Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.08.04-08.11.

 
A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar koncertje Lakiteleken
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 11.

A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar 2015 nyarán a Lakiteleki Népfőiskolán szerveződött határon túli és magyarországi fiatalokból Schwartz József kürtművész és karmester javaslatára, aki 1956-ban hagyta el Magyarországot, s lett a disszidens magyar zenészek által alapított Philharmonia Hungarica zenekar tagja. Később Németországban, Singenben volt a város zenei igazgatója, majd a rendszerváltás után hazatért Magyarországra. A Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar megalakulásával a karmester nagy álma vált valóra: egy zenekarban jelképesen egyesül a magyar nemzet.

Forgalomkorlátozás várható!
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 11.
A IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó zökkenőmentes lebonyolítása érdekében városunkban forgalomkorlátozások és útlezárások várhatók.
Tisztelettel tájékoztatjuk a gépjárművezetőket, hogy a IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó zökkenőmentes lebonyolítása érdekében 2017. augusztus 10. (csütörtök) 22 órától augusztus 12. (szombat) 18 óráig a KÉSZ Aréna melletti parkoló, valamint augusztus 11. (péntek) 22 órától augusztus 12. (szombat) 14 óráig a Gorkij utcai parkoló lezárásra kerül. Forgalomlassításra, (torlódásra) számíthatnak a motoros felvonulás ide alatt: augusztus 12 – én kb. 16:30 és 17 óra között, valamint 18 és 18: 30 óra között az 5. számú főút Parkerdő és a Petőfi lakótelep közötti szakaszán.
Valamint a felvonulás ideje alatt a Kossuth utca - Deák Ferenc utca és az 5-ös számú főút közötti szakasza - lezárásra kerül.
Külföldi és magyar fiatalok a Megyeházán
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 11.

A Natura Hungarica Alapítvány szervezésében magyar és idegen ajkú diákok érkeztek csütörtökön a Megyeházára. A 35 fős izlandi, macedón, romániai, erdélyi és magyar fiatalokból álló csapat a színes és különleges megyei értékekkel ismerkedett. A Bóna Méhészet jóvoltából mézeskalács-díszítéssel tették igazán emlékezetessé a hallottakat és látottakat.

Megújulóban a volt Tiszti Klub
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 11.

Az önkormányzat segítségével, a vállalkozói hozzájárulással kívül, belül megújul a volt Tiszti Klub, az egykori Ügyvédek háza. Ez év tavaszán az Önkormányzat az emelőkosaras gép és a KVI segítségével megszüntette a tetőn a beázásokat, kijavították a tűzfalat és a leesett, széttört cserepeket is pótolták. Az önkormányzat költségvetésében arra is elkülönítettek forrást, hogy az emeleti vizesblokkokat felújítsák. A földszinti rész főbérlője, az Aréna Holding Kft. a szerződésben foglaltak szerint megrendelte a homlokzat festését, a Kossuth és az Attila utcai homlokzaton is, a munkálatok hamarosan befejeződnek.

Pénteken a Kunplast Karsai Zrt.-ben tart véradást a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 11.

Nyitott véreadást tart holnap (augusztus 11.) 9-12 óráig Kiskunfélegyházán a Kunplast Karsai Zrt.-ben a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete. A Vöröskereszt felhívja az önkéntes véradók figyelmét, hogy személyigazolványukat illetve lakcím és TAJ- kártyájukat vigyék magukkal a véradás helyszínére. A véradás menetéről Almádi- Kis Melindát, a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezetének területi vezetőjét kérdeztük. 

További elképzelések vannak a Petőfi lakótelep fejlesztésére
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 11.

Kiskunfélegyházán az önkormányzatnak köszönhetően új focipályát alakítottak ki a Petőfi lakótelepen, a Darvas téri játszótéren. A füves pályán két focikaput állítottak fel, valamint ezek mögé egy-egy nagy méretű védőháló is került, ezzel is biztonságosabbá téve a focizást a betonpálya helyett. Arról, hogy milyen elképzeléseik vannak még Horváth Gábort, a 7. számú választókerület képviselőjét kérdeztük. 

2017. évi Ősök Napja Bugacon – részletes program
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők.

90 éves korig várja az érdeklődőket edzéseire a Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Az egyik legkeményebb küzdősport, a thai boksz félegyházi versenyzői tartanak edzőtábort augusztus 11 és 13 között a Honvéd sportpálya ökölvívó csarnokában. A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesületet 2006-ban alapította Holló József. Megalakulásuk óta a legtöbb jelentős országos versenyen jelen vannak, és versenyzőik legtöbbször érmekkel, jó helyezésekkel térhetnek haza. Az egyesület 90 éves korig mindenkit szívesen fogad edzésein, akik a thai boksz iránt érdeklődnek. Nem kell mindenkinek versenyezni ahhoz, hogy kondícióját, önvédelmi képességeit növelje. Ehhez minden segítséget megadnak az edzők, és a feltételek is biztosítottak. Nincsenek különös feltételek a tagsághoz, mindenesetre a kitartásra szükség van - tudtuk meg Labanc Norbert edzőtől. 

A legjobb gyors- és gépírók versenyeztek
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Nyolc félegyházi versenyző vett részt a közelmúltban az 51. Intersteno Kongresszus keretében megrendezett berlini gyors- és gépírás-világbajnokságon, ahol 26 ország 488 versenyzője mérte össze tudását.

Augusztusi gyermeknap a Petőfi lakótelepen
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Sportvetélkedő, boksz bemutató, számos játék, arcfestés és természetesen üdítők, valamint szerény vendéglátás is várta a Petőfi lakótelep gyermekeit és szüleiket augusztus 9-én a Darvas iskola udvarán. A rendezvényen a szórakozás mellett egy figyelemfelhívó tájékoztató is elhangzott. A rendőrség szakemberei arra hívták fel a figyelmet gyereknek és felnőttnek, hogy a nyaralás időszakában, a hőségben legyenek óvatosak a vizek partján, csak kellő előkészületek után csobbanjanak vízbe. A lakótelepi családi napot már évek óta Németi Hajni szervezi szülők és pedagógusok segítségével, aki elmondta, hogy ezt a hagyományt szeretnék is megőrizni, és ha gyarapodik a támogatás, akkor több napos tábort is szerveznek.

Félegyházi alkotók munkái a falakon
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Rátkai Zsuzsa Dulity Tibor-emlékdíjas, Kiskunfélegyháza Művészetéért-díjas, Sáska Tibor Holló László-díjas, Dulity Tibor-emlékdíjas, és Tóth László Dulity Tibor-emlékdíjas alkotók tárlatát Rosta Ferenc alpolgármester nyitja meg augusztus 19-én, szombaton 16 órakor, a Kiskun Múzeumban. A kiállítást a Holló László-emlékév és a Dulity Tibor Alkotótábor 25. éves jubileuma alkalmából rendezik meg.

Mindenszentekig elkészül az új ravatalozó
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.
A tervezett ütemben halad az Alsótemető ravatalozójának építése és a hozzá kapcsolódó terület rendezése – mondta el lapunknak Dósai Bence kabinetvezető.
Mint megtudtuk, Mindenszentekig végleg felszámolják a temetőben az infrastruktúra hiányából adódó áldatlan állapotokat: igényes térkőből, a csapadékvíz elvezetés megoldása mellett kiépül a belső úthálózat, és betöltheti feladatát az új ravatalozó épület is.
A végső búcsúhoz méltó körülményeket nyújtó ravatalozót dr. Boros Pál Ybl-díjas építész tervezte. Az alkotó olyan különleges építészeti megoldásokat és egyedülálló formatervet álmodott meg, amelyre igazán büszkék lehetnek a félegyháziak. Nem véletlen, hogy a terv hamarosan egy építészeti pályázaton is megmérettetik.
 
Nagyszüleink bölcsessége - pályázat nyugdíjasoknak
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Megyei szintű történetírói pályázatot hirdet a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a nyugdíjas korosztály körében. A pályázatra olyan írásokat várunk, amikben a nyugdíjasok megfogalmazzák milyen tudást adnának át szívesen a mai fiatal korosztálynak.

Nem zavarják a szúnyogok az augusztus 20-i ünneplést Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal értesíti a lakosságot, hogy augusztus 16-án, kedden a napnyugtát megelőző másfél órában légi szúnyogirtást végeznek a város bel- és külterületén. Ez alkalommal az önkormányzat, a június elseje óta tartó szúnyoggyérítési program kiegészítéseként, saját költségén rendelte meg a szolgáltatást annak érdekében, hogy a félegyháziak garantáltan zavartalanul élvezhessék az augusztus 18. és 20. között megrendezendő Félegyházi Napok programjait.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy a vadgesztenye és platánfák növényvédelmi permetezésének várható időpontja: 2017. augusztus 16., szerda.

Nyitott alkotóműhely a Petőfi Emlékházban
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

A Holló László Képzőművész Kör és a Terescsényi Endre Ifjúsági Képzőművész Kör közös NYITOTT ALKOTÓMŰHELYE A PETŐFI EMLÉKHÁZBAN (Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 7.) 2017. augusztus 19-én délután

Petőfi Sándor Városi Könyvtár augusztusi programja
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel meghívja és várja
augusztusi rendezvényeire.
Szeptember 7-éig lehet jelentkezni a Libafesztivál főzőversenyére
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Szeptember 9-én rendezik meg a XIX. Kiskunfélegyházi Libafesztivált, melyen hagyományosan most is rendeznek főzőversenyt. Jelentkezni szeptember 7-éig van lehetőség személyesen a Móra Ferenc Művelődési Központban, vagy telefonon, ahol bővebb információkat kaphatnak az érdeklődők a feltételekről. A főzőverseny részleteiről Kovács-Csonka Szilviát, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatónőjét kérdeztük. 

Új focipálya a Darvas téren
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 10.

Kiskunfélegyházán az önkormányzatnak köszönhetően új focipályát alakítottak ki a Petőfi lakótelepen, a Darvas téri játszótéren. A füves pályán két focikaput állítottak fel, valamint ezek mögé egy-egy nagy méretű védőháló is került, ezzel is biztonságosabbá téve a focizást a betonpálya helyett. A részletekről Horváth Gábort, a 7. számú választókerület képviselőt kérdeztük. 

Alkotói nyílt nap
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Alkotói nyílt napra várják az érdeklődőket augusztus 19-én, délután a Petőfi Emlékház udvarán. A programok 14 és 20 óra között látogathatók.

Civil családi napot rendeznek augusztus 20-án Fülöpjakabon
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Civil családi napot rendeznek augusztus 20-án Fülöpjakabon a Szabadidőparkban. A nap folyamán többek között főzőverseny, foci, gyerekprogramok és táncmulatság várja a résztvevőket. A részletekről Kovács Mártát, a Fülöpjakabi Faluház programszervezőjét kérdeztük. 

Darvas családi nap
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.
Hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök napja hagyományőrző fesztivált
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Most hétvégén rendezik meg Bugacon az Ősök Napja hagyományőrző fesztivált, amellyel a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állítanak emléket a szervezők.

Ismét forróság lesz, riasztást adtak ki a hőség miatt
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Szerdára ismét csaknem az egész országra figyelmeztetést adott ki a tartós hőség veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A középhőmérséklet az ország nagy részén 25, a Dél-Alföldön 27 Celsius-fok felett valószínű.

Karriertúrát tart augusztus 16-án Kiskunfélegyházán a Mercedes
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.
Karriertúra lebonyolítását tervezi Bács-Kiskun megye 14 településén a Mercedes-Benz Kft. augusztusban és szeptemberben. Kiskunfélegyházán augusztus 16-án 10 órakor kerül sor a Karriertúrára a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Arról, hogy kiket várnak Csányi Sándort, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetőjét kérdeztük. 
 
Népművészeti nevelés a Pattanj Palkó-táborban
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

A tehetségek felfedezése és felkarolása céljával indította útjára tavaly a Pattanj Palkó Népművészeti Tábort a Sorsocskák Alapítvány.

Palásti Gábor emlékversenyt rendez augusztus 19-20-án a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Palásti Gábor emlékversenyt rendez augusztus 19-20-án a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub. A versenyszámokat egyéni, senior egyéni, vegyes páros és páros kategóriában rendezik. Az egyéni versenyek esetében a nevezéseket augusztus 19-én szombaton 8:30 óráig várják, a vegyes páros kategóriákban szintén szombaton 13 óráig, míg a páros versenyszámokra augusztus 20-án vasárnap 8:30 óráig van lehetőség a nevezéseket leadni. A győztesek kupa, míg a többi helyezett érem díjazásban részesülnek. 

Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Szabó József, a fehéregyházi Petőfi Múzeum vezetője nyitja meg augusztus 19-én, szombaton 18 órakor a Petőfi Sándor emléke és kultusza Félegyházán című állandó kiállítást, a Petőfi Emlékházban. Az eseményen minden érdeklődőt szívesen látnak.

Rangos elismerést kapott a védőnő
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Az anyatejes táplálás világnapján a családok érdekében kifejtett munkájáért kapott szakmai elismerést Tarjányi Gabriella, a Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat vezetője.

Szombaton a KHTK megye I-es csapata a Jánoshalma gárdáját látja vendégül
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 9.

Szombaton, augusztus 12-én 17 órakor a 2017/18-as Bács-Kiskun megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 1. fordulójában a KHTK csapata a Jánoshalma gárdáját látja vendégül a Honvéd pályán. Egyenlőre nehéz lenne megmondani, hogy melyik csapat az esélyesebb, hiszen mindkét gárda jelentős átalakuláson ment át, a tavalyi szezonhoz képest mindkét fél erősödött. Az ifjúsági csapatok találkozója 14:45-kor kezdődik, melyen a félegyháziak megkezdhetik menetelésüket a bajnoki cím megnyeréséért! 

A harcművészek tartanak edzőtábort a Honvéd pályán
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 8.

Az egyik legkeményebb küzdősport, a thai boksz félegyházi versenyzői tartanak edzőtábort augusztus 11-től 13-áig a Honvéd sportpálya ökölvívó csarnokában. A Kiskunfélegyházi Harcművészeti Sportegyesület versenyzőivel és felkészülésükkel a városlakók is megismerkedhetnek a szombati edzéseken.

EzVíz!
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 8.
Újjáéledt a félegyházi Pi-víz üzem. A kedvező egészségügyi hatással is bíró vizet több mint tíz esztendővel kezdték el gyártani és palackozni a városban, majd különböző gazdasági problémák miatt leállt a termelés. Az elmúlt évben azonban az új tulajdonosoknak, Kovács Imrének és Kucsora Péternek köszönhetően felújították az üzemet, és újra megkezdődhetett a nagyon sokak által már megkedvelt ivóvíz gyártása, palackozása. Új külsőt és nevet (EzVíz) is kapott a termék. A félegyháziak közel 30 kiskereskedelmi üzletben juthatnak hozzá. De a sokak által „életvíznek” is nevezett italra máris sok megrendelés érkezik Bács-Kiskun, Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből is.
Permetezik a vadgesztenye és platánfákat
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 8.

A Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya ezúton értesíti a lakosságot, hogy a vadgesztenye és platánfák növényvédelmi permetezésének várható időpontja: augusztus 16., szerda. Pótnapok: augusztus 17. és 18., az időjárási viszonyok figyelembevételével.

Vasember, aki gyerekeket gyógyít
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 8.
A tavalyi fél táv után idén a teljes távú Ironman versenyt teljesítette dr. Vizi András, a Szegeden élő félegyházi gyermeksebész.
Dr. Vizi András július 2-án állt rajthoz Klagenfurtban az Ironman Austria versenyen, ahol a 3000 profi és amatőr versenyzőre 3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás és a 42 kilométer ­futás várt. András 10 óra 52 perc 20 másodperc alatt teljesítette a távot, ami sokkal jobb, mint amire számított. A felkészülést tavaly novemberben kezdte el, ezúttal edző segítségével. Andrást a szegedi­ származású profi triatlo­nista, Csőke Balázs készítette fel élete­ első Ironman versenyére.
Végérvényesen lezárult a sportcsarnok kálváriája – Félegyháza fellélegezhet
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 8.
Augusztus első napjaiban dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszter mellett Csányi József, Félegyháza polgármestere is aláírta a sportcsarnok adósságának állami kiváltását célzó támogatási szerződést, amely a magyar állam és az önkormányzat között köttetett. A dokumentum értelmében 2017 április 1-jétől a várost semmilyen fizetési kötelezettség nem terheli az önkormányzatot évekre anyagi csődbe taszító gigaberuházás kapcsán. A csaknem 2 milliárd forintos támogatás az ígéret szerint augusztus végéig megérkezik a város számlájára, már ebben az évben is több százmillió forintos megtakarításhoz segítve Félegyházát.
 
Augusztusban is várják a gyermekeket a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 7.

Augusztusban is várják a gyermekeket a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A Gyermekbirodalom sok színes programot kínál kedden és pénteken, délelőtt az ovisoknak és az általános iskolás alsó tagozatosainak, délután pedig az általános iskolák felső tagozatosai számára. A kicsiknek többek között kézműveskedéssel, énekléssel, kincskereséssel és meséléssel készülnek, míg a nagyobbakat kártyázással, filmnézéssel, csocsózással és biliárdozással várják. A foglalkozások részleteiről Regéci Mártát, az intézmény gyermekkönyvtárosát kérdeztük. 

Sebestyén Márta ad koncertet Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 7.

Az OrgonaPont sorozat célja, hogy a nyári pihenések ideje alatt a kikapcsolódást kereső közönség a kínálkozó szórakozási repertoárban találjon nívós élményeket ígérő, kifinomult és egyben szórakoztató muzsikát. Az ország 10 városában: Tihanyban, Balatonlellén, Balatonbogláron, Sopronban, Egerben, Győrben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán és Békéscsabán illetve e helységek katolikus, evangélikus és református templomaiban rendez a Filharmónia Magyarország orgonakoncerteket. A júniusban indított, s azóta már népszerű hangversenysorozat augusztus 18-án, pénteken 17 órakor érkezik Kiskunfélegyházára.

Szép eredményeket értek el a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub fiataljai a Magyar Utánpótlás Gálán
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 7.
A XIX. Triatlon Nagyhét keretein belül július 23-án idén is megrendezésre került a Magyar Utánpótlás Gála, az ország legjobb gyermek és serdülő korosztályos versenyzői számára. Az ez évi triatlon ranglistaversenyeken elért teljesítmények alapján a Jogging Plus Szuperinfó Futóklubból 4 versenyzőt hívtak meg a Gálára; Papp Laurát, Csontos Dórát, Fricska Annát és Trungel-Nagy Kolost. A Magyar Utánpótlás Gála részleteiről Németh Lászlót, a futóklub elnökét kérdeztük. 
 
Támogatta a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet kérelmét Szank képviselő testülete
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 7.
Július 18-án ülésezett Szank Községi Önkormányzat képviselő testülete, ahol többek között döntöttek három pályázat benyújtásáról és tartalmáról, köztük a szigetüzemű külterületi közvilágítás kialakításáról, valamint támogatták a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendelőintézet támogatási kérelmét is, melynek részleteiről Patkós Zsoltot, a település polgármesterét kérdeztük. 
 
Változások az egyház életében
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 7.

Augusztustól több egyházközségben is személyi változások lesznek, melyekről dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke döntött – adta hírül a Magyar Kurír katolikus hírportál.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 6.

Minden vasárnap reggel 8 órakor kezdődik az elsőáldozásra készülő gyerekek közös felkészítése a templomban.

Forróság nehezítette a 24 órás horgászatot - videóval
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 6.

Alaposan fel kellett készülniük a versenyzőknek a Balog Tanya 24 órás horgászversenyére, amit augusztus 5-e és 6-a között immár 6. alkalommal rendeztek meg. A hőségben 12 csapat (3+ 1 fős) mérte össze tudását, érkeztek horgászok Szentesről, Csongrádról és Paksról is. A győztes csapat pénzjutalom mellett vándorkupát kapott a szervezőktől, a dobogósok mellett díjazták a legnagyobb hal kifogóját.

Főzni a nyári kánikulában is lehet, sőt kell is!
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 6.

A nyári forróságban egy kicsit elcsigázottan, de töretlen jókedvvel és szorgalommal sütöttek-főztek a Tupperware Főzőklub háziasszonyai soron következő klubfoglalkozásukon augusztus 2-án (szerdán).

Guruló hagyományőrzés: Első Nemzetközi Katonai Motoros Találkozó Magyarországon
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 6.

A IV. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó, Közép-Európa legjelentősebb háromkerekű rendezvénye az évente szép számban megjelenő európai katonai motoros barátaink kérésére idén otthont ad az I. Nemzetközi Katonai Motoros Találkozónak is.

Forrás:

http://bacsmegye.hu/kiskunfelegyhaza/2017/08/haromkereku-csodabogarak-talalkoznak-kiskunfelegyhazan

http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/hirek/olvas/duborognek-a-veteran-katonai-es-az-oldalkocsis-motorosok-a-parkerdoben-2017-08-11-114809

Női NB I-es kézilabda mérkőzést játszottak a Kész Arénában
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 6.

A bajnoki felkészülés jegyében a női NB I-es kézilabda bajnokság két csapata, a Kecskeméti NKSE és az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE mérkőzött meg augusztus 4-én a Kész Aréna Városi Sportcsarnokban. A találkozót a KHTK junior játékosai mellett szülők, sportbarátok is nyomon követték. A békéscsabaiak visszavágtak a pár nappal ezelőtti vereségért, 19-10-re is vezettek és előnyük egy részét megtartva 33-30-ra nyertek a hajrában felzárkózó kecskemétiek ellen.

Nyári labdarúgó tábort szervezett a sportiskola
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 6.

Első alkalommal rendezett nyári labdarúgó sporttábort július 31-e és augusztus 4-e között a Félegyházi Térségi Sportiskola a Honvéd Sporttelepen. Az egyhetes foglalkozásra elsősorban az általános iskolásokat várták, a 7 és 13 év közötti gyermekeket a sportiskola korosztályos edzői oktatták. Az elméleti képzés ugyancsak része volt a programnak, de a tábor jellegéből adódóan strandolás, sorverseny és strandlabdarúgás is részét képzete a foglalkozásoknak. A sportiskola igazolt játékosai mellett újonc gyerekek, valamint meghívott csapatok is részt vettek a táborban.

Új focipálya a Darvas téren
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 6.

Új focipályát alakítottak ki a Darvas téri játszótéren, a Petőfi lakótelepen élők nagy örömére. Az önkormányzatnak köszönhetően két focikaput állítottak fel, valamint ezek mögé egy-egy nagy méretű védőháló is került. Így mostantól a betonpálya helyett a biztonságos füves pályán rúghatják a bőrt a fiatalok.

Félegyházi versenyzők a budapesti szenior úszó VB-n
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 5.

A Kiskun-vízi és Szabadidős Szakosztály öt fővel képviselteti az egyesületet és Kiskunfélegyházát a budapesti szenior úszó VB-n, augusztus 7-e és 20-a között. Céljuk a tisztes helytállás – tájékoztatta szerkesztőségünket Ónodi László.

Érezd magad otthon!
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 4.

E címmel nyílik kiállítás a városi könyvtárban Molnár István Holló László-díjas festőművész képeiből, augusztus 20-án, vasárnap 16 órakor. A tárlatot Kovács Ágnes művészettörténész nyitja meg. A festménykiállítás szeptember 28-áig látogatható.

Isteni sugallatra kezdett el alkotni
Publikálás dátuma: 2017. augusztus 4.

Nyugdíjba vonulása után kezdett el verseket írni, majd festeni a Kunszálláson élő Ferenczi Gyuláné Kati, aki semmiképp sem szerette volna tétlenül tölteni nyugdíjas éveit. Sok mindent tervezett, de végül minden másként alakult, ahogy gondolta.

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek