Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2017.11.03-11.10.

 
Csenki Tibor kiállítása
Publikálás dátuma: 2017. november 13.

November 10-én, pénteken 17 órakor nyitják meg Csenki Tibor grafikus tárlatát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A kiállítást Rosta Ferenc alpolgármester ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Gitáron közreműködik Tóth Gyula nyugalmazott tanár. A tárlat december 1-jéig látogatható.

Emlékülés Holló László tiszteletére
Publikálás dátuma: 2017. november 10.

Kiskunfélegyháza város Önkormányzata és a Kiskun Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Holló László tiszteletére rendezett emlékülésre 2017. november 17-én (pénteken) 10 órára.

Filmmustra Lakiteleken
Publikálás dátuma: 2017. november 10.

A filmszemlét idén tizenhetedik alkalommal hirdették meg a Lakiteleki Népfőiskolán a Dunaversitas Egyesület mellett az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft.-vel közösen. Az Eiben István operatőr emlékére megrendezett szemle keretein belül művelődés, korkép, krónika, portré és fikciós műsor kategóriában lehetett nevezni.
 

Konferencia a sportos életről
Publikálás dátuma: 2017. november 10.

Rendezvénysorozatot indít a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub Sportos élet címmel. A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a mozgás örömére, szeretetére valamint az egészséges életmód alkalmazására. Az első előadás november 23-án, csütörtökön 17.30-kor lesz a Vállalkozók Ipartestületének székházában, a Móra tér 9. szám alatt. A rendezvényt Balla László alpolgármester nyitja meg.

Női kör
Publikálás dátuma: 2017. november 10.

A Móra Ferenc Művelődési Központba szeretettel várnak minden érdeklődőt 2017. november 25-én (szombaton) 14-19 óráig.

A családias környezetben lehetőség nyílik teázással, zenehallgatással, beszélgetéssel egybekötött közös adventi koszorú és asztaldísz készítésére.

Koszorúalapot és gyertyát mindenki hozzon magával, továbbá olyan dekorációs alapanyagokat, apróságokat, kiegészítőket, amelyeket közösen használhatunk fel!

Színe-java klub a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. november 10.

Hagyd magad mögött a stresszes hétköznapokat, lazíts kellemes zenehallgatás mellett, miközben csodaszép képek formálódnak a kezed között!

Tisztes helytállás Vásárhely ellen
Publikálás dátuma: 2017. november 10.

A csoport talán legerősebb csapata vendégeskedett városunkban. Jó felmérőnek ígérkezett tehát a mérkőzés, főleg annak tudatában, hogy csapatunk fele előző napon  Diákolimpia Megyei Döntőben a Móra Gimnázium iskolát képviselve két meccset is játszott.

A lakossági hibák után javítják a közvilágítást is
Publikálás dátuma: 2017. november 9.

Több olvasónk jelezte az elmúlt időszakban, hogy az október 29-i vihar következtében városszerte hibát, kimaradást észlelnek a közvilágításban. Megkerestük Juhász Lászlót, a városüzemeltetési osztály vezetőjét, aki elmondta, hogy a városháza szakemberei egyeztettek e kérdésben a DÉMÁSZ Zrt. illetékes munkatársával, és azt a tájékoztatást kapták, hogy a lakossági áramkimaradások felszámolása elsőbbséget élvezett a hibaelhárításban, azonban november 6-án megkezdték a közvilágítással összefüggő hibák javítását is. Várhatóan rövid időn belül minden jelzett helyszínen megoldást találnak a problémára, a lakosságtól addig is türelmet és megértést kérnek.

Egyszerű, de nagyszerű ételek kerültek az asztalra
Publikálás dátuma: 2017. november 9.

Ezúttal – a Mindenszentek ünnepe miatt - egy hét csúszással (november 8-án) tartotta a Tupperware Főzőklub havi foglalkozását. Ezúttal egy kedves vendéget is üdvözölhettek a háziasszonyok Tóthné Hodos Katalin személyében, aki a Tupperware termékcsalád Bács-Kiskun megyei képviselője. Kíváncsian érkezett a klubfoglalkozásra, hiszen jól tudja már, hogy itt mindig sokféle finomság kerül górcső alá.

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
Publikálás dátuma: 2017. november 9.

Legyen még ünnepélyesebb a karácsony meghitt hangulata azzal, hogy mézeskalács házikókból negyedszer is mesevárost építünk a Kiskun Múzeumban!

Várjuk családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és készítenek mézeskalács házikót jótékonysági célú felhívásunkra!

Félegyházán a Mikulás
Publikálás dátuma: 2017. november 9.

Örömmel tudatjuk kicsikkel, nagyokkal és minden kedves érdeklődővel, hogy városunkba látogat a Mikulás.

A nagy találkozás időpontja és helyszíne:

2017. december 6-án (szerda) 17.00 óra

Petőfi téri fűtött rendezvénysátor

Hiteles kereszténnyé kell válni
Publikálás dátuma: 2017. november 9.

„Szigorúan nyilvános” címmel tartott előadást november 8-án a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében Rónaszéki Gábor plébános papokról, szerzetesekről és hívekről az Ótemplom Közösségi Házában. Gábor atya előadásában kifejtette, hogy milyen kereszténynek kell lenniük a papoknak, a szerzeteseknek és híveknek. Az evangélium örömhírét kell hirdetnünk, hiteles kereszténnyé kell válni – összegezte mondandóját.

Nyílt napok a Mezgében
Publikálás dátuma: 2017. november 9.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium nyílt napokat szervez.

Szeretettel várják az érdeklődő diákokat és szüleiket

2017. november 16-án (csütörtök) 9-12 óráig
2017. november 17-én (pénterk) 9-12 óráig
A program keretében lehetőség nyílik óralátogatásra, valamint a gyakorlati helyszínek megtekintésére.

Minden Érdeklődőt várnak a térség legszínvonalasabb agrár szakképző intézményében.6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi S. u. 2/A.

Tel.: 76/461-022

e-mail: mezge.suli@gmail.com

Országos Fekvenyomó Bajnokságot rendeznek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. november 9.

A november 25-ei, szombati verseny célja a fekvenyomás (erőemelés, testépítés) népszerűsítése, valamint a sportkapcsolatok illetve sportbarátságok szorosabbá tétele. A Center Gym Kiskunfélegyháza versenyét a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium Sportcsarnokában rendezik meg. Információ Tyukász Attilától kérhető e-mailben a tyukasz.attila86@gmail.com címen, vagy a 06/70 327-87-08-as telefonszámon. 

130 éve viseli a félegyházi főutca Kossuth Lajos nevét
Publikálás dátuma: 2017. november 8.

130 éve viseli a félegyházi főutca Kosuth Lajos nevét. A témában Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatónője tart előadást a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban november 9-én, csütörtökön 17 órakor. A részletekről Kállainé Vereb Máriát, az intézmény igazgatónőjét kérdeztük. 

Hétvégén állat- és kirakodóvásár!
Publikálás dátuma: 2017. november 8.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR hétvégén (november 12-én) a félegyházi vásártéren.

Hűtlenség és szexualitás
Publikálás dátuma: 2017. november 8.

Hevesi Krisztina szexuálpszichológus tartott előadást november 6-án, hétfőn, a Móra Ferenc Művelődési Központ nagytermében, Hűtlenség és szexualitás címmel. Tartalmas két óra volt. Míg az előadó az emberi természet titkait kutatta, mi, a hallgatóság, önmagunk megismerésének ösvényét jártuk. Mert mi is a szerelem, ha nem lényünk felfedezése a másikban. Egy olyan emberben, aki a társunk lehet akár egy életre, akiben olyat is megláthatunk, amit talán senki más.

Két 3D-s verseny a Fénypárducoknál
Publikálás dátuma: 2017. november 8.

Az elmúlt két hétvégén, Hódmezővásárhelyen és Foktőn ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai, mindkét verseny csak 3D-s célokat felvonultató vadászverseny volt.

Könyvek klubja olvasókör lesz a Városi Könyvtárban
Publikálás dátuma: 2017. november 8.

November 7-én kedden 16:45-kor újra "Könyvek klubja olvasókör" lesz a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, melynek témája Iszaak Babel A "Lovashadsereg" című elbeszélése lesz. A részletekről Kállainé Vereb Máriát, az intézmény igazgatónőjét kérdeztük. 

November 12-én esküvő kiállítás lesz a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban
Publikálás dátuma: 2017. november 8.

Esküvő kiállítás lesz november 12-én, vasárnap 9:00-17:00 között a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban. A részletekről Kovács-Csonka Szilviát, az intézmény igazgatónőjét kérdeztük. 

Veterán tornát rendeznek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2017. november 8.

Szenior (40+) labdarúgó teremtornát rendeznek december 9-én, szombaton 14 és 18 óra között a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A torna megrendezése fontos lépés ahhoz, hogy a szervezett rendszerű tornákat a későbbiekben több helyszínen is megrendezhessék.

Birkózó Extra Ligának adott otthont Kiskunfélegyháza
Publikálás dátuma: 2017. november 7.

A bajnoki címért hat csapat versengett ma (november 5-én) a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban. A magyar birkózás egyik legrangosabb versenyén több korábbi Európa-bajnokot, világbajnokot és olimpikont is láthattak az érdeklődők. A résztvevő Pénzügyőr SE, ESMTK, Ceglédi VSE, FTC, Csepeli BC, Vasas SC csapatok felvonulását és bemutatását követően Rekedt-Nagy Réka - a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület diákolimpiai- és sumo Európa-bajnoka, - énekelte el a magyar himnuszt.

Finisben Az év honlapja szavazás – Félegyháza az élen
Publikálás dátuma: 2017. november 7.

Nem sok ideje maradt Az év honlapja versenyen a félegyházi önkormányzat honlapjára szavazni annak, aki eddig még nem tette: november 9-én lejár a határidő. Eddig több mint 960-an voksoltak, amivel pillanatnyilag az első helyet béreli magának a májusban megújult, látványban és tartalomban is kiemelkedően színvonalas website az önkormányzati honlapok közül. Ha viszont biztos győzelemre szeretnénk vinni Félegyházát ezen a versenyen, nem dőlhetünk hátra kényelmesen a szavazatok végső összegzését várva, mert a második helyezett Kaposvár Megyei Jogú Város weboldala alig néhány tucatnyi vokssal zárkózik fel mögöttünk.

Hatból hat – továbbra is hibátlan a kézilabdacsapat
Publikálás dátuma: 2017. november 7.

Folytatta győzelmi sorozatát a P&P Kiskunfélegyházi HTK felnőtt férfi kézilabdacsapata, amely november 4-én a pont nélkül álló Köröstarcsai KSK-t látta vendégül a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A vártnál nehezebb találkozón végig a KHTK vezetett, az akadozó támadójáték mellett a védelem ezúttal is jól muzsikált, ennek köszönhetően az együttes 23-19-re nyert és készülhet a Mezűtúri AFC elleni rangadóra.

Megkezdődött a tizenhetedik Lakiteleki Filmszemle
Publikálás dátuma: 2017. november 7.

Megkezdődött a Lakiteleki Filmszemle, amelyet Eiben István operatőr emlékére hirdettek meg - tudatták a szervezők az MTI-vel.

Múzeumtúra Budafokra
Publikálás dátuma: 2017. november 7.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez Budafokra, november 11-én, szombaton. Az utazás vonattal történik a Nyugati pályaudvarig, onnan villamossal. A vonatjegyeket és a belépőjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Kérik, hogy a múzeumtúrára legkésőbb november 8-áig jelentkezzenek a 06/70-221-1608-as telefonszámon, illetve a vonatjegyeket, ha lehetséges, mindenki a pénteki napon vásárolja meg. Indulás időpontja: november 11., szombat, 6.30.

Szerelemhegyi Tivadarra emlékeznek
Publikálás dátuma: 2017. november 7.

Különleges időutazásra invítál minden érdeklődőt a Kiskun Múzeum november 15-én, szerdán 17 órai kezdettel. Szerelemhegyi Tivadar főgimnáziumi tanárra, történészre, iskolaigazgatóra emlékeznek három előadás keretében.

Ügyelek arra, hogy körzetemben ne csak a városközpont gyarapodjon
Publikálás dátuma: 2017. november 7.

Lakossági fórumot tartott Bense Zoltán, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a városüzemeltetési bizottság elnöke november 6-án a József Attila Általános Iskola ebédlőjében. A fórum vendége volt Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, dr. Faragó Zsolt jegyző, Alács Miklós, a vagyongazdálkodási osztály, valamint Juhász László, a városüzemeltetési osztály vezetője.
 

Az Erzsébeti Spartacus az Extraliga győztese
Publikálás dátuma: 2017. november 6.

Magyarország legjobb hat csapata közül az ESMTK (Erzsébeti Spartacus Munkás Testedző Kör) bizonyult a legjobbnak, miután ötből öt csapattalálkozót nyert meg a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban megrendezett extraliga csapatbajnoki visszavágón. Második lett a Pénzügyőr SE, míg harmadikként a Ceglédi VSE zárt.

Lakossági fórumot tart Bense Zoltán
Publikálás dátuma: 2017. november 6.

Lakossági fórumot tart Bense Zoltán, a 2. számú választókörzet önkormányzati képviselője, a városüzemeltetési bizottság elnöke november 6-án, hétfőn 17 órakor a József Attila Általános Iskola ebédlőjében. A fórum vendége lesz Csányi József polgármester, Balla László és Rosta Ferenc alpolgármesterek, dr. Faragó Zsolt jegyző, Dósai Bence a Polgármesteri és Fejlesztési Kabinet vezetője, Alács Miklós, a vagyongazdálkodási osztály és Juhász László, a városüzemeltetési osztály vezetője. Téma: fejlesztések, beruházások, jövő évi tervek.

Temetőkerti sétát rendezetek november 4-én
Publikálás dátuma: 2017. november 6.

November 4-én Temetőkerti Sétát rendezett a Kiskun Múzeum Baráti Köre és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület a Halottak Napja és a Mindenszentek tiszteletére Kiskunfélegyházán az Alsótemetőben. A programról Mészáros Mártát, a Kiskun Múzeum igazgatónőjét kérdeztük. 

A félegyháziak minden évben megemlékeznek azokról, akik sokat tettek a városért
Publikálás dátuma: 2017. november 5.

Nyolcadik esztendeje, hogy a Halottak napja tiszteletére Kiskunfélegyháza történetéhez kapcsolódó nevezetes személyek nyughelyénél megemlékezést tart a Kiskun Múzeum Baráti Köre, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a Felső- és Alsótemetőben. A temetőkerti séta keretében november 4-én az Alsótemetőben emlékeztek meg Félegyháza jeles személyiségeiről, életrajzuk rövid ismertetésével, mécsesek gyújtásával, virágokkal.

Jászok és Kunok
Publikálás dátuma: 2017. november 5.

A Kiskun Múzeum szeretettel vár minden érdeklődőt november 8-án, szerdán, 17 órára a Rubicon Történelmi Magazin Jászok és Kunok című számának bemutatására.A kiadványt dr. Dobos László, a Jászok Egyesületének elnöke mutatja be. Vendég Bánkiné dr. Molnár Erzsébet, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, nyugalmazott múzeumigazgató. A helyszínen a folyóirat ezen száma kedvezményesen megvásárolható, 500 forintos áron.

Kiskunfélegyházán avatnak bajnokot a birkózó Extraligában
Publikálás dátuma: 2017. november 5.

A magyar birkózás egyik legrangosabb eseményének adott otthont Kiskunfélegyháza, a városi sportcsarnokban a birkózó Extraliga csapatbajnokság visszavágóját bonyolították le november 5-én. A bajnoki címért hat csapat versengett, a mérkőzéseken több korábbi Európa-bajnok, illetve világbajnok és olimpikon lépett szőnyegre.

Közmeghallgatás Félegyházán
Publikálás dátuma: 2017. november 5.

Közmeghallgatást tart Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat képviselő-testülete november 9-én, csütörtökön 16 órakor a városháza dísztermében. A közmeghallgatáson az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek.

A Platán iskolába látogatott a Boldogságprogram fővédnöke, Bagdy Emőke
Publikálás dátuma: 2017. november 4.

A Platán Utcai Általános Iskolába októberben látogatott el professzor dr. Bagdy Emőke, aki a 2014-ben a Jobb Veled a Világ alapítvány által indított Boldogságprogram fővédnöke. A Platán iskola Kiskunfélegyházán elsőként nyerte el a kitüntető Boldog iskola címet 2016 júniusában. A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.

Csenki Tibor kiállítása
Publikálás dátuma: 2017. november 4.

November 10-én, pénteken 17 órakor nyitják meg Csenki Tibor grafikus tárlatát a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A kiállítást Rosta Ferenc alpolgármester ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Gitáron közreműködik Tóth Gyula nyugalmazott tanár. A tárlat december 1-jéig látogatható.

Csoportos ütközés várható
Publikálás dátuma: 2017. november 4.

Paul Haggis: Ütközések című, 2004-ben készült amerikai-német filmdrámájával folytatódik a Móra Ferenc Művelődési Központ filmklubja. Az ingyenes előadás november 10-én, pénteken 19 órakor lesz.

Szekszárdon hengereltek a félegyházi futsalosok
Publikálás dátuma: 2017. november 4.

Folytatta menetelését a félegyházi játékosokkal és edzői stábbal felálló Astra-4IG-Kiskunfélegyházi Bulls a leány futsal U15-ös elsőosztályú bajnokságban. November 4-én Szekszárdra látogatott az együttes, ahol az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolták. Esélyeshez méltóan nem hagytak esélyt a hazai csapatnak a félegyházi lányok, a góllövőlista éllovas Sieber Glória mesterhármast jegyzett, Sieber Szófia kétszer talált be. Mellettük Czinege Eszter duplázni tudott és Vidéki Orsolya is bevette a szekszárdi kaput. Siber Mátyás és Siber Rita tanítványai fölényes, 8-0-ás győzelmet arattak és megőrizték harmadik pozíciójukat a bajnokságban.
 

Az érdemes tankönyvíró a Platán iskolában
Publikálás dátuma: 2017. november 3.

Október végén rendezték meg az érdemes tankönyvíró, Széplaki Erzsébet előadását a Platán Utcai Általános Iskolában. A tankerület iskoláiból érkező pedagógusok a "Hogyan tehetjük eredményessé a fogalmazástanítást az alsó és felső tagozaton?" című szakmai továbbképzésnek lehettek részesei. A felmerülő témák között a szövegalkotási képesség fejlesztésébe, a tanítandó szövegműfajokba, a szövegtípusok fogalmazásának tanításába, korszerű szemléletébe nyerhettek mélyebb betekintést az alsó- és felső tagozatos kollégák. A tartalmas szakmai továbbképzés végén a résztvevők módszertani anyagokkal is gazdagabbak lettek.

Kiválóan szerepeltek a PG súlylökői
Publikálás dátuma: 2017. november 3.

Bronzérmet szerzett a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG tagintézményének súlylökő csapata az októberi, Budapesten megrendezett Diákolimpia Ügyességi Csapatbajnokság Országos Döntőjében. A csapat tagjai voltak: Szécsényi Ádám (9/knya), Szegedi Gergő (9/knyd), Bujdosó Gergő (9.d), Almási Sándor (10.b), Soós Miklós (12.b).

Lesz Densz Party a Rocktárban
Publikálás dátuma: 2017. november 3.

Az unalmas PÉNTEK ESTE elkerülése érdekében, minden kedves és kedvetlen fiatalt várnak, 2017. NOVEMBER 3-án a ROCKTÁRBA! Az év legütősebb és legpörgősebb partyjára!