Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.08.12-08.19.

 
Az édesanyák támogatására jött létre a Baba-mama csoport
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 19.

Négy esztendeje alakult meg a Szakmaközi Művelődési Ház Baba-mama csoportja. Az évfordulóról megemlékeztek az augusztus 18-ai összejövetelen, de a program a szokásos összejövetelek szerint zajlott. A nagyobbacskák az udvaron találtak játéklehetőségeket, az apróságok pedig anyukájukkal közösen tájékoztató előadásokon, beszélgetéseken, és persze játékos foglalkozásokon vettek részt. Az anyukák ezúttal a babamasszázs hatásairól, a babahordozásról, a házi gyógymódokról, valamint a „dackorszakról” hallgattak meg tájékoztatót a szakemberektől.

Fejlődik a Közgé
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 19.

Ha végigsétálunk a nyári melegben a piac mellett az árnyas Oskola utcán, a legendás közgés fenyők takarásában szelíden nyújtózó épületből szorgos munka zaja hallatszik.

Kalózparti a strandon
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 19.

Játékos kalózpartit szervez gyerekeknek a Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda augusztus 21-én, vasárnap 10 órától.

Már a főpróba is sikert aratott
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 19.

Sokan voltak kíváncsiak a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Táncegyüttes ősbemutatójának, a Mátyásnak Tüköre című táncjáték nyilvános főpróbájára csütörtökön este az Ótemplom előtti színpadnál. A színészek és táncosok nem csupán a bemutatandó darab részleteit csiszolgathatták - miközben a fény- és hangtechnikusok is pontosították teendőiket -, hanem a tapsrendet is kipróbálhatták. A főpróba ugyanis hosszan tartó vastapssal ért véget. Hogy miért? Azt mindenki megtapasztalhatja, aki kilátogat a 19-én, pénteken 21 órakor kezdődő előadásra.

Mesterségek és Művészetek
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 19.

A Kiskunfélegyházi Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület idén is megrendezte a Mesterségek és Művészetek című kiállítását. Ebben az évben babakiállítással, szőttesekkel, kézimunkákkal, képeslapgyűjteménnyel, esküvői ruhákkal, és sok-sok meglepetéssel várták az érdeklődőket.

Múzeumtúra Budapestre
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 19.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez augusztus 26-án, pénteken, Budapestre a Dohány utcai zsinagóga és Zsidó múzeum (belépő: 1.200 Ft/fő), valamint a Károlyi palota (belépő: 400 Ft, tárlatvezetés 100 Ft/fő) megtekintése.

Rongyos hercegnők kiállítása
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 19.

Különleges, egyedi készítésű babákból nyílt kiállítás kedden a fülöpjakabi könyvtárban. Kürtösiné Mari rongyos hercegnőit először csodálhatták meg a helybeliek.

Az építkezés nyara Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Aki rendszeresen járja Kiskunfélegyháza útjait, tapasztalhatja, hogy a nyár folyamán nagyon sok városrészben, és a külterületeken is folyamatosan dolgoznak a járdák, parkolók, utak építésén, a közterek szépítésén. A Kiskun utca elején nemrégiben már átadták az újra aszfaltozott és kiszélesített útszakaszt, de szeptember végéig valamennyi, a „Kiskunfélegyháza Közterület-felújítás” program keretében elkezdődött beruházás befejeződik – tájékoztatta lapunkat Hartyányi Gyula.

Cukrász a javából
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

A finom desszertek, torták és sütemények nélkül talán nem is teljes az élet, hiszen az ilyen finomságok igen csak megédesítik mindennapjainkat, a szerelmes párok nagy eseményéről, az esküvőről nem is beszélve. Egyetlen lakodalom, vagy születésnap sem múlhat el ünnepi torta nélkül.

Éva Farkas-Fischhóf kiállítása a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt augusztus 20-án, szombaton 16 órára Éva Farkas Fischhóf, Izraelben élő, Kiskunfélegyházáról elszármazott nemzetközi szobrász és festőművész kiállításának megnyitójára.

A megjelenteket Csányi József polgármester köszönti. A tárlatot Rosta Ferenc alpolgármester mutatja be, közreműködik Varga Katalin. A kiállítás védnöke dr. Hóvári János, a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. főigazgatója, volt izraeli magyar nagykövet.

A kiállítás szeptember 30-áig látogatható.

Félegyháziak kaptak állami kitüntetést
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Augusztus 20-a alkalmából adták át az állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket csütörtökön Budapesten, a Pesti Vigadó épületében. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítette Kovácsné Kosztor Mariannát, a kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola tanítóját, valamint a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést adományozta Szász András író, újságíró, fotóriporter részére.

Három hétvége, négy verseny
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Négy helyszínen ragadtak íjat az elmúlt hetekben a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai: Zsákán, Nagyrédén, Ferencszálláson és Rákoskeresztúron. Július utolsó hétvégéjén, Zsákán Horváth Anna és Horváth Csenge képviselte a szakosztályt, céljuk az Országos Bajnokságra történő kvalifikációs szint teljesítése volt, amelyet sikeresen teljesítettek. Eredményeik: Horváth Anna pusztai gyerek lány 5. hely, Horváth Csenge vadászreflex gyerek lány 1. hely.

Játékos, sportos családi nappal várják az érdeklődőket augusztus 20-án, Fülöpjakabon
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Fülöpjakabon a hagyományokhoz híven idén is a helyi civil szervezetek összefogásából valósul meg augusztus 20-án a családi nap. Szombaton a játékos, sportos családi nap keretében, főzőversennyel, vetélkedőkkel és futball mérkőzésekkel várják azokat, akik ellátogatnak a sportpályára. Számolt be rádiónknak a részletekről Kovács Márta, a Faluház programszervezője.

Ősbemutató várja a félegyháziakat pénteken a Béke téren
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

A Félegyházi Napok egyik kiemelkedő kulturális rendezvényére augusztus 19-én, pénteken 21 órakor kerül sor a Béke téren. A Mátyásnak Tüköre című táncjáték ősbemutatóját a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Táncegyüttes közösen mutatja be. A táncosok és előadóművészek, művészeti vezetőikkel közösen, az elmúlt héten Szegeden, vasárnaptól pedig a félegyházi Borsihalmi Művésztelepen készültek sok-sok próbával és szeretettel az előadásra. Aki kíváncsi az előadásra, de pénteken nem ér rá, az ma este 9-től, a nyilvános főpróbán is bepillantást nyerhet a produkcióba.

Tanévkezdés a Batthyány iskolában
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Hamarosan véget ér a nyári szünet, és megkezdődik a 2016-2017-es tanév. A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola ezúton értesíti a szülőket, hogy augusztus 25-én, csütörtökön lesz tankönyvosztás a diákoknak. 8 és 12 óra között az alsó tagozatosok kaphatják meg ingyenes könyveiket, 13 és 18 óra között pedig a felsősök. Az 5-8. évfolyamon kérik, hogy az ingyenességet igazoló dokumentumot vigyék magukkal.

Tiszaalpári Napok - 2016
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Tiszaalpár Nagyközség önkormányzata idén is megrendezi a Tiszaalpári Napokat augusztus 19-e és 21-e között a településen. Többek között koncertek, kiállítások, gyerekprogramok, sárkányhajózás, halsütő verseny és játékos vetélkedők várják a község és kistérségének látogatóit. Augusztus 21-én, vasárnap pedig a Bugaci Tanyaszínház mutatja be új darabját a művelődési ház színpadán, A lúzer címmel. Rossz idő esetén is megtartják a programokat a sportpályán felállított rendezvénysátorban.

Új bajbajutottakon segítő alapítvány született Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Szociálisan rászorulókon szeretne segíteni a jövőben az immár hivatalosan is bejegyzett Humanum Salma alapítvány. A cél az egyedi segítségnyújtás és az érzékenyítés, valamint az elfogadás erősítése tudtuk meg Salma Ferencné Bettitől, az alapítvány megálmodójától.

Új eszközökkel gazdagodott a Szakmaközi Művelődési Ház, baba-mama csoportja
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

A Szakmaközi Művelődési Ház, baba-mama csoportja megújult külsővel és tartalommal várja a jövőben a csoport tagjait. Tájékoztatta rádiónkat a részletekről dr. Sinkó Melinda, szoptatási tanácsadó, a baba-mama csoport vezetője, aki hozzáfűzte, a Szakmaközi Művelődési Ház közreműködésével, új szivacsokkal és szőnyeggel bővült a csoport eszközállománya.

Vigyázzunk értékeinkre
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 18.

Bár csak elenyésző számú vagyon elleni bűncselekmény történt fürdőzők sérelmére az idei nyáron, mégis oda kell figyelnünk értékeinkre Kiskunfélegyházán is. Erre a tényre hívta fel a figyelmet Csordás József rendőr alezredes a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Közeledésrendészeti alosztályának vezetője, aki kiemelte, a járőrök a szezonban külön figyelnek a strand rendjére.

45 éve együtt a Megbecsülés Nyugdíjas Klub
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

- Ez egy nagyon boldog találkozó. Mindig örülünk egymásnak, amikor összeülünk, de a mostani találkozó ünnepi alkalom is, amikor klubunk megalakulásának 45. évfordulójára emlékezünk – mondta Bujdosó Imréné, a Megbecsülés Nyugdíjas Klub vezetője a Szakmaközi Művelődési Házban megtartott ünnepségen. Az évforduló alkalmából Csányi József polgármester a város nevében köszöntötte a nyugdíjas közösséget. Az ünnepségen a klub működésének támogatását biztosító Megbecsülés Nyugdíjasokat Segítő Alapítvány elnöke, Czakó Lajos - volt vezérigazgató - is megemlékezett a kezdetekről néhány mondatban.

Az irgalmasság jegyében zajlott a XXV. Ifjúsági lelkigyakorlatos tábor
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

Idén, XXV. alkalommal rendezték meg a Bugaci Ifjúsági lelkigyakorlatos tábort, a Hittanyán, mely az irgalmasság jegyébe zajlott. A jubileumi tábor során, szombaton nosztalgia nappal várták a tábor egykori és jelenlegi résztevőit, akik az elmúlt évek tábori tapasztalatait és történéseit osztották meg egymással. Tájékoztatta rádiónkat a részletekről Kapus Krisztián, a tábor vezetője, aki a jövő évi lelkigyakorlatos tábor időpontját is ismertette.  
 

Félegyházi evezős a Paralimpián
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

Csontos Piroska mellett egy másik félegyházi származású parasportolónak, Lőrincz Krisztinának is szurkolhatunk a szeptemberi Paralimipán. A kerekesszékes sportoló egypárevezősként képviseli hazánkat az ötkarikás játékokon.

A 35 éves Lőrincz Krisztina tizenegy éve kerekesszékhez kötött, 10 éve sportol. Kitartó munkájának gyümölcse most végre beérhet a Paralimpián. Krisztina májusban tudta meg, hogy szabadkártyát kapott, ami azt jelenti, hogy részt vehet az idei ötkarikás játékokon.

Gólyamentés
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

A félegyházi Madárbarát Klub vezetőjének lelkesedése olyan nagy hatással volt rám, hogy ma már lépten-nyomon a madarakat lesem, hallgatom. Kertünkben több madáritató, etető és odú is van. Nemrég két fészkéből kiesett galambfiókát vittünk haza a gyerekekkel. Injekciós tűvel próbáltuk táplálni őket, de sajnos megmentésük nem sikerült. A hétvégi gólyamentést azonban siker koronázta.

Hamarosan! Történelmi DAR VS Döntő Íjászverseny
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

Tisztelettel meghívunk mindenkit a kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai H. E 32. íjászversenyére, mely a Történelmi DAR VS 2016 döntő állomása.

Megmérettetés időpontja: 2016. szeptember 11. (vasárnap)

Megmérettetés apropója és célja: Az íjászat népszerűsítse, a megmérettetés. DAR VS Döntő.

Kádár Kitti nem ismer lehetetlent ha futásról van szó…
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

Városunk büszkesége Kádár Kitti a a Deseda UltraMaraton versenyének 252 kilométerén teljes erőbedobással és szívvel-lélekkel futva szerezte meg az első helyet a nők között 32 óra 7 perces időeredményével.

Kisboldogasszony búcsú Pálosszentkúton
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

Kisboldogasszony,, Szűz Mária születésének ünnepe katolikus egyházi ünnep, amelyet minden év szeptember 8-án, vagy valamelyik hozzá közel eső vasárnapon tartanak. Latinul Nativitate Beatae Mariae Virginis. A hagyomány szerint Mária a jeruzsálemi Betheszda-fürdő mellett született. Ebből az alkalomból tartanak búcsút Pálosszentkúton szeptember 3-án és 4-én. A körmenet után kerül sor a nyáron megrendezett IV. Pálosszentkúti Alkotótáboron készült festmények kiállításának megnyitójára a Mária Múzeum nagytermében.

Nem ért baleset gyermekeket az idei nyáron
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

2016 nyarán még nem történt súlyosabb közlekedési baleset fiatalkorúakkal a Kiskunfélegyházán. ez azonban nem azt jelenti, hogy nem kell óvatosnak lennünk. Csordás József rendőralezredes a kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője elmondta, a szokásos nyári veszélyek ugyanúgy leselkednek a gyermekekre mint bármely évben.

Összefogás a félegyházi kutyamenhelyért
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

A kutyamenhely önkéntesei pénzbeli adománygyűjtést szerveznek a Fido Bácsi Alapítvány kutyamenhelye állandó teltház miatti kennel sorának bővítése és fejlesztése érdekében 2016. augusztus 20-21-én.

Útlezárások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

A hétvégi programok miatt az alábbi helyeken várható útlezárás, illetve forgalom lassítás. Valamint tilos várakozni, ill. megállni az alább felsorolt helyeken.
 

VI. Félegyházi Pékség Streetball Kupa
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

Idén is megrendezi a Félegyházi Pékség a Streetball Kupá-t Kecskemét főterén, a Szabadság téri szökőkút és a Kálvin tér (posta melletti parkoló) között augusztus 25-én, csütörtökön 12 órai kezdettel. Várják a pattogtatni vágyó fiú, lány és vegyes csapatok jelentkezését a különböző korosztályokban. Izgalmas mérkőzések, hárompont-dobó verseny. A legjobbakat éremmel és kupával díjazzák. Az immár hatodik bajnokság meghívott sztárvendége Hegedűs Gergely, a KTE Dunaaszfalt csapatkapitánya, 2015-ben NB1 ezüstérmes játékos lesz.

Virágos Félegyházáért Közönségdíj
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 17.

Közönségdíjat hirdet a Virágos Félegyházáért versenyre nevezők között a Félegyházi Közlöny. A következő napokban bemutatjuk a versenyben résztvevő valamennyi kertet, erkélyt, olvasóinktól pedig azt kérjük: szavazzanak a nekik leginkább tetszőre! A szavazatokat az info@felegyhazikozlony.hu címre várjuk. A Közönségdíjat az veheti át a Libafesztivál alkalmával megrendezett eredményhirdetésen, akire a legtöbben voksolnak. Az oldalon megjelenő „Közönségdíj” alcím alatt folyamatosan töltjük fel a képeket.
 

A korondi Árcsói Fazekas Vásáron Félegyháza is képviseltette magát
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

A hét végén rendezték meg városunk székelyföldi testvértelepülésén, Korondon a XXIX. Hagyományőrző Fazekas Vásárt. A fazekasok fővárosának ünnepi seregszemléjén Balla László alpolgármester és Horváth Gábor önkormányzati képviselő vezette Kiskunfélegyháza delegációját. A küldöttség tagja volt három sakkozónk is (Nagy György, Hudák János és Fekete József), akik eredményesen szerepeltek az ilyenkor hagyományosan megrendezett térségi sakkversenyen.

A Kossuth-díjas festőművészre, városunk díszpolgárára emlékeztek
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

Holló László festőművész halálának 40. évfordulóján tartottak megemlékezést augusztus 14-én a Felsőtemetőben. A Kossuth-díjas festőművész, városunk díszpolgárának munkásságát a Holló László Képzőművészkör nevében Rátkai Zsuzsanna méltatta. A megemlékezést követően a városvezetés, a képzőművészkör, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és az MSZP helyi szervezetének képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit a családi sírboltnál.

Baba-mama születésnap
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

Négy éves a Szakmaközi Művelődési Ház Baba-mama csoportja. Ebből az alkalomból rendeznek születésnapi ünnepséget augusztus 18-án, csütörtökön 17 és 20 óra között az intézmény Szent János tér 3. szám alatti udvarán.

Diákok mentették meg a kertet az enyészettől
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

A Csanyi úti szociális otthon zöldséges kertjét mentették meg a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola diákjai. A kert gondozásába örömmel kapcsolódnak be az intézmény lakói is.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter idén tavasszal, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén hirdette meg a Kertészkedés Évét. A minisztérium gondozásában működő szakiskolák is részt vesznek a programban, vállalták egy-egy földterület gondozását, konyhakert kialakítását, azaz megmentenek egy elhanyagolt kertet – tájékoztatta lapunkat Rózsa Pál a félegyházi Mezgé igazgatója.
 

FALUNAP PÁLMONOSTORÁN
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

Pálmonostorán 2016. augusztus 27-én rendezik meg a hagyományos Falunapot, melyre szeretettel várnak minden kedves Érdeklődőt a szervezők.

Félegyházi Napok - 2016
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

Sok színes program várja mindazokat, akik ellátogatnak az idei Félegyházi Napok eseményeire a városban augusztus 19-én, pénteken és 20-án, szombaton. Kiállításmegnyitó, koncertek, ünnepi szentmise, kenyérszentelés és tűzijáték teszi méltóvá az új kenyér ünnepét.

Munkalehetőség!
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

A Kiskunfélegyházi Városgazdálkodási Intézmény az alábbi munkakörökbe hirdet állást:

1. KÖNYVELŐ
Elvárás: mérlegképes könyvelői végzettség, előny: államháztartási ismeret, munkaügyi tapasztalat.

2. KUKARAKODÓ
3. PARKGONDOZÓ/KERTÉSZ .


Fényképes önéletrajzot a pályázni kívánt állás megjelölésével a Kiskunfélegyháza, Petőfi tér 8. címre, vagy titkarsag@kvi.kiskunfelegyhaza.hu e-mail címre várunk.

XVII. Szállási Napok
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

Petőfiszállás Község augusztus 20-án, szombaton rendezi meg a XVII. Szállási Napokat. Az eseményen beszédet mond Dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter.

XVIII. Húsfőző Fesztivál és Falunap
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 16.

Kunszálláson bő másfél évtizede indították útjára a település egyik legfontosabb közösségi rendezvényét, a húsfőző és tésztafesztivált. Akkor még csak helyiek mutatták meg gasztronómiai tudásukat, mára viszont határokon átívelő rendezvénnyé vált a hagyományos ősz eleji program. Idén szeptember 3-án, szombaton tartják meg a versenyt, mely kiegészül Kunszállás falunapjával is.

A halesziak óvják múltunk emlékeit
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

A 100 éve felállított útmenti keresztet újíttatta fel Halesz lakóközössége a gazdakörök és a városi önkormányzat segítségével. A gazdaköri kápolnában megtartott szentmisét követően augusztus 14-én ünnepélyes keretek között szentelték fel a felújított Szabó-féle keresztet a haleszi tüzép előtt.

Kalóz Parti gyermekeknek a strandon
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

2016. augusztus 21-én, vasárnap 10 órától Kalóz Partira várja gyermekeket és szüleiket a Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda.

Mesterségek és művészetek
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

A Vállalkozók Ipartestülete Szolgáltató Egyesület szeretettel hív minden érdeklődőt a Mesterségek és művészetek című kiállításának megnyitójára augusztus 18-án, csütörtökön 17 órakor szervezetük székházába.

Negyedszázados barátság - Német delegáció járt városunkban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

Háromtagú delegáció érkezett német testvérvárosunkból a közelmúltban Kiskunfélegyházára. A vendégeket - a Venesz József-díjas Peter Schneidert, Braunfels korábbi polgármesterét, Ingo Habermannt, Bonnbaden polgármesterét és Joachim Erichet, a labdarugó klub vezetőjét - Csányi József polgármester fogadta a városházán. A megbeszélésen részt vett Dobák Sára, a testvérvárosi egyesület titkára és Szűts Tamás szekcióvezető.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy augusztus 16-án, kedden a gesztenyefák növényvédelmi permetezésére kerül sor. Amennyiben az időjárás nem teszi lehetővé a munka elvégzését, akkor azt augusztus 17-én, vagy 18-án végzik el.

Óriási érdeklődés kísérte az idei Kurultájt
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

12 országból, 27 hun és türk tudatú nemzet képviselője vett részt.a rokontudatú népek háromnapos közös ünnepén, a bugaci Kurultájon, a hétvégén. Európa legnagyobb lovas hagyományőrző rendezvényét a Magyar-Turán Alapítvány szervezésében az idén augusztus 12. és 14. tartották. Az esemény nagy számú érdeklődőt vonzott.

Rongyos hercegnők, aktív közösségben
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

Egy érdekes babakiállításra és egyben közösségi élményre is invitálnak mindenkit a fülöpjakabi faluházba augusztus 16-án (kedden) 17:30-kor. A Rongyos hercegnők elnevezésű kiállítás természetesen a megnyitót követően is látogatható lesz. Kovács Márta szervezővel, a fülöpjakabi Faluház programszervezőjével beszélgettünk.

Selymesi Kenyérszentelés
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

Reggelig tartó táncmulatsággal egybekötött Kenyérszentelésre invitáljuk az érdeklődőket 2016. augusztus 19-én (pénteken) 19 órakor Selymesbe.
A jeles eseményre a Mária szobornál kerül sor. A szentelés után a Közösségi Házban 20 órától fergeteges mulatsággal tölthetik el az estét, melyre a belépő: 500,-Ft.
Minden érdeklődőt szeretettel vár a rendezőség!
Információ: 06-30/240-3363

Térzene szórakoztatta a Petőfi téren sétálókat
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 15.

Térzene fogadta augusztus 14-én vasárnap délelőtt a sétálókat, a piacra igyekvőket a Petőfi téren. Sokan meg is álltak, megpihentek a padokon, hogy élvezhessék a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjét. Kis-Fekete Vilmos zenekarvezető elmondta, hogy a zenészek a nyaralások közepette is szívesen szántak időt a félegyháziak és vendégeik szórakoztatására, és ha tehetik – a város közreműködésével –, jövő nyáron rendszeressé teszik a térzenét.

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 14.

Évközi huszadik vasárnap - 2016. augusztus 14. A hét ünnepei: Hétfő: Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony főünnepe. Péntek: Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja. Szombat: Szent István király főünnepe.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 14.

Évközi huszadik vasárnap - 2016. augusztus 14. A hét ünnepei: Hétfő: Szűz Mária mennybevétele, Nagyboldogasszony főünnepe. Péntek: Szent Bernát apát és egyháztanító emléknapja. Szombat: Szent István király főünnepe.
 

Ismét véradásokat szervez a Vöröskereszt
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 14.

Augusztusban és szeptemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Teljes nap a horgászaté - videóval
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 14.

Hagyományosan, immár ötödik alkalommal ragadtak horgászbotot a pecások a Balog Tanya 24 órás horgászversenyén augusztus 13-án és 14-én. Az idei megmérettetés telt házat hozott, összesen 10 (3+1 fős) csapat nevezett. A változékony időjárás a fogásokra is kihatott, tapasztalatok szerint a délutáni és a hajnali időszak döntően befolyásolja a végeredményt. A győztes csapat első alkalommal egyedi készítésű vándorkupát kapott a szervezőktől.

Felújítás a Százszorszép Óvodában
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 13.

A Százszorszép Óvodában a gyerekek helyét egy ideje komoly munkát végző szakemberek vették át. A nyári szünet alatt felújítási munkálatokat végeznek az intézményben.

Négypatkós lovardában a gyerekek
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 13.

– Félve indítottuk el a tábort, de az aggodalmunk már az első évben elszállt, amikor láttuk, milyen nagy az érdeklődés. Azóta töretlen lelkesedéssel szervezzük meg évről-évre. Ami meglepő volt számunkra, hogy főként kislányok érdeklődnek a lovak iránt. Valószínűleg a kisfiúkat inkább az autók és a motorok vonzzák – nyilatkozta lapunknak Rózsa Pál az iskola igazgatója. Szerinte, a tábor azért is népszerű, mert a szülőnknek is fontos, hogy a gyerek természetközelben töltsék a szabadidejüket. A városi gyerekek nem csak a lovakkal ismerkedhetnek meg a táborban, hanem a tangazdaságban nevelt malacokkal, birkákkal és baromfikkal is. Megtanulják, hogy az állattartás hatalmas felelősséggel jár, nem elég szeretni az állatokat, azokról minden nap gondoskodni kell. A táborban képzett szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, de a diákok is besegítenek a foglalkozások lebonyolításába.

Német edzésmódszerrel tanították a fiatalokat
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 13.

A Rapid Wien utánpótlás megfigyelője Kisistók András, illetve Fütyü Illés edző vezetésével egyhetes utánpótlás focitábort tartottak augusztus 8-a és 12-e között a félegyházi Honvéd Sporttelepen. A helyi fiatalok technikai, taktikai és mentális foglalkozások keretében napi két tréningen vettek részt a német utánpótlás edzés módszereit követve. A tábor nem titkolt célja a fiatal tehetségek megismerése, nyomon követése, felkutatása – mondta el Kisistók András játékosmegfigyelő.

Szombaton a városban is bemutatkozik a III. Nemzetközi Oldalkocsis találkozó
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 13.

A csütörtöki és pénteki parkerdei gazdag program után szombaton a városban is bemutatták (bemutatják) csodajárgányaikat a III. Nemzetközi Oldalkocsis találkozó résztvevői. Délelőtt a könyvtár mögötti parkolóban sorakoztak fel, majd a városháza dísztermében fogadta a kétkerekűek megszállottjait Csányi József polgármester, ahol a város értékeivel, történetével is megismerkedhettek. A parkerdőből a kora délutáni oldalkocsis és motor szépségversenyt követően ismét nyeregbe pattannak, és 16 órától a városi sportcsarnok parkolójához vonulnak, ahol látványos bemutatót is tartanak. 18 órától ismét a parkerdőben várnak minden érdeklődőt játékokkal, vetélkedőkkel és hajnalig tartó koncertekkel.

Tiszaalpári lovasnap és polgárőr családi nap
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 13.

Szeptember 3-án, szombaton rendezi meg a Tiszaalpári Lovas Egyesület és a Tiszaalpári Polgárőrség a lovasnapot és polgárőr családi napot a település sportpályáján.

Program:
7.00 - 9.00: Fogatok érkezése
9.00 - 9.15 Dr. Vancsura István polgármester köszöntője
9.15 - 12.00 Akadályhajtás 1.
12.00 - 13.00 Ebéd és polgárőr díjugratás
13.00 - 15.00 Akadályhajtás 2.
15.00 - 17.00 Polgárőr vetélkedő, fogatokkal
17.00 Eredményhirdetés
 

Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

Ne feledje! augusztus 14-én (vasárnap) Állat- és Kirakodóvásár Kiskunfélegyházán a Vásártéren.

Augusztusi filmklub a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

A nyári szünet után folytatódik a filmklub a Móra Ferenc Művelődési Központban. Augusztus 12-én, pénteken 20 órától Jancsó Mikós-Hernádi Gyula: Nekem lámpást adott a kezembe az Úr Pesten című, 1998-ben készült szatíráját vetítik.

"Ajánlás: Mondja, kedves nézőnk, néhanapján elgondolkodik-e azon, milyen is a világ? Igen? Jaj, ne tegye! Élje az életét! Élje a mindennapokat! Legyen vidám és boldog! Nem az? Erőltesse meg magát, ne törődjön semmivel. Nézze, az emberen kívül minden állat tudja: legfontosabb az életben, élvezni azt. No, ez a mi filmünk egy kicsit hozzásegíti. És nagyon sajnáljuk: többet fog kapni, mint amire számít. Letisztult. Előrelátó. Felhasználóbarát."

Jancsó Miklós

Az Országházban kezdődött a Kurultaj
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

Csütörtökön a Parlamentben vette kezdetét a Kurultaj elnevezésű hagyományőrző fesztivál. A rendezvény megnyitó ünnepségére Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hun és türk tudatú nemzetek képviselőit hívta meg a Parlamentbe.

Hattyúkerti zenés esték
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív minden érdeklődőt a már hagyományossá vált Hattyúkerti Zenés Esték című sorozat előadásaira. A rendezvények helye: Petőfi Sándor Városi Könyvtár, Kiskunfélegyháza, Szent János tér 9.

Horgászversenyt tart augusztus 21-én, az Alpári Tisza Horgász Egyesület
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

Augusztus 21-én, tartja házi horgászversenyét az Alpári Tisza Horgász Egyesület. Az elmúlt évekhez hasonlóan a versenyre idén is hat kategóriában várják azoknak a horgászoknak a jelentkezését, akik az egyesület tagjai. Számolt be rádiónknak a részletekről Barta Lajos, az Alpári Tisza Horgász Egyesület elnöke, aki hozzáfűzte augusztus 19-ig várják a nevezők jelentkezését. A részleteket Barta Lajos ismerteti.

Közelebb léptek
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

Kiválóan sikerült az augusztus 11-én megrendezett Lépj Közelebb Roadshow a Park erdőben. A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozottak Egyesületének harmadik alkalommal megrendezett érzékenyítő napja sok érdeklődőt tanított meg arra, hogy érdemes tennünk egy lépést a hátránnyal élő embertársaink felé. Salma Ferencné Bettivel az egyesület vezetőjével beszélgettünk a helyszínen.

Lassabban halad a zöld hulladék begyűjtése Kiskunfélegyházán a vátrtnál.
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

Egy jármű meghibásodása miatt lassabban halad a zöld hulladék elszállítása Kiskunfélegyházán, de augusztus közepére eltűnnek a kihelyezett kupacok, ígéri a KVI. Jelenleg kisteherautókkal, és közmunkásokkal szállítják el a zöld hulladékot, mely a város mintegy 30%-ból már elszállításra került. Horváth Gábort a KVI hulladékszállításért felelős vezetőjét kérdeztük arról, mikorra kerül elszállításra minden kihelyezett zöld hulladék.

Mátyásnak tüköre
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

A Félegyházi Napok kulturális rendezvénysorozat keretében mutatja be augusztus 19-én, pénteken 21 órakor a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Táncegyüttes a Mátyásnak Tüköre című táncjátékot. Az ősbemutatóra a Béke téren kerül sor.

Újra egy nagyszabású szabadtéri előadást láthat a közönség, mely Radványi Balázs szerzeményére épül (a híres Mátyás királyról szóló mesék főcímdalára) és melyet büszkén mutatnak be augusztus 19-én, pénteken, a Béke téren felállított színpadon államalapításunk ünnepe alkalmából. Az előadás címe: "Mátyásnak tüköre", mely a Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Táncegyüttes színes, mozgalmas és látványokban gazdag táncbemutatója.

 

Orvosként és sportolóként is beteg gyerekeken segít
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 12.

Méltán lehet büszke dr. Vizi Andrásra szülővárosa, Kiskunfélegyháza. A gyermeksebész az orvos labdarúgó válogatott tagjaként bronzéremmel tért haza a barcelonai világbajnokságról a közelmúltban. Utána pedig teljesítette a Budapest Ironman 70.3 versenyt, miközben egy beteg kislánynak gyűjtött. Mindemellett egyik alapítója a Fuss a szegedi gyermeksebészetért közösségnek.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek