Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.09.29-10.06.

 
Emlékezés az aradi vértanúkra
Publikálás dátuma: 2017. október 6.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel és szeretettel hív és vár mindenkit október 6-án, pénteken 16 órakkor az Aradi vértanúk tiszteletére rendezett városi ünnepségre a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermébe.

A félegyházi diákokat motiválta az ország legnépszerűbb trénere
Publikálás dátuma: 2017. október 6.
Merj, nevess, szeress! címmel motivációs előadást tartott mintegy 2300 félegyházi diáknak Szabó Péter, a legnépszerűbb hazai motivációs tréner. Az általános iskola nyolcadik osztályosai és a középiskolások október 5-én, csütörtökön annak az előadónak a sikeres élethez vezető gondolataival ismerkedhettek meg teljesen ingyen, akinek a neve tavaly 10 ezer fős hallgatóságot vonzott a Budapest Sportarénába. Ráadásul egy-egy könyvet is hazavihettek ajándékba, akár a szerző személyes ajánlásával.
Emlékhangverseny Lukács Ferenc tiszteletére
Publikálás dátuma: 2017. október 6.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa meghívja Önt és családját id. Lukács Ferenc tiszteletére rendezett emlékhangversenyre, 2017. október 21-én, 18 órakor a Móra Ferenc Művelődési Központ Dísztermébe.

Félegyházára látogattak a fenntarthatóságért, a környezetvédelemért tenni akarók tanácskozásának résztvevői
Publikálás dátuma: 2017. október 6.
A Natura Hungarica Alapítvány is szervezője, részese volt annak a nemzetközi rendezvénynek, amelyen franciaországi és magyarországi megyei, regionális önkormányzatok képviselői, egyetemisták, valamint középiskolai diákok és civil szervezetek vitatták meg a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a klímaváltozás okozta problémák megoldási lehetőségeit. Az Erasmus+ program keretében megtartott tanácskozásnak Bács-Kiskun Megye adott otthont. A résztvevők miközben számos megbeszélés közepette megvitatták, hogy milyen válaszokat lehet adni a kihívásokra, mit kell tenni a mindennapokban, az oktatásban, megismerkedtek a megye nevezetességeivel is. Október 4-én Kiskunfélegyházára látogattak, ahol Balla László alpolgármester köszöntötte a vendégeket a városháza dísztermében, akik ezt követően városnéző sétára indultak, majd a művelődési központban folytatták a megbeszélés sorozatot.
Hétvégén állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2017. október 6.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR hétvégén (október 8-án) a félegyházi vásártéren.

Kerestetik a város fája
Publikálás dátuma: 2017. október 6.

Mint arról korábban hírt adtunk, idén a lakosság bevonásával választja ki az önkormányzat a város karácsonyfáját. A felhívásra 18 felajánlás érkezett. Hamarosan a www.felegyhazikozlony. eu oldalra is felkerülnek a fotók és a legfontosabb paraméterek a szebbnél szebb fenyőkről, amelyek közül mindenki kiválaszthatja a neki legjobban tetszőt. A szavazatok alapján dől el, hogy melyik fa hirdeti idén szépségével, méltóságával az esztendő legnagyobb ünnepének üzenetét: a szeretet és az összetartozás erejét.

Legyen Félegyházáé az év honlapja!
Publikálás dátuma: 2017. október 6.

A verseny két szálon fut: szakmai zsűri értékeli a különböző kategóriákban szereplő weblapokat, emellett pedig maguk a használók is véleményt mondhatnak azzal, hogy szavaznak a számukra legnívósabbnak ítélt „versenyzőre”.

Móra, mint kulturális szervező
Publikálás dátuma: 2017. október 6.
A Kiskun Múzeum szeretettel hív és vár mindenkit október 14-én, szombaton 10 órára a szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársainak, Kovács - Krassói Anikó muzeológus és dr. Medgyesi Konstantin tudományos igazgató-helyettes Móra, mint kulturális szervező című előadására.
Szakértőnktől – Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása
Publikálás dátuma: 2017. október 6.
Mint arról korábban már beszámoltunk, hétfőnként 9 és 16 óra között a félegyházi polgármesteri hivatal tárgyalójában tart fogadónapot Őze József Péter, a Széchenyi Programiroda tanácsadója. A szakértőt ezúttal arról kérdeztük, milyen segítséget tud nyújtani azoknak a félegyházi fiataloknak, akik vállalkozóvá válásukhoz szeretnének támogatáshoz jutni.
Szakértőnktől – Otthon Melege Program
Publikálás dátuma: 2017. október 6.
Mint arról már több ízben beszámoltunk, hétfőnként 9 és 16 óra között a félegyházi polgármesteri hivatal tárgyalójában tart fogadónapot Őze József Péter, a Széchenyi Programiroda tanácsadója. A szakértőt ezúttal az Otthon Melege Program aktualitásairól kérdeztük.
Szakértőnktől – Projektgazdák segítése
Publikálás dátuma: 2017. október 6.
Mint arról korábban már beszámoltunk, hétfőnként 9 és 16 óra között a félegyházi polgármesteri hivatal tárgyalójában tart fogadónapot Őze József Péter, a Széchenyi Programiroda tanácsadója. A szakértőt ezúttal arról kérdeztük, milyen segítséget tud nyújtani az úgynevezett projektgazdáknak, vagyis azoknak a félegyházi vállalkozóknak, akiknek folyamatban lévő pályázata van.
"Szoptatás a gyarkorlatban" címmel tartott előadást Dr. Sinkó Melinda a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. október 5.

Október 3-án rendezték meg az Anyatej Világnapja alkalmából a kibővített Betűbölcsit a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A rendezvényen több előadás is hallható volt, többek között Dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó adott elő "Szoptatás a gyarkorlatban" címmel. Az előadás részleteiről Dr. Sinkó Melindát kérdeztük. 

8 fős francia delegáció érkezett október 4-én Kiskunfélegyházára
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
8 fős francia delegáció érkezett október 4-én Kiskunfélegyházára, mely látogatásnak fő célja az volt, hogy francia és magyar partnerek közösen további sikereket érjenek el a környezetvédelem és az ifjúságsegítés terén. A partnerek tapasztalatokat cserélnek, és közösen új projekteket dolgoznak ki. A részletekről Kárpáti Ritát, a Natura Hungarica Alapítvány elnökét kérdeztük.
A Citadellán küzdöttek a Koppányok
Publikálás dátuma: 2017. október 5.

Szeptember 23-án a Magyar Íjász Szövetség Történelmi Íjász Szakága rendezte meg a 2017-es Országos Bajnokságot és Nemzeti Bajnokságot, amelynek Budapesten a Citadella adott lenyűgöző látványú helyszínt, amelyet az UNESCO a budai Várheggyel és a Duna két partjának panorámájával együtt a Gellért-hegyet 1987-ben a Világörökség részévé nyilvánította

A magyar népmese napja a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
Mesefelolvasó napot tartott a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma a magyar népmese napja alkalmából szeptember 29-én. 2005-től a Magyar Olvasástársaság felhívására minden évben szeptember 30-án, születésnapján emlékeznek meg nagy mesemondónkról, Benedek Elekről. A nap célja, hogy könyvtárosok, pedagógusok, szakemberek, valamint minden mesetisztelő ember különös figyelemmel forduljon a népmesék világa felé.
A Móra Ferenc Művelődési Központ október első felében is számos programot kínál az érdeklődőknek
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
A Móra Ferenc Művelődési Központ október első felében is számos programot kínál az érdeklődőknek. Többek között október 4-én, szerdán 17 órától megtekinthető Dömötör Mihály fotóművész kiállítása "A romlás világa" címmel és 13-án újra jelentkezik a Film Klub, bemutatásra kerül a Drakula című film. A részletes programokról Kovács- Csonka Szilvia az intézmény igazgatónője nyilatkozott.
Felmérést végez a KSH
Publikálás dátuma: 2017. október 5.

A Központi Statisztikai Hivatal október 2. és december 15. között hajtja végre Kiskunfélegyházán a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvételét – tájékoztatta lapunkat a KSH.

Karbantartás az uszodában
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
A Félegyházi Termál Parkfürdő tájékoztatja vendégeit, hogy a beltéri úszómedence vízforgató szivattyúinak cseréje miatt a medence előreláthatólag október 7-én, szombatig nem üzemel. A kültéri úszómedence továbbra is elérhető.
Királyi krémek a főzőklubban
Publikálás dátuma: 2017. október 5.

A Tupperware soron következő foglalkozásán (október 4-én) a kenyérre kenhető vitamindús krémek játszottak főszerepet.

Könyvtársarok - Szabó Magda centenárium
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
100 éve, 1917. október 5-én született Szabó Magda Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, műfordító.
Közmeghallgatás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat képviselő-testülete november 9-én, csütörtökön 16 órakor a városháza dísztermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.
Közös ünneplés és jótékonykodás a Fornetti Családi Napon
Publikálás dátuma: 2017. október 5.

Több mint 1200 résztvevő ünnepelte a Fornetti cég 20. szülinapját. A rendezvénynek a jakabszállási sportrepülőtér adott otthont október elsején. A Fornetti Családi Napján egész napos sport- és szabadidős programok, játékos vetélkedők, köztük nagy népszerűségnek örvendő sétarepülés várta a vállalat magyarországi – köztük a félegyházi részlegek - dolgozóit és családtagjaikat. A szórakoztató programok mellett sok önkéntes gyülekezett a Vörös Kereszt véradóstandjánál is.

Megújul a MEZGÉ kollégiuma
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
Egy sikeres pályázatnak köszönhetően több mint 71 millió forintból megújul a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Kollégiuma, melynek köszönhetően nemcsak csökkenhet az intézmény költségvetése, de nyereséget is termelhet. A részletekről Rózsa Pált, az intézmény igazgatóját kérdeztük.
Szeptember elején rendezték meg a Dél-Alföldi Régió Történelmi Ijász Versenysorozatának 6. fordulóját
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
Szeptember 10-én rendezték meg Kiskunfélegyházán a Parkerdőben a Dél-Alföldi Régió Történelmi Ijász Versenysorozatának 6. fordulóját, ami egyben a sorozat döntő versenye is volt. Az ország minden tájáról, a határon túlról is érkeztek íjászok, nemzetközivé téve ezzel a sorozatot. A döntő részleteiről Dinnyés Gyulát, a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület elnökét, a versenysorozat szervezőjét kérdeztük.
TOP-os pályázatot nyert Petőfiszállás
Publikálás dátuma: 2017. október 5.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a tavalyi évben benyújtott 197 megyei pályázat közül újabb 11 kapott támogatást, melyek között Petőfiszállás is szerepel. A pályázaton nyert összeg felhasználásról Szász Jánost, Petőfiszállás polgármesterét kérdeztük.
Történtek Móra diákkorából címmel előadást tart Kapus Béláné a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. október 5.

Ma (október 4.) 15 órakor a Móra Fesztivál jegyében Történetek Móra diákkorából címmel Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke tart előadást diákoknak a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A részletekről Kállainé Vereb Mária, az intézmény igazgatónője nyilatkozott. 

Eltáncolták Ágnes asszony balladáját
Publikálás dátuma: 2017. október 4.

Az Arany János évhez kapcsolódó rendezvénysorozat keretében szeptember 30-án mutatta be a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület az Ágnes asszony balladája című táncjátékot a művelődési központ dísztermében. A magyar nyelv utolérhetetlen mestere 200 éve született. Ágnes asszony balladája, amelynek középpontjában a bűn és bűnhődés áll, legismertebb művei közé tartozik. A táncszínház mostani előadásának különlegessége, hogy a művészeti közösség pontosan 10 évvel ezelőtt ugyanezen a helyszínen mutatta be először a darabot. A zsúfolásig telt színházterem közönségét és az előadókat Kovács Csonka Szilvia az egyesület elnöke köszöntötte, aki szólt a táncszínház törekvéseiről, eddigi munkájáról is.

Fórumot tartott a DK
Publikálás dátuma: 2017. október 4.

A DK helyi szervezetének meghívására érkezett Félegyházára Gy. Németh Erzsébet, a párt elnökségének tagja, országgyűlési képviselő. Az ipatestület székházában megtartott fórumon elmondta, hogy a DK megkezdte kampányát, tisztségviselői, képviselői járják az országot, megvitatják a legfontosabb kérdéseket, megismerik az emberek mindennapi gondjait. Tapasztalatai szerint a legtöbb helyen felmerül az a gond, hogy az emberek nem érzik biztosnak a nyugdíjukat. A legtöbb helyen a fórum résztvevői az egészségüggyel, oktatással kapcsolatos problémákat sorolják. Nem tartják elfogadhatónak azt sem, hogy nincs Magyarországon szinte egyetlen család sem, amelynek legalább egy tagja kénytelen külföldön dolgozni, élni. Kormányra kerülése esetén ezekre a kérdésekre kíván kielégítő megoldást találni a DK. Erre felkészült a párt – mondta el az elnökségi tag, mielőtt megkezdődött a párbeszéd a párt helyi tagjaival.

Három év alatt tíz nyelvvizsga – Egy különleges módszer bemutatója Kiskunfélegyházán!
Publikálás dátuma: 2017. október 4.

Cz. Nagy Zsófia története már az országos sajtót is bejárta, pedig akkor még csak a nyolcadik nyelvvizsgáján volt túl.

Használt elemeket gyűjtenek a Platán iskola környezettudatos tanulói
Publikálás dátuma: 2017. október 4.

A környezetükért tenni akaró Platán Utcai Iskola tanulói lelkesen gyűjtik a használt elemeket, mivel tisztában vannak vele, hogy veszélyességük főleg abban az esetben jelentkezik, ha ellenőrizetlen körülmények között a természetbe kerülnek. A külső burkolat megsérülése következtében a szárazelem alkotóelemei a környezet nedvességével érintkezve kioldódhatnak, és az oldatok a talajt és a talajvizet szennyezhetik. Az elmúlt napokban rekord mennyiségű elemet, 716 kg-ot szállítottak el az iskolából. A képeken azok az osztályok szerepelnek, akik a legtöbb használt elemet gyűjtötték. Az elemgyűjtési akció tovább folytatódik az iskolában a környezettudatosság jegyében.

Kiválóan teljesítettek a Jogging Plus versenyzői a duatlon versenyen
Publikálás dátuma: 2017. október 4.

2017. október 2-án került megrendezésre a csongrádi meghívásos Duatlon verseny a Köröstorokban.A rendezvény célja volt a sportág utánpótlás-nevelésének a biztosítása és népszerűsítse. Kiskunfélegyházát a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub versenyzői képviselték. Mindannyian sikeresen teljesítették a távokat kiváló eredményekkel, összesen 9 éremmel tértek haza.

 

"Az Úr haragosai, avagy az el nem hangzott párbeszéd"
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

E címmel nyitják meg október 3-án, kedden 17 órakor Damó István grafikus, festőművész tárlatát a városi könyvtárban. A kiállítást Cseh Borbála művészettörténész mutatja be. Közreműködnek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiállítás november 7-éig látogatható.

A kiskunfélegyházi Lőrincz Róbert megvédte Magyar Bajnoki Címét
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

2017. szeptember 27-30-ig Nagykanizsán megrendezésre került az Országos Serdülő Magyar Bajnokság. 
Idén már a Kecskeméti Sport Club versenyzőjeként, 43 kg-ban lett Serdülő Országos bajnok Lőrincz Róbert.

A mezgések minden évben piknikre várják a félegyháziakat
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskola negyedik éve rendezte meg a lovas, gasztro- és családi napját az iskola Csongrádi úti tangazdaságában. A szeptember 30-án megtartott Mezgé Piknikre idén is ezrek látogattak el. Nem véletlen a nagy érdeklődés, hiszen a negyedik megyei díjlovas bajnokság mellett számos érdekes esemény, lehetőség várta a vendégeket.

Árvácskák, százszorszépek, krizantémok városszerte
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

A parkfenntartási munkák keretében a nyári virágokat felváltva idén ősszel is mintegy 16-18 ezer darab virágpalánta, hagymás növény, illetve évelő virág kerül a város közterületeinek virágágyásaiba. A kiemelten fenntartott városközponti parkok mellett ma már a Móravárosban, a Kossuthvárosban és a vasútállomás előtt is vannak virágágyak. Mindezekbe kisvirágú árvácska, nefelejcs, százszorszép, krizantém, tulipán és díszhagyma kerül, amelyek októbertől jövő májusig örvendeztetik látványukkal az arra járókat – mondta el Nagy Ágnes városi főkertész.

Az anyatej világnapja
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálat és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt Az anyatej világnapja alkalmából, a kibővített Betűbölcsi keretében október 3-án, kedden 9.30-kor tartandó programjára.

Látványos, interaktív kiállítással nyílt meg a Móra Fesztivál
Publikálás dátuma: 2017. október 3.
Múzeumban megrendezett Magyar népmesék és Cigánymesék című rajzfilmsorozat képeiből készült vándorkiállítással nyílt meg október 2-án a Móra Fesztivál. A Móra Ferenc Társaság szervezésében rendezendő eseményeken idén az író gyermekeknek szóló művei, meséi kerülnek a középpontba. A fesztiválnyitón Mászáros Márta igazgató köszöntötte a megjelenteket, a kiállítást Csányi József polgármester, a Móra Társaság tagja és Szoboszlay Eszter animációs filmrendező nyitotta meg.
 
Legyen Félegyházáé az év honlapja!
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

Indulását követően szinte azonnal megkedvelték a félegyháziak az önkormányzat megújult honlapját. Május közepe óta folyamatosan nő az oldal látogatottsága, és a pozitív visszajelzések arról tanúskodnak, hogy van értelme a folyamatos frissítésnek: mind többen innen szerzik a legfrissebb önkormányzati információkat. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy az önkormányzat hivatalos website-ja most megmérettetik a Magyar Marketing Szövetség által 2006 óta meghirdetett Az év honlapja versenyen – mondta el Csányi József polgármester.

Ma (október 3.) délután megnyitják Damó István kiállítását a városi könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. október 3.
Ma (október 3.) délután 17 órakor a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban Damó István grafikus, festőművész kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők, amelyet Cseh Borbála művészettörténész nyit meg. A részletekről Kállainé Vereb Máriát, az intézmény igazgatőnőjét hallják.
Nemcsak magyar, de európai érték is a félegyházi szélmalom
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

Szélmalom Napra várta a látogatókat szeptember 30-án a Kiskun Múzeum. A gyerekek a malom megismerése mellett játékos, kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Délután Bezsenyi Ádám, a Kecskeméti Katona József Múzeum fiatal kutatója tartott előadást „A kiskunfélegyházi szélmalom, mint kulturális örökség” címmel. Az előadó elmondta, hogy a múzeumban található alulhajtós szélmalom egyedüli az országban, de Európában is ritkaságnak számít. Ebből a típusból másik nem maradt fenn Magyarországon, és a kutatási eredmények azt valószínűsítik, hogy ez a típus félegyházi találmány.

Szünetel a Gombavizsgálat
Publikálás dátuma: 2017. október 3.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a gombavizsgálat 2017. 10. 06. - 2017. 10. 08-ig szünetel.

A hervadás szépsége
Publikálás dátuma: 2017. október 2.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív minden érdeklődőt Dömötör Mihály: A Hervadás szépsége című fotókiállításának megnyitójára október 4-én, szerdán 17 órára. Közreműködik Révész Róbert, Gulyás László és Gulyás Réka. A tárlat október 24-éig látogatható.

Családi nap a Dózsa iskolában
Publikálás dátuma: 2017. október 2.

Szeptember 29-én délután ismét megrendeztük a hagyományos „Dózsás családi napunkat” az alsó tagozatosoknak. A megnyitó után a gyerekek kézműves foglalkozáson és sorversenyen vettek részt a szülőkkel együtt.

Érmekkel gazdagodtak a félegyházi karatésok
Publikálás dátuma: 2017. október 2.
Szép eredményeket értek el a félegyházi Kyokushin Kumite SE karatésai a III. Halas kupa 2017. meghívásos súlycsoportos bajnokságon.
Az Union Dojo Kiskunhalas a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájában rendezte meg szeptember 30-án versenyét, melyre a félegyházi karatésok is meghívást kaptak. A szorgalom és a fáradtságot nem ismerő edzések meghozták gyümölcsüket.
Pályakarbantartás miatt vonatpótló buszok közlekednek Kiskunfélegyháza és Kistelek között
Publikálás dátuma: 2017. október 2.
A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon végzett pályakarbantartás miatt október 3-án és 4-én Kiskunfélegyháza és Kistelek között vonatpótló buszokkal kell utazni.
Az Ivo Andric, az Avala és a Beograd vonatok nemzetközi kocsijai Cegléden és Kiskunfélegyházán át kerülő útirányon közlekednek.
A vasúti menetjegyekkel és bérletekkel igénybe vehető vonatpótló autóbuszok a térképen feltüntetett útvonalakon közlekednek, megállóik a közút vonalvezetése miatt esetenként eltérnek a vasúti megállóktól.
A vasútvonalak részletes vágányzári menetrendje megtalálható az állomásokon, valamint a www.mavcsoport.hu honlapon oldalon.
 
Ülésezett a megyei közgyűlés
Publikálás dátuma: 2017. október 2.
Ülésezett a megyei közgyűlés
Szeptemberi ülését a megyeszékhelyen, Kecskeméten, a Megyeházán tartotta a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptember 29-én. Az ülést Rideg László elnök két ülés közötti beszámolójával nyitotta meg, amelyben az önkormányzat elmúlt havi terület- és vidékfejlesztés, megyemarketing, valamint nemzetközi kapcsolatok terén végzett tevékenységéről szólt.
A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. október 1.

1. Október 1-jétől, a mai vasárnaptól az esti szentmisék ½ 6-kor kezdődnek. A Kalmár kápolnában vasárnaponként délután 4 órakor lesz a szentmise.

 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2017. október 1.

Évközi 26. vasárnap - 2017. október 1.

Az akarat egy pontot eredményezett
Publikálás dátuma: 2017. október 1.

A szezon elején kitűzött célok megváltoztatásával, a keret újbóli kialakításával folytatta bajnoki szereplését a Kiskunfélegyházi HTK szeptember 30-án, a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Koncz Zsolt játékos-edző elmondása szerint a csapat újjáépítése, felépítése folyik, ami hosszú távon ismét egy ütőképes keretet eredményezhet. A negyedik helyezett Kalocsai FC ellen 1-1-es döntetlen született, a KHTK vesztes helyzetből egyenlített és a hajrában közel állt a győzelemhez.

Az Idősek és a Zene Világnapját köszöntötték a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2017. október 1.

Az Idősek és Zene Világnapjának ünneplésére várták a szépkorúakat szeptember 29-én a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermébe. A meghívottak jónéven vették az invitálást, a terem zsúfolásig telt. A megjelenteket Kovács Csonka Szilvia intézményvezető üdvözölte, majd a város nevében Balla László mondott köszöntő beszédet. Ezt követően Kárpáti Péter és barátai zenés műsora szórakoztatta a megjelenteket.

Harmadik hely a tenisz csapatbajnokságban
Publikálás dátuma: 2017. október 1.

Jobb játszma arányának köszönhetően bronzérmesként zárta a férfi tenisz másodosztály „D” csoportját a Kiskunfélegyházi Városi Tenisz Klub. Az együttes játékosai nagy hajrát bemutatva megnyerték utolsó négy találkozójukat, összesítésben 6 győzelemmel és 4 vereséggel fejezték be a szezont. A bajnoki címet a TSZSK Gyula kaparintotta meg, 10 mérkőzésből csupán egyszer veszített. A gyulaiak a rájátszás során a „C” csoport aranyérmesével, a Teal Team TC-vel mérkőznek meg az első osztályba jutásért.

Két OB és egy várverseny
Publikálás dátuma: 2017. október 1.
Szeptemberben két országos bajnokságon és egy várversenyen vettek részt a KHTK –Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai.
Szeptember első hétvégéjén Tápiószentmártonban Dürgőné Kovács Piroska, Vasné Köteles Anita, Mozsár Máté és Vas Tibor képviselte a Fénypárducokat a Pályaíjász Országos Bajnokságon. A versenyen 6x6 lövést kellett leadni egy 30 méterre elhelyezett 80 cm átmérőjű FITA táblára két körben. Ezután a legjobbak, az elődöntőkben, majd a döntőkben mérhették össze tudásukat, így alakult ki a végleges sorrend.
 
Magyar népmesék és Cigánymesék
Publikálás dátuma: 2017. október 1.

A Móra Fesztivál keretében a Kiskun Múzeum szeretettel vár mindenkit október 2-án, hétfőn, 17 órára a Kecskemétfilm Kft. Magyar népmesék és Cigánymesék című rajzfilmsorozat képeiből készült vándorkiállítás megnyitójára. A vendégeket Mészáros Márta múzeumigazgató, a Móra Társaság tagja köszönti. A kiállítást Szoboszlay Eszter animációs filmrendező nyitja meg. Mesejátékkal közreműködnek a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskolájának diákjai. Felkészítő tanár: Kátai Tibor.

Móra fesztivál Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. október 1.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Társaság szeretettel hív és vár minden érdeklődőt az október 2-a és 14-e között tartandó Móra fesztiválra. 

Tisztelgés ’56 mártírjai előtt
Publikálás dátuma: 2017. október 1.
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szeptember 29-ét - a tavalyi évhez hasonlóan - az idén is az emlékezés és főhajtás napjának szentelte. A Megyeházán megrendezett dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknap az 1945-1961 közötti időszak hőseinek és áldozatainak állít méltó emléket, a rendszert megszenvedő tanuk és családjuk előtti tisztelgés, együttérzés emléknapjaként. 
  
Titkok a levéltárból - Étlap 1899-ből
Publikálás dátuma: 2017. október 1.
Titkok a levéltárból - Étlap 1899-ből
„Van szerencsém a nagyérdemű közönség tudomására adni, hogy konyhámat újonnan berendeztem kitűnő magyar és a legfinomabb franczia étkek és különlegességek készítésére.” Így hirdette 1899-ben Decker János, az Európa Szálló bérlője üzletét a Félegyházi Hírlapban.
 
Az erőemelés csúcsán
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 30.

Sikeres évet tudhat maga mögött Szabó Tamás fekvenyomó bajnok. A 46 éves félegyházi sportoló 2017-ben a magyar bajnokság megnyerése mellett aranyérmet szerzett az Európa-bajnokságon, a szeptemberi világbajnokságról pedig ezüstéremmel tért haza. Régi vágya teljesült Szabó Tamásnak az EB megnyerésével, a nagyobb címek közül egyedül ez hiányzott a vitrinjéből. Az idei versenyszezont fekvenyomó Világkupával zárja, amire címvédőként készül.

Félegyháza is köszönti díszpolgárát, Balázs Árpád zeneszerzőt 80. születésnapján
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 30.

Balázs Árpád zeneszerzőt, Kiskunfélegyháza díszpolgárát látták vendégül, és köszöntötték 80. születésnapja alkalmából a városi könyvtárban szeptember 29-én. Nem véletlen, hogy nagyon sok érdeklődő volt kíváncsi arra a beszélgetésre, amelyet Jankovszki Ferenc, a fúvószenekar megalapítója vezetett. Balázs Árpádot ugyanis számos egyéni és családi kötődés is köti Félegyházához. Több zeneművet is írt a félegyházi kórusoknak és fúvósoknak. A zeneszerzőt a város nevében Balla László alpolgármester köszöntötte. Az Ifjúsági Fúvószenekar ma 19 órakor a Zene Világnapja alkalmából a Szent István Templomban tart koncertet, a város kórusaival közösen. Zenészeink és énekeseink ezen a rendezvényen köszöntik „mentorukat” azzal, hogy a városnak írt darabjait bemutatják, sőt még egy ősbemutatóra is sor kerül.

Kutatók éjszakája a Móra Ferenc Gimnáziumban
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 30.

A Kutatók Éjszakáját idén szeptember 29-én, a hónap utolsó péntekén rendezték meg. Magyarország ismét csatlakozott ahhoz az egész Európában ünnepelt fesztiválhoz, amelyet Kutatók Éjszakája néven ismertünk meg már több mint egy évtizede. Az első ilyen eseményen még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit, és szervezett érdekes programokat. Idén hazánkban 51 városban, 186 helyszínen több mint 2500 ingyenes programon vehettek részt az érdeklődők.

Megszerezték első győzelmüket
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 30.
A második játéknapot rendezték meg az U14-es fiú kézilabda bajnokság Badó László régiójának „B” csoportjában, amelynek keretében a Kiskunfélegyházi HTK korosztályos játékosai Orosházán léptek pályára szeptember 30-án. Fekete Krisztián tanítványai javítottak eddigi mérlegükön, a Bácsalmási PVSE-t 24-12-re múlták felül. A második mérkőzésen a Kiskőrösi KS ellen már nem sok babér termett a félegyháziaknak, de a fejlődő játék mindenképpen biztató a bajnokság folytatására nézve.
 
Sportosak a félegyházi diákok
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 30.

Kiskunfélegyházán Balla László alpolgármester és Nádasdi Péter, a Platán utcai általános iskola testnevelő tanára – aki Dinnyés-Kis Zsuzsannával közösen szervezte meg a diákok százait vonzó főutcai futást – indította el a városháza elől induló futamokat. Emellett ki-ki ízlése szerint válogathatott a különböző sportprogramok közül: volt többek között kosárlabda, foci, ritmikus sportgimnasztika is. A közös futáson részt vettek a József Attila és a Platán utcai Általános Iskola felső tagozatosai, valamint a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium és a Constantinum középiskolásai. Ezen túl minden félegyházi iskolában rendeztek valamilyen sportprogramot az Európai Sportnap alkalmából.

Több mint 30 éve nem történt ilyen a városban
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 30.
A céltudatos városépítés szép példája látszik kibontakozni Félegyházán a Constantinum iskolabővítési tervei kapcsán, összefogva az önkormányzattal. Ennek a többszereplős történetnek a szálai futottak össze azon a sajtótájékoztatón, amit a város, az intézmény, és az azt fenntartó rend vezetői tartottak szeptember 28-án, csütörtökön, a testületi ülést követően, hogy beavassák a sajtó képviselőit és rajtuk keresztül a nyilvánosságot a részletekbe. Így megtudhattuk, hogy az elmúlt 15 év iskolabezárásai után, hogyan nyílt meg a lehetőség egy új iskolaépület megépítésére, ezzel párhuzamosan, a város egyik régi szégyenfoltjának felszámolására.
Vásári hangulat a Dózsa György utcai oviban
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 30.

Szeptember 29-e Mihály nap, ha pedig Mihály nap van, akkor vásár. A Dózsa György Utcai Óvoda évtizedes hagyománya, hogy ezen a napon rendezi meg a múltidéző Mihály-napi rendezvényét.Színes tevékenységek sokaságán keresztül ismerhetik meg a gyerekek az egykori vásári forgatag hangulatát.

Átadták az új kosárlabdapályát
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 29.
Új szabadtéri kosárlabdapályával gazdagodott a kiskunfélegyházi Honvéd sporttelep.
Érmes helyezés a magyar bajnokságon
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 29.

Kiválóan sikerült a Győrben megrendezett ifjúsági magyar bajnokság a Hideg László Boksz Egyesület versenyzői számára. Félegyházi színekben Gálig Olivér (16) és Farkas Norbert (16) is kesztyűt ragadott, mindkét ökölvívó első nagyobb tornáján vett részt. A tét ösztönzőleg hatott a versenyzőkre, Gálig Olivér 56 kilogrammban negyedikként, míg Farkas Norbert 49 kilogrammos súlycsoportban bronzérmesként zárt. Hideg László tanítványai közül Kátai Rodrigó (26) ugyancsak ringbe lépett Kiskunhalason, a nemzetközi versenyen értékes tapasztalatokat és rutint gyűjtött a decemberi felnőtt magyar bajnokságra.

Két Ob és egy várverseny
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 29.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Nyugdíjas Klubok Egyesülete és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel hív és vár mindenkit szeptember 29-én, pénteken 15 órára az intézmény dísztermébe, az Idősek és a Zene Világnapja alkalmából rendezendő ünnepségre. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. Közreműködnek R. Kárpáti Péter, Czető Zsanett és Józsa Tamara. Az Időutazás című vidám, zenés műsorukkal a '60-as, '70-es évek hangulatát idézik fel.
Tíz éve hunyt el Zsivótzky Gyula olimpikon, Félegyháza díszpolgára
Publikálás dátuma: 2017. szeptember 29.

Zsivótzky Gyula kalapácsvető olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója 2007, szeptember 29-én, hetven éves korában hunyt el. A kiskunfélegyházi gimnazista Csermák József Helsinkiben aratott győzelmén felbuzdulva kapott kedvet a kalapácsvetéshez. A nemzetközi mezőnyben stockholmi Eb-n, 1958-ban mutatkozott be harmadik lett. A római olimpiáról ezüst éremmel tért haza. A következő Eb-n, 1962-ben Belgrádban már a kontinens legjobbja volt, és komoly reményekkel készült Tokióra. Ám súlyos gyomorműtéten esett át, 200 napot töltött kórházban tizenhét kilót veszített testsúlyából. Hat hónappal később azonban fantasztikus akaraterejének köszönhetően, mégis a dobókörbe léphetett az olimpián. Újabb ezüstérme a zavaró körülmények ellenére csalódást jelentett számára. A harmadik olimpiai részvétele alkalmával Mexikóban teljesült álma, olimpiai bajnok lett. Negyedik olimpiai részvétele során Münchenben az ötödik helyre szorult - írja róla az olimpia.hu.