Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.01.05-01.12.

 
A doni tragédiára emlékeztek Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

A doni tragédia 75. évfordulójára emlékeztek pénteken Kiskunfélegyházán az Öreglaktanya mögött felállított kopjafánál.
A megemlékezésen Bozó Tibor dandártábornok, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia parancsnoka elevenítette fel a Don-kanyarban történt eseményeket. Elmondta, a Magyar Királyi Honvédség katonáinak – 40 fokos hidegben, megfelelő felszerelés és fegyverzet nélkül, erőn felül kellett helyt állniuk a második világháború véres ütközeteiben. A magyar hadtörténet legnagyobb veresége során közel 200 ezer magyar katona – köztük 641 félegyházi – vesztette életét, sebesült meg, vagy esett fogságba a keleti hadszíntéren. A megemlékezés koszorúzással zárult.

A József Attila Iskola és testnevelő tanára, Rekedt Zoltán a legsikeresebbek között
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

A 2016/17-es tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket díjazta csütörtökön a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

A magyar kultúra napja
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, a Móra Ferenc Művelődési Központ, valamint a Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel hív mindenkit a magyar kultúra napja alkalmából tartandó rendezvényeire.

Biztonsági metszéseket végeznek
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy a DÉMÁSZ által megbízott Zöldterület Kft. január 15-étől megkezdi a zártkertekben lévő villamosvezetékek alatti fák ágainak visszavágását. Ennek során eltávolítanak minden, a hálózatok biztonsági övezetébe nőtt fát vagy egyéb növényzetet.

Caramel-koncerten gyűjtenek a kiskunfélegyházi mentőknek
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

A kiskunfélegyházi mentő­szolgálat javára szervez jótékonysági koncertet A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány.
Február 17-én, szombaton a Rocktárban Caramel-koncerten szórakozva segíthetik a félegyháziak a mentőszolgálat eszközparkjának fejlesztését – tájékoztatta lapunkat Halasiné Papp Anett főszervező. Elmondta, a január 20-ig megvásárolt belépőkkel kétszemélyes, Párizsba szóló retúr­repülőjegyet sorsolnak ki. Arra is felhívta a figyelmet, mivel a koncert Valentin-­nap közelében lesz, akár lánykérésnek is teret biztosítanak az eseményen.

Csocsóparti a Rocktárban
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Harmadik alkalommal rendezték meg a JAM Csocsóbajnokságot a Rocktárban. A már hagyományosnak mondható év végi rendezvényt a Natura Hungarica Alapítvány fiataljai szervezték kortársainknak. A díjak beszerzésén, a játék lebonyolításán, a precedens értékű élő közvetítés megvalósításán át, mindent a középiskolások valósítottak meg. Egyetértésben, összehangoltan, örömmel rendezték meg a nagy sikerű, jó hangulatú délutánt.

Félegyházi diákok a régió legjobb hentesei
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Húsipari Termékgyártó Regionális Versenyt rendeztek ma (január 10-én) a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskolának tanvágóhídján.

Ingyenes agykontroll-előadás tart dr. Domján László Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

2018. január 25-én, csütörtökön 18 órakor az agykontrollról 1 órás, ingyenes ismertető előadást tart dr. Domján László a Szakmaközi Művelődési Házban (Szent János tér 3.)

Január 12-én tartja a PG a Szalagozó ünnepségét
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Január 12-én, pénteken 17 órakor Kiskunfélegyházán a Városi Sportcsarnokban tartja a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye a Szalagozó ünnepségét. Az idei tanév szalagozóján egy különös programmal is készül az iskola, melyről Rokolya Csaba az intézmény igazgatója számol be. 

Január 6-án Vízkereszti Kórusfesztivált tartottak a Sarlós Boldogasszony templomban
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Vízkereszti Kórusfesztivált tartottak Kiskunfélegyházán a Sarlós Boldogasszony templomban január 6-án. A rendezvényen Rónaszéki Gábor plébános köszöntötte a vendégeket, ahol a következőket hangsúlyozta.

Kiskunfélegyházi és kecskeméti iskola a diákolimpia legsikeresebb iskolái között
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

A 2016/17-es tanév diákolimpiai rendezvényein legkiemelkedőbben szerepelt köznevelési intézményeket díjazta csütörtökön a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

Télbúcsúztató Városi Farsang
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel vár minden érdeklődőt szabadtéri programjára 2018. február 10-én, szombaton 16 órától. Gyülekező a Vasútállomásnál 15.45-től.

Tordán jártak
Publikálás dátuma: 2018. január 12.

Tordára utaztak a Natura Hungarica Alapítvány képviselői. Az úttal az augusztusi, „Looking forward to see you” táborban részt vett tordai fiataloknál tettek viszontlátogatást.

Megérkezésük után a tordai cserkészcsapat fiataljai vacsorával fogadták őket. Ez után a helyi bowlingterembe látogattak, ahol vegyes csapatokban játszottak és ismerkedtek. Jó kedv, nevetés és viccelődés jellemezte az estét. Levezetésként egy rövid séta alkalmával megismerkedtek a város nevezetességeivel is. Érdemes volt figyelni az elhangzott információkra, mivel a másnapi „lepkevadászathoz” nagy segítséget nyújtottak.

"Kiskunok a Nagy Háborúban" címmel készül egy kiadvány
Publikálás dátuma: 2018. január 11.

Készül a "Kiskunok a Nagy Háborúban" című kiadványkötet. A kötet mintegy 150 oldalban foglalja össze Kiskunmajsa, Jászszentlászló, Csólyospálos, Szank, Móricgát, Kömpöc települések 1914-1918 közötti történetét. A levéltári források, korabeli sajtóanyagok mellett a hős katonákhoz fűződő emlékek is bemutatásra kerülnek. A részletekről Pap Eliza a kiadvány szerzője és szerkesztője nyilatkozott.

Évet értékelt a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub
Publikálás dátuma: 2018. január 11.

A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub 1992-ben alakult, kezdetben a futás népszerűsítésért. Az egyesület azóta folyamatosan új tagokkal és szakosztállyal bővült. Céljuk egy olyan egyesület folyamatos fejlesztése, ahol a fiatalok nyugodt körülmények között sportolhatnak az atlétika, a futás, a kerékpározás, a triatlon, az úszás és a parasportok területén, eredményeikkel öregbíthetik városunk és a régió hírnevét.

II. Jótékonysági bál
Publikálás dátuma: 2018. január 10.

II. Jótékonysági bálját szervezi meg január 27-én, szombaton 19 órától a Sorsocskák Alapítvány. A rendezvényen befolyó összegből népi viseleteket varratnak a Félegyházi Táncszínház és a Padkaporos Táncegyüttes előadói számára. Jegyek és további információk kérhetők dr. Ónodi Izabellától, a 06 20 518 6984-es telefonszámon, a dr.bella116@gmail.com e-mail címen vagy Facebook-üzenetben. Ceremóniamester: Gulyás László.

Képviselői fogadóóra a Petőfi-lakótelepen
Publikálás dátuma: 2018. január 10.

A Petőfi-lakótelepen minden hónapban tart lakossági fogadóórát Horváth Gábor, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Ezeken az alkalmakon személyesen hallgatja meg a hozzá beérkező panaszokat, észrevételeket és javaslatokat. Megpróbál megoldást találni a lakók kéréseire, valamint szükség esetén továbbítja azokat az illetékesek felé. Az idei első alkalomra január 8-án, hétfőn került sor a Darvas tér 1. szám alatt működő Közösségi Házban.
 

Munkáltatói fórum - 2018
Publikálás dátuma: 2018. január 10.

Munkáltatói fórumot rendez a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett munkahelyteremtő pályázat feltételeinek ismertetéséről. A rendezvény január 18-án, csütörtökön 10 órakor lesz a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal tárgyalójában, a Szent János tér 2. szám alatt.

2018. január 9. 18:00 II. Kiskun Kupa karateverseny
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

Kiskun Kupa meghívásos nemzetközi karateversenyt rendeznek február 17-én, szombaton a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A verseny védnökei: Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere, dr. Mészáros János, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke és Shihan Furkó Kálmán, 8 danos mester, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet elnöke. A rendezvény ingyenes. További információ kérhető Kurucz Lászlótól a 06-70-327-0417-es telefonszámon.

10. születésnapját ünnepli 2018-ban a Rocktár zenei bázis
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

10 éves lett 2018-ban a Kiskunfélegyházi Rocktár. 10 év alatt a legnagyobb hazai, de több külföldi zenekar is fellépett az élőzene bázis színpadán. A kezdeti megpróbáltatásokról és a végleges helyszín megalakulásáról Ónodi Árpád, a Rocktár vezetője számolt be. 

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

Urunk megkeresztelkedésének napja - 2018. január 7.

Az értékőrző Gátér
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

Gátér község lakói büszkék településükre, az ott élő, vagy onnan elszármazott emberekre. Szeretik a tájat, ahol élnek, tisztelik mások teljesítményét, őseik örökségét és hagyományait. Közülük sokan kiemelkedő értékeket teremtenek gyűjtő, képzőművészeti munkájukkal. Mások az épített értékek őrzésén fáradoznak. Van, aki ipari tevékenységével vált ismertté és tette híressé a községet az országban és a nagyvilágban.

Csütörtökön véradást tart a Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

A Magyar Vöröskereszt Kiskunfélegyházi szervezete véradást tart január 11-én, csütörtökön délelőtt 9-12 óráig Petőfiszálláson a Faluházban. A Vöröskereszt felhívja önkéntes véradók figyelmét, hogy személyigazolványukat illetve lakcím és TAJ- kártyájukat vigyék magukkal a véradás helyszínére. Arról, hogy miért fontos, hogy bőségesen igyunk és együnk a véradás előtt, illetve a véradás jelentőségéről Almádi- Kis Melindát, a Magyar Vöröskereszt kiskunfélegyházi szervezetének területi vezetőjét kérdeztük.

Forgalomkorlátozás a Kossuth Lajos utcán
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

Szakaszos útlezárás lesz január 10-én, szerdán Kiskunfélegyházán, a Kossuth utcán a karácsonyi díszvilágítás eltávolítása miatt. Kérik, hogy fokozott figyelemmel és óvatosan közlekedjenek a munkák ideje alatt.

Kihelyezett ügyfélszolgálat a Petőfi-lakótelepen
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

Kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet több helyszínen idén januártól Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata. Ódor Lászlót, a Szociális és Közfoglalkoztatási Osztály vezetőjét kérdeztük a kihelyezett ügyfélszolgálatokról.

– Ez egy teljesen új kezdeményezés. Még decemberben szavazta meg a képviselő testület, hogy kísérleti jelleggel kihelyezett ügyfélszolgálatot indít a város 5 pontján. Az osztályvezető elmondta, hogy a hét minden napján lesz ügyfélfogadás: hétfőnként a Bankfaluban, kedden a Petőfi-lakótelepen, szerdán a Kossuthvárosban, csütörtökön a Móravárosban és péntekenként a Halesz városrészben.

Kunszállást drónnal figyeli a település polgárőrsége
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

Az országban elsőként, kísérleti jelleggel indul drónos megfigyelés Kunszálláson, a polgárőrség alkalmazásában. A drón előre beprogramozott útvonalon rendszeresen „járőrözik” a jövőben a község kül- és belterületén egyaránt.

Meghalt Tőkéczki László történész
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

Életének 67. évében elhunyt Tőkéczki László Széchenyi-díjas történész hétfőn.

Sokan futottak jó ügyért szilveszterkor - eredményekkel frissítve!
Publikálás dátuma: 2018. január 9.

"Zárjuk együtt az évet egy jó cselekedettel! Támogassuk futva a GÖLLESZ-es gyermekeket!" – ezzel a szlogennel rendezte meg a Jogging Plus Szuperinfo Futóklub 26. alkalommal a hagyományos szilveszteri futást december 31-én, Kiskunfélegyházán. A felhívás elérte célját, idén is sokan ragadtak futócipőt. Akadt, aki szilveszteri jelmezben, maskarában búcsúztatta a 2017-es évet, mellettük baráti társaságok, családok is népes számban gyülekeztek. A futóversenyen 500-an indultak el, összesen 205 ezer forint gyűlt össze a Kiskunfélegyházi Göllesz Viktor Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola Egységes Gyógypedagógiai Intézmény javára. A nevezési díjak és a felajánlások teljes egészében az intézmény sporteszközeinek bővítésére, fejlesztésére fordítódnak, hozzásegítve a gyermekeket a sportágak megismeréséhez és megszeretéséhez.

2018 évi Zöldjáratok Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. január 8.

Kérjük a Tisztelt Lakosokat, hogy a megjelölt napokra (hétfői napok) helyezzék ki a kommunális hulladék elszállítási helyére zsákokban, illetve a gallyakat 80 cm hosszúságúra vágva, kötegelve.

Betűbölcsi a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. január 8.

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások, havonta két alkalommal keddenként, könyvek között, játékosan.

Hét kórus részvételével zengtek a dalok
Publikálás dátuma: 2018. január 8.

Mint minden évben idén is megörvendeztették Félegyháza és Bugac kórusai a városlakókat, akik szép számmal megjelentek január 6-án az Ótemplomban, hogy méltóképp megemlékezzenek Vízkereszt ünnepéről.

Kihelyezett ügyfélszolgálat
Publikálás dátuma: 2018. január 8.

A kiskunfélegyházi polgármesteri hivatal tájékoztatja a város lakosságát, hogy kihelyezett ügyfélszolgálatot működtet januártól. Célja a lehető legszélesebb körű tájékoztatás nyújtása, az ügyindítás megkönnyítése, a hivatali ügyintézés segítése, beadványok átvétele.

Lehajtó épülhet az M5-ösön Kunszállásnál
Publikálás dátuma: 2018. január 8.


A tervek szerint 2019-ben már lehetőség lesz lehajtani Kunszállásnál az M5-ösről. Tavaly kapott hírt a község, hogy nagy esély van arra, hogy megépüljön a régóta várt lehajtó. A részletekről Kovács Imre, a község polgármestere nyilatkozott.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. január 7.

Urunk megkeresztelkedésének vasárnapja - 2018. január 7.

Hírek a Szent István Templomból
Publikálás dátuma: 2018. január 7.

Urunk megkeresztelkedésének napja - 2018. január 7.
1. Vasárnap este 5 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás

2. Január 12-én, pénteken délután 4 órakor megemlékezés lesz a Felső temetőben a doni áttörés évfordulója alkalmából. A szervezők hívnak és várnak minden emlékezőt.

Hírek az Ótemplomból
Publikálás dátuma: 2018. január 7.

Urunk megkeresztelkedésének vasárnapja - 2018. január 7.

1. Ma délután ½ 5-től imaórát tartanak papi és szerzetesi hivatásokért a templomban.

Színe-java klub a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. január 6.

Hagyd magad mögött a stresszes hétköznapokat, lazíts kellemes zenehallgatás mellett, miközben csodaszép képek formálódnak a kezed között!

A Batthyány diákja a megye legjobb matekosai közt
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezésében zajló megyei matematikaverseny döntőjének ünnepélyes díjkiosztóját tartották az ünnepek előtt Kecskeméten, a Kodály iskolában.

A 6. osztályosok között a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Oláh-Marcényi Balázs 2. helyezést ért el. Felkészítője Rádiné Petróczi Márta tanárnő.

A legeredményesebb versenyzők, a kategóriánkénti első két helyezett, így Balázs is meghívást kapott a jövő évi, áprilisban Szabadkán megrendezendő V. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyre.

Évértékelést tartottak a Turul Koppány Íjászai
Publikálás dátuma: 2018. január 5.


December 21-én tartották a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Fürdőszállóban az évzáró, értékelő gyűlésüket. A rendezvényen értékelték a 2017-es évet és terevezték a 2018-ast. A részletekről Dinnyés Gyulát az egyesület elnökét hallják. 

Fotográfiai Workshop kezdőknek
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A képzés célja, hogy a jelentkezőket eligazítsa a digitális képalkotás világában a fotográfia alapjaitól kezdve a számítógépes utómunka alapelvein keresztül egészen a modern internetes tartalommegosztó szolgáltatások használatáig.

Gyógyít is a dobokkal
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

Közel egy évtizedes útkeresése során csöppent a muzsika világába. Ma már különleges hangszereket – főként acélnyelves dobokat – készít. Egyedi hangzású dob­jaival nem csak szórakoztat, de gyógyít is. Sevecsek Béla és családja alig egy éve költözött a nyüzsgő városi élet után a félegyházi tanyavilágba. Új otthonuk tökéletes helyszín a hangszerkészítéshez. A tanyán senkit nem zavar a zajos munka. Az új hivatáshoz és új otthonhoz azonban hosszú út vezetett.

Koszorúzási Ünnepség a Petőfi Emlékháznál
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Petőfi Emlékháznál tartott koszorúzási ünnepséggel kezdődtek a szilveszteri programok városunkban.

Megújul a kunszállási óvoda
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Kunszállási Község Önkormányzata egy TOP-os pályázat megnyerésével lehetőséget kapott, hogy felújítsa a helyi óvodát. A részletekről a község polgármesterét, Kovács Imrét kérdeztük.

Móra Ferenc Művelődési Központ januári programja
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

A Móra Ferenc Művelődési Központ szeretettel meghívja 2018 januári rendezvényeire.

január 16., kedd 18 óra
KOCSMAKVÍZ
Játékos műveltségi vetélkedő csapatoknak
Asztalfoglalás szükséges!
Jelentkezni lehet a 76/466-843-as telefonszámon
Móra Ferenc Gimnázium kiállítása „MÓRÁS ARTcok” címmel

január 17., szerda 16 óra
A Móra Ferenc Gimnázium kiállítása „MÓRÁS ARTcok” címmel, megnyitják a gimnázium diákjai

Nagy Attila szavalóverseny
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

Az 56-os forradalom után halálra ítélt, majd később amnesztiával szabadult kiváló színésznek, országgyűlési képviselőnek emléket állító versengésnek idén Kiskunfélegyháza ad otthont február 17-én, szombaton a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A 22. alkalommal tartandó versenyen a szervezők ezúttal is Nagy Attila művészetére hívják fel a figyelmet, emellett céljuk a fiatal verskedvelők tehetséggondozása. Neves személyekből álló zsűri dönt a legjobb szavalatokról, valamint értékes díjakat is kiosztanak a résztvevők között.

Pál Feri atya Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. január 5.

2018. február 26-án, hétfőn 19 órakor Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember a Móra Ferenc Művelődési Központban tart előadást.