Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.08.31-09.07.

 
Kisboldogasszony napi búcsú
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 7.

Szeptember 8-án Kisboldogasszony-napi búcsúra várja az atyákat és a híveket a Magyar Pálos Rend és a Pálosszentkúti Plébánia.

Szeptember 8. (szombat)

18:00 Szentmise
19:00 Rózsafüzér
20:00 Szentmise - celebrálja: Roman Majewski pálos atya
A misét követően gyertyás körmenet.
24:00 Szentmise a megholtakért, majd keresztút.

Könyvtársarok - Híres libák
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 7.

A régi mondás szerint „aki Márton napján libát eszik, egész évben nem éhezik”. A félegyháziak igazán szerencsések, hiszen nem csak november 11-én, hanem szeptember 7-én és 8-án, a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztiválon is megkóstolhatják a változatosan elkészített, finomabbnál finomabb szárnyas ételeket.

Platánfák növényvédelmi permetezése
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 7.

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kossuth Lajos utcán a platánfák növényvédelmi permetezésére 2018. szeptember 3-án kerül sor (pótnap: 2018. szeptember 4., 5.) az időjárás és a rajzás figyelembevételétől függően.

Polgármesteri Hivatal
Városüzemeltetési Osztály

„Akkor is a mi iskoláink maradnak" – 30 millió forintos felújítás a Józsefben
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 7.


"Akkor is a mi iskoláink maradnak" – 30 millió forintos felújítás a Józsefben
Több mint 60 év után megújultak a mosdók a József Attila Általános Iskolában. A 30 millió forintos fejlesztést teljes egészében az önkormányzat finanszírozta. Az iskolák fenntartása és működtetése a KLIK, azaz a magyar állam feladata, de az önkormányzat továbbra is sajátjaként kezeli az iskolákat.

– Amikor felhatalmazást kaptunk a félegyháziaktól a város vezetésére, ígéretet tettem, hogy a gyerekeink kényelméről és biztonságáról nem mondunk le akkor sem, ha ennek feltételeit a fenntartó nem tudja megteremteni. Ennek megfelelően korábban felújítottuk a Platán és a Dózsa iskolák mosdóját, most pedig a József Attila Általános Iskolában vetettünk véget a méltatlan körülményeknek, hiszen akkor is a mi iskoláink maradnak – mondta el Csányi József polgármester.

Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezetőtől megtudtuk, hogy az 1954-es építésű iskolaépület mosdója még az eredeti állapotban volt. A jelenlegi felújítás érintette a teljes lefolyórendszert, és kulturált, korszerű, minden igényt kielégítő körülményeket teremtett a tanulói és tanári mosdókban.

150 éve hunyt el Szendrey Júlia
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Szendrey Ignác gazdatiszt leánya 1828. december 29-én született Keszthelyen. A Festetics-birtokról a Károlyi család erdődi uradalmába költözött a Szendrey família. Júlia itt élt 1838-ig, amikor a mezőberényi Wenckheim-kastélyban működő leánynevelő intézet tanulójává vált. 1840 és 1844 között Pesten folytatta tanulmányait, majd visszatért Mezőberénybe.

A magyar konyha és a libafogyasztás története
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeretettel vár minden érdeklődőt a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében Ács Imre a kecskeméti Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola szakmai tanárának, régi szakácskönyvek gyűjtőjének az előadására. A rendezvény ma, szeptember 6-án, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban. Előadásának címe: Libabőrös, gőgös, bögyös... de mi úgy szeretjük, majd megesszük - a magyar konyha és a libafogyasztás története. A rendezvény támogatója az Integrál Zrt.

A minőség záloga: önkormányzati kézben a városi közétkeztetés
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Az új tanév első napjától az önkormányzat által üzemeltetett konyha főztjét fogyasztja szinte valamennyi félegyházi gyermek a bölcsődésektől a középiskolásokig. Ezzel régi önkormányzati szándék vált valóra, aminek legfőbb célja – emlékeztet Csányi József polgármester –, hogy minőségében, mennyiségében és összetételében a lehető legoptimálisabb étrendet kapják az intézményekben a félegyházi gyerekek.
 

Az ország egyik legszebb és legkorszerűbb óvodája épült meg Félegyházán
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Örömteli, önfeledt ünnepléssel adták át Félegyháza legújabb büszkeségét, az új, korszerű, tágas és gyönyörű óvodaépületet, a Móra Ferenc utca 2. szám alatt. A gyerekek és a felnőttek azonnal szívükbe zárták a Boros Pál Ybl-díjas építész által megálmodott épületet. Az átadó ünnepségen megjelenteket kedves műsorral köszöntötték az új intézmény használói, az óvodások és a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Az új óvodát Csányi József polgármester avatta fel, köszöntő beszédet mondott Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke és Balla László alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Az intézményt Rónaszéki Gábor plébános áldotta meg, ezt követően pedig Csernus Krisztina intézményvezető egy bejárásra invitálta a leendő ovisokat, szüleiket és az átadó ünnepségen megjelenteket.

Épül az új egészségügyi központ
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Megkezdődött a régi SZTK épület újjáépítése. Az önkormányzat mintegy egymilliárd forintot fordít saját forrásból az új egészségügyi központ kialakítására. Az átadást jövő nyárra tervezik. Csányi József polgármester szerint e régen várt beruházás pénzügyi alapjait a Sportcsarnok megváltása és az elmúlt évek pályázati sikerei teremtették meg. A beruházással tovább fejlődik Félegyháza egészségügyi ellátása: korszerű körülmények között rendelhetnek a háziorvosok, eddig hiányzó szakterületek jelennek meg a városban, új alapokra kerül a háziorvosi ügyeleti ellátás, és itt kap helyet a felnőtt lakosság testi-lelki egészsége felett őrködő egészségfejlesztési iroda is.

Forgalomkorlátozások a Libafesztivál alatt
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a lakosságot, gépjárművezetőket, hogy a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál rendezvényei miatt szeptember 5-e és szeptember 9-e között a következő lezárásokra kerül sor:

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

1. Mandula: 8 hónapos fekete keverék kan
2. Marci: 2,5 éves szürke-fehér ivartalanított keverék kan
3. Mellényke: 4,5 éves fekete ivartalanított keverék kan, fehér mellénykével
4. Szikra: féléves barna keverék szuka kölyök

A menhely honlapján (http://menhelykkfhaza.hu) további képek, és örökbe fogadható kutyák tekinthetők meg. A bemutatott kutyák után érdeklődni a Fido Bácsi Közhasznú Alapítványnál, a 70/331-1634 és a 70/43-43-002 telefonszámokon, vagy a Csólyosi úti telephelyen lehet.

Jubilált a Kiskun Rollsped Kupa futóverseny
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Huszonötödik alkalommal rendezte meg a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szeptember elsején a Kiskun Rollsped Kupa utcai futóversenyt Kiskunfélegyházán a Fürdőszálló, a Hősök parkja, illetve a Kossuth utca kijelölt részén. Kedvezett az időjárás a megmérettetésnek, mintegy 200 versenyző ragadott futócipőt kortól és nemtől függetlenül. Az eseményt Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere nyitotta meg, az érmeket Szamosi Endre önkormányzati képviselő, illetve a főtámogató képviselője adta át. A verseny célja a futás népszerűsítése volt. A legkisebbek 200 méteres távot, a nagyobbak 600, illetve 1000 métert teljesítettek. Népszerűnek számított a váltóverseny, illetve a főverseny, amelyen 6000, illetve 10000 métert futottak a résztvevők.

Szüreti felvonulás Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Szeptember 22-én, szombaton 10 órától tartja meg hagyományos nagyszabású szüreti felvonulását a Haleszi Gazdakör és a Nagyszőlő-úti Gazdakör Kiskunfélegyházán. A rendezvényen közreműködnek a Nagyszőlő-úti óvodások, népviseletbe öltözött csőszpárok, csikósok, parádés fogatok.

Ügyfélfogadási szünet a Földhivatalban
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal Földhivatali Osztályán 2018. szeptember 6-án, csütörtökön áramszünet miatt az ügyfélfogadás szünetel.

Új ösztöndíjat hirdettek egészségügyi tanulóknak
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

A szerdán megjelent pályázati felhívásra a diákok szeptember 12-étől november 15-éig nyújthatják be pályázataikat ezen a honlapon keresztül.

A támogatás feltétele, hogy a fiataloknak a szakképesítés megszerzését követően legalább annyi ideig kell valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál a végzettségüknek megfelelő munkakörben dolgozni, amennyi ideig az ösztöndíjat kapták. Az ösztöndíjasok támogatására a projekt országos mentorhálózatot hozott létre, amely segíti az egészségügyi intézmények és a tanulók közötti kölcsönös elköteleződést és a hivatástudat kialakulását, illetve megerősítését.

Új, korszerű és szép épülettel bővül a Constantinum Intézmény
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 6.

Mintegy 700 millió forintos intézményi beruházás vette kezdetét Kiskunfélegyházán szeptember 5-én. A Jókai utca 3. sz. alatti építési területen ünnepélyes keretek között helyezték el a Miasszonyunkról Nevezett Kalocsai Iskolanővérek Társulatának fenntartásában működő kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégiuma új 8 tantermes iskolaépületének alapkövét. Az eseményen Mindák József intézményvezető és Dávid Bernadett általános főnöknő mondott köszöntőt, majd Csányi József polgármesterrel közösen elhelyezték az alapkőbe azt a kapszulát, amely az intézmény dolgozóinak, tanárainak és tanulóinak névsorát, valamint a város címerét rejti magában.

A XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál ad otthont az V. Kunsági Néptánctalálkozónak
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 5.

Az autentikus népzene és néptánc komoly hagyományokon nyugszik Félegyházán. Talán ennek is köszönhető, hogy ezek a programok mindig megmozgatják a családokat. Kovács-Csonka Szilvia, a Móra Ferenc Művelődési Központ igazgatója és a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy az idei Kiskunfélegyházi Libafesztiválon, az ötödik Kunsági Néptánctalálkozóra mintegy 300 néptáncost várnak szeptember 8-án, szombaton.

IV. Félegyházi Pékség Kupa
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 5.

Szeptember 14-én és 15-én negyedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi férfi felkészülési torna keretében a Félegyházi Pékség Kupát, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A két állandó résztvevő, a KTE Duna-Aszfalt és a SZEDEÁK mellett idén Romániából a temesvári BC Timisoara, illetve Szerbiából a szabadkai Spartak csapatai érkeznek a találkozóra.

A tornához kapcsolódó hír, hogy a szombati helyosztók előtt, 7 év után újra pályára lép a város felnőtt NB II-es csapata, a Kiskunfélegyházi KC egy Hepp-kupa mérkőzésen a Gyulai Color KE ellen.

Körkérdés - Fontos-e, hogy félegyházi terméket fogyasszon?
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 5.

Többségében keresik és tudatosan vásárolják a félegyházi termékeket az itt élők. Tapasztalataik szerint könnyű megtalálni a helyi készítésű termékeket, amiket egyúttal megbízhatóbbnak is tartanak társaiknál.

Ludas Matyi futóverseny
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 5.

Ludas Matyi futama címmel utcai futóversenyt rendez a Móra Ferenc Művelődési Központ megbízásából a Jogging Plus Szuperinfó Futóklub szeptember 8-án, szombaton 10 órától a Kossuth utcán. A XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében tartandó versenyt dr. Horváth Sándor, az Integrál Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitja meg. A szervezők mindenkit várnak, aki szeret futni, kikapcsolódni. Eredményhirdetés 12.30-kor lesz a városháza előtti nagyszínpadon.

Olaszországban versenyeztek a DMTK-KVSE triatlonistái
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 5.

Meghívást kaptak a DMTK-KVSE félegyházi triatlonistái az immár 30-dik alkalommal megrendezett Giro delle Mura nemzetközi futóversenyre Olaszországba, Feltre városába, ahol az egyesületet 8 fiatal és 1 felnőtt versenyző képviselte.

A félegyházi csapatot nagy szeretettel várták az olasz vendéglátók és mindent megtettek, hogy jól érezzék magukat Feltreben. A város nevezetességeit megmutatva, körbekalauzolták, ebéddel és vacsorával vendégelték meg a versenyre érkező magyar csoportot. A rossz idő miatt veszélybe került a verseny megrendezése, de a sportolók és a szervezők felülemelkedtek az időjárással szemben és a zuhogó eső ellenére is minden futamot elindítottak.

A legerősebb tűzoltók
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 4.

A tikkasztó meleg is próbára tette őket

A legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyén hat ország képviselői vettek részt. A kétnapos erőpróbán komoly feladatokat bevetési védőruhában, légzőkészülék és légző álarc használatával kellett teljesíteniük.

Pénzt csinálnak a filmklubban
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 4.

Billy Beane igazi őstehetség volt. A baseball szupersztárja lehetett volna belőle, ám maga sem hitte, hogy képes lehet erre. Ha kiváló játékos nem is, de remek játékosfigyelő, majd csapatfőnök lett belőle. Azután találkozik Peterrel, a Yale-n végzett fiatal közgazdásszal, aki saját programot fejlesztett a baseball-játékosok statisztikai elemzésére. Billy társul vele, és a program segítségével olyanokat szerződtetnek, akikről már mindenki lemondott. Kezdetben mindenki csak nevet rajtuk, de azután jönnek az eredmények. Igaz történet alapján. (port.hu)

Szeptemberi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 3.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeptemberi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.

165 éve nyitották meg a Pest–Cegléd–Félegyháza közötti vasútvonalat
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 3.

A Cegléd–Szeged-vasútvonal a MÁV 140-es számú részben kétvágányú 25 kV 50 Hz-cel villamosított vasúti fővonala a Dél-Alföldön. Jelentős belföldi forgalmat bonyolít le. Határátkelő híján nemzetközi gyorsvonatok csak rendkívüli esetben, kerülő úton közlekednek erre - olvasható a Wikipédia összefoglalójában.

95. születésnapját ünnepelte a szociális otthon egyik legaktívabb tagja
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 3.

Nemes Mihály bácsit családtagjai, a Csanyi úti Szociális Otthon dolgozói, és a városvezetés nevében Balla László alpolgármester köszöntötték 95. születésnapján, szeptember 1-jén. A köszöntésen kiderült, hogy a szépkorú férfi az otthon legaktívabb lakói közé tartozik 1994 óta. Valamennyi közösségi rendezvény szervezésében részt vesz, gondozza az intézmény parkjait, és kártyázni is szeret lakótársaival. Egészsége kissé már gyengülőben van, de a köszöntést jó kedéllyel, szívesen fogadta.

Becsengettek!!
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 3.

Megélénkült az élet Félegyházán az iskolák körül szeptember 3-án, reggel. A város általános iskoláiban mintegy 3000 diák kezdte meg tanulmányait a 2018-19-es tanévben. Közülük több mint háromszázan elsősként ültek az iskolapadba, és kezdték meg az ismerkedését az iskolával, az iskolás lét kötöttségeivel, követelményeivel. Középiskoláinkban is körülbelül 3000 tanuló kezdte meg a felkészülését az életre, a továbbtanulásra. Az iskolák megfelelő körülmények között, felkészülten fogadták a növendékeket. Az iskolakezdés első hetében a polgárőrök és a rendőrség közösen ügyel az általános iskolák környezetében a biztonságos közlekedésre.

Betűbölcsi a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 3.

Örömteli találkozások, beszélgetések, előadások, havonta két alkalommal keddenként, könyvek között, játékosan.

Szeretettel várnak minden érdeklődő kismamát, kispapát, kisbabát 2018. szeptember 4-én, kedden 10 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába.

Vendégek:

10 órától Gulyásné Juhász Ágota logopédus az óvodai szűrővizsgálatokról

11 órától Maria Bloom zenés, játékos mondókázás angolul kicsiknek

Fél évszázad élményeit összegezték az osztálytalálkozón
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 3.

50 éves osztálytalálkozóját tartotta az egykori Petőfi Sándor Gimnázium 1968-ban érettségizett 4.a osztálya szeptember elsején, a Desperado Étteremben. A jó hangulatú találkozón szinte valamennyi diáktárs megjelent, még az osztályfőnökök, Szolnoki Jenő és Retkes Luca is jelen voltak. Hosszan tartó beszélgetések, közös fotózások, meghitt ebéd, jubileumi torta jellemezte a találkozót, amelynek résztvevői abban bíznak, hogy öt év múlva újabb élményekkel gazdagodva, erőben, egészségben ismét találkozhatnak.

Félegyházán házhoz megy a lomtalanítás
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 3.

Olvasóink jelzéseiből tudjuk, hogy még mindig szép számmal akadnak, akikhez nem jutott el az információ: Félegyházán már nem a korábban megszokott, előre ütemezett módon történik a lomtalanítás, hanem a lakos számára legkényelmesebb formában: előre egyeztetett időpontban házhoz megy a szolgáltató. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyeket a lomtalanítással kapcsolatban tudni érdemes.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 2.

1. Hétfőn Nagy Szent Gergely pápa emléknapja, szerdán Kalkuttai Szent Teréz anya emléknapja, pénteken a kassai vértanúk ünnepe, szombaton pedig Kisboldogasszony, Szűz Mária születésének ünnepe lesz.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 2.

1. Vasárnap délután 6 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

2. Elkezdődik az iskolákban a tanítás. Kérik a családokat, gondoskodjanak róla, hogy gyermekeik a vasárnapi szentmiséken részt vegyenek.

3. Szeptember 6-án, csütörtökön délután 6 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hívatásokért.

Szűrőnap az egészség jegyében
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 2.

Ingyenes szűrőnap lesz szeptember 8-án, szombaton a XX. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében.

Titkok a levéltárból – A Fürdőszállóról
Publikálás dátuma: 2018. szeptember 2.

A mai összkomfortos lakások, több fürdőszobás családi házak kora előtt – egyéb lehetőségek hiányában – a tisztálkodást sokan a városi közfürdőben végezték.

100 millió forintból hoz létre Egészségfejlesztési Irodát az önkormányzat az új SZTK-ban
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 31.

Augusztus 30-án, csütörtökön tartotta a nyári szünet utáni első ülését a félegyházi képviselő-testület. A városatyák többek között arról határoztak, hogy a jövőben hét új óvodai és iskolai szociális segítő dolgozik a félegyházi gyermekek érdekében. Tevékenységük során egyéni, csoportos és közösségi szociális munkával a veszélyeztetettség visszaszorítását és megelőzését szeretnék elérni a köznevelési intézményekben.

A szépség körülöttünk van…
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 31.

Hassan Abbas lengyel fotóművésznek nyílt tárlata a Móra Ferenc Művelődési Központ aulájában. A tárlat a lengyelországi Lódzi Fotóművészek Társaságának és a Wesel Hugó Kiskunfélegyházi Fotókör együttműködésének köszönhetően jött létre. A kiállítást Ónodi Izabella ajánlotta az érdeklődőknek.

Indul a tanév
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 31.
Június közepén jelent meg a 2018/2019. tanév rendjéről szóló 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet, amely tartalmazza a tanév kezdetét, végét, a tanítási szüneteket és a vizsgák időpontjait is. A tanítási év első tanítási napja szeptember 3., hétfő, utolsó tanítási napja pedig június 14., péntek.
Megyei kitüntetésekre tett javaslatot az önkormányzat
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 31.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat képviselő-testülete az augusztus 30-i ülésén döntött arról, hogy a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés által adományozható kitüntető díjakra az alábbi személyeket és céget terjeszti fel.
Nemzetközi versenyeken szerepeltek
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 31.

Három nemzetközi tornán is kesztyűt ragadtak az elmúlt időszakban a Hideg László Boksz Egyesület fiataljai. Júniusban Hódmezővásárhelyen, ezt követően Békéscsabán, augusztusban pedig Szegeden léptek ringbe. Utóbbi helyszínen Gedó György korábbi olimpiai bajnok ökölvívó jelenlétében az egyesület négy tagja sikeres minősítő vizsgát tett. A lelkes fiatalok legközelebb korosztályos magyar bajnokságokon léphetnek szorítóba.

Szeptemberi programok a könyvtárban
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 31.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár szeptemberi programjai a Félegyházi Közlöny hírportálon.

Útjavítások Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2018. augusztus 31.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a lakosságot, hogy a Kossuth utca és a Bercsényi utca egyes szakaszain az utak élettartamának évekkel való meghosszabbítása érdekében állagmegőrző munkálatokat végzünk a következő napokban, melynek során kőfelverődés, illetve porterhelés lesz tapasztalható. Kérik a közlekedőket, hogy ezen útszakaszokon a szokottnál is körültekintőbben vezessenek és nagyobb követési távolságot szíveskedjenek tartani.