Nyitvatartás

psvk@psvk.hu

Olvasói állapot

Belépés

Az idősek és fiatalok biztonsága is fontos a polgárőröknek

A 100 x 100 Biztonság elnevezésű program 2013 márciusában kezdődött, 2014 végéig tart. A polgárőrség az idősek és a fiatalok biztonságát egyaránt fontosnak tartja. Részt vesznek a kábítószerügyi egyeztető és közbiztonsági fórumokon, a külterületeken élők biztonságát jelenlétük fokozásával növelik. Eljuttatták az idősekhez az Értékek a háznál című kiadványt, amely abban segít, hogy bűncselekmény vagy káresemény során azonosítani tudják az elveszett értékeket.
Az Országos Polgárőr Szövetség vezetője szerint a 2013-as év az eddigi legsikeresebb évük volt országos szinten. Túrós András a szervezet honlapján az elmúlt év eredményei között kiemelte, hogy több mint hat millió óra szolgálatot teljesítettetek országszerte, ebből egy millió feletti volt a rendőrséggel közösen adott szolgálati idő. A kormány ezt azzal ismerte el, hogy az elmúlt év végén 300 millió forinttal megemelték 2013-as, 700 millió forintos állami támogatásunkat, amely 2014-ben 1 milliárd 50 millió forintra emelkedik.