Nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-18
  • szerda - csütörtök: 12-18
  • szombat: 8-12
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Heti online sajtófigyelő 2018.10.26-10.31.

 
A világháborúkban harcolt katonákra emlékeztek
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata október 31-én tartotta halottak napi megemlékezését az első és második világháborúban elhunyt félegyházi katonák tiszteletére állított emlékműveknél.

A megemlékezés a Hősök Parkjában az I. világháborús emlékműnél, majd a Felsőtemetőben a I. és II. világháborús hadisíroknál történt, ahol a városvezetés nevében Csányi József polgármester és Balla László alpolgármester helyezték el koszorúikat, s gyújtottak gyertyát. A koszorúzáson jelen voltak a város képviselői és a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület tagjai.

Csendes derűvel fogadta a köszöntéseket a 90 éves János bácsi
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Varga János felesége és lánya társaságában fogadta október 30-án Balla László alpolgármestert és Szamosi Endrét, a körzet önkormányzati képviselőjét, akik a város nevében oklevéllel és virágcsokorral köszöntötték születésnapján a szépkorút. A rövid kis ünnepségen a hölgyek finom süteményekkel, üdítőitalokkal kínálták a vendégeket, miközben János bácsi mesélt az életéről, mindennapjairól.

Fülbemászó dalokkal köszöntötték az őszt
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Mint minden évben, idén is hangversennyel színesítette a mélabús őszi napokat a Zenebarátok Kórusa.

Az október 27-én megrendezésre kerülő zenés rendezvénynek a Móra Ferenc Művelődési Központ színházterme adott otthont. Az est első fellépője a Zenebarátok Kórusa volt Szatmári Imre vezényletével, majd a Corvo Blanco Reneszánsz Együttes lépett fel Jankovszki Ferenc vezetésével.
A kellemes hangulatú hangversenyt végül a Kecskeméti Nemesszeghy Márta Vegyeskara zárta dr. Smuta Attila vezényletével.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Indul a Zöld város – Új ruhát ölt Félegyháza
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Néhány héten belül indul a Zöld város projekt.

Az a nagyszabású fejlesztés, amelynek köszönhetően mintegy 2 milliárd forint pályázati forrásból teljesen átalakul Kiskunfélegyháza belvárosa, évtizedekre meghatározva a városképet.

Orvos ösztöndíjat vezet be a Kiskunfélegyháza önkormányzata
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

Erről hosszas előkészítő munka után döntött október 25-i ülésén a félegyházi képviselő-testület.

A képviselő-testület döntésével egyben megalapította a Kiskunfélegyháza egészségügyéért felsőoktatási ösztöndíjat, és rendeletben szabályozva a támogatás részleteit.

Szakrendelési időpontok a szombati munkanapon
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

A kiskunfélegyházi városi kórház tájékoztatja a lakosságot, hogy november 10-én, szombaton csak az alábbi szakrendelések fogadnak beteget:

Fül-Orr- Gégészet szakrendelő: 7:00 – 12:30
Laboratórium (csak vérvétel):    7:00 – 9:00
Neurológia szakrendelő:             7:30 – 14:00
Röntgen:                                       7:00 – 16:00
Sebészeti szakrendelés:             8:00 – 16:00
Sürgősségi ügyelet:                    0:00 – 24:00
Tüdőgondozó szakrendelés:      8:00 – 13:00
(Dr. Kerényi Zsuzsanna)
Tüdőszűrő:                                   8:00 – 13:00

Temetői nyitvatartás és közlekedési rend az ünnepek alatt
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

A kiskunfélegyházi temetők november 1-jétől 4-éig 6 órától 22 óráig tartanak nyitva. Ezek területén csak nyitvatartási időben lehet tartózkodni. Felhívják az autósok, kerékpárosok és motorosok figyelmét, hogy a fenti időszakban a következő forgalmirend-változásokra kell számítani.

Utánozhatatlan a félegyházi kenyér
Publikálás dátuma: 2018. október 31.

A régi félegyházi pékség helyén gombamód nőttek fel az újabb és újabb csarnokok, aminek köszönhetően egyre több munkást foglalkoztathattak, bővíthették a termékkört és a piacot. Gulyás Istvánnak, a Félegyházi Pékség tulajdonosának, ügyvezető igazgatójának fejlesztő munkáját Bács-Kiskun Megye Gazdaságfejlesztéséért-díjjal ismerték el.

26 félegyházi középületre kerül napelem
Publikálás dátuma: 2018. október 30.

Éves szinten 10 millió forint nagyságrendű megtakarítást ér el a város azzal a mintegy 400 millió forint értékű beruházással, amelynek keretében napelem kerül az önkormányzat szinte valamennyi intézményére. A jelenleg is zajló energetikai beruházás a megyei önkormányzattal kötött konzorciumi együttműködésben valósul meg. Ezzel Kiskunfélegyháza is részesévé válik annak az országos folyamatnak, amit a szakemberek „napelem forradalomként” emlegetnek.

90. születésnapját ünnepi a héten Varga János
Publikálás dátuma: 2018. október 30.

Ez alkalomból városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője Szamosi Endre köszöntötte fel őt otthonában.

János bácsi és felesége Rozika néni nagy izgalommal várták a nagy napot. Lányuk süteménnyel és szomjoltóval kínálta a vendégeket. Az unokák és dédunokák sajnos nem tudtak jelen lenni, de a róluk készült fotókat büszkén mutatta meg az idős házaspár.

Erdélyi szakmai kapcsolatot épít a Kossuth Szakképző Intézmény
Publikálás dátuma: 2018. október 30.

Szakmai tanulmányútra látogatott a félegyházi Kossuth Lajos Szakképző Intézmény 15 tanulója az Erasmus+ program keretében az erdélyi gyergyószentmiklósi Fogarasi Mihály Műszaki Liceumba az elmúlt évben. A fiatalok ottani társaikkal együtt három hétig dolgoztak a faipari és építőipari cégeknél. A tanulókon kívül az igazgatók, Részeg Ildikó és Ágoston Tibor is találkoztak és arról döntöttek, hogy testvériskolai szerződést kötnek a további jó együttműködés reményében. A szándékot megerősítendő, a közelmúltban egy oktatókból álló küldöttség érkezett a félegyházi intézménybe az igazgatónő és Len Emil alpolgármester vezetésével. A találkozón a Kiskunhalasi SZC főigazgatója is fogadta a vendégeket, és mindenkit a kapcsolat folytatására biztatott, hozzátéve, hogy ehhez a szakképzési centrum anyagi segítséget is nyújt.

Megvan a város karácsonyfája
Publikálás dátuma: 2018. október 30.

Egy gyönyörű formájú, körülbelül 10 méteres lucfenyő lesz idén a város karácsonyfája. A kivételesen szép darab nem először öltözik ünnepi díszbe, hiszen – úgy 30 évvel ezelőtt – egy család otthonába csempészett karácsonyi hangulatot, majd az ünnep elteltével kiültették a társasház közös kertjébe a gyökeres fenyőt.  

Nem múlhat el az ősz a Zenebarátok hangversenye nélkül
Publikálás dátuma: 2018. október 30.

A város évente visszatérő rendezvénye a Zenebarátok Kórusának őszi hangversenye. Idén október 27-én, a Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermébe várták a zeneszerető közönséget. Az előadást dalosaink kezdték Szatmári Imre vezényletével, majd színpadra léptek meghívott vendégeik, a Corvo Blanco Reneszánsz Együttes, Jankovszki Ferenc művészeti vezetésével, valamint a Kecskeméti Nemesszeghy Márta Vegyeskar, akiket dr. Smuta Attila vezényelt.

Piaci árak
Publikálás dátuma: 2018. október 30.

Aktuális árak a félegyházi zöldség-gyümölcs piacról.

Szemétszállítás rendje az ünnepek alatt
Publikálás dátuma: 2018. október 30.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy november 1-jén, csütörtökön a városi kommunális szemétszállítás elmarad. Ennek pótlása november 2-án, pénteken fog megtörténni. A külterületi szemétszállítást november 1-je és november 2-a helyett október 31-én, szerdán végzik el.

A jubiláló házaspárokat köszöntötték
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

Arany, smaragd, gyémánt, vas és kegyelmi lakodalmukat ünneplő házaspárokat köszöntötte vasárnap Hajagos Gyula plébános a Szent István templomban.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

Sírszentelések lesznek november 1-jén, csütörtökön délután 2 órától a Felsőtemetőben, 3 órától az Alsótemetőben. Kérik, hogy akik szeretnék sírjaikat megszenteltetni, a plébánián jelentkezzenek. Mindenszentek napja kötelező, parancsolt ünnep, ezért szerdán reggel 7-kor, délelőtt 9-kor, ½ 11-kor és este 6-kor lesz szentmise. Az esti 6 órai szentmisét minden elhunytért ajánlják fel.

Az Év Szakképző Iskolája lett a Kossuth
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

Az Év Szakképző Iskolája-díjat nyerte el a Kossuth Lajos szakiskola a versenyzőik teljesítménye és a szakmai bírák döntése alapján a 60. Fodrász Kozmetikus Magyar Bajnokságon, Budapesten.

Halloween edzés a BellatorGym-ben
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

Október 26-án (pénteken) rendhagyó edzést tartottak a Kossuth u. 4. sz. alatt üzemelő BellatorGym-ben.

Jól gazdálkodik az önkormányzat
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

Példásan gazdálkodik a félegyházi önkormányzat. A város pénzforgalmi számláin jelenleg 1 milliárd 249 millió forint van, ami a folyamatos működéshez szükséges költségek fedezete mellett a 216 millió forint úgynevezett általános tartalék forrása is. Ez utóbbi teszi lehetővé, hogy az új ötletek, lehetőségek megvalósításához, illetve a váratlanul jelentkező kiadásokhoz anyagi forrást lehessen társítani. Számláit határidőre, pontosan egyenlíti ki az önkormányzat, aminek köszönhetően nincs lejárt szállítói tartozása. Ez különösen nagy eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy volt idő, amikor egymilliárd forint fölé rúgott a félegyházi önkormányzat lejárt, kiegyenlítetlen számláinak összege. Ez év végéig egyébként még 100 millió forint feletti adóbevétellel tervez a város – tudtuk meg a gazdálkodás aktuális adatait Kisné Drubi Anikó pénzügyi osztályvezetőtől.

Körkérdés: Hogyan ápoljuk elhunyt szeretteink emlékét?
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

Virággal, mécsessel és koszorúval keressük fel legtöbbször elhunyt szeretteink sírhelyét a Mindenszentek ünnepe és a Halottak napja alkalmából. Általánosságba véve elmondható, hogy a virágvásárlást az utolsó napokra tartogatjuk, míg a mécseseket és a koszorúkat akár hetekkel előbb beszerezzük.

Őszi kézműves napközi a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

Kézműves napközibe várják a 6-13 év közötti gyerekeket október 29-e és 31-e között a Móra Ferenc Művelődési Központban. A foglalkozások délelőttönként 8 és 12, délután 13 és 16 óra között zajlanak Bodor Mariann művelődésszervező vezetésével. A kreatív foglalkozásokon az őszhöz kapcsolódó ajtókopogtatókat, rajzokat, díszítőelemeket készíthetnek az érdeklődők.

Rászorulóknak gyűjtenek
Publikálás dátuma: 2018. október 29.

A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat és a Waldorf Iskola kéri mindazok segítségét, akik megunt, feleslegessé vált gyermekkönyveket, játékokat tudnak felajánlani.

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Publikálás dátuma: 2018. október 28.

1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaóra lesz a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Hétfőn este ½ 7-kor lesz a Szent József Kör, vagyis a keresztény édesapák körének gyűlése a Közösségi Házban.

3. Csütörtökön Mindenszentek ünnepe lesz. Örömmel ünnepeljük mindazokat, akik már a boldog örök élet részesei. Ez az ünnep parancsolt ünnep. A szentmisék reggel ½ 7-kor, 8 órakor és este ½ 6 órakor lesznek. Akik a temetőket ájtatos lélekkel látogatják és imádkoznak az elhunytakért, november 1-je és 8-a között minden nap teljes búcsút nyerhetnek, amelynek feltételei: gyónás, áldozás és imádság a pápa szándékára.

Egerben is győzött az asztaliteniszcsapat
Publikálás dátuma: 2018. október 28.

Negyedik mérkőzését is megnyerte a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola a férfi NB I. keleti csoportjának 2018/19-es szezonjában. Az eddig hibátlan együttes ezúttal az Egri VSI Pálosi AK I. otthonában vendégszerepelt október 27-én. A páros játszmák során megosztoztak a pontokon a felek, ezt követően azonban az egyéni partik félegyházi fölénnyel teltek. Erdélyi Szabolcs és Pengő Gábor 3-3 mérkőzést nyert, míg Korponai Zoltán kétszer, Medvegy Ákos egy alkalommal diadalmaskodott.

Eloltották a csarnoktűz lángjait Kiskunfélegyháza külterületén
Publikálás dátuma: 2018. október 28.

Egy körülbelül ezer négyzetméter alapterületű csarnok, valamint raklapokon tárolt toll kapott lángra vasárnap délelőtt Kiskunfélegyháza külterületén, a 451-es út mellett. A helyszínre a kiskunfélegyházi, a kecskeméti, a kiskunmajsai, a kiskőrösi, a ceglédi, a szolnoki és a kiskunhalasi hivatásos, valamint az orgoványi és a kunszentmiklósi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kora délutánra körülhatárolták a tüzet. Az egységek estére eloltották a lángokat. A tűzoltók egy gázpalackot kihoztak az épületből, ártalmatlanításához mesterlövész segítségét kérték. A tűzesetben nem sérült meg senki. Az esettel kapcsolatosan tűzvizsgálati hatósági eljárás indult.

Titkok a levéltárból - Csecsemőtáplálási tanácsok a 19. századból
Publikálás dátuma: 2018. október 28.

A szoptatásra és dajkálásra elhelyezett csecsemőkről szóló 1889-es vármegyei szabályrendelet mellékleteként jelent meg dr. Bókai János gyermekorvos útmutató füzete, amelyben a kisdedek táplálására és ápolására vonatkozó tanácsokat adott közre. A kiadvány néhány megállapítása ma is megállja a helyét, de akad olyan gondolata, ami ma már idejétmúltnak tekinthető.

Tollfeldolgozó üzem égett a Csongrádi útban
Publikálás dátuma: 2018. október 28.

Ma délelőtt tűz ütött ki Kiskunfélegyháza és Gátér között egy tollfeldolgozó üzemben, ahol 1500 négyzetméteren nagy mennyiségű toll égett. Az erős szél miatt a tűz veszélyezteti a közelben lévő kis erdőt és száraz tarlót, ezért kiemelt fokozatú riasztás mellett dolgoznak a tűzoltók a helyszínen.

Akinek élete részévé vált a szervezés
Publikálás dátuma: 2018. október 27.

Az örökmozgó. Félegyháza közösségi, kulturális eseményeinek ötletgazdája, segítője. Alig van a városban olyan esemény, ahol ne találkozhatnánk vele, vagy munkájával. Ő Lantos Szabolcs, akinek munkásságát a Bács Kiskun Megye Közösségfejlesztéséért-díjjal ismerték el.

Bursa Hungarica pályázati felhívás
Publikálás dátuma: 2018. október 27.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi fordulójához. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, nyílt pályázat keretében meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók számára a 2018/2019. tanév második és a 2019/2020. tanév első félévére vonatkozóan (BURSA-2019A), illetve a felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára (BURSA-2019B).

Józsefes aranyeső az atlétika csapatbajnokságon
Publikálás dátuma: 2018. október 27.

Október 20-án rendezték meg Budapesten az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Országos Döntőjét. A tanév első diákolimpiai döntőjén a megyei eredmények alapján a legjobb 12 csapat mérte össze tudását távol- és magasugrásban, súlylökésben, kislabdahajításban és 10x200 méteres vegyes váltóban. Kiskunfélegyházát a József Attila Általános Iskola és Platán utcai tagintézményének tanulói képviselték, hat csapattal.

Országos Bajnok lett a PG csapata
Publikálás dátuma: 2018. október 27.

Diákolimpiai címmel tért haza a Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézményének csapata a napokban Budapesten megrendezett Atlétika-Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Diákolimpia Országos Döntőjéről.

Színvonalas motocross verseny a parkerdőben
Publikálás dátuma: 2018. október 27.

Izgalmas, látványos futamokat követhettek a motorsportok szerelmesei az országos léptékűvé vált STIHL Kupán Kiskunfélegyházán, október 27-én. A parkerdőben megtartott eseményre 80 versenyző érkezett Székesfehérvártól Szegedig bezárólag. A szervezők összesen 105 rajtolót regisztráltak a kategóriánként lebontott futamokon. A Kiskunfélegyházi Motoros Sport Egyesület által bérelt és karbantartott 1,2 kilométer nyomvonalú pálya ideális időjárási körülmények között várta a résztvevőket. A kezdő, az amatőr és a profi crossfutamok között mini és gyermek versenyeket rendeztek. Ezt követte az Enduro Cross amatőr-profi futam. Minden kategóriában egy-egy versenyt tartottak délelőtt, illetve a délután folyamán.

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek