Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.08.26-09.02.

 
Felelős gazdálkodás, terv feletti bevételek – sikeres félévet zárt a félegyházi önkormányzat
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 2.

Időarányos felett, 54 százalékban teljesítette a félegyházi önkormányzat az első félévi bevételeit. Ez elsősorban az ingatlanértékesítési többletbevételeknek, továbbá az intézmények takarékos és ésszerű gazdálkodásának köszönhető. Az ingatlanértékesítésből származó bevétel 16 százalékkal haladta meg a tervezettet, az összes bevétel pedig mintegy 119 millió forinttal magasabb az elmúlt év azonos időszakához képest. Ezt Csányi József polgármester mondta el, amikor a 2016-os év első félévének gazdálkodásáról kérdeztük.

Hazai fotók országos hírnévvel
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 2.

Harmadik helyezést ért el az első Media Markt fotó pályázaton Mezősi Ágnes, a Kiskunfélegyházi Wessel Hugó Fotókör művésze. Ágnes műveivel már egy Angliai magazin érdeklődését is felkeltette már korábban, de nem kellett sokat várni az újabb elismerésre. Több mint 7000 pályamű közül választották az ő képeit a legjobbak közé, mesélte a művész rádiónknak. 

Petőfiszállás önellátásra törekszik
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 2.

Petőfiszálláson a közmunkások igénybevételével 100 mázsa krumplit termeltek idén a három hektáros önkormányzati földterületen. A betakarított termés egy éven át kiszolgálja a közétkeztetést, de a rászorulókat is segítik vele. Az idei munkálatokat a pályázaton nyert traktor és krumpliszedő gép is segítette.

Puszpángmoly pusztít a városban
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 2.

Óriási pusztítást végzett Félegyházán egy molyféle, ami nemrégiben jelent meg Magyarországon – tájékoztatta lapunkat Barczikay Gábor a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának főtanácsosa.

Saját erőből fejlődik a KÖZGÉ
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 2.

Új tornaszobát alakítottak ki a KSZC-Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumában Kiskunfélegyházán, melyet a a mai napon (szeptember 2-án) vehettek át az intézmény tanulói és dolgozói. A szobáh oz szükséges 1,5 millió Ft.-ot az iskola saját maga gazdálkodta ki. Az ünnepélyes átadón jelen volt dr. Réczi László olimpiai bajnok bírkózó, valamint Balla László alpolgármester is aki kiemelte, fontos az intézmények fejlődése, még ha kis lépésekben is.

Szeptemberi programok a múzeumban
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 2.
A kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon.
Szeptember 3., szombat, 16 óra: Fiatal diplomások bemutatkozása című előadássorozat keretében Wolner Zsófia divattervező diplomakollekciójának bemutatása.
Vidáman, kényelmesen fogadták a tanévnyitót a gölleszesek
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 2.

Nem véletlenül, hiszen a nyár folyamán tanáraik és az iskola dolgozói, a szülők és támogatók segítségével raklapokból udvari bútorokat készítettek, virágosítottak, és természetesen az iskola belső tereit és széppé, rendezetté tették.

A Kiskun Természetbarát SE Ausztria varázslatos helyein kalandozott
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

A lelkes természetjáró csapat augusztus 17-én indult útnak, hogy felfedezze Ausztria páratlanul szép tájait és közkedvelt emlékműveit, kastélyait, várait.

A molylepkék városunkban is tarolnak
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.
Óriási pusztítást végeztek városunkban a molylepkék és egyéb kártevők. A selyemfényű puszpángmoly (Cydalima perspectalis) elleni védekezés lehetőségei. A selyemfényű puszpángmoly egy háromnemzedékes, hernyó alakban, az összeszőtt csúcsi levelek között telelő faj.
Döntöttek Tiszaalpáron az állami támogatás felhasználásáról
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

Tiszaalpáron, az utak felújítása mellett a Polgármesteri Hivatal tetőszerkezetének illetve a tiszaújfalui régi tanácsháza épületének felújítására fordítják azt az összeget, melyet a község, pályázat útján nyert az államtól. Minderről a képviselő-testület, augusztus 30-i rendkívüli ülésén határozott. 

Életmű ajándékba
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

Ötven darab festményt, életművének keresztmetszetét ajánlotta fel Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Mogyoró István festőművész. Az alkotó 1941-ben Kiskunfélegyházán született, majd Kecskemétre került. Megismerték mint fodrászt, majd az Alföldi Áruház emblematikus arca lett, de 20 évvel ezelőtt visszaköltözött. Mint mondja, hiányzott neki a szülőváros, amihez mindig különösen bensőséges kapcsolat fűzte. Ezt a kötődést szerette volna kifejezésre juttatni akkor is, amikor a nagyvonalú felajánlást tette.

Első nap az iskolában
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

Ma reggel megkezdődött a 2016/2017-es tanév Félegyháza általános és középiskoláiban is. A polgárőrök és a rendőrök egész hónapban fokozott jelenléttel segítik a biztonságos közlekedést reggel 7 és 8, délután pedig 14 és 15 óra között, az iskolák környezetében és a gyalogátkelőhelyek környékén. Általános iskoláinkban 344 gyermek kezdte szeptember első napját az iskolapadban. Félegyháza középiskoláiban 663 első évfolyamos fiatal kezdte meg tanulmányait.

Félegyházi jerkék lettek a legszebbek
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

Kimagasló eredményekkel tért haza a kiskunfélegyházi Suffolk törzstenyészet augusztusban, a debreceni Farmer-Expo-ról. A jubileumi, idén 25. alkalommal megrendezett szakmai programról a jerke csoport szinte az összes díjat elhozta.

Főzzük le a fiúkat címmel kezdetét veszi a fülöpjakabi Faluház őszi programsorozatának első állomás
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

Fülöpjakabon ősszel is különböző családi és ifjúsági programokkal várják azokat, akik hétvégente ellátogatnak a Faluházba. Szombaton, szeptember 3-án, délelőtt 10:00 órára a középiskolás és felső tagozatos lányok jelentkezését várják egy főzős-partira, melynek keretében a lányok vendégül látják a fiúkat. 

Múzeumtúra Vácra
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez szeptember 18-án, vasárnap, Vácra. A program során a résztvevők ellátogatnak a Szent Mihály Altemplomba, Memento Mori Kiállítóhelyre, Görög Templom Kiállítóhelyre (belépő mindhárom kiállítóhelyre: 70 év felett ingyenes, nyugdíjas 900Ft., tárlatvezetés egységesen 150 Ft./fő), a Váci Székesegyházba és a Püspöki palotába.

Rendőrök és polgárőrök segítik az iskolák környékén a közlekedést
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.
Az iskolakezdéssel egy időben Kiskunfélegyházán megjelentek a fontosabb csomópontoknál a rendőrök és a polgárőrök is, hogy segítsék a kisiskolásokat. Kiskunfélegyházán nem jellemző, hogy komolyabb baleset érné a gyermekeket - tudtuk meg Csordás József r. alezredestől, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetőjétől.
Szombaton rendezik meg a XVIII. Húsfőző fesztivált és falunapot Kunszálláson
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

Szombaton rendezik meg a XVIII. Húsfőző fesztivált és falunapot Kunszálláson. Az érdeklődőket a Radnai térre várják, ahol délelőtt 10 órától gyermekprogramok, vetélkedők várják a kicsiket. A rendezvény ünnepélyes megnyitására 13 órakor kerül sor, melyet 15 órától néptánc csoportok fellépése követ. Galambos Lajos és zenész barátai 17 órakor lépnek fel, a húsfőző verseny eredményhirdetésére 18:30 órakor kerül sor. A fesztivált a 21:30-kor kezdődő tüzijáték után, hajnalig tartó szabadtéri retro parti zárja. 

Tiszaalpári lovasnap és polgárőr családi nap
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.
Szeptember 3-án, szombaton rendezi meg a Tiszaalpári Lovas Egyesület és a Tiszaalpári Polgárőrség a lovasnapot és polgárőr családi napot a település sportpályáján.
 
Veszélyben a kertjeink, előkertjeink örökzöldjei
Publikálás dátuma: 2016. szeptember 1.

Elkeseredetten mutatja Erzsike néni kossuthvárosi otthona előtt, hogy rövid idő alatt miként mentek tönkre, száradtak el házának évtizedek óta gondozott örökzöld díszei. Mint mondja, ilyet még soha nem tapasztalt. Pedig sajnos napjainkban országszerte soha nem látott méretekben okoznak pusztítást a selyemfényű puszpángmolyok. Barczikai Gábor, az önkormányzat szakembere elmondta, hogy városunkban is megjelent a vész. A legfertőzöttebb a Kossuthváros. 

A kiskunfélegyházi máltai csoport augusztusban sem tétlenkedett
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kiskunfélegyházi Csoportja augusztus 20-án 9 taggal vett részt, az immár hagyománnyá váló Szent Jobb-körmeneten és az azt megelőző ünnepi szentmisén. 

Bővítenék az ipari parkot
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.
Az ipari park bővítéséről döntött legutóbbi ülésén a kiskunfélegyházi képviselő-testület. Az Ipari Park 2. kialakításához szükséges előzetes tanulmányokra 10 millió forintot biztosítanak a város költségvetéséből – tájékoztatta lapunkat Dósai Bence a polgármester kabinetfőnöke. Arról is beszámolt, hogy a város határában elhelyezkedő volt honvédségi területen található ipari park az önkormányzat gazdaságfejlesztő tevékenységének köszönhetően hamarosan megtelik vállalkozásokkal, mely nagyban leszűkíti az újonnan érkező gazdasági szereplők letelepedésének lehetőségét.
Elkészült a József Attila Iskola tornatermének karbantartása
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata az elmúlt évben visszavette a városban található általános iskolák működtetését, melynek keretében az egészségügyi festési munkálatok mellett teljes körű állagfelmérést végeztek az intézményekben.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Olaszországban legyőzték a nemzetközi mezőnyt a gimisek
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.

Olasz testvérvárosunkban, Feltrében tizenhatodik alkalommal rendezték meg a nemzetközi „Falkörüli futóversenyt” több kategóriában, melyen felnőttek és fiatalok egyaránt részt vehettek. Fiataljainkat a Móra Ferenc Gimnázium hat tanulója képviselte, és nem is eredménytelenül. A szép, díszes kupa immár a gimi trófeagyűjteményét gyarapítja.

Pihenőtér
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.

A XVIII: Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében nyílik meg Csille Márti nemezes iparművész "Pihenőtér" című kiállítása a Móra Ferenc Művelődési Központban szeptember 8-án, csütörtökön, 17 órakor. Csille Márti 25 éve nemezel, évek óta tart tanfolyamokat felnőtteknek, gyerekeknek. Rendszeresen részt vesz hazai és nemzetközi kiállításokon.

Szülői értekezletet tartanak szerdán, a tiszaalpári Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvodában
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.

Szülői értekezletet tartanak, augusztus 31-én, délután 16:00 órakor a tiszaalpári Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvodában, a buszos kíséretet igénylő gyermekek szülei számára, az óvoda aulájában.

Tehetségpont lett a Batthyány-iskola
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.
Elnyerte a Tehetségpont címet a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Az erről szóló értesítést a napokban kapta meg Makányné Óvári Éva intézményvezető. Lapunknak elmondta, a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége által felkért Akkreditációs Bizottság bírálata eredményeként intézményük a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács akkreditált kiváló Tehetségpontja cím használatára jogosult.
„Gondolatot kívánj, amit meg tudok osztani, amit érdemes megosztani, és amivel segítek másokon”
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 31.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést vehette át Szász András író, újságíró, fotóriporter Lázár Jánostól, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől augusztus 20-a alkalmából. Az állami kitüntetés apropóján hivatásról, ihletről, tálentumról is beszélgettünk a félegyházi alkotóval.

Aktívan tellt a nyár a JOBBIK helyi szervezeténél
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

A nyár az aktivitás jegyében tellt a kiskunfélegyházi JOBBIK csoport tagjai számára. A fő hangsúly a jelenléten volt. A megyei pártszervezettel közösen a helyi aktivistáknak módjuk volt több rendezvényen is erősíteni a jelenlétet. 

CSOK-fogadóóra a polgármesteri hivatalban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

Kisgyermekes anyukák és kérdéseikre választ kereső szülők sorakoztak a kiskunfélegyházi polgármesteri hivatalban hétfőn délután, amikor Lezsák Sándor országgyűlési képviselő tartott fogadóórát a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) tárgyában.

Évnyitók Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

Vészesen közeleg a vakáció vége. Aki nem tette volna még meg, érdemes felpróbáltatni a gyerekkel az ünneplő ruhát, nehogy féllábszárig érjen a nyár elején vásárolt nadrág!  Mert bizony kérlelhetetlenül eljön az évnyitó ünnepség, és a 2016/2017-es tanév első tanítási napja. Augusztus 31-én, 17 órakor a Platán utcai és a Dózsa György Általános Iskolában, 18 órai kezdettel a Darvas József és a József Attila Általános Iskolákban rendezik meg az ünnepélyes tanévnyitót. A Móra Ferenc Gimnáziumban és a Constantinum Intézményben szeptember 1-jén, 8 órakor köszöntik az új tanévet.

Hamarosan költözhetnek a kórház új szárnyába
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

Hosszas levelezés és tárgyalássorozat után végre döntés született arról, hogy a kormány kifizeti a kivitelezőt, amely a félegyházi kórház új szárnyát is építette, így a tavasz óta üresen álló létesítményt hamarosan birtokba vehetik a betegek és az orvosok.

Iskoláink méltó körülmények között várják a tanévkezdést
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

A tanévnyitó értekezletet a város valamennyi iskolájában megtartották az elmúlt napokban. A pedagógusok még az utolsó napokban is szorgosan díszítik tantermeiket, hogy apró változtatásokkal, újdonságokkal várják a nebulókat. Az önkormányzati felújítások, beruházások is befejeződtek, amelyek megvalósulásáról augusztus 30-án, az igazgatókkal és pedagógusokkal közösen tájékozódott a polgármester. Csányi József így összegezte tapasztalatait.

Kisboldogasszony búcsú Pálosszentkúton
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe katolikus egyházi ünnep, amelyet minden év szeptember 8-án, vagy valamelyik hozzá közel eső vasárnapon tartanak. Latinul Nativitate Beatae Mariae Virginis. A hagyomány szerint Mária a jeruzsálemi Betheszda-fürdő mellett született. Ebből az alkalomból tartanak búcsút Pálosszentkúton szeptember 3-án és 4-én. 

Kiskunfélegyházi edzőtábor, kiváló körülmények között
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

A kiváló adottságú Kiskunfélegyházán edzőtáborozott augusztus 15-étől 19-éig a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia tini leány csapata és a kadet fiú gárdája. Előbbi Baukó Ferenccel, utóbbi Bindics Gáborral készült.

Megújult az uszoda szellőzőrendszere
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

Újabb beruházás fejeződött be a Városi Strand és Uszodában, teljes körűen megújult a létesítmény szellőzőrendszere – tudtuk meg Kelemen József uszodavezetőtől. A szakember elmondta: ugyanaz a szellőzőrendszer felel a medencetér és a szociális helyiségek szellőzéséért, így különösen fontos, hogy a berendezés megfelelően működjön, és mindig garantált legyen a tiszta, kiváló minőségű levegő.

Színe Java Klub a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.
Hagyd magad mögött a stresszes hétköznapokat, lazíts kellemes zenehallgatás mellett, miközben csodaszép képek formálódnak a kezed között. 2016. szeptember 24-én szombaton 9 órától színező klub a városi könyvtárban.
Tervezett áramszünetek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületek lakosait, hogy ÁRAMSZÜNET lesz szeptemberben a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbi linken olvasható el.

Újra nekifut a felszámoló a kiskunfélegyházi kazángyár eladásának
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 30.

Ismét meghirdette a felszámoló a Transelektro Ganz-Röck kiskunfélegyházi kazángyárának eszközeit, berendezését. Bár ennyiért eddig sem volt rá jelentkező, az irányár ezúttal sem változott.

A selyem érintése
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 29.

A Holló László Képzőművész Kör szeretettel hív minden érdeklődőt Varga Erika: A selyem érintése című kiállításának megnyitójára szeptember 7-én, szerdán, 18 órára a művészkör galériájába. A tárlatot dr. Kása Zsuzsanna nyitja meg. A kiállítás szeptember 17-éig látogatható.

Óriási sikerrel zárult a pálmonostori Falunap
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 29.
Augusztus 27-én (szombaton) került megrendezésre Pálmonostorán a Falunap, mely ezúttal is tömegeket mozgatott meg. A rendezvénysátorban felállított színpadon a délután folyamán egymást követték a fellépők. Már 10 órától tárt kapukkal várták az érdeklődőket az esemény színhelyéül szolgáló piactéren, a falu központjában. 
Számítógépes képzés (nem csak) nyugdíjasoknak!
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 29.
Szeretné elsajátítani a számítógép használathoz és az internetezéshez szükséges ismereteket? Vegyen részt 20 órás kezdő és 15 órás haladó képzéseken! Képzések ideje:
2016. szeptember 12. (kezdő), 2016. október 10. (kezdő), 2016. november 7. (haladó).
Szeptemberi programok a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 29.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeptemberi programajánlója a Félegyházi Közlöny hírportálon. Szeptember 1., csütörtök 18 óra A Hattyúkerti Zenés Esték című sorozatban Örömzene a Tóth családdal címmel Tóth Gyula és Tóth Ákos estje.
A gátéri kártyaklubosok így múlatják az időt
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 28.

Ebben a felgyorsult, számítógép-vezérelte világban egy kicsit visszahozza a régebbi időket az, ha az emberek egy kis csoportja együtt él át versengést. Erre a játék remek dolog. Ráadásul olyan időtöltés, ami kis hely- és eszközigényű. Mindemellett teret ad a kommunikációra, a közös nevetésre és kikapcsolódásra. A kártyajáték is erről szól. Játékos formában győzni, legyőzni a másikat. Lényeg, hogy a játékkal boldogság- és büszkeségérzése alakul ki az embernek. Erre éreztek rá a gátéri nyugdíjasok.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 28.

Évközi huszonkettedik vasárnap - 2016. augusztus 28. A hét ünnepei: Hétfő: Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja. Szombat: Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító emléknapja.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 28.

Évközi huszonkettedik vasárnap - 2016. augusztus 28. A hét ünnepei: Hétfő: Keresztelő Szent János vértanúságának emléknapja. Szombat: Nagy Szent Gergely pápa és egyháztanító emléknapja.

Csontos Piroska is esküt tett
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 28.

Letették az esküt a szeptember 7-e és 18-a közötti, Rio de Janeiró-i paralimpián versenyző magyar csapat tagjai a Nemzeti Színházban. A küldöttséget alkotók a színpadon kaptak helyet, az ünnepség kezdetén nagy ováció közepette emelkedtek fel a "mélyből". A Himnuszt a világhírű operaénekesnő, Miklósa Erika énekelte el.

Ismét véradásokat szervez a Vöröskereszt
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 27.

Augusztusban és szeptemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezenkívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Nagy lyukak a fogorvosi ellátásban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 27.

A 160 OEP által finanszírozott fogorvosi praxisból 23 tartósan betöltetlen Bács-Kiskun megyében, jónéhány öt éve üres, Bácsbokodon 2005 óta. Az orvoskamara a fogorvosok esetében is letelepedési és praxisjogvásárlási támogatást sürget.

Ragyogó idő fogadja a megismételt Nyeregszemle látogatóit a Parkerdőben
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 27.

A Koronaőrség felvezetésével érkezett meg a Szent Korona a parkerdőbe szombaton délelőtt a Nyeregszemle megnyitójára. Az ország, illetve a Kárpát-medence különböző pontjairól érkezett lovasokat a város nevében Rosta Ferenc köszöntötte. Megköszönte a népes seregletnek, hogy nyeregbe pattantak, fogatra ültek és elzarándokoltak Félegyházára, felvállalva a lovas kultúra népszerűsítését. Az alpolgármester külön köszönetet mondott Solymosi Bertold főszervezőnek, hogy városunkban szervezte meg a seregszemlét. 

Szakmai nappal segítették a pedagógusok felkészülését
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 27.

A mindennapos testnevelésben dolgozó tanítók, pedagógusok, edzők és sportvezetők részére szakmai napot szervezett augusztus 26-án a Félegyházi Térségi Sportiskola Kosárlabda Szakosztálya. A foglalkozásokat a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban tartották meg gyermekek, iskolások bevonásával. A program célja, hogy minden szakmához szükséges tananyag, segédlet biztosítva legyen a testnevelést tartók számára, illetve még hasznosabban tudják megtölteni a magasabb óraszámot.

XVII. Szállási Napok – Petőfiszállás
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 27.

Idén immár tizenhetedik alkalommal rendezték meg Petőfiszálláson a Szállási Napokat, hagyományosan augusztus 20-án. A gyönyörű időjárás is kedvezett az ünnepnek, és nagyon sokan kilátogattak a Faluház melletti Petőfi Parkba és a külső helyszíneken zajló programokra is.

2016 elsőféléve után is pozitív a város mérlege
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Jóláll a Kiskunfélegyházi költségvetés, sőt még megtakarítása is van a városnak, derült ki abból a beszámolóból, melyet 2016 első félévére vonatkozóan a Kiskunfélegyházi önkormányzat képviselő testülete fogadott el.

Dr. Kása Zsuzsanna szaktanácsadóként is segíti a kecskeméti Tankerületi Központ munkáját
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Határozott álláspontom, hogy az iskolák működtetése jó kezekben van az önkormányzatnál, és hogy Félegyháza jó gazdája azoknak. Jogkövető önkormányzatként azonban – nem is tehetünk mást – tiszteletben tartjuk a törvény szabta kereteket, és arra törekszünk, hogy a KLIK utójával is a lehető leghatékonyabban működjünk együtt – fogalmazott Csányi József polgármester képviselői kérdésre azon az augusztusi testületi ülésen, amikor a testület tagjainak bemutatkozott Zsámboki Anna, a kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója.

Fontos hogy a közösségek kapjanak életteret
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Több közösség, egyesület, sportklub és alapítvání is folytathatja tevékenységét 2016 második felében is önkormányzati ingatlanokban. Több bérleti viszonyt is meghosszabbítottak, és új egyesületek is helyet kaptak a város életében, valamint ingatlanaiban a kiskunfélegyházi gazdasági bizottság augusztus 23-ai döntései alapján. 

Gazdakörök szüreti felvonulása
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Szeptember 17-én, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. A rendezvényen közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok.

Jazz a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Hattyúkerti Zenés Esték című rendezvénysorozatának ezúttal a „The fusion art” nevű zenekar volt a vendége. A formáció nemrégiben alakult, ez volt az első fellépése –  mondta Földi Jácint, az együttes frontembere, majd hozzátette, hogy a hétköznapokban is zenével foglalkozó művészeket Kovács Levente billentyűs szerzeménye hozta össze.

Jöhetnek az elektromos autók!
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Elektromos töltőállomások létesítésére nyújt be pályázatot a félegyházi önkormányzat. Egyebek mellett erről határozott augusztus 25-i, csütörtöki ülésén a félegyházi képviselő-testület.

Pályázati felhívás - ápoló, intézményvezető ápoló
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.
A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény (6100 Kiskunfélegyháza, Nádasdy utca 12.) pályázatot hirdet 1 fő ápoló, intézményvezető ápolói megbízással beosztás betöltésére.
 
Sikeres volt a Félegyházi Pékség Streetball kupa
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Idén immár hatodik alkalommal rendezte meg Kecskeméten a Streetball kupát a Félegyházi Pékség. Ezúttal is pattogtatni vágyó fiú, lány és vegyescsapatok jelentkeztek, különböző korosztályokban.

Strandröplabda bajnokság lesz szeptemberben
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Aranyhomok amatőr strandröplabda bajnokságot szerveznek Kiskunfélegyházán, a városi strand területén szeptember 4-én, vasárnap 9.30-tól. A versenyen négy fős csapatok indulhatnak, amelyek szeptember 1-jéig nevezhetnek. A mérkőzések két nyert játszmáig tartanak, amelyek 21 pontig, illetve 2 pont különbségig tartanak. A harmadik szett 15 pontig, illetve 2 pont különbségig. A mérkőzésen kosárérintéssel való fogadás és az ellenfél terére történő átadás megengedett. Az első helyezett csapat serleget és érmeket, a második és harmadik pedig csapatérmeket kap. További információ kérhető Ónodi Lászlótól, a 06-20-462-9433-as telefonszámon.

Új osztályvezető, régi munkatárs a vagyongazdálkodás élén
Publikálás dátuma: 2016. augusztus 26.

Dr. Tisóczki Tamás látja el a következő hat hónapban a kiskunfélegyházi önkormányzat vagyongazdálkodási osztálya vezetői feladatait. Ezt az augusztusi testületi ülésen, a közérdekű információk között jelentette be Csányi József polgármester.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek