Nyári nyitvatartás

  • hétfő: zárva
  • kedd, péntek: 8-17
  • szerda - csütörtök: 12-17
  • szombat: zárva
76 / 461 - 429
psvk@psvk.hu
 

Olvasói állapot

Belépés

Sajtófigyelő 2016.03.04-03.11.

 
A "Honvédelemért" kitűntető címet kapta Kiskunfélegyházáról Ágoston Tibor
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

A "Honvédelemért" kitűntető címet kapta nemzeti ünnepünk alkalmából Ágoston Tibor a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiumának igazgatója.

Angliában is örültek a Mórás fiataloknak
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Angliából tértek vissza nemrégiben a Móra Ferenc Gimnázium diákjai és nevelői, ahol 8 ország nebulóival ismerkedhettek. Az Európai Erasmus programoknak köszönhetően pályázati úton nyerte el az utazás lehetőségét a Móra Ferenc Gimnázium, így egy lelkes csapat kelhetett útra Dr. Farmasiné Vízhányó Anita kíséretében, akit az eseményről és programokról is kérdeztünk. 

Erdélyben köszöntik március 15-ét a dózsások
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Nemzeti ünnepünket Erdélyben ünneplik a Dózsa iskola hetedik évfolyamos tanulói. A „Határtalanul” pályázatnak köszönhetően ugyanis Petőfi Sándor nyomdokain járva ellátogatnak Fehéregyházára, Segesvárra, Székelykeresztúrra, mindazokra a helyekre , ahol költőóriásunk megfordult élete során. A diákok felkészültek a „nagy utazásra”. A Petőfi életművet tanulmányozták, a költő félegyházi emlékeivel pedig a Petőfi Sándor Emlékházban ismerkedtek. 

Ezúttal március 15.-e alkalmából ünnepeltek együtt a Kiskunfélegyházi és Kikindai fiatalok.
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Ezúttal március 15.-e alkalmából ünnepeltek együtt a Kiskunfélegyházi és Kikindai fiatalok a Darvas Általános Iskolában Kiskunfélegyházán. Persze a határontúli gyermekek látogatása nem csak az ünnepségen való részvételre korlátozódott. 

Iskolanyitogatót tart a Jakabszállás- Fülöpjakab Általános Iskola
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Március 17-én mutatkozik be leendő első osztályos tanulóinak a Jakabszállás- Fülöpjakab Általános Iskola. Csütörtökön délelőtt 9 órakor a jakabszállási iskola, délután pedig az intézmény fülöpjakabi Eötvös József Általános Iskolájában várják a nagycsoportosokat és szüleiket a nyílt napra. 

Megkezdődött a Móra ferenc Gimnázium tornatermének felújítása
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Megkezdődött a kiksunfélegyházi Móra ferenc Gimnázium tornatermének felújítása. A munkálatok előreláthatóan egy hónapig tartanak majd. A régóta szükséges beruházás részleteiről és arról, hogy hogyan hidalják át az időszakot, Rosta Ferenc igazgató nyilatkozott rádiónknak. 

Mikor jön a hulladékszállító autó?
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

A március 15-i ünnep miatt változik a hulladékszállítás rendje. Azoknál a háztartásoknál, ahol eredetileg erre a napra (keddre) esne a szemétszállítás, a munkaszünet miatt egy nappal korábban, március 14-én, hétfőn kerül sor a hulladékszállításra.

Mindegy hol élünk Kiskunfélegyházán, a közbiztonság jó.
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Kiskunfélegyháza Bács-Kiskun Megyében kiemelkedően jó közbiztonsággal büszkélkedő település, derült ki a Kiksunfélegyházi Rendőrkapitányság éves állománygyűlésén. Városrészenként sem találni jelentős eltéréseket a bűnügyi statisztikákban. 

Nemzeti Játszóház
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Családokat és 6 éves kor feletti gyerekeket várnak március 12-én, szombaton 9.30 és 12 óra között a Móra Ferenc Művelődési Központba. Nemzeti Játszóház címmel családi kézműves foglalkozást tartanak. A program keretei között lehetőség lesz huszárcsákó, kokárda és egyéb, a márciusi forradalomhoz köthető jelképek készítésére is. Információ kérhető Bodor Mariann programszervezőtől a 76/466-843-as vagy a 20/292-6403-as számokon. Belépő: 300 forint. Szintén ezen a napon 8 és 12 óra között baba-mama ruhabörze lesz az intézményben.

Reménnyel teli rabok a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

Folytatja a filmklubot a művelődési központ. Ezúttal egy sokak által ismert, már-már klasszikus filmet láthatnak azok, akik március 11-én, pénteken este 7 órakor megnézik Frank Darabont 1994-ben, Stephen King kisregényéből készített filmjét. A remény rabjai című alkotásban igazi profik játsszák a főszerepet: Tim Robbins, Morgan Freeman és Bob Gunton. Hét kategóriában jelölték Oscar-díjra, de egyet sem kapott meg. A belépés díjtalan.

Tájékoztató előadás a Termelőknek!
Publikálás dátuma: 2016. március 11.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete Összevont Osztálygyűlést tart Kiskunfélegyházán a Városháza dísztermében március 17-én (csütörtökön) 16:00 órától.

Ünnepi ügyfélfogadási rend
Publikálás dátuma: 2016. március 11.
A március 15-i nemzeti ünnep kapcsán az alábbiak szerint változik a Polgármesteri Hivatal nyitva tartása és ügyfélfogadási rendje: Március 14., hétfő: pihenőnap, nincs ügyfélfogadás.
Március 15., kedd: nemzeti ünnep, nincs ügyfélfogadás.
 
A drogok terjedése ellen küzdöttek a természetben
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

A drogok terjedése ellen küzdöttek a természetben. Közös megelőző rendezvényt szervezett március 8-án a rendőrség és a katasztrófavédelem kiskunfélegyházán a Lóúsztatónál. Ahogy azt dr. Rekedt Gréta szervezőtől megtudtuk a helyszínen, a cél az volt, hogy a középiskolás fiataloknak is megmutassák, a szabadidőt hasznosan is el lehet tölteni, így csökkentve az unalomból hozott rossz döntések arányát. 

A Kossuth Lajos Iskola tanműhelyében ismerkedtek a hiányszakmákkal a csongrádi általános iskolások
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

Az Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Nemzeti Tehetség Program által kiírt pályázat keretében 15 csongrádi általános iskolás diák próbálhatta ki magát, a hiányszakmák egyikében, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Középiskolája, Szakiskolája, Speciális Szakiskolája és Kollégiuma kiskunfélegyházi tagintézményének tanműhelyében.

A közrend védelme a legfontosabb feladat 2016-ban is
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

Kiskunfélegyháza Bács-Kiskun Megyében kiemelkedően jó közbiztonsággal büszkélkedő település, derült ki a Kiksunfélegyházi Rendőrkapitányság éves állománygyűlésén. A közrend védelme azonban továbbra is elsődleges. 

Búza-kenyér-élet
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

A Kiskun Múzeum meghív minden érdeklődőt a Búza-Kenyér-Élet - a búza útja a földtől az asztalig a Duna-Tisza közén egykor... és ma, avagy kiállítással a fenntartható fejlődésért - című vándorkiállítás megnyitójára március 18-án, pénteken 11 órára.

Felkészülési futóverseny Százhalombattán
Publikálás dátuma: 2016. március 10.
Március 6-án rendezték meg Százhalombattán az Aquatlon felkészülési versenyt, mely egyben szintfelmérő is volt. A Jogging Plus Szuperinfó Futóklub triatlonistái nyolc kategóriában indultak - tájékoztatta szerkesztőségünk Németh László, a klub vezetője.
 
Fiatalon is bárkinek elfújja a nótáját
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

Kisújszálláson zajlott az elmúlt hétvégén a XII. Országos Zeneiskolai Kürt Verseny, melyen 2. helyezést ért el a Kiskunfélegyházi alapfokú Művészeti Iskola ifjú zenésze Borsos Donát. A 10 éves nebulónak 30 kortársát kellett maga mögött hagynia a kitűntető helyezésért. A sikerhez persze a sok gyakorlás, és az alapos felkészítés is szükséges, mint ahogyan azt rádiónknak Benkő Gabriella a Kiskunfélegyházi Alapfokú Művészeti Iskola kürt oktatója is elmondta, aki végig ott állt Donát mellett a felkészülés során. 

Forgalomkorlátozás március 15-én
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosokat, hogy március 15-én, kedden 16 és 18.30 között lezárják a Kossuth utcát teljes egészében, fáklyás felvonulás miatt. A vasútállomás gépjárművel az Izsáki úti Sportcsarnok parkolója felől lesz megközelíthető, ameddig a felvonulók át nem haladnak az Izsáki úti kereszteződésen.

Köszönet az odaadó munkáért
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

Mindig örömmel közreműködünk abban, amikor a tisztelet és a hála szavait tolmácsolhatjuk. Ezúttal is így teszünk, amikor Dinnyés Gyula köszönő sorait tolmácsoljuk, amivel a Szivárvány Intézmény Dolgozóinak áldozatos munkája előtt tiszteleg.

Lengyel és cseh fiatalokat fogadtak a Constantinum Intézményben
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

Harminckét lengyel és cseh diákot lát vendégül az Erasmus+ program keretében a Constantinum Intézmény. A program célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek egymás népszokásaival, hagyományaival.

Szociális bérlakások: tizenötszörös a túljelentkezés
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

A megye városaiban jelentős igény van önkormányzati bérlakásora. Kiskunfélegyházán az idősek lakhatásnak megoldása jelent gondot, míg Baján a szociális bérlakásokra van rengeteg jelentkező.

Tavaszi megújulás testben és lélekben
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

A tavasz a természetben a megújulást jelenti. Ilyenkor mi is egyre többet gondolunk a télen felszedett kilók leadására, szervezetünk méregtelenítésére, és a megszépülésre. Összeállításunkkal segítséget szeretnénk nyújtani olvasóinknak néhány lehetőség megismerésére, amely akár az első lépéseket is jelentheti életmódunk és külsőnk megváltoztatásában. Mert, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, a lelkünk is kiegyensúlyozottabb lesz. Ezúttal a Kamilla gyógynövény és bioboltot mutatjuk be olvasóinknak.

Virágosodik a környeztünk, remélhetően a hangulatunk is
Publikálás dátuma: 2016. március 10.

Minden évszakban zöldelljenek, virágosak legyenek Kiskunfélegyháza parkjai, közterei. Ezt a célt szeretnék elérni a Móravárosban március 9-én elindult parkfelújítási programmal. A Városgazdálkodási Intézmény három pályázó közül Fekete Károly félegyházi kertészt bízta meg a növények kiválasztásával, telepítésével.

A víz szalad, a kő marad
Publikálás dátuma: 2016. március 9.

A március 15-ei ünnephez kapcsolódóan mutatja be március 12-én, szombaton 19 órakor a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület a "Víz szalad, a kő marad" című darabját, melynek helyszíne a kiskunfélegyházi Rocktár. Az előadás a Transylmania együttes közreműködésével lesz látható. Belépő: 1000 Ft/fő, mely magában foglalja a darab után kezdődő táncház belépődíját is. Közreműködik Samu Zoltán és zenekara.

In memoriam – Jókainé Farkas Erzsébet
Publikálás dátuma: 2016. március 9.
Hosszantartó, súlyos betegség után, 56 éves korában elhunyt Jókainé Farkas Erzsébet, a Göllesz Viktor Általános Iskola pedagógusa. Kollégái így emlékeznek rá: A tanári szobában üres a helye. Az asztalán egy csokor virág, egy fénykép és egy gyertya fénye világít.
Iskolavárás húsvéti hangulatban
Publikálás dátuma: 2016. március 9.
A Constantinum Intézmény Nyitott szívvel, nyitott kapuval... címmel húsvétra hangoló iskolaváró délutánt tart 2016. március 22-én 16 órakor. Szeretettel várnak minden nagycsoportos óvodást és szüleiket! Amíg a gyerekek a foglalkozáson vesznek részt, az intézményben dolgozó nevelők tájékoztatót tartanak a szülőknek a beiskolázással kapcsolatos információkról!
Jól működő civil szervezet a Kiskun Múzeum Baráti Köre
Publikálás dátuma: 2016. március 9.

Jól működő civil szervezet a Kiskun Múzeum Baráti Köre, tájékoztatta rádiónkat a részletekről Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgató asszonya, aki hozzáfűzte a szervezet mind anyagi mind pedig erkölcsi segítséget nyújt a Múzeumnak. A részletekről Mészáros Márta számol be. 

Kezei között „lélek” költözik az üvegbe
Publikálás dátuma: 2016. március 9.

Az egyik legjelentősebb népi iparművészeti elismerést, a Gránátalma-díjat vehette át a félegyházi Bene Ágostonné Ircsi a legutóbbi Országos Népművészeti Kiállításon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott díjjal a Kárpát-medence legjobb kézműves alkotóinak sorába került kosárfonó népi iparművészt bankfalui otthonában kerestük fel, hogy műhelyében megismerkedjünk egy már-már feledésbemerült szakma egyik utolsó képviselőjével és az ő értékmentő tevékenységével.

Körkérdés: Figyeli-e a Kiskun TV internetes híradásait?
Publikálás dátuma: 2016. március 9.

2014-ben, több mint 25 év után megszűnt a városi televízió Kiskunfélegyházán. Az azóta eltelt időszakban sem tétlenkedtek a korábbi munkatársak, akik az elmúlt hetekben már a Kiskun TV égisze alatt készítenek tudósításokat, riportokat a város életéről, a Félegyházi Közlöny online oldalára. Sugárzási joggal rendelkező városi televízió elindítására egyelőre ugyan nincs lehetőség, de interneten keresztül már elérhető a mozgóképes híradás. A körkérdésben elsősorban arra kerestük a választ, hogy figyelemmel kísérik-e az itt élők az online televízió munkáját.

Megszűnik a beázás a városházán
Publikálás dátuma: 2016. március 9.

A tervek szerint néhány héten belül befejeződnek a városházán a tető bádogos-szerkezetének javítási munkálatai – tudtuk meg Mészáros Gábortól, az önkormányzat beruházási ügyintézőjétől.

Múzeumtúra a Templomhalom Emlékparkhoz
Publikálás dátuma: 2016. március 9.

A Kiskun Múzeum Baráti Köre kerékpáros időutazást és emlékfa-ültetést szervez a Templomhalom Emlékparkhoz és ehhez kapcsolódóan, a Kiskun Múzeumban a „Félegyháza Népe” című régészeti kiállítás megtekintésére.

Nemzetközi tornaverseny Félegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 9.

Matolay Nemzetközi Emlékversenyt rendez a Magyar Torna Szövetség Félegyházán április 2-án és 3-án, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban, ahová 8-10 országból várnak versenyzőket. Az emlékverseny egyben a Magyar Országos Szuper Csapatbajnokság első fordulója, valamint a riói olimpia kvalifikációs versenysorozat fontos állomása. Olyan hírességek is részt vesznek a rendezvényen, mint például a 2012-es londoni olimpikon Böczögő Dorina és Makra Noémi. A verseny fővédnöke dr. Magyar Zoltán kétszeres olimpiai bajnok, a MOB alelnöke. A rendezvény látogatása ingyenes.

Válaszd a valódi élményeket!
Publikálás dátuma: 2016. március 9.
Egy kétéltűvel járták végig a Petőfi-lakótelepi lóúsztatót a fiatalok… A drogokkal ellentétben a sportok és a szabadidős foglalkozások olyan élményeket adhatnak a fiataloknak, amelyek maradandóak és a személyiség fejlődésére pozitív hatással vannak.
120 éve született Kádár Lajos
Publikálás dátuma: 2016. március 8.

A Kiskun Múzeum szeretettel meghív minden érdeklődőt március 16-án, szerdán, 17 órára Mayer Lászlóné nyugalmazott középiskolai tanár előadására. Témája: megemlékezés a félegyházi kötődésű Kádár Lajos népi író születésének 120. évfordulója alkalmából.

Félegyházi lett az év fiatal gazdája
Publikálás dátuma: 2016. március 8.

A tanyavilág, a vidék kultúrájának megőrzése nemzetünk fennmaradásának egyik záloga – vallja a kiskunfélegyházi Czakó Szabolcs, aki elnyerte az Év agrárembere díjat a Fiatal gazda kategóriában. A harminckét éves agrármérnök élethivatásának tartja a családi gazdaság megőrzését és fejlesztését.

Fontos az egymásra szánt idő
Publikálás dátuma: 2016. március 8.

Sikeresen zárult a katolikus egyházközségek által szervezett Szerelmi kalandtúra Kiskunfélegyházán, melyben idén 26 pár vett részt. A regisztráló pároknak 5 hét állt rendelkezésre, hogy 7 randi-programból 6-ot megvalósítsanak, ha a sorsoláson is részt akartak venni.

Könnyebb lesz a takarítás az iskolákban
Publikálás dátuma: 2016. március 8.

Az iskolai takarítók munkájának megkönnyítésére mintegy 800 ezer forintért 32 takarítókocsit vásárolt az az önkormányzat. A kétvödrös eszközökből, amelyek gyorsabbá és kényelmesebbé teszik az intézmények közösségi tereinek, tantermeinek és étkezdéinek tisztán tartását, minden általános iskolának jutott. Március 8-án a Platán iskola takarítónői örömmel vették át az eszközöket. Az átadáskor Báthoryné Farkas Éva intézmény-működtetési ügyintéző elmondta: hamarosan minden szinten vízmelegítőt is felszerelnek, hogy minél tisztább, higiénikusabb lehessen az iskola.

Önkormányzati támogatással tartják meg az orvosokat
Publikálás dátuma: 2016. március 8.
Tavaly áprilisban hozott határozatot először a félegyházi képviselő-testület arról, hogy az önkormányzat pénzügyi támogatást nyújt a városi kórháznak. A városvezetés szándéka ezzel a helyben elérhető egészségügyi ellátások színvonalának emelkedése volt.
 
Szűrésnap a kórházban
Publikálás dátuma: 2016. március 8.

AA Víz világnapja alkalmából ingyenes szűrésnapot tartanak a Kiskunfélegyházi Városi Kórházban, a Rehabilitációs épület diszpécser szolgálat előtti váróterében március 19-én, szombaton 9 és 14 óra között. Lehetőség lesz csontsűrűség, talpnyomás, vércukor- és koleszterinszint, továbbá vérnyomásmérésre.

Többet adnak mint táplálék!
Publikálás dátuma: 2016. március 8.
A Máltai Szeretetszolgálat előadássorozatokkal is próbálja segíteni a rászorulókat. Köztudott, hogy a szeretetszolgálat rendszeresen adományoz magánembereknek, a lakosságnak keddi és csütörtöki napokon. Ez kb. 40-50 főt érint. Ezen túlmenően szeretnénk többet is nyújtani, mint élelmiszer vagy épp ruházat ill. tartós használati cikk. 
"Én népmesém" - rajzpályázat óvodásoknak
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalma óvodások számára egyéni rajzpályázatot hirdet Kiskunfélegyházán, melynek témája egy kedvenc magyar népmese illusztrálása (bármely technikával). A beküldött művek elkészítői között több ajándékcsomagot sorsolnak ki május 28-án, a Gyermeknapi Családi Szombat Délelőttön.

A Szent István Templom hírei
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

Nagyböjtben minden héten, pénteken és vasárnap keresztutat végzünk, pénteken az esti szentmise után, vasárnap pedig az esti szentmise előtt 5 órakor. A keresztút miatt elmarad az első vasárnapi szentségimádás. További egyházközségi hírek.

Gazdikereső
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

Rovatunkkal az elkóborolt ebek és gazdájuk egymásra találását szeretnénk segíteni. Amennyiben a gazda nem jelentkezik az állatért, az 14 nap elteltével szabadon egy új gazdához juttatható.

Hattyúházi rendezvények
Publikálás dátuma: 2016. március 7.
Szeretettel várjuk az Petőfi Sándor Városi Könyvtár alábbi rendezvényeire. Március 17., csütörtök 17 óra. Rabszolganőből világhírű Afrika-kutató. Emlékezés Sass Flórára, az egyetlen magyar származású felfedezőnőre. Mayer Lászlóné ny. középiskolai tanár előadása.
Húsvéti Családi Szombat Délelőtt
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

Szeretettel várnak minden gyermeket a Húsvéti családi szombat délelőttre március 19-én, szombaton 8-tól 12 óráig a Petőfi Sándor Városi Könyvtár Gyermekbirodalmába.

Nőnapi ajándék
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

A Kiskunfélegyházi Városi Strand és Uszoda nőnap alkalmából szeretne kedveskedni vendégeinek március 8-án, kedden, nőnap alkalmából. Ezen a napon az uszodában reggeltől estig 50 %-os kedvezményes jegyárral várják a hölgyvendégeket.

Programok a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban
Publikálás dátuma: 2016. március 7.
Tekintsék meg a KÉSZ Aréna Sportcsarnok aktuális program ajánlatát! 2016. március 12. ( szombat) 10:00-tól U18-as leány futsal bajnokság.
Szép eredményeket hoztak karatékáink
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

Szentesen, a Dr. Papp László Sportcsarnokban rendezték meg 2016. március 5-én (szombaton) a Kyokushin Karate Knock-Down Diákolimpiát.

Tájékoztató a CSOK lehetőségeiről
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

A lakástámogatás (CSOK) elemeiről tart előadást Morvai Szilveszter, az OTP kiskunfélegyházi fiókvezetője és a bank munkatársai március 8-án, kedden 17 órakor a városi könyvtárban. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Nagy érdeklődés esetén újabb előadást tartanak március 23-án, szerdán 17 órakor.

Tavaszi hangverseny a Zenebarátoktól
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete március 5-én tartotta meg hagyományos, vidám Tavaszi Hangversenyét a művelődési központ színháztermében Szatmári Imre vezényletével. A kórus ezen a napon Kodály Zoltánra is hálás szívvel emlékezett, aki 49 évvel ezelőtt március 6-án hunyt el. Az előadás művei is kötődtek munkásságának fő vonulatához, a magyar népdalhoz. Ünnepivé tette az előadást az is, hogy a zenebarátoknak ez volt a jubileumi, kétszázadik fellépése.

„Fényesebb a láncnál a kard…”
Publikálás dátuma: 2016. március 7.

E címmel tart emlékezést Petőfi Sándorról és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről Juhász István, Kiskunfélegyháza díszpolgára. A program március 10-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Hattyúházban.

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hírei
Publikálás dátuma: 2016. március 6.
A nagyböjti időben szerdán és pénteken keresztúti ájtatosságot tartanak délután ½ 5-től. Kérik, hogy minél többen menjenek el, hogy Krisztus Urunk szenvedéstörténetét átelmélkedve jobban ráhangolódhassanak a húsvét misztériumára. Kedden és pénteken 9-től 11 óráig van nyitva a Karitász Jókai utca 1. szám alatti helyisége. A héten ingyenes kiárusítást tartanak. Szeretettel várják az érdeklődőket.
A tanyagondnok az utolsó szalmaszál
Publikálás dátuma: 2016. március 6.

A tanyagondnokok sokszor az utolsó szalmaszálat jelentik a tanyavilágban élő, magányos, idős emberek számára. Vannak, akikre csak a gondnokok nyitnak ajtót. Mondhatnánk, olyan helyeken fordulnak meg naponta, ahol már a madár se jár.

Értelmetlen rongálás a Petőfi lakótelepen
Publikálás dátuma: 2016. március 6.

Szombat virradóra ismeretlen tettesek megrongálták a kutyafuttató kerítését a Petőfi lakótelepen – értesültünk a lakótelep kutyatulajdonosaitól. Elmondásuk szerint nem először fordul elő ez az eset. Már másodszor rongálták meg a futtató kerítését. amelyből most 10-15 métert vágtak ki.

Negyedszázad munkáját összegezte a nyugdíjas egyesület - videóval
Publikálás dátuma: 2016. március 6.

Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete március 5-én. A Constantinum sportcsarnokában megtartott összejövetelen Csányi József polgármester köszöntötte a klubtagokat, majd Juhász István elnök értékelte részletesen az egyesület elmúlt negyedszázadának történéseit. A teremben kiállítás, fotóalbumok, kivetített képek idézték a rendezvények legkedvesebb pillanatait.

Titkok a levéltárból - Első női díszpolgárunk: Kalmár Józsefné
Publikálás dátuma: 2016. március 6.

A díszpolgári cím olyan erkölcsi elismerés, amellyel egy adott település fejezi ki tiszteletét, megbecsülését és háláját a kitüntetett személy iránt. Általában az nyerheti el, aki a közösség érdekében kifejtett tevékenységével, magatartásával eredményesen segítette elő a település anyagi és szellemi értékeinek gyarapítását. Ez a kitétel abszolút helytálló Kalmár Józsefné Fazekas Anna személyével kapcsolatban. Nála bőkezűbben senki nem támogatta a város kulturális, népnevelési és emberbaráti kezdeményezéseit.

Félegyháza is csatlakozott az Országos hajléktalan programhoz
Publikálás dátuma: 2016. március 5.

Kiskunfélegyházán országos befogadóhely működik a hajléktalanok számára. A Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretében a Hajléktalanok Átmeneti Szállása, Éjjeli Menedékhelye, a Nappali Melegedő és a Népkonyha is a rászorulók ellátását szolgálja. Ebből a körből választott ki az önkormányzat 15 közfoglalkoztatottat, akik egy brigádvezető irányítása és ellenőrzése mellett végzik tevékenységüket. Ezen felül két szakképzett dolgozót is alkalmaznak a program keretében karbantartói munkákra.

Iskolaváró
Publikálás dátuma: 2016. március 5.
A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola alsós nevelői játékos foglalkozást szerveznek. Március 10-én (csütörtökön) 17 órai kezdettel a gyerekek játékos foglalkoson ismerkedhetnek meg az intézménnyel.
Kiskőrösi művészközösség tárlata a művelődési központban
Publikálás dátuma: 2016. március 5.

Egy színvonalas tárlat nyílt, miközben két képzőművész kör barátsága, együttműködése is kialakult március 4-én a művelődési központban a Kőrös-Körül a Művészetért Egyesület bemutatkozó kiállításának megnyitóján. A kiskőrösi alkotók munkáit dr. Csizmár István, az egyesület elnöke mutatta be. A megnyitón közreműködtek a Széljáró Balladás Együttes zenészei, Vas László és Molnár István.

Lakossági fórum Haleszban és Selymesben
Publikálás dátuma: 2016. március 5.

Lakossági fórumot tart Ván Jenő, a 10. számú választókerület önkormányzati képviselője. Március 16-án, szerdán 17 órakor Haleszban, a gazdakör épületében, március 17-én, csütörtökön 17 órakor pedig a Selymesi Közösségi Házban.

Március idusára készül Félegyháza
Publikálás dátuma: 2016. március 5.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel hív mindenkit az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója emlékére rendezendő városi ünnepségre.

A diákok véleményét kérik
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

A diákok véleményére kíváncsi a SOCIETAS kiskunfélegyházi szervezete. Kérdőívkitöltési akcióba kezdtek ezért, hogy felmérjék a gyerekek konfortérzetét az iskolákban. Ennek érdekében több iskola előtt is megjelennek majd az aktivisták a kérdőívekkel.

A jó oktatás középpontjában a diák áll
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

Ennek a gondolatnak a jegyében párbeszédre hívja a félegyházi fiatalokat a Societas-Baloldali Ifjúsági Mozgalom. A találkozások, a párbeszéd keretében szeretnénk megtudni, hogy mit gondolnak a félegyházi fiatalok az oktatásról. Az elkövetkező napokban az intézmények közelében a diákok elmondhatják, illetve egy kérdőív segítségével „osztályozhatják” intézményük munkáját, megfogalmazhatják, milyennek tartják iskolájuk állagát, felszereltségét, a menzai kosztot – mondta el Eszik Bence, a Societas megyei elnöke a Móra gimnázium előtt megtartott sajtótájékoztatón március 4-én.

A március a szerelemé, és a színes programoké
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

A március a szerelemé, és a színes programoké. Akár ez is lehetne a jelmondata a Móra Ferenc Művelődési Központ márciusi programsorának. 

Aki szeretetben él, az nem öregszik meg
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

Azt kívánom mindenkinek, hogy szeretetben éljenek, akkor nem öregszenek meg, lélekben mindig fiatalok maradnak – fogalmazott Ilonka néni 90. születésnapján.

Állatorvosi ügyelet
Publikálás dátuma: 2016. március 4.
Az alábbiakban olvasható a márciusi, hétvégi állatorvosi ügyeletet ellátó orvosok neve Kiskunfélegyházán és a környező településeken: Kiskunfélegyháza, Bugac, Fülöpjakab, Kunszállás, Gátér, Petőfiszállás, Pálmonostora, Móricgát.
Áramszünetek Kiskunfélegyházán
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

A EDF DÉMÁSZ Hálózat Kft. tájékoztatja Kiskunfélegyháza és a külterületek lakosait, hogy ÁRAMSZÜNET lesz március és április hónapban a szolgáltatás minőségének javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt. Ezen munkálatok helyeinek és időpontjainak részletes ismertetője az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

Holló Lászlóra emlékeztek
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

Holló Lászlóra emlékezetek ma délután a festő Petőfi téren felállított mellszobránál. A művész születésének évfordulóján az emlékező beszédet Szabó Ildikó, a Móra Ferenc Gimnázium művésztanára mondta el.

Idén a Parkerdő ad otthont a Nyeregszemlének
Publikálás dátuma: 2016. március 4.
A 2013. évi Nyeregszemlén megszületett egy vetélkedés, amely a minél drágább ló és a fokozott sportteljesítmény helyett ló és lovasának kapcsolatáról szól. A verseny az amatőr szabadidős-, hobbi- és túralovasok számára biztosít versenyzési lehetőséget, amely során a hétköznapi lovaglások alkalmával is megtalálható akadályokat küzdenek le.
Ismét Bugac látja vendégül a terep-rallye-t
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

Idén is Bugacon indul a Terep-rallye Országos Bajnokság: a II. Duna Aszfalt Kupára március 18-a és 20-a között kerül sor. Mivel a verseny egyben a FIM-E Tereprali Európa-bajnokság és az FIA Közép-Európai Zóna Trófea nyitó futama is, mind az autósoknál, mind a motorosoknál népes mezőnyre és sok újdonságra számíthatnak a kilátogatók.

Kiskun TV az interneten
Publikálás dátuma: 2016. március 4.
Amint hűséges olvasóink már minden bizonnyal észrevették, a Félegyházi Közlöny online oldala nemrégiben új rovattal: képes tudósításokkal bővült. A jövőben rendszeresen feldolgozzuk a város eseményeit, híreit mozgó képkockákban is, felelevenítve a szép emlékű Kiskun TV hagyományait.
 
Kiskunfélegyháza Város közvilágításának korszerűsítése
Publikálás dátuma: 2016. március 4.
Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2014 decemberében 487,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata 2014 decemberében 487,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a „Kiskunfélegyháza város közvilágításának energiatakarékos korszerűsítése” című pályázati konstrukcióban. A beruházás keretében a város közterületi világító berendezéseinek energia-hatékony korszerűsítése történt meg.
Megszépült a mentők udvara
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

A kiskunfélegyházi mentőállomást egy sikeres pályázatnak köszönhetően 2015-ben felújították. A mintegy 60 millió forintos beruházás azonban csak a szolgálati helyiségek és garázsok kialakítására, megépítésére, és egy korszerű mentőautó beszerzésére volt elegendő. A bejáró, valamint az udvar burkolata elhasznált, romos maradt. Bense Zoltán képviselő kezdeményezésére az önkormányzat mintegy tízmillió forint támogatást szavazott meg annak érdekében, hogy a mentők udvara megszépüljön, járhatóvá váljon – mondta el Csányi József polgármester, amikor március 3-án átadták a terepet a mentőknek.

Rongyszőnyeg a hulladékból
Publikálás dátuma: 2016. március 4.

Tiszta hulladék pamut anyagot gyűjt a Fogyatékosok Nappali Intézménye. Ami másnak haszontalan, az az intézmény gondozottainak értékes rongyszőnyeg alapanyag. A szőnyegfonás napi tevékenységük része, sikerélményük forrása, alkotóvágyuk kifejeződése. A felajánlott anyagokat örömmel fogadják az intézményben, a Móra Ferenc tér 4. szám alatt, naponta 8 és 15 óra között.

Elismeréseink

Könyvajánló

Gyermekbirodalom

Gyermekbirodalom

Linkek