőfiszálláson a Sorsocskák Alapítvány. A Pattanj Palkó Népművészeti Táborban néptáncot, népdalt és népi hangszeres zenét tanultak a fiatalok képzett oktatók és fiatal, gyakorló népművészek irányításával. Az egy hetes munka eredményét az 52 nebuló egy gálán mutatta be szüleiknek, barátaiknak és ismerőseiknek.

Július 30-án kerül sor a IX. Tiszaalpári Motoros és Off road napra
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

Tiszaalpáron a hagyományokhoz híven július 30-án ismét megrendezik a település Motoros napját, mely idén először off road találkozóval is kiegészül. A programok délelőtt 10 órakor a regisztrációval kezdődnek, amit motoros és off road felvonulás követ a település utcáin. A cross pályán zajló programokról Feketéné Bagi Tünde, a Tiszaalpári Motoros Egyesület tagja, a rendezvény egyik szervezője nyilatkozott rádiónknak.

Kiírták a Dél-alföldi Innovációs Díj 2016. évi pályázatát
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

Pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége, együttműködve a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád Megye Kereskedelmi és Iparkamarái) és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel. Pályázni lehet bármely új, saját feltalálói tevékenységen alapuló, iparilag alkalmazható és piacképes megoldást tartalmazó innovációs eredménnyel.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy július 26-án, kedden a platánfák növényvédelmi permetezésére kerül sor a Kossuth utcán. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a munka elvégzését, akkor azt július 27-én, szerdán vagy 28-án, csütörtökön végzik el az időjárás, és esetleges rajzás figyelembevételével.

Pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

A Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány pályázatot hirdet kulturális civil szervezetek és magánszemélyek részére. A pályázat célja: művészeti tevékenységek, kulturális rendezvények, kulturális kiadványok támogatása.

Támogatást kapott 28 helyi, körzeti és kisközösségi rádió
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 76 millió forint támogatáshoz juttatott 28 helyi, körzeti és kisközösségi rádiót egy éven át, a rendszeresen jelentkező műsoraik finanszírozására kiírt Magyar Média Mecenatúra program idei pályázatának második fordulójában - közölte az NMHH szerdán az MTI-vel.

„Lelked ruhája csillagsugárból szőtt fényes palást”
Publikálás dátuma: 2016. július 20.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Kiskun Múzeum és a Petőfi Emlékbizottság július 29-én, pénteken Petőfi Sándor halálának 167. évfordulója alkalmából rendez ünnepi megemlékezést.

90 éve született Stein Ernő plébános, főesperes, Kiskunfélegyháza díszpolgára
Publikálás dátuma: 2016. július 19.

Stein Ernő plébános működése alatt hívták életre a Néri Szent Fülöpről elnevezett Hittanya Alapítványt, melynek feladata, hogy a különböző korosztályok számára programokat szervezzen. Irányítása alatt fejeződött be a plébánia építése, átadása, felszentelése, de komoly munkálatokat végeztek a templomban és a Kalmár-kápolnában is a plébános szolgálati ideje alatt.

Az 1956-os forradalom és szabadság, 60. évfordulója alkalmából esszéíró pályázatot hirdet a Kiskun Múzeum
Publikálás dátuma: 2016. július 19.

Esszéíró pályázatot hirdet a Bács- Kiskun megyei középiskolásoknak a Kiskun Múzeum. Az intézmény az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek, 60. évfordulója kapcsán hirdet, 2 kategóriában esszéíró pályázatot a fiatalok körében. A múzeum szeptember közepéig várja az alkotásokat. A részletekről Mészáros Márta a Kiskun Múzeum igazgatónője számol be.

Az aratóverseny megtartásának a zord időjárás sem szabhatott gátat
Publikálás dátuma: 2016. július 19.

Nem fogadta kegyeibe az időjárás a hét végén, a Kiskunfélegyházán, Haleszban megrendezett XII. hármaskerületi aratóversenyt. A kiskunokat, nagykunokat, jászkunokat és a vajdaságból érkező csapatokat mégsem rettentette el a zuhogó eső. Igaz, a búzatáblákba nem tudtak kimenni, de viseletüket, arató szokásaikat felelevenítették, bemutatták, és ami még ennél is fontosabb, barátokként találkoztak egymással, az érdeklődőkkel.

Gyerekeknek szóló előadással zárul az író tábor Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. július 19.

Kiskunfélegyházán, július 22-én, zenés bemutató zárja az író tábort. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében megvalósult rendezvényt, pénteken délután 15:00 órakor a táborban született alkotásokból tartott bemutató zárja. A részleteket Miklya Luzsányi Mónika, az Író Cimborák kiskunfélegyházi alapítója ismerteti.

Képzőművészeti pályázatot hirdet a diákoknak a Kiskun Múzeum 2016-07-19 10:53:01 Győri Anikó
Publikálás dátuma: 2016. július 19.

Képzőművészeti pályázatot hirdet a középiskolás illetve a felső tagozatos diákok számára a Kiskun Múzeum. A félegyházi intézmény az 1956-os forradalom és szabadságharc, 60.évfordulja kapcsán hirdetett versenyt a fiatalok számára, akik pályaműveiket szeptember 20-ig nyújthatják be a múzeumhoz. A részleteket Mészáros Mártától, a Kiskun Múzeum igazgatónőjétől hallják.

Kiválóan szerepeltek az Országos Újonc és Serdülő Bajnokságon a Jövő Bajnokai DSE fiatal versenyzői
Publikálás dátuma: 2016. július 19.

Kiválóan szerepeltek július 9-10-én a Debrecenben megrendezett Országos Újonc és Serdülő Bajnokságon a Jövő Bajnokai DSE fiatal versenyzői. A súlylökők között az újoncoknál Tóth Patrik nagy fölénnyel lett bajnok. A serdülő lányok versenyét Beregszászi Renáta nyerte, ugyanitt Juhász Boglárka az 5. helyet szerezte meg. A fiú serdülőknél Fekete István diadalmaskodott, Bujdosó Gergő 5. míg Almási Sándor a 7. helyen végzett. Mindhárom győztes megvédte a fedett pályán nyert bajnoki címét. Az újonc lányok 2000 m-es versenyében Gecse Eszter nagy egyéni csúccsal az előkelő 5. helyen ért célba. A versenyzők edzője: Kerék Csaba

Vegyszeres gyomirtás a selymesi megállónál
Publikálás dátuma: 2016. július 19.

A MÁV Start ZRt. értesíti a lakosságot, hogy július 20-án, szerdán Selymes állomáson vegyszeres gyomirtást végez, melyhez MARSH 480 SL vegyszert használnak. A vegyszer a méhekre nem ártalmas.

A hűség a társadalom alapköve
Publikálás dátuma: 2016. július 18.

Globális konferenciasorozat egyik állomása érkezett a KÉSZ arénába, ahol is jehova tanúi várnak szeretettel minden érdeklődőt. A téma a hűség. Magyarországon 5 helyszínt választottak a tanácskozásra, amely idén is három napos, így vasárnap ér véget. De hogy pontosan miről is szól egy ilyen több ezer főt megmozgató esemény és három napon keresztül mit tanulhatunk a hűségről, arról Nehéz Lajos sajtóreferens beszélt rádiónknak.

II. Félegyházi Jótékonysági Kézműves Sörfesztivál
Publikálás dátuma: 2016. július 18.

Július 22-én, pénteken ismét megnyitja kapuit a Kiskun Múzeum szépséges udvara, hogy történelmi helyszínen adózzon az egykor történelmi, most azonban újjáéledni látszó gasztronómiai különlegességnek, a kézműves sörök kortyolgatásának megfelelő sörételek kíséretével.

Jubileumi táncház Petőfiszálláson
Publikálás dátuma: 2016. július 18.

10. születésnapját ünnepli a Petőfiszállási Néptáncegyüttes. Ebből az alkalomból jubileumi műsort és táncházat rendeznek július 23-án, szombaton 18 órakor a Faluházban. Az ingyenes programra mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Július 16-án zárult, a XXIII. alkotótábor, Tiszaalpáron
Publikálás dátuma: 2016. július 18.

Az alkotásokból nyílt kiállítás zárta Tiszaalpáron, a település huszonharmadik alkotótáborát. A budafoki és kiskunfélegyházi művészeket is felvonultató táborban idén, a két hét során százötven alkotás készült, melyek elsősorban Alpár természeti kincseit ábrázolták. A kiállítást Biczók Mihály, a rendezvény főszervezője nyitotta meg. Biczók Mihály köszöntő szavait hallják.

Négy helyszín, négy verseny
Publikálás dátuma: 2016. július 18.

Mozgalmas heteken vannak túl a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület tagjai. Egy korábbi döntésük értelmében nem indultak a jelentős költségvetésű világbajnokságon, helyette a burgenlandi Krumphof 3D íjászpályát célozták meg.

Szúnyogirtás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. július 18.

A múlt heti kedvezőtlen időjárás nem tette lehetővé a szúnyogirtást Kiskunfélegyháza bel- és külterületein. A katasztrófavédelem munkatársai az irtással megbízott céggel közösen úgy döntöttek, hogy a munkát július 22-én, pénteken, napnyugta előtt végzik el. A felhasznált vegyszer kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el, a környezetre nincs káros hatással.

A félegyházi kórház kálváriája
Publikálás dátuma: 2016. július 17.

A jó hír, hogy elkészült, de van rossz is...

Jó hír: elkészült a kiskunfélegyházi kórház új szárnya. Rossz hír: a betegek nem vehetik igénybe. Ok: nincs, aki kifizesse a kivitelezőt.

A Brüsszelből érkező fejlesztési támogatás mértékére jellemző, hogy azt elkölteni is alig tudta a magyar állam. A 2007– 2013-as időszakot 2015-ig hosszabbították meg, s nem kevés pénzre az utolsó percben írtak ki pályázatokat. Ezek közé tartozik a kiskunfélegyházi kórház bővítése is – amely azonban a végső határidőt jelentő múlt év végéig sem készült el. Ekkora csúszást már Brüsszel sem tolerált, az elkészült kórházi szárnyat viszont valakinek ki kellene fizetnie. De kinek?

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. július 17.

Évközi tizenhatodik vasárnap - 2016. július 17.

1. Két hét múlva, július 31-én, vasárnap délben tartják a Bugac Alsómonostori templom búcsúját.
2. A templom búcsúja augusztus 20-án, szombaton, Szent István király ünnepén délelőtt ½
11-kor lesz, ünnepi szentmise és szentbeszéd keretében, melyet Bosák Nándor, a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye nyugalmazott püspöke tart.

Ajánlattételi felhívás fogászati ügyelet ellátására
Publikálás dátuma: 2016. július 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata nyílt beszerzési eljárást hirdet fogászati ügyeleti ellátás biztosítására a 47/2004. (V. 11.) ESzCsM rendelet 17. § szerinti fogászati alapellátás körébe tartozó sürgősségi ellátásra Kiskunfélegyháza város és Gátér község közigazgatási területén.

Kecskeméti lány a Tőserdő Szépe, félegyházi az egyik udvarhölgy
Publikálás dátuma: 2016. július 17.

Szombaton este tartották 21 fiatal részvételével a XXI. Tőserdő Szépe Tiszavirág Zenei és Kulturális Országos Fesztivál keretében a XXI. felnőtt szépségversenyt Tőserdőn.

A délelőtti eső ellenére szép számmal sereglett a közönség a színpad elé. A 18 órai kezdéskor nehezen lehetett helyet találni a kifutó előtti téren.
A versenyre 18 településről érkeztek fiatalok, hogy megmutassák szépségüket a nézőközönségnek és természetesen a 8 tagból álló zsűrinek. A lányok először fürdőruhában léptek a kifutóra, majd alkalmi ruhában is megmutatták kecsességüket.

Móra Ferenc Emléknap
Publikálás dátuma: 2016. július 17.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Társaság, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Móra Ferenc Emléknap programjaira július 19-én, kedden.

Elmarad a Nyeregszemle
Publikálás dátuma: 2016. július 16.

A péntek éjjel óta lehullott nagy mennyiségű csapadék nyomán járhatatlanná váltak a Parkerdő útjai, valamint a lovaspálya talaja is alkalmatlan a programok megtartására, ezért a rendezvény elhalasztása mellett döntöttek a szervezők.

Mikor fogadja a betegeket a felújított kórház, kérdezi a Jobbik vezetése
Publikálás dátuma: 2016. július 16.

A városi kórház felújított szárnyának, új szolgáltatásainak sorsa felől érdeklődött a közelmúltban Kollár László jobbikos önkormányzati képviselő. A párt helyi szervezetének elnöke írásban kereste meg Dr. Svébis Mihályt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatóját, hogy választ kapjon a kérdésre, mely időponttól szolgálja a félegyháziakat és a térség lakóit az új beruházás.

Úszni, vízilabdázni tanultak a gyerekek
Publikálás dátuma: 2016. július 16.

Negyedik alkalommal rendezte meg a „Csobbanó Delfinek” táborát a Kiskunfélegyházi Vízilabda Sport Egyesület a félegyházi strandon. A három hetes foglalkozások során meglévő tudásszint alapján az úszás, illetve a vízilabdázás alapjaival ismerkedtek meg a gyermekek. A fiatalokat "csikóhalak, delfinek és cápák" csoportokba osztották, a kezdő „csikóhalak” az úszást tanulták meg, míg a legügyesebb „cápák” már a kapura lövést gyakorolták.

Digitális egészségügy
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

A digitális egészségügy elterjedésétől nagyobb kényelmet, hatékonyabb terápiákat és a költségek csökkenését remélik a szakemberek. Ám az gyógyítás alapja a jövőben sem lehet más, mint a személyes kapcsolat – vallják a szakemberek. Bács-Kiskun megyei háziorvosokat kérdeztünk arról, ők mennyire tudnak élni a technika vívmányaival.

Dr. Szemerédi László kiskunfélegyházi háziorvos szerint vitathatatlan, hogy az informatikai egészségügyi applikációk, mobil alkalmazások előretörése várható, de azoktól az alkalmazásoktól, melyek az orvos munkáját tényleg hatékonyan könnyítik, még messze állunk.

Feloldották a tűzgyújtási tilalmat
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal péntek délelőtt visszavonta a július 8-án kiadott általános tűzgyújtási tilalmat - adta hírül a baon-hu.

Írótábor, NKA támogatással
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

Július harmadik hetében gyermekírókkal telik meg Petőfi és Móra városa. A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár szervezésében, az Nemzeti Kulturális Alap támogatásával egy hétre városunkban gyűlnek össze az Író Cimborák. Az Író Cimborák közösséget 2011 karácsonyán indította útjára Lackfi János költő, Finy Petra író, és Dávid Ádám, a Móra Kiadó szerkesztője. Az Író Cimborák célja: kortárs gyermekírók részvételével öntevékeny alkotókör szervezése, minőségi gyermekirodalom művelése, elsősorban on-line műhely formájában.

Jó fogásnak örvendtek a páros versenyzők
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

Ezúttal sem telt el páros verseny nélkül a horgászverseny idén a Balog Tanya Horgásztó és Pihenő Parkban. A Csongrádi úti elkerülő szakasz melletti tavon hagyományosan minden év júniusában, vagy júliusában tartják meg a kétszer 4 órás páros versenyt. A megmérettetés július 2-án 8 órakor kezdődött, díjazták a legeredményesebb párosokat, valamint a legnagyobb hal kifogóját. Az első helyen Baranyi Csaba és ifj. Baranyi Csaba végzett. A legnagyobb hal Makai Zsolt horgára akadt, közel 8 kilós amurt emelt ki.

Lovas parkká alakult a Parkerdő
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

Közel 400 lovas érkezett pénteken Kiskunfélegyházára a Parkerdőbe. A Nyeregszemle résztvevői délután már bemutatókat is tartottak. Az érdeklődő gyerekek és felnőttek megsimogathatták a lovacskákat, nyeregbe pattanhattak, vagy éppen kocsikázhattak egyet. Megismerkedhettek a négylábúak idomításával, gondozásával. A lovas élet örömeibe azonban szombaton és vasárnap is betekinthet bárki a Városi Parkerdőben.

Pályázat vagyongazdálkodási osztályvezető munkakör betöltésére
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

 Pályázat vagyongazdálkodási osztályvezető munkakör betöltésére
A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet a köztisztviselők jogállásáról szóló 2011. évi CXCIX. tv. 45 § (1) bekezdése alapján  vagyongazdálkodási osztályvezető ​​​​​​​munkakör betöltésére.

Remekül sikerült idén is a Kiskun Múzeum gyermek tábora
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

A fiatalokban sok érdeklődés van a múlt iránt, ezt bizonyította be idén is a Kiskun Múzeum gyermek tábora. Sok aktivitást tartogat a nyár a múzeum látogatói számára, de egyértelműen azok a fiatalok jártak a legjobban akik a tábor keretein belül ismerkedhettek meg a leg elrejtettebb zugokkal is. Fontos, hogy a gyermekek maguk fedezzék fel a múlt lenyomatait, és csapatban saját maguk is kutathatnak a múzeum archívumában, ez egyben az egyik lényege is a tábornak. Mészáros Márta múzeum igazgató asszonnyal beszélgettünk a héten zajló eseményről.

Rióba készül a félegyházi parasportoló
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

Gőzerővel készül Csontos Piroska félegyházi paraatléta a Paralimpiára, amit szeptember 7-18 között a brazíliai Rio de Janeiroban rendeznek meg.
Világcsúccsal és Európa bajnoki címmel is büszkélkedhet Csontos Piroska paraatléta, aki most élete legmerészebb álmának megvalósulásáért dolgozik. Hiszen egy sportolónak az Olimpia a csúcsok csúcsa. – Nagyon nehéz volt kvótát szerezni a Paralimpiára, számos nemzetközi versenyen kellett helytállni – nyilatkozta lapunknak Kornokovics Györgyi, Piró (a sportolót mindenki így hívja a városban) edzője, aki hét éve segíti az atléta felkészülését.
 

XXV. Bugaci Lelkigyakorlatos Tábor - 2016
Publikálás dátuma: 2016. július 15.

Az irgalmasság – sokszor bebocsát, olykor elbocsát, mindig megbocsát. Ezzel a címmel rendezik meg a 25., jubileumi Bugaci Lelkigyakorlatos Tábort augusztus 7-e és 14-e között a Móricgát és Bugac között fekvő Hittanyán. A lelkigyakorlatos hét alaptémája az isteni irgalmasság, melynek tiszteletére 2016-ra Rendkívüli Szent Évet hirdetett meg Ferenc pápa.

Kövess minket

  

Elismeréseink

Könyvajánló

Linkek