Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.08.03-08.10.

 
Augusztus végére teljesen elkészül az új óvoda
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 10.

100 félegyházi kisgyermek kezdheti meg az évet ebben a varázslatosan szép új óvodában a Móra Ferenc utcában – nyilatkozta Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Leaszfaltozták a Bankfalu legforgalmasabb utcáját
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 10.

A környéken lakók örömére már az utolsó simításokat végzik a Kiskun utcán a szakemberek. A Bankfalu legforgalmasabb utcája teljes terjedelmében aszfaltburkolatot kapott.

Tizenkét ország legjobbjai ragadtak ütőt
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 10.

A hagyományokhoz híven idén augusztusban is nemzetközi asztalitenisz edzőtábort rendeztek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Az egyhetes foglalkozásokra 12 országból érkeztek 2006 és 2007 között született fiatalok. Országonként a legjobb három versenyző ragadott ütőt, mellettük 25 magyar játékos vett részt a tréningeken. A napi edzéseket 11 nemzetközi és 12 magyar edző koordinálta. Az ügyességi, erőnléti felkészítés mellett szakmai edzésprogrammal fejlesztették a gyermekek képességeit – tudtuk meg Karsai Ferenctől, a rendezvény fővédnökétől, a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola vezetőjétől.

A falfestménysztori…
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

– Városfejlesztési elképzeléseink megfogalmazásakor egységben gondolkodunk. Az a célunk, hogy a megvalósuló projektek ne egymástól elszigetelten valósuljanak meg, hanem egy irányba, egy átgondoltan megtervezett jövőbe mutassanak – fogalmazott Csányi József polgármester, amikor a folyamatban lévő Jókai utcai beruházásról kérdeztük.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

1. Minden vasárnap 8 órakor kezdik az elsőáldozásra készülő gyerek közös felkészítését a templomban. Kérik a családokat, gondoskodjanak róla, hogy gyermekeik ott tudjanak lenni a felkészítőn.

Ami a szíveden…
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Milyen jó lenne, ha nekünk felnőtteknek is megadatna, hogy ami a szívünket nyomja, az a szánkon is elhangozhatna. Ez sajnos, a mai „minden tökéletes és mesterkélt” világunkban nem lehetséges. Mindenki fél a kimondott gondolatai miatt esetlegesen elszenvedhető retorziókról, félünk a véleményünk kinyilvánításától, mert mi akkor, ha nem egyezik az a nép kliséivel, véleményével…

Don Quijote a világirodalom farmernadrágja
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

A Félegyházi Táncszínház és a szegedi Délikert Möndörgő Táncegyüttes 2018. augusztus 17-én 21 órától bemutatja a "Don Quijote a világirodalom farmernadrágja" című táncjátékot, melyre mindenki szeretettel várnak.

Falunap Pálmonostorán
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Falunapot tart Pálmonostora község önkormányzata augusztus 25-én, szombaton a sportpályán. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Fanyesési munkálatokat végeznek közvilágítás bővítés miatt
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Kiskunfélegyháza Város Polgármesteri Hivatala értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy közvilágítás bővítési munkálatokat végeznek a város több pontján, ahol a vezeték kiépítéséhez szükségessé vált egyes fák nyesése.

Félegyházi darts-siker
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Onix Kupa néven első alkalommal rendeztek amatőr darts versenyt Kisteleken. Az augusztus 4-én megtartott eseményen 23 nevező mérte össze darts tudását. A versenyre négy félegyházi játékos nevezett, Horváth Zsolt, Pecz István, illetve Valkovics István és Tóth Róbert. A legjobb eredményt Horváth Zsolt és Valkovics István érte el, mindketten harmadik helyen végeztek.

Munkáltatói fórum Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Második alkalommal rendezi meg munkahelyteremtéssel kapcsolatos munkáltatói fórumát a Pénzügyminisztérium által meghirdetett NFA-2018-KKV kódjelű pályázat feltételeiről a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szervezete. A kiskunfélegyházi rendezvény augusztus 9-én, csütörtökön 10 órakor kezdődik a járási hivatal tárgyalójában, a Szent János tér 2. szám alatt.

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a hagyományoknak megfelelően megrendezésre kerül az ORSZÁGOS ÁLLAT- ÉS KIRAKODÓVÁSÁR 2018. augusztus 12-én, vasárnap a félegyházi vásártéren.

Növényvédelmi permetezés
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy augusztus 6-án, hétfőn - az időjárás és a rajzás figyelembevételével - elvégzik a platán, vadgesztenye és hársfák növényvédelmi permetezését. Rossz idő esetén augusztus 7-én vagy 8-án végzik el a munkát.

Szeptemberi véradások
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Szeptemberben is szervez véradást a Vöröskereszt Kiskunfélegyházi Szervezete. Vért adhat minden egészséges ember, aki már betöltötte 18. életévét, de még nincs 65 éves, testsúlya pedig meghaladja az 50 kg-ot. Ezen kívül érdemes tudni, hogy férfiak akár ötször, nők viszont maximum háromszor adhatnak vért egy évben. A két véradás között pedig legkevesebb 56 napnak el kell telnie.

Szezonzáró országos triatlon bajnokságon vettek részt a Jogging Plus versenyzői
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Az idén új helyszínen, a pécsi Tüskésréti-tónál rendezték meg az utánpótlás és felnőtt triatlon országos bajnokságot több száz versenyzővel augusztus 4-én és 5-én, ahol a Jogging Plus triatlon versenyzői közül is megméretették magukat. A nyári kánikulában a verseny kellemesen meleg vízben kezdődött az úszással, a teljes szélességében lezárt jó minőségű aszfalton folytatódott a kerékpározással, s rekortán pályán záródott futással. A célban hűsítő folyadék várta a Jogging Plus sportolóit, akik a nagy meleg ellenére is kiválóan teljesítettek. Az országos triatlon bajnokság első napján Kis Roland a kerékpárjával elesett és lábsérülése ellenére a tovább folytatta a versenyt, hogy a Jogging csapata is célba érkezhessen.

Több, mint 50 gyermek rúgta a bőrt
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Az előző év sikerén felbuzdulva második alkalommal szervezett nyári labdarúgó sporttábort a Félegyházi Térségi Sportiskola. A július 30-a és augusztus 3-a között megtartott foglalkozásokon 56 fiatal vett részt négy korcsoportban. A Honvéd Sporttelepen elméleti és játékos gyakorlatok keretében fejlesztették a gyermekeket, a foglalkozásokra elsősorban az általános iskolásokat várták.

Új egészségügyi központ épül Bugacon
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

A központ háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgálattal látja el Bugac és Bugacpusztaháza lakosságát.

Bugac központjában kerül felépítésre egy összevont, modern szolgáltató központ, amelyben a település egészségügyi alapellátásai kerülnek elhelyezésre. A 80 millió forintos támogatásból épülő létesítmény a Bács-Ép-Generál Kft. kivitelezésében jön létre.

VI. Szentkúti Alkotótábor Pálosszentkúton
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 9.

Idén is megszervezésre került július utolsó hetében a Szentkúti Alkotótábor Pálosszentkúton.

Az alkotók az ország különböző részeiről érkeztek és az egy hét alatt egymást segítve, inspirálva készítették el festményeiket. Idén 15 résztvevője volt az alkotótábornak, akik lelkesen és ihletekkel telve munkálkodtak a hét folyamán. A képek témája elsősorban a Szentkút, a csendélet, a természet és a tanyavilág köré összpontosul. Az alkotómunka mellett a szervezők minden évben különböző programokkal kedveskednek a résztvevőknek. Idén is elfogadta a meghívást Kuzma Levente orgonaművész, aki szombaton este most is gyönyörű koncertet adott a kegytemplomban mindazoknak, akik kilátogattak a településről, valamint a tábor résztvevőinek.

A város közbiztonságának növelését szorgalmazza az MSZP
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 8.

A város közbiztonságának növelését szorgalmazza az MSZP
A párt közbiztonsággal kapcsolatos észrevételeit, a kialakult helyzettel kapcsolatos javaslatait augusztus 8-án sajtótájékoztatón ismertette Horváth Tamás pártelnök, önkormányzati képviselő és Eszik Bence, a helyi szervezet elnökhelyettese. Tájékoztatójukban megfogalmazták, hogy nem a helyi rendőrség munkájával elégedetlenek, azt viszont kérik, hogy a helyi kapitányság kapja vissza korábbi önállóságát, hogy felelősségteljesebben tudja teljesíteni feladatait, többek között a lakossággal tartott kapcsolatát, és a járőrözések is gyakoribbak lehessenek. Emellett fontos lépéseket várnak az önkormányzattól is a közbiztonság javítása érdekében.
 

Épül a parkoló
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 8.

A nyár egyik legforróbb napjának ígérik a mait, ennek dacára nagy erőkkel dolgozik a kivitelező a Béke téren, a buszpályaudvarral szemben épülő 39 parkoló kialakításán. A beruházást a hátsó tűzfalon már elkészült, régi városképet idéző falfestmény, és a zöldnövényzet telepítése teszi majd teljessé.

Félegyházi Napok – kultúra és szórakozás a nyár végén
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 8.

Feleleveníti a város az egykori, közkedvelt Félegyházi Napok hagyományát. Idén augusztus 17-e és 20-a között rendezik meg a kulturális fesztivált, amelyet a szokásos augusztus 20-i ünnepségek mellett vidámpark, tűzijáték, kézműves vásár, borutca, kitelepült vendéglátó egységek továbbá számos gyermekeknek és felnőtteknek szánt program színesít – mondta el Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ vezetője.

Másodfokú hőségriasztás van érvényben
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 8.

Marad a hőség továbbra is - ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, sőt, az év eddigi legmelegebb hete várható. A kánikula miatt augusztus 8-án, szerda éjféltől augusztus 10-én, péntek 24 óráig másodfokú hőségriasztás van érvényben.

Hattyúkerti zenés esték
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 7.

Augusztusban két előadással várja vendégeit a városi könyvtár a már évek óta népszerű Hattyúkerti zenés esték című sorozatában.

Jó fogásnak örvendtek a horgászok
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 7.

A forróság ellenére nem panaszkodhattak a horgászok, akik beneveztek a Balog Tanya 24 órás csapatversenyére. A megmérettetést hagyományosan minden év augusztusában rendezik meg, ezúttal 11 (3+1 fős) csapat ragadott pecabotot augusztus 4-én és 5-én. A tavalyi évhez képest több fogást eredményezett a verseny, mintegy 700 kilónyi hal akadt horogra. Az első helyet az előző esztendő ezüstérmese, a Fifti-Fifti szerezte meg 119,63 kilogrammnyi összefogással. A legnagyobb halat Kun József emelte ki, egy 6,39 kilós amur formájában, míg a legügyesebb horgásznak Forgó Zsolt bizonyult, aki 24 óra leforgása alatt 43,93 kilogrammnyi halat fogott ki.
 

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 7.
Kiállítás Markolt György alkotásaiból
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 6.

Az államalapítás ünnepe keretében nyílik meg Markolt György szobrászművész kiállítása augusztus 17-én, pénteken 17 órakor a Hattyúházban. Köszöntőt mond Csányi József polgármester. A tárlatot Markolt Sebestyén képzőművész nyitja meg. Közreműködik Héjja Bella Emerencia és Kis Botond.

Motoron az egész család
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 6.

Már Magyarországon is létezik menekülő útvonal az élményeket közösen megélni akaró kisgyermekes motoros családok számára. A kiskunfélegyházi Parkerdő ötödik alkalommal ad otthont augusztus 9-étől 11-éig Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus 3 kerék megszállottjai színes családi, közösségi, turisztikai, szakmai, esélyegyenlőségi és zenei programokon vehetnek részt a háromnapos, akadálymentesített jamboreen, ahova az elmúlt években 20 országból látogattak vendégek Ausztráliától az USA-ig, a Kanári szigetektől Oroszországig.

Munkáltatói fórum
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 6.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya meghívja Önt a mikro-, kis és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról szóló MUNKÁLTATÓI FÓRUMRA.

Helyszín: BKMKH Kiskunfélegyházi Járási Hivatal (6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.)

 

Petőfi halálára emlékeztek Segesváron
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 6.

Segesváron tűnt el Petőfi Sándor 1849. július 31-én, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc egyik jelentős csatájában. Az évfordulóról – mint minden évben – idén is méltóképpen megemlékeztek. Az ünnepségen Kiskunfélegyháza is képviseltette magát a Balla László alpolgármester által vezetett delegációval.
 

A kunfakó egy lófajta, aki mindenkit lenyűgöz
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 5.

A kunfakó nagy teherbírású, hosszú utak megtételére képes lófajta. Tenyésztőik minden évben összegyűlnek egy baráti összejövetelre, tapasztalatcserére. Találkozóikon látványos bemutatókkal szórakoztatják a látogatókat, megmutatva ezzel, hogy mire képesek kedvenc négylábúik. Ezeknek a találkozóknak már több éve Kiskunfélegyháza ad otthont. Idén augusztus 4-én, a városi parkerdőt foglalták el a lovak és gazdáik. Aki kilátogatott a rendezvényre a gyermekeivel , megsimogathatta a lovacskákat és csikókat, de a közös bemutató látványát is élvezhette. Eördögh András, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy azért kötődnek Félegyházához, mert itt a városvezetés is szívesen fogadja őket, a városlakók pedig sok segítséget nyújtanak a találkozó megszervezéséhez.

Országos bajnoki cím és érmes helyezések
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 5.

A 48. Országos Szenior Úszóbajnokságon vett részt a Kiskun Vízi- és Szabaidő Sportegyesület öt tagja augusztus 3-a és 5-e között Gyulán. Az eseményen négy ország, 52 egyesületének 407 versenyzője vett részt. Két Országos Bajnoki címet, három ezüst és négy bronzérmet nyertek a félegyházi sportolók – mondta el lapunknak Ónodi László csapattag.

Tegyünk közösen a jövőnkért!
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 5.

Napjainkra másfél Föld erőforrásai sem lennének elegek ahhoz, hogy hosszú távon fenntartsuk az életmódunkat. Augusztus 1-jére esett idén a túlfogyasztás napja, amellyel feléltük a Földünk éves tartalékait. A fogyasztói szokások alakítói és az energiafelhasználás károsanyag-kibocsátásának okozói mi magunk vagyunk, így a lehetőség is a mi kezünkben van, hogy életterünket alakítsuk. A fenntarthatóság, környezettudatosság egyre inkább előtérbe kerül, egyre többen ismerik fel ennek fontosságát nem csupán egyéni szinten, de közösségek, így települések esetében is igaz ez.

Új csoportba került a P&P KHTK kézilabdacsapata
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 5.

A Magyar Kézilabda Szövetség döntése alapján nem az eddig megszokott délkeleti csoportban, hanem a déli csoportban kezdi el az NB II-es férfi felnőtt bajnokságot a P&P Kiskunfélegyházi HTK. Az együttes a legutóbbi öt szezonban négy ezüstérmet és egy bronzérmet nyert, így a déli csoportban is a dobogós pozíciók elérésére tör. A mezőnyben több Pest megyei csapat található, az eddigiekhez képest új ellenfelekkel mérkőzik meg a megfiatalított félegyházi együttes. A 2018/19-es szezon a tervek szerint szeptember közepén rajtol.

Apák és lányaik kapcsolatát erősítette a közös táborozás
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 4.

Első alkalommal szervezte meg a Férfiak Klubja az apa-lánya tábort azzal a céllal, hogy az együtt töltött minőségi idő erősítse a szülő és gyermek kapcsolatát. A tábornak egy kiskunfélegyházi lovastanya adott ideális helyszínt ahhoz, hogy távol a külvilág zajától az apukák és lányaik valóban csak egymásra figyeljenek.

A Végletek dala nyert a Petőfi Rádió pályázatán
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

Ébredj fel című dalával megnyerte a Petőfi Rádió Saját zenéd júniusi pályázatát a Végletek zenekar. A hódmezővásárhelyi bázisú együttes két félegyházi tagjával, Fekete Benővel és Szögi Ödönnel készített interjút a Bács-megyei hírportál.

Áramszünetek, karbantartás miatt
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

Az EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületen élő lakosokat, hogy áramszünet lesz a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbiakban olvasható.

Elkészült a „nagy mű”
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

Lebontották az állványzatot, a város múltját idéző falfestmény már teljes terjedelmében látható a buszpályaudvarral szembeni téren. A festmény előtti téren parkolókat építenek, amelynek munkálatai még javában zajlanak, de nem kell sok idő ahhoz, hogy ott parkolni is tudjunk. Hamarosan megkezdődik a Bajcsy-Zsilinszky utca ezen szakaszának szélesítése is, ami a buszok és személyautók biztonságosabb közlekedését szolgálja. Bárcsak minél több falfelületet díszítenének ilyen festmények – fogalmazták meg az első szemlélődők.

Hagyományőrző versenyek, programok, kiállítások az idei Kurultajon
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

Hagyományőrző és lovasversenyekkel, kiállításokkal, tudományos előadásokkal és csaknem négyszáz hagyományőrző csoport bemutatkozásával várja idén Bugacon a Kurultaj, Európa legnagyobb lovas hagyományőrző fesztiválja a látogatókat augusztus 10-e és 12-e között.

Motoron az egész család
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

V. Nemzetközi Oldalkocsis Találkozó és Oldalkocsis Cross verseny-bemutató 2018. augusztus 9-től 11-ig Kiskunfélegyházán.

Már Magyarországon is létezik menekülő útvonal az élményeket közösen megélni akaró kisgyermekes motoros családok számára. A kiskunfélegyházi Parkerdő ötödik alkalommal ad otthont 2018 augusztus 9-től 11-ig Közép-Európa legnagyobb oldalkocsis találkozójának. Az aszimmetrikus 3 kerék megszállottjai színes családi, közösségi, turisztikai, szakmai, esélyegyenlőségi és zenei programokon vehetnek részt a három napos, akadálymentesített jamboreen, ahova az elmúlt években 20 országból látogattak vendégek Ausztráliától az USA-ig, a Kanári szigetektől Oroszországig.

Múzeumtúra Szegedre
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre múzeumlátogatást szervez augusztus 5-én, vasárnap Szegedre. Az utazás vonattal történik. A belépő- és vonatjegyeket mindenki egyénileg rendezi. Jelentkezni a Kiskun Múzeumban a 76/461-468-as vagy a 70/221-1608-as telefonszámon lehet. Indulás időpontja: augusztus 5-e, vasárnap, 8.30-kor. Találkozás a vasútállomáson 8.15-kor. Kérik, hogy a vonatjegyeket - ha lehetséges - mindenki előbb vásárolja meg.
 

Sikeresen szerepeltek a sakkbajnokságon
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

A Fülöpjakab Sport Egyesület sakk szakosztálya meghívást kapott a Pusztaszeren megrendezésre kerülő sakk egyéni és csapatbajnokságra, melyet 2018. július 21-én rendeztek meg.

Zöld oldal - Nyári kert
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 3.

Június utolsó és július első hetében került sor a Virágos Félegyháza versenybe benevezett kertek megtekintésére, 2018-ban már a nyolcadik alkalommal.

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek